10 Декември, 2015 17:36 2 462 7

Палавите реформатори показаха: Шило в торба не стои

  • палавите-
  • реформатори-
  • шило-
  • торба-
  • не стои-
  • милен ганев
Палавите реформатори показаха: Шило в торба не стои - 1
Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На целия ни хал, честита политическа нестабилност. Вече официална. Независимо от декларираното спокойствие и странните първоначални приказки, че не е станало кой знае какво с оставката на правосъдния министър Христо Иванов. Защото така или иначе си живеехме с усещането, че проблемите и различията в управляващата коалицията са съвсем плитко заровени. Цяла година тихо цъкаше бомбата със закъснител и никой не си направи труда да пререже правилната жица. Палавите реформатори показаха, че шило в торба не стои, та дори и на власт, а Борисов въобще не беше изненадан. Така и не коментира оставката на Иванов, даже благодари на парламента за показаното „голямо единство и стабилност“.

Първанов даде дума, че не злорадства заради драмата в дясно и всички взеха, че му повярваха, включително и самият той. Патриотите пък още бяха под пара от разправиите за съдбата на „бялата дама“ от ракиения скандал. Поне се свърши с лицемерието. Сега Борисов и Цветанов отново ще станат "неуки“, „мутри“ и пр. Протестърите предвидливо бяха подготвили плакатите и щом се стъмни, веднага „отслужиха вечерня“ из софийските улици, както по Орешарско време.

Първите двама великомъченици, които съмишлениците им могат да почитат на 9 декември, се оказаха преминалите в опозиция Радан Кънев  и Гроздан Караджов. Третият -а, Местан, сто на сто си е умирал от смях още в пленарната зала.

Какво ли каза Кънев на Христо Иванов, когато му стисна ръката след обявената оставка? Сигурно - „Ти си тръгвай, после ще ти звънна. Аз оставам в опозиция“. А какво толкова да коментираме Иванов? След като опита да ремонтира съдебната система, може с по-голям успех да се върне към адвокатската професия и да решава проблемите на клиентите си.

Настрадин ходжа пак надхитри Големанов, без дори да си мръдне пръста. Борисов отдавна е изключително внимателен в изказванията си за ДПС. А знаем, че внимателното говорене не е неговата стихия. Реформаторите, които емнаха любимия им Делян Пеевски от първите дни на кабинета „Орешарски“, чак сега ли се светнаха, че той се чувства съвсем комфортно по време на управлението, в което те имат няколко министерства.

Според добрият познавач на ДПС Осман Октай, ако Борисов тръгне на предсрочни избори, трябва да го направи възможно най-бързо, за да има успех. Тъй като управление, зависимо от  хората на Местан, би го обрекло на неуспех, както предишните кабинети с участието на ДПС – трайната коалиция и „Орешарски“.

Падна и още една от второстепенните въпросителни. Реформаторите категорично доказаха, макар и  по печален начин, че наистина са автентичната десница - явно са наследили нагона към саморазрушение от онези СДС-та с тиретата и първите политически самоубийци от Беровото време.

Всички тези политически драми обраха медийното внимание, а успоредно с тях протестираха майки, библиотекари и здравни работници. Заради мизерията…


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име (като гост):

    0 0 Отговор
    И Станишев влиза в бяло. :)) Всички други бяха оплюти. :)) Е, не вярвам някой да очаква Бареков да влезе някъде повече, де. :) Е, ако Милен Ганев си е опозиция по принцип - няма проблем, ама така без да трябва да защитавам някаква позиция мога да съм опозиция на всичко. :))
  • 2 mediator37

    0 0 Отговор
    До автора на статията:
    Добре словоблудстваш. Ще просперираш. Такива като тебе са търсени. Ако продължаваш така, дълги години за теб ще има колосана покривка, първо, второ и трето.
  • 3 антипротестър

    0 0 Отговор
    Никой не разбра защо се протеснира. Протестна мрежа си пусна пипалата. Правителството ли ще свалят? На кой му пука! Посред зима да сваляме Бойко и да харчим пак 50 млн. за избори??? А пенсионерите масово да вземат по 200лв, майките по 300, образованието и здравеопазването да са най-слабите звена...
    Ай с...р! Там където хората са затиснати от бедност, не протестират. А разглезените софийски се активираха за няколко часа. И защо? Искаме стабилно правителство.
    Аааа, нали сме за правова държава всички, а! Кой им даде право да протестират? Издаде ли общината разрешение и как издаде разрешение за няколко часа???
  • 4 антипротестър 2

    0 0 Отговор
    И е ясно, че ако правителството бъде свалено, след изборите, за които все се намират пари, за друго няма, пак ГЕРБ и ДПС ще управляват, защото на сцената реално не са се появили други. Не е време за протести, а е време партиите и управляващите да работят заедно за благото на хората.
  • 5 виидкфлд

    0 0 Отговор
    хехе антипротестър развеселява - "е време партиите и управляващите да работят заедно за благото на хората" в стил "герой на социалистическия труд". ако на някой не е ясно - окопалисте се партии в парламента защитават преди всичко интереси на обръчи от политическо и икономическо влияние; никой не го е грижа за електората между изборите, а разпределение на държавните порции. за съжаление от наглост изглупяват и пускат смешни и жалки послания по медиите
  • 6 Десислава Димитрова

    1 0 Отговор
    както каза един български бизнесмен вече покойник гущера трябва да си откъсне опашката,борисов обаче не успя и тва е първия ми огромен гаф.до сега все правеше правилни ходове ,но сега сгреши и то кардинално,което ще го вкара в спиралата на изчезването.ако утре не вземе решение да върне реформаторите,да стартира съдебната реформа и да откъсне пеевски и креатурите на дпс от сегашното разпределение на порциите ,ще се сгромоляса неимоверно бързо ,а тези западни политици с които се снима и вози ще са първите дето ще му ритнат стола :)!момента е ключов за партия герб и дано в последния момент бойко вземе правилното решение в противен случаи заминава,но българия ще изгуби още ценно време!
  • 7 кирчо

    0 0 Отговор
    ако бб не вземе правилните ходове, ще поеме по пътя на неговия благодетел симеон и ше потъне в забвението; след няколко години от герб ще остана толкова, колкото от ндсв...