Last news in Fakti

20 Март, 2016 07:30 16 432 65

Руската грешка на Запада

  • путин-
  • русия-
  • санкции

Западът през цялото време вярва, че е длъжен да освободи руския народ от тирана, но руснаците въобще не искат да ги освобождават

Руската грешка на Запада - 1
Снимка: АП/БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Западът трябва да признае горчивата истина: тронът под руския президент Владимир Путин не се клати, коментира швейцарският вестник „Тагесанцайгер“.

И даже Путин да си тръгне, неговото тръгване няма да реши руските проблеми,

защото в Русия няма либерално и прозападно настроена опозиция, а и самите руснаци не вярват на Запада. Също така Западът трябва да признае, че в Русия никога няма да има президент с фамилия Ходорковски или Каспаров, макар че Ходорковски се старае да създаде впечатлението, че едва ли не Путин е неговата последна преграда към президентството.

Европейският съюз създаде санкционна политика със сметката, че санкциите тежко ще ударят по руснаците, те ще въстанат срещу своето ръководство, а популярността на Путин ще падне.

„Западът през цялото време вярва, че е длъжен да освободи руския народ от тирана,

но руснаците въобще не искат да ги освобождават“,

коментира „Тагесанцайгер“.

„Естествено телевизията влияе на хората, а много, ако не всички структури, занимаващи се с проучване на общественото мнение, се намират под контрола на Кремъл... Но не Путин си е възпитал народа, а народът го е избрал за свой ръководител“, твърди журналистката Цита Афентрангер.

Според нея Путин е спрял падането на Русия след небрежните реформи на елцинското време и руснаците са му благодарни за това. Твърдението на Путин, че „разпадът на Съветския съюз е най-голямата геополитическа катастрофа на ХХ век“, уцели руснаците право в сърцето.

Също така илюзия на Запада се оказа, че старата съветска клиентела ще измре, ново поколение руснаци ще донесе със себе си промените и страната ще се измени.

Да се правят прогнози за срока на годност на този или онзи авторитарен режим е трудна работа,

заключава „Тагесанцайгер“ и напомня, че 15 години преди разпада на могъщия Съветския съюз никой не можеше да го предположи.

Нещо непредсказуемо може да се случи и с Путин. Но и сега е ясно, че приемникът на Путин ще бъде някакъв негов по-млад брат - и може би още по-непредсказуем, радикален и авторитарен....


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мими

    5 3 Отговор
    САЩ мислеше,че моце да ги разбуни,както нас и Близкия изток,но не позна,създават само войни и грабят,Б-я е тотално заминала,но браво на стабилния Путин-не им се даде
  • 2 123455

    5 3 Отговор
    След французите и германците сега англо-американците искат да сложат ръка на руските природни ресурси.
    Тъпите западняци с отдавна промити мозъци все още вярващи в ,,демокрацията,, им помагат.
    Те такова чудо нема и в България се видя,че просто ни грабят и унищожават,за да издигнат циганските малцинства и така да ни владеят безпроблемно.
    ,,Тъп народ-слаба държава ,,-и това действа.
    От ден на ден губим и малкото позволени ни неща,скоро ще плащаме и за въздуха.
  • 3 БАЙ ГАН4О

    6 3 Отговор
    Време е да освободим американския народ от титана.След това вси4ко ще си дойде на мястото
  • 4 дидо

    6 3 Отговор
    Демокрацията е ключът на запада да навлиза с огромни капитали и фирми в страните. След което с помощта на съответните демократични закони да ги източва финансово ......после да раздаде кредити и накрая да зароби съответната нация ....до гроб !
    А народа в това време се кефи , че е демократична нация.
  • 5 Чичо Митко

    5 2 Отговор
    За радост, руснаците не са прости, тъпи, неуки и комплексирани, каквито сме ние, българите.

    Да, плана на западняците успя тук - направиха ви точно това, което искаха - прости, тъпи, неуки и комплексирани мизерници, готови да предадат и приятел и Родина за 5 лв.
    Защото такъв народ лесно се манипулира, тъпите риалита, измислените БГ ВИП-ове, чалга културата, липсата на нормални общочовешки ценности и купената журналистика непрекъснато ви облъчват и промиват иначе гладките ви мозъчета...

    Това е бъдещето ви, нещастни бели роби, берачи на ягоди, малини и портокали, миячки на чинии и слугини-проститутки, във вашия тунел светлина няма, няма и да има !

    Бъдещето ви е да изгниете в некоя селска кръчма, в мечти как за една нощ ще станете принцове или милионери, да разбиете мозъците си на някой междуселски път, на връщане от селската дискотека, пияни да се изколяте в спор кой е по голем и по-важен на пътя или въобще у живота, или в най-добрия случай, да фанете рейса и да отидете да слугувате некъде в Европа.

    Път назад няма, нацията умря, амин !

    Коментиран от #16

  • 6 112

    3 0 Отговор
    Съгласен съм със статията че запада все се опитва да налага своето разбиране а това не означава че навсякъде е правилно.
  • 7 дидо

    4 3 Отговор
    Покрай демокрацията в Украйна ......САЩ спонсорира някой прозападни елементи за размириците на Майдана.
    И покрай демокрацията - НАТО нежно да разположи ракетни комплекси на територията на Украйна под носа на Росия.щ
    Не си спомням Русия да е правила постъпки за разполагане на ракети в непосредствена близост да САЩ.
    Агресивните действия са от страна на демократите !!!
    Останалото е отговора на Кремъл. Който е напълно естествен.

    Коментиран от #35

  • 8 Carfen

    5 3 Отговор
    „Изтокът през цялото време вярва, че е длъжен да освободи германския народ от тирана,

    но германците въобще не искат да ги освобождават“,

    коментира „Тагесанцайгер“.
  • 9 дидо

    5 3 Отговор
    Прекалено"демократичните закони" позволяват на милите ни политици да създават паралелни фирми и акционерни дружества с неизвестни собственици регистрирани в незнайни офшорни зони........с помощта на който да изпиват кръвта и труда на българските граждани . А съдебните органи да вземат решения позовавайки се на демократичните закони , че виновни няма.
    Прекален светец и богу не е драг !
    Демокрация за гражданите и трудовите хора ......За престъпниците и крадливите политици демокрация няма.
    Ама та пък няма как.......те си имат имунитет.
    Така , че да живее демокрацията .......
  • 10 Гост

    5 3 Отговор
    Западът навсякъде работи по и един и същ изтъркан вече сценарий и навсякъде, където намерят продажни политици и народ, който си затваря очите за очевидни неща номерът им минава. Насаждат някаква псевдодемокрация, в която насилието по улиците, в училищата, по заведенията, над лекарите от бърза помощ се приема като нещо нормално, защото истинските ценности които крепят една нация са заменени с такива, които не струват нищо и как няма да е така, когато от всякъде ни заливат с модели на мутри, продавни политици и чалга фурии, които ни се показват едва ли не като стълбове на обществото и така навлизаме в една спирала, която води само надоло. Ако продължаваме сляпо да следваме наложената ни от запада демокрация и ценности ще лишим децата си от всякакво бъдеще. Това, което е написано в коментарите показва, че у нас все още има здравомислещи хора, които ги боли за родината, така че нека мислим с главите си на изборите.
  • 11 стоян георгиев

    2 4 Отговор
    запада скъпи путинофили няма зор да освобождава русия .докато путин не нагази европа ,той бе припознат като законен руски лидер и бизнеса в русия беше в подем за което основен виновник бе лошия запад.само че няма как русия да нарушава западния интерес и тва да остане безответно.що се отнася до руските суровини ,те пак отиват на запад щото иначе няма кой да ги ползва :)))!

    Коментиран от #13, #15, #17

  • 12 по темата

    4 3 Отговор
    Западът никога не е бил умен, то и затова си го обича сатаната и си го е взел под крилото си, а от благодарност Запада му изпълнява желанията, като унищожава хората по земята.
  • 13 КТК

    5 2 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    Ко... ко каза ко?
  • 14 ррр

    5 2 Отговор
    Швейцарската журналистка трябва добре да си припомни, че преди САЩ да подготвят преврата в Украйна (за което сами си признаха), страната на г-н Путин беше в редица световни оргазнизации доста добре приета. Самият Путин не беше диктатор, радикален или авторитарен ръководител, а много ясен, и предсказуем партньор.
    След като Крим премина към Русия и Донбас се разбунтува - Путин изведнъж го превърнаха в лошият герой и започна дивата Гьобелсовата пропаганда на Запада срещу него и страната му.
    На ЦРУ и на военни формирования като НАТО им трябва враг, за да съществуват и да си оправдават харченето на милиарди, пари които можеха да помогнат на хората за развитието на други много по- хуманни области.

    Коментиран от #30

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 опсмопсус

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "Чичо Митко":

    Много си прав!
    Всеки народ заслужава съдбата си!
  • 17 tost

    4 4 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    Нали се сещаш че нашите борци и революционери за свобода ,не са го правили за пари ;) и слва богу,иначе сега щяхме да сме втори Кюрдистан а една малка групичка щеше да целува краката на султана.По сегашните международни стандарти те са били сепаратисти и терористи а ако запада няма нужда от руски суровини просто няма да ги купува.
  • 18 Гостун

    5 2 Отговор
    Единствените които могат да донесат мир на Земята това е Русия.
    БОГ да пази Русия, България и православието.
  • 19 Оня с магарето

    0 7 Отговор
    ". . . но руснаците въобще не искат да ги освобождават“. Също както муслиманите / исках да кажа мюсюлманите/ от Ирак, Либия и др. Те живеят 200 години назад. И руснаците също - 200 години назад от цивилизацията.
  • 20 До оня с магарето

    4 3 Отговор
    Добре са руснаците!!! Има кой да мисли за тях, а не като наще дУпедавцИ У Парламента. Дават дупе на всички западни държави.( Да ти имам цивилизацията. САЩ и това е! АЗ НЕ ИСКАМ ТАКАВА ЦИВИЛИЗОВАНОСТ !!!)
  • 21 Шаран БГ

    4 3 Отговор
    Защо се заблуждавате, като си мислите, че всичко опира в Русия до една личност?Да, една личност може много л..на да изяде/ например Михаил Сергеевич/ ! Но при руснаците всичко се свежда до патриотичното възпитание, което те получават от пелени.Който е запознат по-задълбочено със руската история ,фолклор, душевност, никога няма да си позволи празни и цинични изрази по отношение на един изстрадал народ, живеещ на територия, богата на природни богатства. Да, Русия изостава в развитието си в техническо и научно отношение спрямо Англия, Испания,Португалия, Франция и Германия. Тя няма нужда да завзема света, да създава колонии - има огромна територия и огромни богатства. Друг недостатък е крепосничеството създадено от ИванГрозни и окончателно узаконено точно в годината, в която в Англия О. Кромуел прави Република - 1649 та! Но и Петър Първи не премахва това зло, макар,че осэзнава изостаналостта на страната си и прави всичко възможно да я вкара в крак със Запада. Нищо не променя официалното премахване на крепосничеството в 1861 год. Само се позволява на мужика да се "откупи". От къде у него средства за това ? Чак в 1907 год и "откупуването" е премахнато. И всичката тази изостаналост не дава никакво право ни на Турция, ни на Швеция, ни на Франция и още по-малко на Германия да я завладява, да прави човеците в нея"тор" за една или друга нация! И за това руснака се въоръжава и няма да позволи никой да му превземе страната. От около 800 военни бази на САЩ и НАТО по света, половината са по границите на Русия!! Казано по нашенски - какво търсят там ? Колко военни бази има Русия в Канада и Мексико? Кой е агресор ?
  • 22 Др Фройд

    5 3 Отговор
    Самия факт, че цъкате минусите на най-верните и интелигентни коментари, показва кви неуки, неграмотни и озлобени сте !

    Заслужавате си абсолютно всичко - и безмисления живот, и превития гръб, и мизерията, дори и това, че ви млатят през път и над път !

  • 23 Бай Коста

    2 3 Отговор
    За съжаление, демокрацията в западните страни е заприличала на Макдоналдс - евтина, комерсиална, ярко боядисана и без вкусови качества. Затова не е необходима на руснаците. Далеч съм от мисълта, че там всичко е добра. Просто на тях им е ясно, че ако преклонят глава, ще загубят самоуважението си, без да получат нищо.
    Прочетох какво сте написали преди мен. Тревожно е, че най-големи дискусии има под статии, в чието заглавие има Русия или Голф. Явно има преекспониране на темите, което не е добре. Освен това мненията или изводите са твърде крайни, което ми пречи да се солидаризирам дори с тези, които принципно подкрепям. Какво значи всеки народ да заслужава съдбата си? Тези, които говорят това за българите, мислят съвсем различно за кюрдите, арабите и турците.
    Славейков, Ботев, Вазов са изричали в момент на гняв думи срещу народа си и после са се поправяли. Да бъдем патриоти!
  • 24 консултант

    2 3 Отговор
    Западът може да съществува само като граби нещо.
    Първо - територии. Ма в един момент почнаха да се бият помежду си и се спряха;
    Второ - роби. Ма в един момент робите станаха много и набиха собствениците си;
    Трето - евтини суровини от колонии. Ма в един момент колониите се сдобиха с оръжия и сега това става чрез послушни правителства (България???)
    Затова въоръжени говеда има във всяка една колония.
    Четвърто - пари. Печатат си ги, следва бой говежди за парите и парите се оказват в една група говеда, след които следва ново печатане. Ама и парите станаха много, ми ся???
    Ето защо западните ш...ни говеда НИКОГА няма да се разберат с Китай и Русия, защото ИЗТОКЪТ никога не е имал роби, колонии и не печата пари.
  • 25 мъжкар

    2 3 Отговор
    Браво !!Много ми хареса мнението на КОНСУЛТАНТ.Абсолютно точно и вярно казано макар че за тия изроди от САЩ и техните престъпления срещу човечеството може да се говори много темата е твърде обширна но се радвам че все още има хора като мен и КОНСУЛТАНТ и още други които виждат по-далеч от носа си и не се оставят на промивката на мозъци на която се опитват да ни подложат раптилите от Вашингтон.Между другото призовавам цели БЪЛГАРСКИ народ да си отвори очите за тия неща и да се събуди защото никой не подозира все още какав супа са ни сготвили от САЩ.Супа чиято цел е обезлюдяване и заграбване на българската територия и използването и за чужди цели както и за плацдарм за евентуална война срещу РУСИЯ.Запомнете студената война между Изтока и Запада никога не е приключвала напротив тъкмо обратното е но сега вече тя навлезе в един по -особен етап и тя ваче не може да се определе просто като война между две държави представители на два полюса а по-скоро може да бъде представена като война между доброто и злото.Много ме е яд да слушам мнения против Русия макар че не съм русофил но пак казвам това е единственат държава в света благодарение на която ние днес съществуваме като народ като нация и тя е единствената държава която винаги ни е пдавал ръка примери много мога да дам.Замислете се над това всички тук защото в момента моето мнение е че промяна на полжението в България и ориентирането и обратно към Русия ще разклати нещата буквално в цяла Европа защото САЩ вложиха милиони зада ни съсипят.Тяхната цел е унищожение на българския дух и ценности защото на запад всимко е подчинено на материализма и това оказва влияние върху целия обществен живот и по този начин обикновения човек става РОБ на банки и кредитни институции те го унищожават по всякакъв начин.Време е за ПРОМЯНА дами и господа като тази промяна няма за цел само нашето оцеляване като народ и нация а има за цел спасяване бъдещето на нашите деца защото сега ние сме роби утре те ще бъдат роби.Долу олигархията вън американските военни бази от България НЕ на ЕС и на НАТО.
  • 26 МОМКОВО

    3 1 Отговор
    Ся ЛИПСВА ЕДНА ГАЗКА КАЛАШНИЦИ ЗА ВСЕКИ ОКРЪЖЕН ГРАД И СИ ВРЪЩАМЕ НАРОДУ ПОЛАГАЕМОТУ СЕ .РАЗНИ КРАДЛИВИ ЧУЖДИ ИНВЕСТИТОРЧЕТА И МЕСТНИТЕ СЪЩО ВЕДНО С ПОЛИТИЦИТЕ Е РЕДНО ПАК ДА ЧУКАТ КАМЪНИ В БЕЛЕНЕ .
  • 27 Карли

    2 3 Отговор
    РУСНАЦИТЕ, не може да ги стигнем никога, по патриотизъм, по знания, по високо технологична техника, по човещина, войната им е пример. Колкото до базите нека НАТО си ги обгражда колкото си иска. Най- мощният подводен флот е техен. Те са покрай американското крайбрежие и са в състояние да ликвидират Америка за 4-5 часа без помощта на Китай. Само две мощни бомби на дремещия вулкан в Йелстонският резерват, който и без това рано, или късно ще изригне Америка ще бъде залята от лава и и пепел, което ще отрази много негативно на целият световен климат.Може би някой си спомнят изстрелването на ракети от Каспийско море, които са неуловими за радари не само поради високата скорост, но за това че се движат максимум на 50-100 метра над земята по релефа и с радиус на попадение до 3 метра. Само Името им САТАНА подобрена серия, която покрива от Каспийско море до Германия, и другите с по-далечно действие подминаващи и Англия. Пък нека си имат апетит за руските природни богатства. Тава че карат УАЗ-ки и прочее автомобили не е проблем. Влезте в Мобилле РУ- там има всичко и си ги купуват. Да не забравяме , че само в България има закупени над 400 000 имота от бедните руснаци. И това са средна класа -инженери, учители и т.н. Няма какво да ги мислим тях, как ние ще се оправим тези некадърници които са горе във властта- това трябва да решим, май само с писане не става братя българи , и въобще братя ли сме и МЪРШИ.

    Коментиран от #28

  • 28 стоян георгиев

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "Карли":

    що не зацепиш натам а?ходи щом няма как да ги стигнем поживеи порадваи се на ценностите им на морала им на ракетите им .даваи билети има за влака и не са скъпи.само че няма да идеш ,подобно на останалата пасмина от путинофилчета дето сте големи фенове на русия ама по радиото или на телевизора.като идеш там и те добара живота ще се върнеш патриот !
    и не ми хвали бомби ,колко можели да разрушат помисли ,кво могат да направят съзидателно твоите хора.иначе за патриотизма на руснаците има много написано особено от немските генерали дето трудно са смогвали да записват доброволците от русия в своите части.един милион руснаци воюваха на страната на хителр явно подтиквани от патриотизъм,за сравнение въпреки огромните репресии нeмци доброволци на страната на сталин няма!
  • 29 рес еоод

    2 2 Отговор
    шебеци сме ний шебеци
  • 30 стоян георгиев

    2 3 Отговор

    До коментар #14 от "ррр":

    ха,ха,ха....охххх пак почнаха вицовете!донбас се разбунтувал ,американците организирали преврат в украйна и си признали ,а крим явно с плуване се е присъединил към русия.путин пък не бил диктатор ,а предсказуем партньор.толкова предсказуем като трябва да дава технологии на иран или да праща военни части в украина ?от както путин е на власт той се обявява против всички европейски и западни инициативи ,а тва наистина е градивно партньорство,особено след като самия той чака да му купят суровините и с парите прави ракети за да плашии партньорите си.готина система ,но приключи.европа няма да работи с путин ,нека руснаците си намерят други контрагенти ,не да набутват северни и турски потоци ,а после да рекетират през тях.може да не идват и на море в европа ,нито да си пазаруват западни коли или техника.няма да ги окупираме или освобождаваме ,дори нека си вземат крим,но да не се опитват да ни дават акъл как да живеем ние тук .

    Коментиран от #32

  • 31 Иван Господинов

    3 3 Отговор
    Запада иска да освободи изтока само от богатствата му. Други цели няма, няма и да има.
  • 32 БУМ БАМ

    3 2 Отговор

    До коментар #30 от "стоян георгиев":

    ЗА ДА РАБОТИ ВАШИЯ КАПИТАЛИСТЕСКА ИЗМАМА И ТРЯБВА МНООООГО И НААААЙ РАЗЛИЧНИ РЕСУРСИ КОИТО ГИ НЯМАТ .ИСКАЙ ГИ ТЕ ЗАПЛАЩАТ С НЯКАКВИ ХАРТИИКИ УТВЪРДЕНИ ОТ ТЯХНАТА ЦЕННОСТНА СИСТЕМА И ЛЪЖЛИВА ДЕМОКРАЦИЯ ЗА НАРОДА НОООООО ПАТОЦИТЕ НА ИЗТОК СВЪРШИХААААА УМИРГАЙ ОТ ЯД ?????!!!!:::::

    Коментиран от #33

  • 33 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #32 от "БУМ БАМ":

    аз да умирам от яд?явно шизофренията те е стегнала сериозно?ти ако прочетеш кво си написал трябва да умреш от срам!!!!цяла серия от неистини дето и децата в пети клас вече няма как да заблудиш!били свършили патоците на изток?ти бил ли си в бензиностанция скоро или в газ станция?патоците на изток сега се натискат да продават суровини без пари щото им се иска компютърче,кола,нова дрешка ,кока кола....

    Коментиран от #38

  • 34 7777777

    2 2 Отговор
    Браво на мъжкар и консултант! Подкрепям напълно мнението ви. А обикновеният руснак ако има добра работа си живее добре, горивата им са 1 лев наши пари, битовите им разходи - ток , вода, газ са символични при тия ресурси, които имат. Нашият гръб трябва да бъде РУСИЯ!
  • 35 олх

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "дидо":

    Спомни си за Куба
  • 36 олх

    1 1 Отговор
    Крим "премина" ???? странно преминаване! ако утре Кърджали реши да "премине" към Турция пак така ли ще го наречеш процеса или тогава вече ще е с истинското му име /
  • 37 олх

    1 1 Отговор
    ами щом ги кефи нека да си живеят така. както неведнъж се изказаха по-долу, народа си заслужава (и сам си избира) управниците. ако искат сами могат да си го свалят чрез избори. ако му се радват - да си го държат (Путин).
  • 38 гост

    2 3 Отговор

    До коментар #33 от "стоян георгиев":

    "патоците на изток сега се натискат да продават суровини без пари щото им се иска компютърче,кола,нова дрешка ,кока кола" .... пич, 2016 сме ;) ти живееш някъде в 80-те. Наясно си, че благинките които изброяваш отдавна не са "made in West", нали?...и че страната, основен световен производител, по едно стечение на обстоятелствата е приятел, а не враг на Русия.
    Наскоро гледах холувудски филм и научих нещо, което не знаех. Причината за войната в Ирак и свалянето на Саддам. Човека просто е отсвирил долара като разплащателна валута при търговията с петрол. Избрал е еврото. Може да коментираш ако искаш само, че примери като този бол. Хубавото е, че с теб или без теб, отдавна вече никой на вярва на американците и на демокрацията...дори самите те.
    БРАВО и от мен на мъжкар и консултант. :)
    ...само нещо да добавя:
    пусни си руската телевизия и им погледни забавните предавания, пълните многохилядни зали, начинът по който се забавляват...да ти приличат на загрижени или депресирани? И това не е едно представително предаване годишно, постоянно са така, стотици забавни предавания с милионна жива публика...за разлика от нас - демократичните приятели на САЩ.

    Коментиран от #40, #41

  • 39 мъжкар

    2 2 Отговор
    Прочетох мненията по-надолу.Радвам се че има хора които очите им са отворени за положението на световната политическа сцена и точно тези хора подкрепиха моето мнение.А на останалите заблудени душици като Стоян Георгиев и другите искам да им кажа че са твърде ама твърде далеч от много неща свързани с Русия.Америка заедно със своята подлога НАТО унищожиха всички страни които по някакъв начин не се подчиняваха на американската политика.Пример ЮГОСЛАВИЯ разбита на малки държавици по поръчка на САЩ Либия разбита с цел заграбване на природни ресурси и основно злато ИРАК Садам Хюсеин беше свален с цел назначаване на добре платено проамериканско правителство което да работи за интересите на САЩ Виетнам Украйна където платени лидери поведоха отряди от бандити които също бяха платени с цел отново назначаване на проамериканско правителство целящо да затегне обръча около Русия България чиято мощна индустрия безплатно образование безплатно образование и силна армия бяха унищожени с цел пълно подчинение и заграбване на земя и ресурси естествено при нас това стана със съдействието на наши партийни кадри които щедро приеха големите суми с пари за тая работа.Това са само част от безчинствата на Щатите.Абе господин СТОЯНЕ ти как ще ме убедиш че америка трябва да си разположи противоракетната отбрана тука в България да ме пази от нападение от Русия.От това по-голям смях на бях чувал.Русия никога не е имала за цел да ни нападне а ние доброволно се оставихме нашите врагове от САЩ да си разположат базите тук и да ни скарат с Русия.Това е все едно аз да дойда да се настаня у вас и да ти кажа че ще те пазя от твоят брат да не те нападне.За 30 години така неречена ДЕМОКРАЦИЯ кажа какво донесе тя на България тя донесе БЕДНОСТ АЛЧНОСТ пълна липса на ЧОВЕШКИ ЦЕННОСТИ КЛОШАРИ по улиците които са повечето от тях хора работили по 40 г и накрая захвърлени със 150 лв пенсия на боклука.А да не говорим че нищо ново не се е построило в България като завод предприятеие където да се вземат хубави пари като в Европа нали уж сме партньори .Партньори партньори ама май само на хартия.Като гледам кво става чуждите корпорации си вкарах някои от така наречените инвеститори тук но хората им работят за без пари от порядъка на 500лв това ли са нашите партньори бе СТОЯНЧО.Ама явно и ти си от ония платените дето са им дадени пари да хулят против Русия.Ако разсъждаваме всички като СТОЯН ГЕОРГИЕВ уверявам ви че България ще загине с много бързи темпове не знам дали той е забелязал колко деградирали са всички хора тук и това пак благодарение на СТОЯНОВИТЕ приятели от САЩ които му носят кока кола.Единствения отговор от страна на Русия към САЩ е мълниеносен ракетен удар и всичко ще приключи и света ще се освободи от Тиранията.А когато дойде този момент България дано до тогава да е направила своя избор на чия страна да застане защото ако нашите братя от Русия решат наистина някога да ни атакуват повярвайте ми нашите "партньори" от САЩ няма да си мръднат пръста да ни защитят а просто ще избягат в панически страх.Така че пак повтарям за неуките и невежи хора които за съжаление стават все повече че единствения път на България е с русия те е единствения и най-надежден ПАРТНЬОР за нас.
  • 40 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #38 от "гост":

    ха,ха,ха....оххххх всичките русофили сте като по калъп!кое не е мадеин вест?тва че запад го прави в китаи щото му е без пари не значи че не е вест.ако запада се разсърди на китиците ,те ще правят телевизори 2016 и през 3000 година щото са неспособни да измислят нищо.освен това за твое учудване китаиците не са приятели на русия ,а на запада дето им дава огромен обем работа и е причина да просперират.да не мислиш че щото путин се е снимал три пъти с жената на китаиския президент китай ще пренебрегне икономическия интерес дето има за да угоди на мишока с атомните бомби?иначе явно си много образован щом по филмите на холивуд си градиш мирогледа особено в глобални теми като войната в ирак.толкова е тъпо твърдението ти че дори не може да се коментира!
    никой не вярвал на американците казваш????демек целия бял свят без русия е никой ,заедно с цяла азия ,африка и латинска америка?може да видиш кви коалиции правят американците в ирак или срещу руското нахлуване в украйна и ако на това му викаш никой не вярва на америка ,то не знам ако им повярват ха,ха,ха....
    с руската телевизия направо ме зашамати.тълпи от хора радващи се на светлото бъдеще се смеят от екраните,подобно на българската телевизия преди десети ноември когато радостни трудещи махаха пред трибуната на другаря тодор живков ,а година по-късно същите го търсеха да го разкъсат :)))!!!руската телевизия путин е национализира и тя постоянно се опитва да зомбира населението там н

    Коментиран от #44

  • 41 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #38 от "гост":


    https://www.youtube.com/watch?v=dnP1fJ1bzxE
  • 42 стоян георгиев

    3 1 Отговор
    дано да си един ,а не двама щото става наистина страшно за генофонда на населението тук,особено за феновете на путин.безплатно образование няма нито пък сме имали сериозна икономика ,а русия ни е нападала поне три пъти веднъж дори и без да ни обявява война ,а и е провеждала години наред терористични актове избиваики хиляди,много повече от убитите от други .особено големи са руските поражения по отношение на качеството.съветските терористи избиват цвета на българската армия в църквата света неделя ,загиват повече български генерали отколкото българия губи във всучките водени от нея воини взети заедно.след като ни окупира 1944 година тук се изби цвета на българската нация ,за да се развият такива Ентелигенти като теб ,изпълзяли от някое колхозче с безплатно образование.
    та троле,задаи си въпроса защо само в българия работим за 500 лева що не бачкат за толкова в румъния или в полша?що американските партньори по места се оправиха ,а ние бозим?веднага ще ти отговоря щото ти няма да се сетиш.щото тук е пълно с такива като теб дето за НИЩО не ставате.научени сте да крадете и лентяиствате и да се оплаквате чакакики някой да дойде да ви даде като просеци пред църква.за това сме на тва положение.ако малко се поучехме от американците сега щеше да цъфтим ,щото те имат няколко основни добродетеля ,честна игра и свободна конкуренция,но ти няма как да ги разбереш тези работи,но кво да се прави рупаи там 150 те лева пенсия и чакаи путин .трябвало да нанесе русия удар по
  • 43 стоян георгиев

    2 2 Отговор
    трябвало да нанесе русия удар по сащ и евентуално по нас,нали?така ти е останало още от времето когато са ти връзвали пионерската връзка и са ти обяснявали, че си само тор за червената армия,щом се приемаш за тор,няма как да бъдеш друго и самоунижението ти по посока на русия може само да помогне в тази насока!
  • 44 гост

    2 2 Отговор

    До коментар #40 от "стоян георгиев":

    Пич, а кой е казал че съм русофил?

    Проблемът на хора като теб, че определяте всички, които не са съгласни с вашето мнение за русофили. Странно е, как всеки, които не е русофоб или американофил като теб, по подразбиране е русофил. Което само по себе си показва колко сте ограничени в разсъжденията като цяло.

    Логиката в отговорът ти е доста примитивна. Логика, но без мисъл за развитие напред и прогноза: Какво, ако?...всъщност е присъщо точно за времето в което ти казах, че си 80-те. ;) Само, че светът оттогава много се е развил и не може да се върне назад. По същата причина, по която и запада не може и няма да върне изнесеното производство и ноу-хау от Китай. Пример: виж офертите на мобилните оператори - освен всичко уж измислено на запад, но Мade in China, има и доста изцяло китайски телефони, конкуриращи западните. Що така? Нали уж китайците за нищо не ги бива. Виж корейските производители на автомобили: Нима не са вече на ниво, изпреварващо европейските. Поколението, което вече расте на изток ще промени хегемонията на запада.

    Много ти е изгодно явно да съдиш за интелекта на някой, по примера който дава, нали? Ама примера е насочен съм теб, пич. Ти да го разбереш, не аз....потърси си филма, събери си "фактите" от началото му и се порови малко повече в нета. Не е нужно да го правиш в комунистическите сайтове, направи го в американските.
    "глобални теми като войната в ирак" "толкова е тъпо твърдението ти че дори не може да се коментира!" ...опитай, отдават ти се тъпи и повърхностни коментари. ;) нещата не са толкова сложни, а с времето стават и достатъчно прозрачни.

    САЩ е безспорно Фактор. Коалициите със САЩ се правят от продажници или страхливци, пич, които продават националните интереси на държавите си. Ако се пръкне някой да им се опълчи има три варианта: атентат, преврат, война. Това са развръзките на противопоставянето на САЩ. Последващи примери да добро-денствието на дадена страна, след "помощта" на САЩ бол, ама ти се концентрирай над България. Нали от 26 години сме западно ориентирани. И само не започвай пак с руско влияние на българският манталитет. Изтъркано и тъпо.
    Да, медиите са основен манипулативен фактор на нашето време, но ти дори не хвана логиката на примера, който ти дадох. ...вместо това си пратил някакъв смешен клип... ха-ха...убеди ме! пиши си един $ на сметката ;)
    "русия ни е нападала поне три пъти веднъж дори и без да ни обявява война ,а и е провеждала години наред терористични актове избиваики хиляди,много повече от убитите от други "... да не би да сте на еднакви хапчета с прецедента? Спирайте ги! не ви влияят добре!
    и последно:
    Троловете, са субектите, които пишат еднократно глупости, които не могат да защитя или тези, които пляскат минусите и плюсовете, или водят диалог със себе си от различни никове. Сам може да видиш кои тролове преобладават тук и кой ги плаща. Троловете не пишат дълги постове: нямат време да отстояват позиция. Не смятам себе си, теб или мъжкаря за трол. Просто сме хора с различни гледни точки.




    Коментиран от #45, #46, #47

  • 45 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #44 от "гост":

    я ми кажи кои китайски телефони конкурират западните?репликите на айфон ли?давай да се посмея ,както и на твърденията ти, че не си русофил,а ме караш да гледам руска тв.тва с маде ин чаина е следното.европа им кара плата конците ,чертежите на дрехата и те я шият,подобно е положението с телефони ,телевизори и т.н.имат една фирма китайска леново,но тя е купена от сащ и основните и изследователски центрове дето създават моделите и са пак в сащ!други китаиски фирми няма ,щото както казах в китай са далече от разработването на собствени продукти на световно ниво.европа и сащ по същата система сега развиват и бразилия и индия ,за да имат резерва ако китай вземе та се обърка ,макар че едва ли!виж корея е съвсем друго ,тя е част от нашия свят с нашите ценности и култура,тя е наш съюзник и партньор и затова има тези резултати .поколението на изток дето е напред има нашите ценности,гледа нашите филми, чете нашите книги,а тези дето не го правят все още търкат пръчки за да си запалят огън.япония ,тайван,корея са гадни американски съюзници!
    да намеря филма казваш, е няма нужда изчел съм доста за конфликта в ирак както и за мнението и мотивацията на американските политици при него,но еврото не е проблем за долара и никога не е било причина сащ да се страхува, че ще бъде прието някъде.ирак няма как да го приеме щото няма как да търгува в регион дето се ползват само долари,и дето борсовите цени са в такива.тва е все едно да броиш краката и рогата в едно стадо кози ,после
  • 46 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #44 от "гост":

    напълно излишно и неефективно ако си мислиш ,че тва би навредило на американците по някакъв начин!
    западния свят явно целия е изграден от глупаци :))),европа 500 млн.австралия и канада още 70,япония и корея 200млн.все глупаци и страхливци :)))))))).та кой останаха дето са мъжкарите?иран -страхотни ,хизбула-уникални ,северна корея -държава мечта и нехаресваната от теб русия ,държава уникат !та предпочитам да сме сред страхливците пред алтернативата ,но теб ако те кефи може да идеш на море в северна корея хем да ги подкрепиш финансово хем да си починеш от продажници :)))!
    та както казваш да се върнем на българия!за 26 години ние не успяхме да стане прозападно ориентирани за съжаление и сме последните такива в европа,тук все още има огромна група такива убавци като теб,дето приемат северна корея за алтернатива на ес или най-малко сърбия.вие и така работите и така гласувате и затова сме както казах дупка в картата на европа последната такава.ще се оправим като изчезнете,но ще видим бая зор докато ви унищожим.както каза един чешки дисидент единственото по-страшно от комунизма е това което оставя след себе си.ти си точно такъв пример.дето се шокира за това че русия ни е напднала три пъти ,а тва е най-елементарен исторически факт.тва че ни пада 1915 ,1944 година явно не ти е известно,но тя ни напада и при падането на първото българско царство,а през 41-44 ни бомбандира без да ни е обявила воина,в периода 1923-25 участва в терористични актове у нас като убииството
  • 47 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #44 от "гост":

    в периода 1923-25 участва в терористични актове у нас като убииството в света неделя е световен рекорд за жертви при терористичен акт.тва са факти дето са известни и са за хапчета тези дето не ги знаят като теб.след окупацията на българия съветските служби селективно избиват българския елит ,става въпрос за масови убииства ,затвори,интерниране...подмениха българския манталитет и създадоха еи такива като теб.този огромен геноцид над българския народ действа като бомба със закъснител и днес дава изродените си плодове,които се изразяват в безпътица и липса на ценности и морал основните причини за това да сме мизерниците на европа.ти си трол независимо кви постове пишеш ,щото умишлено заблуждаваш и лъжеш,знаеики че го правиш.

    Коментиран от #48, #49

  • 48 Монго

    2 2 Отговор

    До коментар #47 от "стоян георгиев":

    Лелеее Десо, спри да смъркаш бяло, виж как ти са се разширили зениците. Мъжа ти знае ли какви ги твориш и ториш по форумите?
  • 49 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #47 от "стоян георгиев":

    Пич, монетата има две страни. Всеки избира страна. Смешно е да мислиш, че какво има от едната, същото е и от другата. Русия три пъти ни нападала....да не би когато България е била съюзник на враговете на Русия? Щото това леееко променя фактологията. "през 41-44 ни бомбандира без да ни е обявила война"...това, вече е интересно изречение. Просвети ме, неутрални ли сме били след 41-ва? ... и не бяха ли съюзниците, американци по идея на Чърчил тези, които в края на войната бомбандират София? ...та какво казваш за троловете "умишлено заблуждаваш и лъжеш,знаеики че го правиш".
    Между другото, доста странно се изразяваш:
    "нашия свят с нашите ценности и култура,тя е наш съюзник и партньор и затова има тези резултати .поколението на изток дето е напред има нашите ценности,гледа нашите филми, чете нашите книги"...кои наши бе пич?...хахахаха...ти имаш ли нация и държава за която да говориш като за твоя?, щото това "нашите" нещо не ми звучи като нещо българско? Ти американец ли си? Турция, като първа дружка на САЩ и тя ли е от "нашите"? А бежанците / сирийски, ирански, афганистански, африкански и прочие и те ли са от нашите?...ми пич...вярно не съм от твоите, ако е така. Стига толкова :)

    Коментиран от #50, #52

  • 50 Монго

    2 2 Отговор

    До коментар #49 от "гост":

    Стоян Георгиев не е пич, преди месец се подвизаваше под ника Десислава Димитрова. Преди година и половина си беше и със снимка на аватара-най обикновено шуши. Пише каквото и кажат от Козяк 16, чака зелена карта.

    Коментиран от #51, #53

  • 51 гост

    2 2 Отговор

    До коментар #50 от "Монго":

    Не знаех значението на "пич". Благодаря! :)
    ...Ами дано й се получат нещата с "нейните" хора, че тук ще отнеме време, да измрем всички инакомислещи.
  • 52 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #49 от "гост":

    да,сега се оказа че като си попрочел забрави за твърденията си и приказките да пия хапчета :)))!значи русия ни е нападнала все пак :))!българия е била съюзник на германия ,но не е била във война със ссср през периода 41-44 година,но руснаците въпреки че в българия си имат посолство ни бомбандират,демек без да ни обявяват война .с америкаците е съвсем друго там имаме обявяване на война в този период.та общо нищо не се променя освен това, че се вижда че лъжкаш в твърдението си че русия не ни е нападала.нищо странно не се изразявам аз съм българин европеец с ценности на такъв ,гледам такава телевизия дето гледат основно в европа ,нося такива дрехи като останалите европейци имам европейска култура и ценности .тва че на теб не ти звучи българско не ме изненадва ти нямаш такива и затова си извън зоната на интеграция и си затънал до шия в безвремието подобно на хиляди български соцносталгици неспособни да станат европейци и теглещи цялата страна надолу.бежанците и турците не са с моя манталитет и култура ,но много приличат на теб и анонимния дето ти пише като гадже .вие и въпросните бежанци имате нужда някой да ви пуска тока и вечер да ви го гаси щото сте неспособни да живеете свободни и търсите някой диктатор да ви набива канчето и тогава се чувствате конфортно.

    Коментиран от #54

  • 53 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #50 от "Монго":

    разкажи ,пак за тва как русия е увеличила резерва си с 30 млрд. долара тази година.даваи ,да се посмеем ,щото другото не е смешно.аз дори и да съм жена съм в пъти по-голям мъж от теб и не се крия като мишка зад анонимния си ник.

    Коментиран от #56

  • 54 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #52 от "стоян георгиев":

    Хапчетата са ясни, заедно с това кой ви е изписал новата рецепта от преди две, три години. Защото 20+ години преди това нищо не съм чувал ни за окупация, ни за това, че Русия ни нападали и т.н. А от известно време насам дори прецедента постоянно това тръби....явно са бая силни. За сметка на това се отказахте от това да е имало 500 години турско робство и стана присъствие. Значи България се е развивала бурно и тихичко, и видиш ли лошата Русия дошла и ни нападнала. Това ли казваш? Без да предупреди? Лоша Русия!
    "българия е била съюзник на германия ,но не е била във война със ссср през периода 41-44 година" No Comment!
    Някъде да видя да твърдя, че не ни е нападнала? или това, да си съюзник, на враг не означава ти самият да си враг? ...тогава, не е ли логично да те нападат, при условие, че си взел страна и че си предоставил територията си на вражеските сили? Войната не е игра, а действие!
    Ето ти малко инфо:
    http://www.ydara.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2981:2014-05-03-09-36-07&catid=141:2013-08-13-07-02-31&Itemid=213
    ... вижда се, кой е бил основният въздушен агресор по времето на WWII и това определено не е била Русия, както се мъчиш да втълпиш, удобно пропускайки фактите, троле! ;)

    Дрехите, предметите, телевизиите, книгите, културата - те ли те правят европеец? Ти не си европеец пич. Европа е съставена от нации все още. Хората, които живеят в нея са горди и защитават преди всичко националните си интереси и история. Германеца е германец, французина-французин, гъркът-грък, много преди това да са европейци. А на теб ти си ще да си европеец, преди това да си българин!

    Повечето хора в България сме като теб по отношение дрехи, телевизия, културни интереси и познания, литература, музика, места на които обичаме да ходим, страни които посещаваме...ти не си някакво видимо изключение.... с една разлика - ценностна система. При теб я няма или е доста объркана. Повечето сме предимно българи, а ти "ервопеец", интегриран в празното пространство, някъде между интересите на европейските нации, забравил своята.

    В заключение:
    В историята рядко има ясни граници. Интересите са различни, което води до различен прочит. Интерпретирането на даден исторически факт зависи от личностната настройка, достъпността на фактите и страната която се взема. Няма правилна или грешна позиция относно самият исторически акт, има интереси на включените страни.
    Това, което ти се опитваш да направиш е да подведеш неуките, като умишлено скриеш едни факти, а преекспонираш други. Може да се получава при не информираните или тези, които нямат преки наблюдения над даден период. При останалите не вървиш.
    Активността на постовете ти, показва времето, което прекарваш в тук. Ако безпредметното писане на несподелени мнения, не ти е платено занимание, то явно си безработен и/или мноого объркан човек с много свободно време, което не знае как да прекара по ползотворно от това, да се кефи на собствените си писания. Определено не си от заетите българи.

    Няма какво повече да ти кажа!

    Коментиран от #57

  • 55 мъжкар

    3 3 Отговор
    За всички тук стана ясно колко ограничен откъм знания е Стоян Георгиев.Той е поредната мишка която живее в някаква панелна кутийка и му се ще американски стандарт.Само че в следствие на своето невежество пропуска да види факта че на никой още по-малко на американците не им пука за него. ААААА но да не забравяме че тая панелка я има благодарение на руснаците които навремето построиха цели градове тука. Но въпреки всичко той постоянно ги хвали американците което е доказателство че е готов да продаде задника си за някакви предмети и най вече прословутата Кока кола.Кажи бе Стояне "умнико" с какво Америка допринесе за развитието на България през изминалите вече 30г откакто сме станали "патртньори" с тях.Аз мога да ти кажа с какво Русия допринесе за развитието на България.Стоянчо аз не съм нито комунист нито съм привърженик на тази политическа система.Ще отречеш ли факта че през последните 30 г по кофите за боклук бъркат български пенсионери ще отречеш ли това че хора с по 2 висши образования търкат чиний при твоите приятели на Запад щото тука не могат да намерят реализация и адекватно заплащане пак заради това което ни спретнаха твоите западни гей патрньори.На какво ли се дължи това може би на Русия ха ха хааааа!!!Виж какво аз ти предлагам да напуснеш българия по възможно най-бързия начин и да отидеш на запад да видиш какво значи както ти се изрази свободна конкуренция да те видя ти кого и с какво ще конкурираш ааа пърдон може би само с пиене на алкохол може да ги конкурираш.Та заминавайки там ще ни освободиш от присъствието си и България от това само ще спечели.

    Коментиран от #58

  • 56 Монго

    1 2 Отговор

    До коментар #53 от "стоян георгиев":

    Деси мило ще ме умориш. Виж ми поста не съм писал тази а миналата година. Но както и да е. Първо за последните 12 м. Русия е увеличила златния си резерв с 200 тона. Тон злато-над 80 млн. долара. Груба сметка 16 млрд. така ли е? Възможно е да бъркам поправяй ме. От поскъпването на самото злато-още 8млрд. Тази година са купени щатски ДЦК на стойност 5млрд. миналата година 17млрд. Тоова също е резерв. Пример с Канада-тя почти се е отказала от зл. резерв за сметка на т.н. лесно търговаеми активи,именно ДЦК. Според Сорос резерва на Русия може да издържи още една максимум две години. Друг известен ам. финансит ще ме простиш сега ми бяга името смята че трупането на златен резерв е изкопаване на злато от една дупка и поставянето му за съхранение в друга дупка. Всички тези действия на Путин според западните финансисти говори за едно-готвил се е за това което се случва. Справка на моите думи-"Блумбърг". Писах от телефон и грешките са допустими
    Скъпа това от мен,от теб
  • 57 стоян георгиев

    2 3 Отговор

    До коментар #54 от "гост":

    не увъртаи ,тва че ти не знаеш за нещо не значи че не се е случило!сега почна със шаблоните на русофила от болната на здравата глава .турците били незнам кво си и демек не си лъгал.няма никва връзка междху тва дето пишат днес в учебниците и незнанието на собствената ти история .и не ми пращаи линкове по история ,щото тва е все едно да пращаш на меси справочници за правене на финтове!прочел съм толкова много история ,че ти идея си нямаш!казвам ти че русия ни е нападнала първо без да ни обяви война ,а после ни обявява такава без да сме имали конфликт ,преди това ни праща терористи и пари за тях ,така наречените партизани ,а преди тях други талибани с цел да се убиват българи,да се нападат граждански обекти да се руши страната ни.тва са исторически факти и ако искош може да ги спориш ,щото явно не си гледал подходящите филми по темата!българия е била съюзник на германия и не е била във война със ссср ,дори след натиска на хитлер да влезем в такава,а ссср ни обявява воина на 5 ти семтември 1944 година.ето още един факт дето те шокира и може да не пишеш ,но комент ,та доплълнително да се излагаш с незнанието си!
    основния агресор през 2 та световна война са ссср и германия ,руснаците избиват в българия десетки хиляди българи демек в пъти повече от англичани и американци,макар че въпросните американци и англичани варварски бомбандират софия и други български градове,но ние сме във война с тях докато ссср ни бомбандира като уж сме в нормални отношения.твърденият
  • 58 стоян георгиев

    2 3 Отговор

    До коментар #55 от "мъжкар ":

    ти чувстваш ли се просяк,а мъжки?трябва ли някой да дава нещо на теб и на българия?трябва ли ни милостиня ,а?ей тва ти даде руснака заедно с панелката,да си човек без собствено самочувствие.от гордия българин комисарите направиха просяк ,беден ,мързелив,импотентен и болен!тоз просяк обикаля по кофите неадекватен с многото си ненужни висши образования ,дето не са приложими за нищо и чака милостиня .по тва мери и приятели и врагове ,по подаянията,жалка картинка наистина!след като ссср изтрепа всичко читаво в българия и наложи своя елит се стигна до тук.до тази тежка болест за българина дето го трови и загнива въпреки, че вече я няма старата система.кво ни даде казваш америка?даде ни своите стандарти,стига ние да искаме да ги приемем,свобода,свободна конкуренция,равенство пред закона,не е малко ,но за хората дето имат визия и сила да се изправят,тези принципи не важат за домашните любимци дето на 45 години още спат в детската и не пипват работа или бачкат еи така да минава времето ,дето три семеиства гледат гордо едно дете и се хвалят с подвига си,дето инвестират в прогнози на мачове ,евтина ракия и цигари,макар че взимат само 500 лева.та няма как да ме разбереш ти с протегнатата за милостиня ръка,свикнал да минаваш по втория начин целия си живот,уви тези работи дето ги дават американците са за силните и горди хора ,но при нас те са много малко останали за съжаление и затова сме двойкарите на европа!
  • 59 стоян георгиев

    2 3 Отговор
    русия за година загуби 150 милиарда долара и падението продължава предвид вноските по кредити и дивиденти на западни инвеститори ,както и предвид падането на цените на горивата ,които бяха основния валутен доставчик на русия.тва че са купили малко злато и са вкарали някой долар в американски ценни книжа не променя ситуацията.може да попрочетеш кво казва шефката на руската централна банка и после да го умножиш по-две в лошата му част.иначе сорос е прав ако темповете се запазят руската икономика до две години ще фалира .учи се от евреина ,той е умен човек!
    ето ти и шефката на руската банка за да не се излагаш с глупости!

    http://banks.dir.bg/2015/06/04/news19201481.html
    и официалното положение:
    https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A6%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D1%8B%D0%B9_%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%BA_%D0%A0%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B9_%D0%A4%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8

    Коментиран от #60

  • 60 Монго

    2 2 Отговор

    До коментар #59 от "стоян георгиев":

    Десо банка.дир нали знаеш къде можеш да си я навреш. Аз ти цитирам икономическото списание "Блумбърг". Ако то пише глупости а банка дир бг е най великия икономически източник,който четат Бил Гейтс, Тръмп,Сорос и тем подобни...евалла, велика си

    Коментиран от #61

  • 61 стоян георгиев

    2 3 Отговор

    До коментар #60 от "Монго":

    анонимен ти цитираш блумбърг и тои не лъже че руснаците са купили акции или че са увеличили златото си,но тва не значи че са вдигнали резерва си. пратил съм ти и разчетите на руската централна банка там ги има месец по месец ,общите загуби за две години са около 200 милиарда долара,а дир бг цитира шефката на руската централна банка.както казва сорос 540 милиарда с тренд на изчезване 150 на година прави 4 ри години,две минаха две остават :))!

    Коментиран от #62

  • 62 Монго

    0 2 Отговор

    До коментар #61 от "стоян георгиев":

    Вечеря на свещи? После джакудзи с ароматни соли? Ех мило, ако не беше толкова изтрещяло

    Коментиран от #63

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Монго

    0 2 Отговор

    До коментар #63 от "стоян георгиев":

    Скъпа деси, ама ти съвсем не спиш и си мислиш само за мен. Нали милоооо . А за садо-мазото ще се разберем

    Коментиран от #65

  • 65 стоян георгиев

    2 1 Отговор

    До коментар #64 от "Монго":

    радвам се че си прочел ,кво ти писах преди да го изтрият.виждам че те кефи и наистина ще се разберем ,нали прочете за очилцата .много ме кефят такива рошави очилатковци като теб шъ знаиш,особено като се правят на страшни!