Last news in Fakti

16 Март, 2016 12:48 12 747 30

Русия наля още близо $5 млрд. в дълга на САЩ

  • русия-
  • дълга-
  • сащ-
  • облигации

Китай продължава да е водещ инвеститор в американския дълг

Руските инвестиции в американски държавни ценни книжа през месец януари на 2016 г. е в размер на $ 4.8 млрд., съобщи Лента.ру. Това показват данни от американското финансово министерство и Федералния резерв.

След тримесечния ръст на руските вложения в американския дълг, тяхната стойност нарасна до $96.9 млрд. В този показател Русия заема 15-то място. Водещ инвеститор в периода между декември и януари е Китай, въпреки че инвестициите на страната са спаднали от $ 1.246 трлн. до $ 1.237 млрд.

Чужди правителства притежават американски ценни книжа на стойност от $ 6.2 трлн. За един месец тази цифра се е увеличила с $ 35 млрд. В момента държавният дълг на САЩ е $ 19.1 трлн.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Той

    4 3 Отговор
    Ама Русия нали фалираше?

    Коментиран от #2

  • 2 onq s konq

    4 6 Отговор

    До коментар #1 от "Той":

    Русия много отдавна "фалираше", в момента ТЯ ВЕЧЕ Е ФАЛИРАЛА.А тия пари дето се вливат в Американската икономика първо НЕ СА РУБЛИ,А ДОЛАРИ ,и това че идват от Русия НЕ ЗНАЧИ ЧЕ СА РУСКИ,а на някоя руска "КТБ" .И изобщо нямат отношение към руската икономика.

    Коментиран от #7, #13

  • 3 киро

    5 2 Отговор
    Кога ли балона ще се спука !?
  • 4 ники

    4 2 Отговор
    19 трилиона дълг????
    Кой е фалирал не разбрах?

    Коментиран от #16

  • 5 Ради

    6 1 Отговор
    Умирам да чета коментари !!!!!!!!!!!!!!!! само експерти :))))
  • 6 Майстор Манол

    6 2 Отговор
    Русия е една от малкото страни, които имат дълг - 0, 00 (нула, ноль, zero, sifir, μηδέν, ゼロ )

    Коментиран от #10

  • 7 Монго

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Кобилкин,държавни ценни книжа се изкупуват от Русия а не от някаква рашън КТБ. Миналата година са купили такива за 17 млрд. и едновременно с това фалиралата Русия е увеличила резерва си с 30 млрд.-става въпрос Кобилкин за долари. ДЦК какво представляват няма да ти обяснявам, на някакъв си рентиер с три декара земя в Добруджа,няма и смисъл. Това,че тролския кръг Деса ти чука плюсове на глупостите ти също не ми пука. Просто сте жалки.Да се правиш на велик при условие,че не познаваш нацоналното знаме,че смяташ,че Кадафито е управлявал Ирак,че сравняваш Мерцедес пикап с БМВ Х5,че караш 11 годишно БМВ дизел а се правиш на патрон хванал господ за шлифера...,ми просто си елементарен.

    Коментиран от #8, #24

  • 8 onq s konq

    2 5 Отговор

    До коментар #7 от "Монго":

    Може да сбъркам идиот с полуидиот,но това теб не те топли.А сега си вземай всичките тъпотии,ей ти и 100 минуса за баланс и да те няма.И не бъркай 3 със 300...ако ме разбираш!

    Коментиран от #11, #12

  • 9 ЛЕКО ФАЛИРАЛ

    5 2 Отговор
    ТАЯ ПЕЧАНИЦА ЗА ТИЯ ФАЛИРАЛИ ГУЩЕРИ НЯМА ЛИ ДА Я СКРАПИРАТ ВЕЧЕ ?????!!!::::
  • 10 Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "Майстор Манол":

    Почти позна,руският външен дълг,както и този на големите руски компании,получили финансиране от чужди банки,е приблизително равен на руският резерв в долари.Русия се напати с един два дефолта преди това ,и сега разумно държи голям резерв в долари,и по малко го увеличава,тази година с 30 000 000 000.За това и санкциите не можаха да ги сринат ,руснаците имаха голям резерв,и го ползваха когато паниката,която в такива случаи е най-страшна, да не излезе положението извън контрол.А от ниските цени на нефта,пъшкат всички производители,не само руснаците.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Монго

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Кобилкин, ще се направиш на мъж, когато ме погледнешш в очите. Другото-неграмотността,простотията,некадърноста и интелектуалната ти неграмотност са непоправими,подлежиш на инвалидна пансия.А арбалета си го носи в багажника,ще намеря прилижение...
  • 13 RUSSIA

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Въшкооо
  • 14 123

    2 3 Отговор
    Росене, моля те научи се да пишеш грамотно бе момче!
    Всяка твоя статия е пълна с малоумни грешки, които даже не осъзнаваш какви са.
  • 15 Гост

    4 2 Отговор
    Русия изкупува държавни ценни книжа на САЩ т.е последните ще трябва да започнат да изплащат дивидент на Русия, както изплащат и на Китай, България също емитира и продаде ДЦК за 16 млрд. и само след няколко год. ще трябва да изплати дивидент,а от къде ще вземе пари (онези 400 млн. от транзит на руски газ през Южен поток биха били добре дошли, ама ще ги харижем на турчулята)

    Коментиран от #18

  • 16 стратокастър

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "ники":

    Реал Мадрит и Барселона също дължат колосални суми но всички им дават кредити ,защо-защото имат колосални печалби ! Проблема със заемите идва тогава когато се изчерпят донорите !За щтатите близките 50-100 години няма такава опастност !

    Коментиран от #17, #20

  • 17 Монго

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "стратокастър":

    Стратокастрираний,в поста ти има тафтология-колосални суми,колосални печалби. И неЩТо интересно-виж се как пишеш щТТТТТТатите. По принцип щатите се пошат, като ютия, с Ь-малък.
  • 18 onq s konq

    2 4 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    "Безименнийййй",Само се замисли ЗАЩО РУСИЯ ИНВЕСТИРА В АМЕРИКА,а НЕ В СВОИ ИЛИ НА КОЯТО И ДА Е ДРУГА ДЪРЖАВА В СВЕТА ЦЕННИ КНИЖА?...Като например "икономическия тигър" Китай?АМИ ЗАЩОТО СА НАЙ-ПЛАТЕЖОСПОСОБНИ!А между другото защо ми пишеш с МНОГО НИКОВЕ?На "група " ли ми се правиш?Е сега щи кажа един виц:Младеж звъни на баща си /мутра/ и му казва:"Тате,като паркирах и малко блъснах една друга кола,а собственикът ми налита.И кой е тоя бе?-попитал бащата.Ами казва че е Жан-Клод-Ван-Дам...Еса слизам с асансьора и ще ги оправя и четиримата"

    Коментиран от #19, #23

  • 19 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #18 от "onq s konq":

    .......... ай беги да вдигнеш щеката да видиш колко масло ти е изгорил салапурника :))))
  • 20 гого

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "стратокастър":

    ''Мадрит'' ...........аха хах ха марш в първи клас, абориген
  • 21 Китаец

    4 2 Отговор
    Както и да го коментирате, (в повечето случаи неграмотно), това е още един начин за бъдещо оказване на натиск върху САЩ. Засега китайците се въздържат, ама все някога ще си поискат парите.

    А един американски експерт наскоро обяви, че в Китай има толкова долари в брой у хората, че ако в един момент всички поискат да си купят нещо от САЩ, ще похарчат само 30%, и за останалите 70% няма да има нищо насреща. При това човека говореше само за парите в брой, без ДЦК и държавните им заеми... Куха държава, с куха, отдавна фалирала финансова система.

    Амин !
  • 22 999

    3 2 Отговор
    Мулето пак се е напасало с коноп.
  • 23 ЧЕСТНО

    3 2 Отговор

    До коментар #18 от "onq s konq":

    НЕ ПРОСТО НЕ ИСКА ПОСЛЕ ДА БЪДЕ ЗАЛЯТА ОТ ИКОНОМИЧЕСКИ МИГРАНТИ ОТ ФАЛИРАЛАТА ХАЙТЕХНО ИЗМИСЛЕНА СУПЕРСИЛА ЧЕ МОЖЕ И МЕКСИКАНЦИТЕ ДА ДОФТАСАТ ПАНЯТНО ЛИ ТИ Е СЕГА ???!!!:::
  • 24 Бат Саше

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Монго":

    Пропусна да споменеш няколкото правописни грешки, на всеки написан ред.
  • 25 оаоао

    3 2 Отговор
    Погледнете външните дългове на всички развити и не толкова развити страни и тогава говорете.
  • 26 Волен Сидеров

    3 0 Отговор
    ето защо хамериканците искат трета световна гадовете му с гадове,
    с един удър всички зайци
  • 27 гост

    3 0 Отговор
    ясно е че коня и стратокастрирания са тролове с по няколко профила :)))) само вижте + и - , Тролове, които не признават дори и правописните си грешки :)))))) марш в началното училище да се научите на правопис поне, разсъжденията после - твърде сложно е за вас :)
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 стоян георгиев

    0 2 Отговор
    явно руснаците са решили да се самоубият финансово .наливат пари в американския дълг,а америка ще фалира всеки момент щото там има негри,евреи,геовe и го няма путин ,а и обама е чернокож ,а е възможно да е и мюсулманин демек е чалма,циганин или мангал :)))!!!!да им се чудиш на тези умни руснаци не си инвестират в газпром дето бълва газ ,а набиват пари в трилионния американски дълг.за путинофилите е дошло секретно съобщение вече да не се молят америка да фалира щото отидоха руските доларчета!

    Коментиран от #30

  • 30 Монго

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "стоян георгиев":

    ДЦК не са зелените хартийки наречени долари, това са активи, като земя, предприятия, суровини и др. Ако една държава фалира и можеш да си избършеш с валутата и задните си меки части, все пак атомната и електроцентрала при фалит няма да се изпари, нали?
    Десо продължаваш с пълните си глупости, IQ не ти е мръднало и с една идея от година и половина насам. Май твърдеше, че си с икономическо образование? Шуши, да не си завършила ВИИ "Карл Маркс" по бай Тошово време