Last news in Fakti

27 Март, 2017 07:59 2 872 4

Диагноза: Алчно ненаситни

  • франция-
  • президент-
  • избори
Диагноза: Алчно ненаситни - 1
Снимка: АП/БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Много представители на политическия елит във Франция показват, че са лишени от всякакво чувство за неправда. Защо тогава да се учудваме, че хората ги смятат за една корумпирана пасмина, пише Клаус-Дитер Франкенбергер, цитиран от Дойче веле.

Редно е да се запитаме защо толкова много френски политици са така алчно ненаситни: едни не си плащат данъците, други укриват доходи, трети назначават свои роднини на измислени длъжности, но със съвсем реални заплати.

Аферата около фиктивните назначения е на път да погребе първоначално добрите шансове на републиканския кандидат Франсоа Фийон да наследи сегашния държавен глава Франсоа Оланд. През седмицата стана ясно, че следствените действия срещу Фийон са били разширени.

Същия ден (какво съвпадение) оставка подаде вътрешният министър Льо Ру. И той по подобен начин раздал фиктивни длъжности на дъщерите си. И Оланд се отърва от горещия картоф без никакво колебание.

Да, темата е много гореща, защото у мнозина избиратели се затвърждава впечатлението, че политиците са продажни и корумпирани. Нима е чудно тогава, че хората губят доверие в политиката и смятат „политическия елит" за една корумпирана пасмина? Най-лошото е, че тъкмо онези, които имат вина, явно са лишени от всякакво чувство за правда и неправда. А това, че по този начин те вредят на демокрацията, очевидно малко ги интересува.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БайХой

    5 0 Отговор
    Тия уроди са светци в сравнение с нашите изроди!
  • 2 Диди

    3 0 Отговор
    Само дето пропусна да напише,че дъщерите на вътрещният министър са малолетни...едната на 15г,мисля другата е на близо 17г.Малолетни,но вземали солидни заплати....каква излагация,такива не знаят границите.
  • 3 Дядо поп

    1 0 Отговор
    Франсетата трябва да дойдат у нас да си водят записки
    как да лапат и пак да гласуват за тях.
  • 4 Хасан

    0 0 Отговор
    Абе по един немец за губернатор във всички страни и готово