Last news in Fakti

2 Юли, 2016 11:32, обновена 19 Август, 2016 14:52 1 811 2

Британците нямаха представа какво е ЕС

  • британците-
  • brexit-
  • ес-
  • представа

Някои от евроскептиците вече съжаляват

Британците нямаха представа какво е ЕС - 1
Снимка: БТА/АР
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Темата “Brexit” подлуди Европа. Британците гласуваха против оставането на страната в Европейския съюз, решавайки, че не искат идеите на подобен проект да ги теглят надолу, да ги заливат с имигранти от „не знам си къде“ и да прахосват благата им. Със сигурност подобни мисли са се въртели в главата на всеки един средностатистически поданик на Нейно Величество, „отказал се“ от Съюза.

Критиките на евроскептици като Найджъл Фарадж и Борис Джонсън дадоха своето сериозно отражение. Лидерите на опозиционните сили сипеха огън и жупел по политиката на Европейския съюз, твърдейки колко силно ощетена е Великобритания, а народът сякаш им се „върза“. Голяма част от избирателите, заблудени от собствената си емоция и некомпетентност, гласуваха против оставането в ЕС, макар и да не знаеха кой и какво наказват. 

Двете големи партии в британския парламент, които работеха за оставането в Общността също не сториха много, за да предотвратят обратното, макар че бяха усетили що за сътресения ще последват. Те се отчетоха най-вече със своето бездействие или по-точно казано - късно действие.  

Но най-вече, когато дадоха своя вот, британците нямаха представа какви са ползите и негативите от членството в ЕС сега и какви ще бъдат те в бъдеще. Интернет-търсачката „Google” ясно потвърди това, изваждайки статистика с петте най-често задавани въпроси по темата в Обединеното кралство след референдума. Второто най-срещано запитване в интернет на Острова бе „Какво представлява ЕС?“, гарнирано, разбира се, с „Какво значи да напуснем ЕС?“ и „Какво ще стане, след като сме напуснали ЕС?“.

Наистина, какво ли ще стане? Google няма как да отговори...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    0 0 Отговор
    ЕС е американска фирма за глобализация и печелене на пари и точно защото са знаели,затова и искаха да излязат,за да са независими.
    Стига сте писали щуротии.Ако ЕС беше независим нямаше всякак да върви срещу интетресите си.
  • 2 Krasimir Velchev

    0 0 Отговор
    Точно обратното.Англичаните най-добре знаят,какво означава ЕС.
    Преди около десетина години по нашите телевизии се излъчваше един комедиен сериал от Великобритания.Наричаше се ,,Да ,господин министър''.В това филмче ,един от героите много добре охарактеризира същността на ЕС.Той изрече фразата ,,всички зурли в коритото''.С английска точност ,британските поданици са схванали бюрократичния и паразитен характер на,тази хипертрофирала и склерозирала организация наречена
    Европейски съюз.