Last news in Fakti

20 Ноември, 2016 21:21 3 586 7

„България на гражданите“ се разминаха с гражданите на България

  • българия на гражданите-
  • българия-
  • разминаха-
  • граждани-
  • меглена кунева-
  • мажоритарен вот-
  • мажоритарни избори

Гражданите искат мажоритарен вот, а не мажоретки във властта

„България на гражданите“ се разминаха с гражданите на България - 1
Снимка БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Кунева си го каза. Движение „България на гражданите” е против мажоритарен вот. Не че тази новина ще учуди, който и да е. Учудващо е, че от „България на гражданите“ не чуха гражданите на България.

„Партията не подкрепя идеята за въвеждане на чист мажоритарен вот. Мажоритарният вот не е нашият избор, в България два пъти е имало народни представители, излъчени по този начин, но те не са оставили спомени”, казва Меглена Кунева. Интересно какъв спомен ще остави видната реформаторка и нейните народни представители? Но за това ще изчакаме историята, близката история.

Защо Кунева и нейните граждани-реформатори са против мажоритарния вот? Нали с мажоритарен вот се избират личности, а не някакви скрити в листите партийни мишки. Нали хората искат да знаят за кого си дават гласа! И най-важното — те вече не искат политическо мислене, което предполага абонамент за властта.

Промени „на коляно” нямало да подобрят системата, казва видната реформаторка. Нима три милиона и половина българи гласуваха „на коляно“? Кунева така и не разбра какво се случи на 6 ноември. Те искат мажоритарен вот, а не мажоретки във властта. Трябвало широка дискусия, за да се очертаели „позитивите, негативите и опасностите“. Ето за това й трябва дискусията на Меглена Кунева. Как пък не поиска дискусия, за да се очертаят плюсовете. Все някакви апокалиптични представи за края на света и за „глупавия гражданин“.

Та видната реформаторка обяви курс против мажоритарния вот, сиреч срещу популизма и за радикална нормалност. Е, това са онези нищо незначещи думи — радикална нормалност. Това „изящно“ политическо нищо не говорене е още едно доказателство за това, че ако референдумът спечели с нещо голямо, то е в очевидния факт, че гражданите искат радикално да променят тази реформаторска немощ. Случи се така, че гражданите на България мощно поискаха нещо, което силно изплаши „България на гражданите“ на Меглена Кунева. Факт!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ремин

    4 0 Отговор
    Не я мислете Кунева. Вече тъче за Брюксел.
  • 2 Номер 57

    7 1 Отговор
    Почва да им лъсва истинската същност!
    Тая е за Сливенския затвор. В борда на френската БНП Париба беше, щото е голяма финансистка, а не щото затвори няколко блока на АЕЦ Козлодуй.

    Коментиран от #3

  • 3 Пол

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Номер 57":

    Което показва, какъв е морала и на Баце Велики и на останалите ни "велики" гробокопачи, пердън - ПОЛИТИЦИ на власт.... Да разгледаме нещата последователно. кадъра от Месън БКП Куневивица за извършените си към нас вреди, отново е на виден политически управленски пост - Министър. Един нормален справедлив главен Министър, какъвто пост заема нашият Рамбо, пердън Баце никога не би назначил на власт компрометирана личност като Кунев. Но България е страната на чудесата? Тия, които ни мачкат, пречат и крадант вече 70 години лъжесоц, лъжедемокрация, лъжеБългария са все на власт пряко и задкулисно? Ето това вече е ненормалното в тая държава. Което показва истинското лице на великият ни "градител" на България - Негово Величество Боце Велики Първи Единственний - в името на властта правии компромиси с престъпници и ги назначава дори на пост? Е, аз не мисля да ги вотирам вече.
  • 4 Обяснителен

    3 0 Отговор
    Кунева е против ,защото изборните гласове в България се купуват с пари . При мажоритарната система бай Мангал пак ще яде предизборни кебапчета.Ако има и електронно гласуване ще бъде още по-лесно ,понеже тогава тогава само си даваш данните от личната карта и даже няма да се налага да се редиш на опашка и да пускаш бюлетина .Ще се получи нещо като лайкването във фейсбук .Колкото повече пари има даден кандидат ,толкова повече лайк-а. Обаче Кунева не разполага със средствата ,с които разполага бате Бойко ...Така че една такава система ще и бръкне в ду...Ще и бръкне в сметките и ще я остави извън парламента...
  • 5 Шошо

    4 0 Отговор
    Отивай си при Барозу гражданко
  • 6 Kiki

    3 0 Отговор
    Вие чак сега ли разбрахте че Пръмова-Кунева е евро-магистрална труженичка която се предлага на всеки който харесва кривоусто фелацио.
  • 7 КУКУНЕВИЦА

    1 0 Отговор
    обеща, че ще напусне управлението, ако Трайчо получи по-малко гласове на изборите, от СПЕЧЕЛЕНИТЕ от РъБъ на последните парламентарни. ТАКА И СТАНА.. Трайчо е със 70 хил. гласа по-малко.. При 290 хиляди за РъБъ, това си е голям процент.. НО!!! Тя се прояви като спестовница - спести си един лист хартия, щот БОЧКОООЛЛЛУУУУ щял да я отмени..