Last news in Fakti

22 Август, 2016 05:00 21 617 32

Унищожението на Югославия: Шаблон за бъдещата политика на Америка

  • югославия-
  • уейн мадсън-
  • америка

Евентуален мандат на Хилари Клинтън връща спомените от 90-те години на миналия век

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Перспективата за президентски мандат на Хилари Клинтън връща на Балканите спомените от 90-те години на миналия век. Тогава администрацията на Бил Клинтън, НАТО и силите на глобализма причиниха разпадането на Югославия и скок на национализма, какъвто Балканите не бяха виждали от Втората световна война. Това пише журналистът и анализатор Уейн Мадсън в анализ за Strategic Culture.

Планът за разрушаването на Югославия е в ход в САЩ от 31-ви октомври 1988 г. Меморандумът на Националния съвет по разузнаването на САЩ е озаглавен „Чувството за общност, доклад за Югославия“. Написан от Мартин ван Хювен, разузнавателен служител за Европа, съдържа секретна бележка, която изказа съмнение, че Югославия ще оцелее в пълната си форма през 1988 г. Ван Хювен е продукт на корпорацията РАНД – мозъчен тръст в Пентагона, предлагащ различни сценарии в случай на ядрена война, пише Мадсън. 

С наближаването на края на Студената война, Ван Хювен и неговите висшестоящи колеги започнаха да острят ножовете си за разпадането на Югославия. Вместо да търси външните влияния за натиска върху югославската федерална система, Ван Хювен започва проучване, което по-късно ще оправдае намесата на НАТО и САЩ в югославската гражданска война. За Ван Хювен това беше сръбският лидер Слободан Милошевич, който категорично беше отговорен за пораженията във федералната система на Югославия.

Тази лъжа ще продължи да съществува преди подозрителната смърт на Милошевич през 2006 г., докато той беше подсъдим пред Международния трибунал в Хага.

Ван Хювен беше един от атлантиците, носещи значителен антируски и антисръбски багаж. Например роденият в Полша Збигнев Бжежински, родената в Чехия Мадлин Олбрайт, роденият в Унгария Джордж Сорос и роденият в Берлин Хелмут Зоненфелд, които искаха да накажат страни като Русия и Сърбия, заради тесногръди причини. През 1995 г. Ван Хювен написа за РАНД материал, озаглавен „Рехабилитация на Сърбия“. Той и неговите тържествуващи съюзници от НАТО и ЕС виждаха Сърбия, като единствения агресор и нарушител на човешките права на Балканите. Според Мадсън никъде в речника на десните атлантици като Ван Хювен, Олбрайт и Бжежински не може да бъде открит термина „хърватски неонацистки реваншизъм“ или „босненско – косовски ислямофашизъм“.

Скоростта, с която Германия призна и подкрепи отделянето и независимостта на Словения, Хърватия, Босна и Херцеговина и Косово от Югославия е свидетелство за носталгията на Обединена Германия за годините на войната и германското господство над Балканите, с изключение на проблемните сърби, които отказаха да се преклонят пред Хитлер.

Неоконсервативните атлантици в отиващата си администрация на Джордж Буш - старши и новата такава на Бил Клинтън смятаха, че разделянето на Югославия би било силно послание за Москва. Разделянето на Чехословакия не успя да предостави на атлантиците бойно поле, през което да се превземе Русия. Президентът на Чехия след Студената война Влацлав Хавел беше любимец на атлантиците. Неговият словашки колега и лидер на „Пражката пролет“ Александър Дубчек остава отдаден социалист и радетел на загубения чехословашки съюз. Той беше амбициран да води Словашката социалистическа партия и една независима Словакия, за която не бе задължително да е в джоба на НАТО.

На първи септември 1992 г. колата на Дубчек излезе извън контрол на магистралата край Чешка Моравия. На 7-ми ноември той умира от раните си. Следващият словашки социалистически лидер нямаше да представлява проблем за амбицията на НАТО да се разширява на изток. Новият социалист, който се изпречи пред разширяването на НАТО, беше Слободан Милошевич.

Според Мадсън от проучването на Ван Хювен през 1988 г. става ясно, че плановете на САЩ за Югославия касаят разчленяване на федерацията. ЦРУ чрез подкрепата си за хърватски, словенски и босненски сепаратисти окуражаваше етническото вълнение, което щеше да предизвика ужасяващо насилие и да доведе до разпокъсването на Югославия.

Партизанският лидер Йосип Тито обедини отделните народи след Втората световна война под един лозунг: „Югославия: Шест републики, пет нации, четири езика, три религии, две азбуки и една партия“. Едната партия беше комунистическата. Югославия трябваше да бъде демонтирана на съставящите я републики, които да могат по-лесно да бъдат абсорбирани от НАТО и ЕС, отколкото голямата и тромава федерация.

ЦРУ и неговите филиали решиха, че католическите и относително проспериращи републики като Хърватия и Словения ще бъдат първите, които ще се отделят от Югославия. Американски оръжия и доброволци бяха представени на Хърватия, за да може тя да устои на югославската армия. Ван Хювен и други атлантици вярваха, че ако Югославия успее да се справи с 200% инфлация и непосилен външен дълг, политически катаклизъм ще се отрази неблагоприятно на федералната армия. Те бяха прави, когато хърватските сили постигнаха военна победа в „Операция Буря“ през 1995 г., изтръгвайки контрола над самопровъзгласилата се Република Сръбска на Крайна и предоставяйки помощ на босненските сили да изземат контрола над Западна Босна. „Операция Буря“ получи скрита подкрепа от САЩ, Великобритания и Германия.

Атлантиците искаха да видят още и как по-бедните и ортодоксални републики ще тръгнат по своя път. Те демонизираха Милошевич, заради неговите планове да възстанови сръбското влияние над автономните провинции Косово и Войводина. Атлантиците, които подкрепяха унгарския национализъм в Косово във Войводина и албанския национализъм в Косово, знаеха какъв пожар с човешките права ще бъде запален. Когато кървавите етнически вълнения в Косово приключиха, НАТО имаше своята причина да окупира албанската провинция и да я отведе до независимост.

Все още имаше една останала мишена за тези, които разчленяваха Югославия. Черногорците бяха убедени, че са различни от сърбите, като беше приложена психическа война, за да бъдат убедени в това и македонците, които да поискат своето отделяне. НАТО обаче никога не обмисли фактът, че Гърция никога няма да допусне съществуването на страна по нейната северна граница с името Македония.

Днес Югославия е един пъзел от независими и необединени страни. В допълнение към отварянето на Югоизточна Европа за присъединяване към НАТО, разпокъсването на Югославия бе проектирано, за да изпрати съобщение на Русия. Ако Югославия може да бъде разделена на седем отделни републики, то какво ли може да направи НАТО с Руската Федерация. С Югославия алиансът НАТО вече показа на какво е способно.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лудия Макс Х

    9 2 Отговор
    ............Ако Югославия може да бъде разделена на седем отделни републики, то какво ли може да направи НАТО с Руската Федерация.......

    НИЩО, може само да гледа какво прави РФ и да си мълчи !

    Първо : Това не са 90-ге години и Русия вече е прекалено голяма хапка за лакомата античовешка империалистическа уста на САЩ !

    Второ : Европейските участници в НАТО са разумни и няма да рискуват участие в такъв сценарии, пък и да рускуват - голем праз, резултата ще е същия.

    И последно : Ако американците продължават така, рано или късно ще си го изпросят....ще бъдат превърнати в огромен музей, който да показва на останалите живи хора, какво не трябва да правят !

    И най-последно - едва ли обикновените американци, военни или не, ще искат да измрат заради идиотщината и малоумието на лидерите си....по-лесно и по-безопасно е просто да сменят началниците с такива, които няма да искат зорлем да ги убият.

    Коментиран от #9

  • 2 Нафарфорий

    0 2 Отговор
    ВОЛЕНЧО ПОНЕ СИ ПОЛУЧАВА РУБЛИТЕ ЗА ТАКИВА КОМЕНТАРИ, А ТИ КВО ПОЛУЧИ, БРЕ, НА ДЕЛЮПУТИНОВИЯ З****К ДУПКАТА!
  • 3 Пис

    7 0 Отговор
    Лудият Макс е прав... Фактите на хронологията, в статията са точно по този начин, както се случиха. Още преди десетилетия Алън Дълес и агенти спускат план за разрухата на социализма и соц. лагера, не защото се страхуват от призраците на Маркс и Енгелс, едни наистина добре описващи нещата личности, а защото се страхуват от единни народи,с пособни да противостоят на имперски корпоративни апетити за владеене на ресурси и света. Затова днес Русия, Китай, Северна Корея Иран и други са така демонизирани, защото са пречки пред ограбването на ресурсите на тези територии от малката групичка елит. Русия и4 Китай и Иран се осъзнаха, че Горби може да плямпа красиви неща, но провежда вредна политика и позапазиха контрола, а Китай дръпна напред, порадилиберализиране на предприемачеството. Северна Корея има една грешка - тоталната тирания на Ун. Но Иран са и пазарен механизъм и държавна моногамност и са добре. Статията е отлично напис9ана, описва хронологията макар и най-общо. НАТО е пионка в ръцете на един елит, той праща НАТО където си поиска. Ние като слуги и част от НАТО също сме участници в тези процеси. Аз не превъзнасям Русия, не съм руснак, не съм и ходил там, но да се превръща Русияв демон, когато там хората имат достас вобода и вярно и олигархна тирания на някои неща, но са си демократична държава, според масовото разбиране на това. Затова и Путин и кръга, който го издигна, а това са онези, които държат на целостта на Русия наистина се постараха да повъоръжат и стегнат и армията им и отбраната като цяло, разбита от Горби, Брежнев и мафия популисти и чужди лобита. Не можеш да съдиш Путин, че дъоржи на целостта на Русия! Ако това му е греха, значи е един. Е, аз не зная какво нарежда, но говорим за военната част на нещата. В икономически план нещата са по-дълбоки.
  • 4 БАЙ ГАН4О

    3 2 Отговор
    Много точна и вярна статия.Българи,четете и си извадете поуки от написаното
  • 5 Киро

    2 4 Отговор
    Югославия беше една измислена държава, един Франкенщайн, дето беше направен насила от комуняститет,който трябваше да се разпадне на страните, от които беше съставен.

    Я питайте хървати, словенци или босненци дали искат да са част от Югославия!

    А Косово сърбите си го загубиха сами - от лакомия да продават за повече пари къщите си, продаваха на албанци къщи, ония се заселваха и претопяваха села и градове и се оказа в един момент, че там сърби вече няма.

    Коментиран от #14

  • 6 misli posle govori

    2 3 Отговор
    Македония, де се роди тая държава ще питам, които пишат тук.Сигурно в Америка нали...
    Специално за Югославия, това е добър сценарии за България.
    Ботев, Левски и Раковски, не сте ли чели за Русия, какво са писали.
    Сякаш са били пророци:
    Левски- " Тоз, който нас освободи, той ще ни пороби.
    Ботев- "Русия, тази мнима защитница на славянското единство.
    Раковски- "Мечом са българите свобода изгубили, мечом пак трябва да я добият"
    Аман от идиоти прости всеславянски .
    Русия през 1885г. изтегля военния си генералитет и България се оказва без висши офицери във войната за Защита на Съединението(на Княжество България с Източна Румелия).
    В навечерието на щурма към Истанбул, по времето на Балканската война 1912-1913г. граф Шувалов ще заплаши българските дипломати. "Вие само посмейте да атакувате и влезете в Цариград(Истанбул).В момента, когато са превзети Одрин и Лозенград.Тогава вече се освобождават военните ресурси на българската армия в лицето на1-ва и 3-та армия от обсадите на тези градове.Остава да бъде подкрепена 2-ра в подстъпите на Чаталджа, която е спряна от турците на 15км от Цариград.
    Умряла руска маша показва лицемерието си- значи са искали Истанбул за себе си, а не да помогнат на братята си българи да изхвърлят завинаги османския полумесец надолу в Анадола.
    Четете, образовайте се после лижете гъза на руската мечка.
    През 1919г.американския президент Уилсън, решително се противопоставя на предложението България да бъде разпокъсана на три части -За Гърция, Сърбия и Румъния. На фона на одобрението на Клемансо и др.
    Уилсън заявява : Няма да бъда отговорен пред лицето на времето и историята в унищожението на един древен народ".
  • 7 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    0 6 Отговор
    Извода какъв е? На американците нещата се получават а на руснаците ,не!

    Какво трябва да правим ние Българите ? Трябва да с ме с по- силния но ако можем ,да изкопчим нещо и от по-слабия!

    Коментиран от #11

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 СБХ

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Лудия Макс Х":

    Забравяш че в страната на свободата управлението е авторитарно - т.е. командват хората с големите пари. Кой е президент не е от голямо значение. А те искат Русия на 40+ части, ресурсите и без пари и основно да премахнат големия който може да ги смачка. Така че опитите ще продължават докато единия падне. Само че вече има и нови играчи не след дълго китайската военна машина ще е по-мощнта от тази на всички европейски държави взети заедно. Предстоят опасни времена. Войната за която Ванга говори още не е започнала...
  • 10 Тошибиян

    1 2 Отговор
    Сталин и лидерите след него а сега и Путин правят една и съща грешка а тя е че не започват широкомащабна война на унищожение със западния свят в частност англия сащ и сателитите им...война на унищожение до крак без пленници.унищожение на расите унищожение на управниците им използваики на бързото и смъртоносно оръжие и създаване на свят само със славяни и раси които не са имперски настроени....ако Путин не направи това то сащ всячески се стремят към това и ако ние не ги унищожим англосаксонзите то те ще направят това със нас
  • 11 кроко

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ":

    И как стигна до този извод? Смяташ, че милоните загинали или емигрирали от Афганистан, Ирак и още сумати държави от близкия изток и северна Африка още от края на 80-те до арабските пролети от преди 5-6 г., са показател за успеха на американската „демократизация”? Смяташ, че разрухата в Украйна ивоенните претъпления срещу беззащитни държави са успех на американската „политика”? А какво спечелихме според теб като сме с „по-силния”?

    Коментиран от #13

  • 12 Да ама не

    5 3 Отговор
    Ако си изберат Хилъри Клинтън - зад гърба и е военната индустрия, която иска винаги да работи на пълни обороти.... А какво иска САЩ от България –преди всичко скандал с Русия и смяна на населението чрез на вкарването на мигранти ....
  • 13 antimediator

    0 5 Отговор

    До коментар #11 от "кроко":

    С теб не трябва да се води диалог.
    Ти си едно руско и национален предател.
    Затова трябва да избираш между двете дестинации: Карлуково и Белене
  • 14 Де юре

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Киро":

    А Косово каква е?
  • 15 7777777

    8 0 Отговор
    Браво за статията! Показва в пълен блясък американската външна политика - разделяй, владей и прибирай природните богатства в САЩ! То не беше Югославия, Ирак, Либия, Сирия, Украйна - разбиха ги тези страни с основен инструмент за действие - НАТО И ЦРУ!
  • 16 стоян георгиев

    4 1 Отговор
    югославия бе изкуствена държава създадена от победителите в първата световна и затвърдена от тези от втората световна.при съществуването и сърбите постоянно подлагаха на изтребление и геноцид част от народите в нея.първи го усетиха българи турци и албанци ,българската общност бе напълно унищожена от близо милион българи днес в земите на бивша югославия вследствие геноцида живеят 5 хиляди,същото се случи и с турците ,а немското малцинство бе буквално избито след втората световна,големи ядове имаха и унгарци и хървати ,които реално воюваха срещу югославия през цялото и съществуване.след 1988 година югославия вече не бе стратегически важна за запада и тои спря да я финансира ,което доведе реално до икономическия и колапс 1990 и радикализирането и ,последваха референдуми които по силата на югославската конституция позволяваха на републиките да излизат от нея и резултатите бяха впечатляващи в македония,словения,хърватия народ дето бе за излизане гласува масово с над 90% вот,кво цру кви пет лева?милошевич обаче реши силово да се опита да задържи републиките вътре във федерацията въпреки че те имат право да излязат по законите на югославия.почна се кървава воина в която етническите сърби се противопоставиха на останалите народи и загубиха,но предизвикаха масови етнически прочиствания в които избиха огромно количество босняци,хървати,албанци,а и те самите загубиха много хора.та тва е положението ,запада в началото дори подкрепяше милошевич надяваики се д успее д
  • 17 стоян георгиев

    0 3 Отговор
    та тва е положението ,запада в началото дори подкрепяше милошевич надяваики се дa успее да стабилизира ситуацията,но като видя истинското му лице промени мнението си,но тва стана след около 5 години след началото на конфликта!
  • 18 antiputin

    1 6 Отговор
    Този , който го е писал това, си е откровен русофил. Или по-просто казано : съветска подлога. И защо винаги забравяме факта , че Югославия , по подобие на СССР, е създадена с единствената цел съветските бандити да могат да разпространят комунизма докъдето могат.
  • 19 ИНН

    10 0 Отговор
    До колкото си спомням Тито с управляващите на още няколко държави са създали така наречения съюз на необвързаните.Той единствен не е цепил басма и на СССР и на Запада и затова е бил трън в очите и на двата лагера.Неговия модел на управление няма почти нищо общо с комунизма дори напротив сърбите работеха в западна европа имаха частен сектор висок стандарт на живот и хубави вносни автомобили.Така наречените Велики сили не обичат да има независими и инакомислещи държави затова и те със всички средства се стараят да променят тяхното статукво.Най страшното в цялата тази политическа мелодрама е че когато се изчерпат всички средства се прибягва до първичното и антихуманно действие - Войната и тогава до вчерашни съседи и приятели се превръщат в кръвни врагове заради амбициите на шепа страхливи и душевно осакатени хорица.Тази година брат ми беше на едноседмична екскурзия в Сърбия,имаше интересни неща които ми разказа за държавата,но единственото което запомних и дълбоко ме разтърси как при посещение на място където са се водили боеве са оставени две къщи като музеи полуразрушени оглозгани от голямо калибрени оръжия.Мисля че всеки един от нас трябва да види и запамети подобна гледка преди да тръгне да вярва сляпо на чужди болни амбиции.
  • 20 сноу

    3 0 Отговор
    Халоу/мисли и после говори/нещо като Плевелчо многознайко го раздаваш и си надиплил само изсмукани от пръстите глупости ,че си ги и натикал в устата на всеизвестни в историята личности ...Нищо, ама нищо от това което си нацитирал, не е изричано от тия хора..и понеже няма къде да го прочетеш, си ръсил измислици като сляпа баба..
  • 21 кроко

    6 1 Отговор
    Евтини, ограничени и платени трочета, в статията не става въпрос за това кой и защо е създал Югославия и евектита от нейното създаване.

    В статията стзва въпрос за американската "политика". Много елементарно се опитвате да изместите нещата към вечно виновния комунизъм, Русия и Путин. Но няма как. Не всички са ограничени като вас!
  • 22 antiputin

    1 3 Отговор
    Следващите емигранти , тогава , да се отправят към Далечния изток , а не към "дивият" запад..... пак се напълни с русофили, братче
  • 23 Русчук

    1 5 Отговор
    Да. Америка е силна, но със сигурност не е за сметка на Русия. Америка отново тръгна на война с Русия, но Русия хвърли на фронтовата линия Европа и то с лекота.

    Коментиран от #24

  • 24 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #23 от "Русчук":

    Рус - чук, обърната ти е логиката:
    не Русия хвърля Европа срещу САЩ, а САЩ хвърля Европа срещу Русия!
    ... да не говорим, че "Америка отново тръгна на война с Русия" не кореспондира с истината. Кога САЩ са били в пряк военен конфликт/война с Русия?
    Как на три реда успя да събереш толкова неистини? хахахах
  • 25 гостенин

    8 0 Отговор
    Поредно доказателство за милитаристичната политика на задокеанските "миротворци".В съвсем близък исторически план примерите са много и достатъчно красноречиви(имам предвид последните 20г.)-Югославия,Ирак-два пъти,Афганистан,Либия,Сирия,пробваха Египет.Навсякъде под предлог за демократични промени сеят кръв,разруха и тотално изтребление. А относно Русия,действително никога няма да се примирят особено с величието на днешна Русия,но е хубаво добре да четат и анализират историята,да не вземат да свършат като Хитлер и Наполеон.Защото славянските народи,особено българите и руснаците винаги са воювали от сърце за РОДИНАТА. Именно тук е разликата между нашите народи и фалшивите ценности на евроатлантиците.
  • 26 Нафарфорий

    0 3 Отговор
    Мисля, че много от коментиращите страдат от от раздвоение на личността, когато Русия бомбардират терористи сте нормални и пишете браво, браво на братушките, но когато САЩ бомбардират терористи, вие ставате хуманисти и напявате, като мюзеин "колко деца убиха краварите, колко невинни убиха и т.н." Е решете кво искате! Трябва всички страни да се обединим и да стоварим цялата си военна мощ върху Близкия Изток, за да няма повече ислям, който руши нашия свят!

    Коментиран от #27

  • 27 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "Нафарфорий":

    Проблемът на русофобите ви е, че навсякъде слагате Русия. Статията не е за Русия!

    Относно изказването ти:
    Направи си справка за това как изглеждаше Близкият изток преди САЩ, а не Русия да се намесят там!

    Ислямът е вековна религия, която в съществуването си е имала периоди на мирно съжителстване с останалите религии. Насилието и убийствата в името на религията не е запазен патент на исляма, а е характерно за почти всички религии. Глобалното налагане на дадена религия винаги е силово. Не е проблемът в исляма като религия, а в радикализирането му и тези, които стоят зад него. Не ислямът руши светът, а плановете на определени среди. А и ислямът си имаше свой свят, пъти по добре уреден, мирен и спокоен спрямо сега, свят който точно тези среди разбиха.
    Това са част от последствията на агресията, която ти предлагаш.
  • 28 Българин не славянин

    0 4 Отговор
    Мирния ислям се стреми към световно господство от създаването си.
    Арабски халифат : 8-13 век
    Османци колят и бесят : 12- 20 век
    Татари , африканци ,афганистанци и какви ли още не....
    Американците са си сметкаджии е ясно ама какво им лижете г.зовете на тези гадове руснаците.
    Първо не сме славяни за да сме братя.Освобождението от османците си е било имперски интерес и не ни е дарено,платили сме си го равняващо се на милярди днешни пари.Забравяте (или така ви изнася)имперските завоевания над полша,прибалтийските републики и тн.Съветските нападения и окупиране на Полша,прибалтийските републики,Финландия.Геноцида на милиони хора от различни етноси включително и българи...
    Спирам,че има да си пиша цял ден...

    Коментиран от #29

  • 29 Бай хой

    4 0 Отговор

    До коментар #28 от "Българин не славянин":

    В Република България населението е главно от славянски произход които са предим но пък християни. Друга част на населението които не са славяни са предимно от турски и цигански произход. Тия които са от турски произход са мюсюлмани а повечето от тях са също със славянски произход но са насилствено помохамеданчвани. Циганите са предимно и те помохамеданчвани като една малка част са останали християни.

    Та не разбрах ти лично като се определяш като не славянин към коя точно група си от турчеещите се или от циганеещите се и защо тогава плюеш своите братя мюсюлмани. О не разумний и ...

    Коментиран от #30

  • 30 Киро

    0 4 Отговор

    До коментар #29 от "Бай хой":

    Не говори глупости, бе!

    Отново изплющени лозунги без капка истина!

    Това понятие "славяни" е измислено от руснаците, че да могат да се самоопределят!
    Ние не сме славяни и никога няма да бъдем!
    Българите сме смес от траки, българи и тн.

    И само за информация, че отново плещиш поредната си глупост - голямата част от циганите са християни, а не мюсюлмани! Има статистика, не глупостите ти, дето пишеш за шепа копейки всеки ден!

    Коментиран от #31

  • 31 Де юре

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "Киро":

    Някои живеят в свой собствен измислен свят!
  • 32 Мурзил

    1 0 Отговор
    Ще се разплача за Милошевич и за сръбските боклуци. Автора на тоя боклук (с миризма на руски вмирисани партенки) знае ли колко зилими са причинили сърбите на България.