Last news in Fakti

15 Май, 2016 09:00 2 130 0

SEVI: Знаем какво искаме

  • sevi-
  • знаем-
  • какво-
  • искаме-
  • интервю
SEVI: Знаем какво искаме - 1
Снимка: Георги Вълчев
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Доста по-сигурни сме и доста по-устремени. Вече знаем къде се намираме, къде ни е мястото и какво искаме от себе си. Това заявиха в интервю за Факти.бг музикантите от група SEVI.  Както ви съобщихме, в петък бандата представи новия си, втори по ред албум. Преди концерта поговорихме със Светлана Близнакова (вокал), Десислава Маркова (клавишни) и Рали Велинов (бас) за групата, албума и сцената, докато барабанистът Павлин Иванов и китаристът Делян Кетипов все още подготвяха разни неща по сцената.

 

И така, групата навърши шест години през януари, вторият албум е вече факт. Какво е различното в сравнение с първия?

Рали: Доста по-сигурни сме и доста по-устремени. Вече знаем къде се намираме, къде ни е мястото и какво искаме от себе си. Вторият албум е по-концептуален, по-модерен.

В него има 11 песни...

Светлана: Да, спазваме традицията с числото 11, както и в първия албум. Така че и във втория има 11 песни, 11 битки. Две от тях са балади, а както и в първия албум, има едно по-различно парче – акустично. Едно лирично отклонение...

Доста гост музиканти...

Светлана: Да - и от чужбина, и от България. Доста гост китаристи има. Китаристът на Doro Pesch – Лука Принчота записа китарите в Destiny, Петър Братанов – в One Time Thing, като участва и в аранжимента  на парчето, Иво Пешев пък записа китарите на лиричното отклонение, за което споменах (става въпрос за песента Not A Crime), Илиян Илиев, Боби Зашев и Пламен Чепанов също участваха с китари. На всичките много, много им благодарим.

Как се справихте със звука? По-различен ли е саундът?

Десислава: Записите направихме в Интелиджънт студио в София. Мастерингът е дело на музикалния инженер на Lacuna Coil – Marco Barusso.

Светлана: Албумът определено е по-твърд. Някак си неусетно втвърдихме звука.

Вие сте активно концертираща група. Свирите и в страната, и в чужбина. Как е сцената към настоящия момент?

Десислава: Имахме доста успешни концерти в Италия. През миналата година направихме второ поредно турне там. Надяваме се, че и тази година ще отидем там. Вече имаме доста фенове, които очакват с нетърпение новия албум. Сцената там е доста вълнуваща. В сравнение с България хората там са доста по-отворени към новата музика. Не очакват да чуят познатите кавъри, а чакат да чуят нещо ново, радват се истински, куфеят, дори веднъж заформиха пого... Интересното е, че те бяха проучили кои сме, откъде сме, какво се е случило с нас досега. И сега продължават да ни пишат, очакват ни. В Румъния попътувахме също. Там нещата повече приличат на българската сцена – и откъм публика, и откъм събития.

Рали: Ако обобщим, чуждата публика, оттатък Румъния и Сърбия, е непреднамерена. В България хората сякаш имат очаквания и чакат да чуят нещо конкретно и ако не го чуят, остават разочаровани...

Светлана: А мерилото за изпълнител често е той да изсвири идеално нещо на някого. Но всичко си има и плюсове, и минуси. Ние си обичаме нашата българска публика и тя ни обича.

Пеете на английски. На италиански ще чуем ли нещо?

Светлана: Знам ли, може за това лято да направим пак нещо.

Десислава: Миналата година преведохме On My Own на италиански, получи се много добре

Светлана: То там има по принцип и италианска връзка (песента е съвместна композиция на Светлана Близнакова и италианеца Пино Биаджоли), така че нещата лесно тръгнаха в тази посока.

На български ще пропеете ли?

Светлана: Знам ли, звездите ще покажат. Засега няма такива изгледи.

Какво мислите за Евровизия?

Светлана: Отдавна престанах да го следя. Радвам се, че има български изпълнители, които се опитват да представят страната ни в най-добрата светлина. Надявам се, като участваме там, да показваме добри продукти.

Не мога да подмина въпроса за бъдещите ви творчески планове...

Светлана: Втори сингъл с видеоклип, най-вероятно ще бъде Destiny, турне в Европа...

Рали: Започваме работа по новия албум

Десислава: Нямаме търпение, тъкмо сме набрали скорост

Ваши парчета вече се въртят и от чужди радиостанции

Светлана: Да, определено има интерес – от Англия, Франция, Португалия, Латинска Америка, Щатите. От Англия ни писаха от едно списание, че ще направят ревю на албума. Има интерес, музиката ни се харесва и това много ни радва и ни дава стимул да продължаваме.

Ще има ли още сингли?

Светлана: Със сигурност. Аз лично имам няколко фаворита.

Рали: Много работа има по един албум, по един клип, необходими са много средства. Мечтаем и планираме.

SEVI: Знаем какво искаме

Обложката на албума е много добре направена. Кой е „виновникът”?

Светлана: Криейтив студио For the People, приятели на нашия барабанист, Павлин Иванов. Специално благодарим на Галов и на Алекс, които се справиха страхотно, усетиха посланието на албума. Мисля, че не може да има по-добра обложка.

Имат ли бъдеще албумите? С днешното интернет поколение...

Светлана: Да, много хора искат да имат физически копия. Писаха ни дори от Япония. Отвръщам им, че албумът ще излезе в дигиталните магазини, но те искат CD – ако трябва да им го пратим по пощата.

Рали: Имаме доста заявки – От Германия, Холандия, Япония, Щатите, Италия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА