Last news in Fakti

4 Юли, 2016 11:40 2 031 0

Brexit без парламента е незаконен

  • brexit-
  • парламента-
  • незаконен

Британски юристи настояват за гласуване в парламента

Brexit без парламента е незаконен - 1
Хиляди британци се включиха в на 2 юли протест в Лондон срещу решението за излизането на страната от ЕС

Реномирана британска адвокатска кантора твърди, че парламентът на Великобритания трябва задължително да гласува за излизане или оставане в ЕС.

Юристите на кантората Mishcon de Reya се аргументират в публикувана декларация, че британското правителство не може да активира член 50 без да се е произнесъл парламентът. „Резултатът на референдума е извън съмнение, но е необходима процедура, която да отговаря на британското право.

Резултатът от референдума не е обвързващ и ще бъде незаконно ако сегашният или бъдещият премиер го реализират“, са заявили от кантората. Според в. „Франкфуртер алгемайне цайтунг“ офанзивата на юристите може да усложни процеса, тъй като голяма част от британските депутати са за оставане на Великобритания в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: