Last news in Fakti

20 Март, 2017 10:08 5 455 53

Какво ти отне демокрацията, Корнелия?

  • демокрация-
  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • преход

Вината е в тези, които превърнаха промяната в подмяна, а носталгията по Живков е най-точната и печална оценка за надробеното от тях

Какво ти отне демокрацията, Корнелия? - 1
Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

След като 800 зрители бяха евакуирани от Софийската опера по време на постановката на "Княз Игор", от старозагорската опера оглушително фалшиво долетя арията на Корнелия из операта "Поискай промяната".

"Демокрацията ни отне много", заяви безцеремонно партийната шефка, оглавила точно преди 20 години две от подлежащите на приватизация външнотърговски фирми. Или предприятия, както се изразяваха другарите. С дълги имена, по съветски почин, отразяващи цялостната им дейност.

Тогавашната "седесарка" успя да добута едното до приватизация чрез РМД и остана негов директор чак до 2005 г. Всичко това се случи в условията на отнелата ни много демокрация. После, шокиращо за някои, Нинова бе назначена за заместник на самия Румен Овчаров в министерството на икономиката и енергетиката по време на Тройната коалиция. И момичето на СДС стана момиче на БСП. Нещо като Панделиева в икономиката.

"Демокрацията ни отне много", казва Нинова, домогнала се неусетно до партийния връх и сочена за спасител на БСП от изборните погроми. Партията, която се пъчеше, че лично е извършила промяната в "страната без дисиденти", нарече я демокрация, а днес я хули.

Тук Корнелия определено настъпи мотиката. Думите ѝ могат да умилят единствено част от беловласия електорат, който и без друго ѝ е вързан в кърпа. Но не и да ѝ спечелят нови гласоподаватели, които никога не са гласували за БСП, а желаят единствено да накажат ГЕРБ. По-скоро биха отблъснали мнозина колебаещи се. Тези хора не се умиляват от спомени за заводски бунгала, жигули и манифестации. Те не смятат, че демокрацията им е отнела каквото и да е. Какво управление може да се очаква от партия, чийто лидер седмица преди свободни избори изрича подобни думи? Та годината е 2017?!

Демокрацията няма как да ни е виновна за нещо. За това, че профукахме много от годините на прехода и дишаме прахта на държави, които бяха на нашия хал, няма как да е виновна тя. Вината е в тези, които най-често бяха на власт, превърнаха промяната в подмяна, а носталгията по Живков е най-точната и печална оценка за надробеното от тях. В първите дни след оглавяването на партията, Нинова заведе цвета на депутатското си войнство в къщата на Тодор Живков. За да даде сигнал на "червените" баби, че тя е една от тях и всичко ще си остане постарому. Същата сценка Корнелия разигра и в Старозагорската опера. Но този път се оля.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    72 14 Отговор
    Тая изтрещя тотално.
  • 2 баш същата партия

    71 10 Отговор
    Другарката Нинова е пример за кариеризъм и много и отиват думите на дядо поп - Не ме гледай чадо какво правя, а само слушай какви ги говоря.
  • 3 Справедлив

    27 59 Отговор
    Отне ни сигурността,увереността,спокойствието за близките ни и децата ни,държавният суверенитет,армията,индустрията ....и най-вече ни отне традиционните ни ценности а с тях бъдещето ни-факт!!!

    Коментиран от #9

  • 4 Ами да

    55 13 Отговор
    Разправят, че "вълкът козината си не менял, а само нрава", др. Корнелия е очеваден пример за обратното! И да, Демокрацията наистина ИМ отне доста, отне им член 1-ви от Конституцията, отне им правото да подбутват народа като стадо овце, в посоката, която на ТЯХ им е угодна, отне ИМ правото да вкарват в Белене всеки, който е уличен с донос, че говори там някъде си за някакви си свободи и права, отне ИМ правото само и единствено ТЕ, да изпращат децата си да учат на Запад, докато тук промиваха мозъците на хората за "загниващия капитализъм" и много, много други "права", дълъг е списъка! Но, другари, свиквайте, днес е 2017-та, а не 1944-та, СССР го няма, държавата е в НАТО и ЕС и простотиите ви този път НЯМА ДА МИНАТ!
  • 5 Рафаел Рафаилов

    47 11 Отговор
    Майче спри да се излагаш-ако така продължаваш и тази седмица-в неделя ще сте 3-ти или 4-ти в класацията по гласове на вота...Довечера ще звънна на татко да те озапти !!
  • 6 Реално

    26 43 Отговор
    Незнам какво ни е отнела демокрацията,ама знам какво ни донесе-наркотици-проституция-гей култура-ровещи в кофата за боклук хора-диващина и чалга-омраза-ненавист-меркантилност-тотално продажничество на политиците-мизерия и обезлюдяване на Родината ни-отрицание на всички човешки добродетели и морал-скотско отношение между хората..и т.н....и т.н... Мога още да изброявам-но и това ни стига да се замислим...
  • 7 случаен

    45 11 Отговор
    В момента политическата ни сцена наподобява лудница. Човек се чуди това ли доживяхме, липса на всякакво чувство на срам и разкаяние, дебелоочие, нахалство, дрънкане на глупости. Така и не мога да си обясня поведението на тази лидерка, която буди толкова много възхищение в редиците на партията си. Поведението й е АБСУРДНО! Как можеш да разчиташ, че с помощта на лъжи, крайно невъзпитано арогантно поведение и демонстрация на самовъзхищение ще спечелиш? Що за хора са поддръжниците й? Наистина ли сме толкова малоумни?! Усещането е, че ако спечелят, под ръководството на Нинова ще бъдат създадени концлагери и там ще бъдат изпратени всички несъгласни с нейното скандално поведение! Това ли е демокрацията по бесепарски, нещо подобно на Ердоганската. И защо трябва пак да коленичим пред Русия, животът там ли е идеалът на БСП?
  • 8 факти само факти

    22 41 Отговор
    Само факти-през 1981 година по данни на ООН, България е на 29 място в целият свят по благосъстояние на населението си.....А през 2015 година същото това ООН ни нарежда на 86 място. Дотук със споровете-това са фактите.
  • 9 Azazel

    49 16 Отговор

    До коментар #3 от "Справедлив":

    Tи си по-изтрещял и от Корнелия Нинова... Държавен сувернитет? Преди 89-та България не можеше да кихне, без да поиска разрешение от СССР. Увереност и спокойствие за близките ни и децата ни? Днес ние и децата ни можем да живеем, учим и да се развиваме в която държава и сфера желаем, без да сме зависими от това - дали пра-пра-чичо ни не е бил "враг на народа", или дали някоя вечер ДС няма да почука на вратата ни, защото сме криви на съседа и той ни е скорил донос за нещо. Армията и сигурност? Днес сме част от най-мощния и модерен военен съюз, а за сигурността ни бдят освен същите мързеливи и некомпетентни служби, както преди, така и партньорски и съюзни служби на 27 други държави от ЕС + Европол. Индустрията? Днес БВП и ППС на държавата са в пъти по-големи, а работните места не са в мръсни и шумни мини, и стоманодобивни предприятия, а в удобни и климатизирани офиси. А "традиционните ценности" са изгубени благодарение на комунизма, защото те не са свързани с демокрацията, а с религията, която комунизмът забраняваше...

    Коментиран от #11

  • 10 hou

    32 5 Отговор
    Браво за точният коментар на автора в медията. Ето един пример за добра демокрация.
  • 11 абе кратуно

    19 29 Отговор

    До коментар #9 от "Azazel":

    Чакай ти чужда армия да пази интереса ти--кукундрел...Тогава защо "великият НАТО" не спре бежанците-нали всички сме недоволни от тях...Еми защото не защитават интересите ни-а от там следва че нямаме и суверенитет...Дали това щеше да стане при Бай Тошо-напротв--нарита ги през границата всички чалми...
  • 12 кроко

    28 7 Отговор
    Не превръщайте излишно темата в спорене какво е отнела демокрацията, ясно е! Въпросът е в това какво ни донесе демокрацията и Курнелия Нинова е един от хората, които го „донесоха”/ или не донесоха това което трябваше.
  • 13 Фронто

    31 4 Отговор
    Абе Нинова, що е Демокрация? И що болшевизъм( больше - повече )? Ама такава мътилка ви е в главиците.
  • 14 к нинова

    47 7 Отговор
    демокрацията ми е екстра,с приватизацията прилапах техноимпекс и теноимпексекспорт,после хотел рила и софийските корекоми,пратих синът си в сащ да учи и живее.купих му къща,стана гражданин на сащ и се чувства прекрасно. балъци да ме гласуват,винаги ще се намерят

    Коментиран от #15

  • 15 Б.Борисов

    22 13 Отговор

    До коментар #14 от "к нинова":

    Кво са хвалиш, ма червена мумиьо, аз ако знаеш колко милиарда завлачих, ще се скриеш веднага!
  • 16 бай Тошо

    17 2 Отговор
    Пишман демокрация е това

    Коментиран от #18

  • 17 пича с москвича

    31 12 Отговор
    Тука гледам някакви фиенове на соца се изказват, нещо благосъстояние, индустрия споменават......!?
    Тия простотии ги приказвайте на децата си или по точно на внуците, щото всеки, който е живял през соца и не е бил от партийната върхушка, номенклатурата, ДС, УБО, 6-то и т.н., все правоимащи и ПАРА-имащи, е живял на ръба на мизерията по сегашните стандарти, по соца се радвах на банан, на шоколад от 3 лв, на желязна колична, на маратонки, на бонбонки, а на шоколадовите яйца им викахме корекомски, после почна системата 2 на 2, в часа има ток, два няма, магазините към края на 80-те празни, за кола се чакаше по 20-30 години! Така, че на всички соц фенове, мога да им кажа да ......., на онова място.
  • 18 пича с москвича

    27 7 Отговор

    До коментар #16 от "бай Тошо":

    С пишман хора, се получава пишман работа, като измрат комунягите, явно от естествена смърт, тогава ще се поуправим малко, още 10-20 години, децата им са в САЩ, така, че пукнат ли дъртите идва и края на тяхната крадлива система.
  • 19 Курнелия Н

    30 6 Отговор
    Под препоръката на Андрей Луканов тя стана собственик на скъпи социалистически предприятия. И след смъртта на Луканов "луканките" са живи и днес. Защо тези социалистически наследници не се стремяха да живеят във великия СССР а все гледаха към САЩ? А сега вече живеят в САЩ. Защо не отиде при сина си в САЩ? Може би тя му е източника на доходи ...

    Коментиран от #30

  • 20 пича с москвича

    31 4 Отговор
    След Втората световна, нацистите ги махат от властта, всички свързани с режима не могат да заемат ръководни постове, взимат им парите, съдят ги и много от тях вкарват в затвора.
    Нашите фашисти(комунисти) си останаха по места, разделиха си парите и си заживяха щастливо, за сметка на народа. Нямаше нито присъди, нито съд, дори и един закон за лустрация не приеха, защото в България просто се случи един Дворцов преврат, нищо повече, за това всичко е фалшиво, имитация, корупция и плитки лъжи. Олигархията ще ни помпи, докато свършат парите и изчезнем, като вид, това е положението.
  • 21 овчаровата свирка

    8 4 Отговор
    Чисти си имота в Швейцария.
  • 22 червен гей

    9 4 Отговор
    Куку руку вафла чудна
  • 23 Шшшшш

    26 8 Отговор
    Тая е толкова куха лейка, че нема накъде повече

    Коментиран от #41

  • 24 семи проф

    11 28 Отговор
    Нинова може да е всичко но не и ТИКВА не и МУТРА

    Коментиран от #25, #29

  • 25 фул профи

    28 7 Отговор

    До коментар #24 от "семи проф":

    Напротив, белите екички на БСП(БКП) са много по опасни от силоваците (мутрите), защото те командват мутрите.
    Като почнете да говорите, все едно, че кака Кури се е пръкнала от вчера, да не говорим пък за партията и БКП.
    Не може да изтрепиш 30-40 хиляди човека без съд и присъда и след 50 години да кажеш, че всичко е било грешка и вече си пацифист. Да крадеш 70 години от хората и после да кажеш, че си патриот. Това граничи с малоумие и тотална и безочилива наглост.

    Коментиран от #31, #40

  • 26 Киро

    27 5 Отговор
    тролове, дето врещят за Бесепе, Масква и соца, май пропускат един основен факт:

    Че нашата "демокрация" я правиха бившите комунисти и техните синчета, роднини и тн.!

    Те откраднаха заводите за жълти стотинки, а не демократи, американци и тн, ТЕ!
    Само глупаците си мислят, че били "американците" или "западняците"!

    А сега си мислят, че хората са забравили вече, да ама НЕ!

    Те, бившите куманяги и десари, ни държат в това положение, защото това им е изгодно, поделиха държавата, а на глупавите хора им сочат на запад и казват за "лошите западняци"!

    И тая гъска има наглостта да каже как демокрацията и отнела нещо, същата, дето беше "демократка" преди!

    Коментиран от #32

  • 27 Киро

    17 1 Отговор
    Ще има протести за смяна на политическата система след изборите, ако тук има хора, дето все още ни пука за България, трябва да излезем и да изметем цялата тази мръсна сган!

    НЯМА ДРУГ ПЪТ ВЕЧЕ!
  • 28 Гоуст

    20 2 Отговор
    Още едно поколение да се извърти и да измрат старчоците и да затриват партията. Лошото е, че циганите се плодят и ще компенсират с гласовете си
  • 29 кой създаде мутрите

    24 1 Отговор

    До коментар #24 от "семи проф":

    Мутрите ги създадоха бившите копунисти и десари, за да наплашат хората докато си преразпределят икономиката, а простите хора останахте да вервате, че те са изникнали от нищото.

    Коментиран от #39

  • 30 Б.Борисов

    6 11 Отговор

    До коментар #19 от "Курнелия Н":

    Ама халалда ти е тая фирма, ма, кво миса хвалиш? Някакви 700 хил. долара си щипнала от нея, а аз само от КТБ си щипнах 750 милиона лева!
  • 31 Б.Борисов

    10 8 Отговор

    До коментар #25 от "фул профи":

    А можеш ли с политиката си да обезлюдиш държавата, да я разграбиш тотално, да превърнеш всичкия бизнес в монополи и държавен рекет, да разрушиш образование, войска и здравеопазване и накрая да кажеш „ами те комунисите са виновни, същите комунисти, към които спадам и аз, те ми .раха в гащите, сори, толкова мога да направя!”

    Коментиран от #34

  • 32 Б.Борисов

    6 9 Отговор

    До коментар #26 от "Киро":

    Ами, Кире, не руснаците или марсианците точат златните и медните ни залежи за половин процент на година, не те смучат милиарди от двата ТЕЦ-а в Марица, не американски и европейски фирни изчезват от източните пазари, а точно такива се появиха, когато българските изчезнаха от там. Демократите до един са бивши комуняги, някои и ДС агенти като мен. Просто предпочитат да крадат за себе си и запада ги светна че така или иначе са на власт, само трябва да сменят системата и ще имат възможност да си крадат на воля. А последствията са за народа. Оправданието е донякъде правилно, само че запада е подстрекателя, а нашите комуняги са извършителя.
  • 33 иван танев

    12 1 Отговор
    Демокрацията отне много, от привилегиите, но на редовите и членове. Те продължават да гласуват, а и тях ги обират и то, без да ги компенсират.
  • 34 фул профи

    11 5 Отговор

    До коментар #31 от "Б.Борисов":

    Ядрото бате е ЕДНО, казва се БКП, повечето от тях са все още живи, лежат и пъшкат от преяждане с мангизи.
    И бъркаш много, че Батето ти е разграбил и унищожил държавата, та той е последна дупка на кавала, той дойде много късно.
    Никой не ги е светкал Запада, го болеше парчето, просто СССР изгуби студената война, щото икономиката им не издържа и икономиките на всички останали лежпери, включително и на Бълхаристан се срутиха, след това, който имаше пари и власт направи още пари, а всички останали, които бяха просто равни им станаха роби.
  • 35 иван танев

    10 0 Отговор
    Демокрацията отне много, но от привилегиите на редовите и членове. Те горките, продължават да гласуват, а и тях ги обират и то, без да ги компенсират!
  • 36 фул профи

    7 1 Отговор
    Процеса на зараждане на капитализма може да премине през 2 пътя:
    1. Пътя на революцията, яко трепане на предишните и назначаване на служебно управление (Южна Корея).
    2. Бившия елит прибира парите и пуска на останалите, колкото реши.
    Първият вариант е бърз, но се пролива кръв, нещата се случват по бързо и пак няма особени гаранции.
    Втория вариант, българския е супер бавен, трябва да се изредят много поколения, за да се преразпределят парите, първото поколение на бившата власт е най-некадърно, мързеливо и крадливо, но децата им учат в САЩ и на Запад и може пък техните деца или те да управляват икономиката по добре, лошото тука е, че фирмите и управлението е общо, няма реален пазар и може и да има при внуците им, евентуално.

    Коментиран от #37

  • 37 много си прав

    9 0 Отговор

    До коментар #36 от "фул профи":

    Още в първите години от излизането си, един часови вестник точно това беше написал - първоначално ще има разграбване в икономиката, а когато награбилите се натъпчат и замогнат, ще искат да направят пак държавата да им охранява имането, само дето са пропуснали, че трудно вече ще върнат вярата в хората.
  • 38 Нито БСП нито ГЕРБ

    8 0 Отговор
    Когато се оплакват хора, чийто деца се учат на запад, а те ни увещават, че тук е прекрасно, то тези хора тотално ни лъжат. Като Нинова и нейния син, Цецка и нейния син, Бойко и дъщеря му. И не знайно защо всички са в омразната Америка, а не в любимата Русия. Оти бре, партийци или комсомолци? Затова призовавам всички, които подкрепят референдума, да гласуват за партия, която не е била в НС или да не гласува. В никой случай за ГЕРБ или за БСП, или за РБ, или за Патриоти, ДПС и т.н. Тези гледахме достатъчно и са нагли и немощни да направят нещо за нас
  • 39 семи проф

    5 7 Отговор

    До коментар #29 от "кой създаде мутрите":

    И после тези Мутри които ги създадоха Комунистите си направиха партия ГЕРБ откраднаха властта от по висшестоящите комунисти и съсипаха държавата.....Сега комунистите като Нинова да си оправят Бакиите...да поставят Мутретата на място и да покажат къде им е местото
  • 40 семи проф

    4 6 Отговор

    До коментар #25 от "фул профи":

    МУТРАТА БОРИСОВ Белите якички ли го командват...Комунистите избили 40 000 души такива са били времената ...България беше подчинена на СССР тогава и играеше по нейната свирка По същата логика трябва и негрите в САЩ да негодуват за минали времена...Като КУКЛУСКЛАН...ЗАБРАНЕНО ЗА ЧЕРНИ ....само че там се гледа напред и президент черен си имаха в САЩ...Комунистите ли изгониха 2млн Българи навън..... и накрая за МУТРО ТИКВАТА БОРИСОВ ЛИ РЕВЕТЕ...ЗА ТЪПОУМНИЯ СИ ПРЕМИЕР...

    Коментиран от #46

  • 41 Тиквата

    2 6 Отговор

    До коментар #23 от "Шшшшш":

    Куха лейка ама Тиквата не ще ще дебат св нея.
  • 42 БОК ПОМ

    4 9 Отговор
    РЕВЕТЕ НЕ РЕВЕТЕ....ТЯ Е СЛЕДВАЩИЯ ????
  • 43 БОК ПОМ

    4 7 Отговор
    Високо платена статия поръчана от ГЕРБ.
  • 44 стоян георгиев

    4 5 Отговор
    статията казва всичко,лошото е че ватниците тук тва не ги брига,они си сакат сап и ще си го получат,щото само сапа ги прави щасливи ,имаики оправдание за тва колко са некадърни.
    иначе корнелия е тъпа на г.з и тва е повече от видно във всичките и изявления ,че дори народния негативизъм към борисов да я избута начело ,тва няма да бъде за дълго и ще има катастрофални писледици както за нея така и за бсп.
  • 45 ПЛЕМЕ

    7 1 Отговор
    ДЕМОКРАЦИЯТА НЕ Е ЗА ПРОСТИ, НЕУКИ И ПЪРВОСИГНАЛНИ ХОРА! ВИЖТЕ КАК СИ ВЪЗПИТАВАТЕ ДЕЦАТА, ВИЖТЕ КАК СИ ХВЪРЛЯТЕ БОКЛУЦИТЕ, КАК ШОФИРАТЕ И Т.Н.
    ВСЕ ДРУГ ВИ Е ВИНОВЕН - ДЪРЖАВАТА! ТЯ Е НЕОДУШЕВЕН ПРЕДМЕТ, ОЛИЦЕТВОРЕНА ОТ ПЪРВИЯТ ИДИОТ ОТ ПЛЕМЕТО, КОГОТО СРЕЩАТЕ!
  • 46 фул профи

    7 1 Отговор

    До коментар #40 от "семи проф":

    Примерите ти са неуместни! Да си видял ККК да се бори за властта, да участва в изборите? ККК е натикана в кучи г*з, за разлика от убийците на БКП.
    Не знам под какво влияние и по чие нареждане, но лагерите и жертвите са факт, а военно-престъпниците сътрудничели на нацистите бяха съдени и екзекутирани, защо на БКП му се размина?
    Все едно Джак Изкормвача да си смени името на Джак Даниълс и да каже:"Аз не съм убиец, аз съм честен бизнесмен" и шараните ще клъвнат, в България със сигурност, като ти чета писанията?

    Коментиран от #50

  • 47 фул профи

    9 3 Отговор
    БСП е не само НЕ-демократична, БСП е обременена с миналото на една партия, те не го крият, която взе властта с преврат и която е подложила на геноцид собственото си население, което явно има паметта на шампанзе. Комунистите никога не са имали силни позиции в България и ако не беше силната намеса и парите на Русия, КГБ, досега щяха да са в трета глуха, но истината е, че държат твърде много пари.
  • 48 Тръц

    8 1 Отговор
    Аз съм човек с леви убеждения, но тази съвсем ще ме откаже да гласувам. Не, че Мишката и особено Станишката бяха стока, ама "водачката на промяната" само вреди нанася.
    Държи се като троянски кон и бавно и сигурно отблъсква симпатизанти. АЗ съм от "беловласите" фенове на лявото пространство, но дори това, че не искам пак мутренско управление не може да ме накара да гласувам за партия, водена от такъв човек като нея, защото това означава, че и всички около нея са същата стока, а се готвят да стават управници.
    Ами ще си остана у дома и ще гледам Дискавъри, че то вече и на цирк не мяза борбата между мераклиите за власт ...
  • 49 Точка

    15 1 Отговор
    Може ли да има толкова малоумни хора. Да спорят кое е подобро демакрацията или тоталитаризма. Вземи една развита демокрация Франция, Германия и ги сравни със Северна Корея, Куба и ще видите разликата. България принадлежи към страните с неразвита демокрация, защото от всички елементи на демокрацията работи само свободното говорене и придвижване на гражданите. За липсата на останалите елементи сме си виновни единствено и само самите ние.
  • 50 семи проф

    0 1 Отговор

    До коментар #46 от "фул профи":

    Според твоите мъдри писанияизлиза ...че за тежкото и онеправдано положение на негрите преди години са виновни само ку клу склан които не участват в избори и са навряни на кучето в г...за ТОВА БЕШЕ ОФИЦИАЛНА ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА ДРАГИ....срещу която се бори мартин лутер кинг и бе Убит...от тези които които управляват Америка... А куклу склан бе като капак на всичко ...При комунистите съществуваше България и Турция не смееше гък да ни каже , а сега взе да ни се ЯДОСВА.Още един мандат на Герб и България няма да я има .
  • 51 Найк

    0 2 Отговор
    Добре, какво ви донесе тази нашенска демокрация?Къде са децата ни?Карате стари коли,купувате втора употреба дрехи и техника .
  • 52 Другар

    1 0 Отговор
    Много ми липсва,това семпло момиче от село Крушовица,дето щеше да бъде следващия премиер.Скука почна да лъха от коментарите тук,а и лаещите кученца ги няма,знаех си,че така ще стане следизборно ахахахахах
  • 53 cazzo di cane

    1 0 Отговор
    Ако тези "демократи" могат да направят поне една хилядна от това което България постигна при Тодор Живков, животът тук щеше да е добър.