Last news in Fakti

20 Юли, 2017 14:22 2 405 13

Цветанов няма да се спре

  • цветан цветанов-
  • румен радев-
  • бойко борисов
Цветанов няма да се спре - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Той още не бе положил клетва, а вече говореха за неговия импийчмънт. Просто бе спечелил президентските избори и страната изпадна в обещаната ни политическа криза. Тя бе преодоляна, но у някои остава жива рана до днес.

„Аз нямам проблем с него, той има проблем с мен“, казва вторият в ГЕРБ Цветан Цветанов. А човекът с проблема се оказва президентът Румен Радев. Какво могат да делят точно те двамата, нито аналитичното мислене, нито развинтеното въображение могат да отговорят. Дори най-жълтите медии също мълчат, да не би пък да има някоя жена в основата на проблема им. Или пък апартаменти, от което според Радев единствено разбирал Цветанов.

Президентът пък бил неподготвен и неопитен. И понеже партийният строител Цветанов е много по-напред с материала, присъдите от Страсбург за кино-арестите от предишното му амплоа са просто някакви недоразумения. За да станеш президент, първо някой трябва да те предложи и чак тогава да те изберат. А миналото лято Борисов в прав текст заяви за този вариант: Хората няма да го изберат. Някак обидно, но това не бе всичко. Натресе му да води кампанията на обречената от първата минута на номинирането си Цецка Цачева. И адашът й трудно прикриваше неудоволствието, с което го правеше. Бойко помогна, с каквото можа. В неговия стил. Военните летци винаги можели да катапултират в напечена ситуация, друго било да си отговорен пилот на пътнически самолет. И наричаше професията на Радев скъпо хоби.

И днес президентът - генерал от ВВС трябва да влиза в дискусия с подобни спецове за избора на новия боен самолет. Че и цяла анкетна комисия му спретнаха, за персонално унижение – да се разнищи ролята му в избора на шведския „Грипен“ от служебния кабинет на Герджиков. А всъщност никакъв самолет още не е избран и мачът започва тепърва. Но това няма никакво значание. Както БСП ще използва срещу ГЕРБ комисията за НДК, така и тази ще е насочена срещу Радев.

Войната на управляващите с президента започна от първия миг на номинирането му. Тогава и някои от подсъдимите днес бивши министри искаха да му късат еполетите. Дори победата в предсрочните парламентарни избори не изпълни с великодушно снизхождение опонентите му. Битката ще продължи до края на мандата му. След което, както знаем, президент би трябвало да стане Бойко Борисов. Поне такива планове сподели самият той. А дотогава Цветанов ще разчиства почвата. С малки захапвания, но редовно. Че току-виж Радев повторил, ако запази високото си одобрение. А такъв сценарий е дълбоко неприемлив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гатанка

    28 2 Отговор
    "луд умора няма"

    Коментиран от #2

  • 2 Стършел

    30 3 Отговор

    До коментар #1 от "гатанка":

    Що е то- ЦВЪКИ.......
  • 3 Боклук мръсен

    40 4 Отговор
    Тоя не трябваше ли да е в затвора
  • 4 раз два раз два

    37 3 Отговор
    Цвичка до кубинка, а познайте, кой кого ще нарита ;))
    И Боко и пажа му стават смешни в опитите си да се правят на мъже на президента, жалка работа !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Резидент

    5 23 Отговор
    На путин, но иначе обикновен български цървул в униформа.
  • 7 БАБА ГЕНА

    31 2 Отговор
    Този с шестте апартамента е голям специалист по купуването на гласове по време на избори.
  • 8 Гост

    24 3 Отговор
    Скоро ще им преседне! Този път са сбъркали. Радев не е дъвка за тяхната уста, а Бъки президент никога няма да стане! На Цвъки му се иска, за да яхне ГЕРБ, но .... това ще е краят!
  • 9 Човека

    2 15 Отговор
    Кой е Радев - шофьора на камион

    Коментиран от #10

  • 10 Human

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Човека":

    Що, ти кой си?
  • 11 Я па тоя измекяр

    11 1 Отговор
    Физкултурник се ежи на летец и достоен Президент, понеже не му ходи по гайдата! Е..си и смешника! Ти си жалка картинка и пародия на политик! Мушмурок!
  • 12 Съдия изпълнител

    2 8 Отговор
    Кой е достоен президент !???? Кой е РАДЕВ??? Какво досега е казал и го е изпълнил?? С какво е допринесъл за народа или държавата??? За кого работи и чии интереси следва Вашият президент ???? Някой от ВАС ДРАГИ МИ СМЕХУРКОВЦИ СЛУЧАЙНО ДА Е ПРОЧЕЛ ДОСИЕТО НА РАДЕВ В УИКИПЕДИЯ И ДА Е ВИДЯЛ И ДА НЕ Е РАЗБРАЛ ,ЧЕ Е ПОДГОТВЯН ДЕСЕТКИ ГОДИНИ В АМЕРИКА ЗА ДА СЛУЖИ НА ТЕХНИТЕ ИНТЕРЕСИ И ДА ИЗПЪЛНЯВА ЗАПОВЕДИ ДАДЕНИ МУ ОТВЪН !!!! Толкова малоумен народ няма по света !!!! Гледат и четат някакви фалшиви статии които им промиват мозъците ,драскат във фейсбук и се доверяват на тоя и оня кой каквото каже хаххахахахха идиотииииии

    Коментиран от #13

  • 13 бай Хуй

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Съдия изпълнител":

    А ти кой си бе смешник анонимен??
    Какво си направил ти за тая държава освен да плюеш и да сереш лайна??