1 Февруари, 2018 21:00 3 819 21

България е пред историческо изпитание

  • истанбулска конвенция-
  • иво христов-
  • мултикултурализъм

Българският народ е обезверен и не може да бъде въодушевен с никакъв проект

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„България се намира в предверието на едно от най-големите исторически изпитания”, предупреди проф. Иво Христов на среща с граждани в Стара Загора. Той подчерта, че това не е излишен драматизъм, защото страната ни е изправена пред „точката на незавръщане” - преминем ли я, всички усилия след това ще бъдат напусто.

„Под въпрос е съществуващият психо-ментален код на нацията ни и чисто природното ни биологично битие”, обясни социалният учен. По думите му, изправен пред тази бездна, българският народ е обезверен и не може да бъде въодушевен с никакъв проект. Той се спря на причините за състоянието на отечеството, резюмирайки целия комплекс от външни и вътрешни фактори, довели до днешната ситуация.

”Докато България отслабва, около нас се развиват шеметни геополитически действия, които няма да ни подминат, защото сме си направили държавата на кръстопът, направили сме я на пътя на народите”, обясни народният представител от „БСП за България” и очерта „каскада от клокочещи процеси” в Близкия Изток, на Балканите, Украйна и демографската вълна от Африка.

Европа не е в най-добрата си кондиция, ЕС е раздиран от вътрешни противоречия и блоково разделение. „В плана за нова фаза на европейска интеграция за България не се говори. Учтиво ни посочват само предверието на Шенген”, посочи професорът и продължи : „Под формата на мултикултурализъм се прокарва една тънка „перверзна” линия, че България е съвкупност от общности и това го пише в учебниците на децата. Целта е да бъде прекратена историческата, социалната и духовната памет, която прави от стадото народ”.

За Истанбулската конвенция

Той бе категоричен, че в дискусията за Истанбулската конвенция БСП показа „гръбнак”, въпреки огромния натиск. Напълно подкрепя провеждането на референдум, а като юрист счита, че българското законодателство е богато по отношение защита на жените, децата и от домашното насилие. „Още преди 50 години сме започнали да изравняваме правата на жените и мъжете, а по отношение на женската еманципация сме много по-напред от Западна Европа и менторите ни.

Да ни се вменяват чрез ИК проблеми, които са проблеми на третия свят, е меко казано несериозно. Под благовидния предлог за борба с насилието върху жени и деца и домашното насилие се прокарват антихристиянски, антибългарски и антицивилизационни ценности. Затова, нека българите да кажат!”, заяви проф. Христов и апелира: „Хубаво е тези, които се произнасят по Истанбулската конвенция, да я прочетат, защото у нас масово битува един рефрен „А бе, не знам как е, но не е така!”.

За парламента и левицата

Проф. Христов е съгласен с констатацията на президента за парламента. Той смята, че Народното събрание играе ролята на „гумен печат” с парафирането на решения, които се вземат другаде. В същото време е удобната „боксова круша” за народното недоволство. В случая медиите вършат страхотна работа, защото, докато се занимават с този или онзи депутат, никой не пита какво прави Министерски съвет, където са реалните ресурси. „Когато имаш изчезващ народ, изчезваща държава, изчезващ етнокултурен и цивилизационен код, българското ляво трябва да бъде адекватно на задачите тук и сега”, подчерта проф. Христов, акцентирайки на „тук и сега”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ехидна усмивка на снимка

    27 53 Отговор
    Защо ,,професора''-дебил не каза нищо за магистратите,условните присъди,многократно регистрираните в полицията и на свобода.Нима по времето,когато управляваше БСП всичко беше чудесно?

    Коментиран от #4

  • 2 Браво Професоре

    72 15 Отговор
    Професора "дебил" беше първия, който ритна заспалия народ... след него и другите се включиха ;)
  • 3 Джуров

    19 36 Отговор
    Иво Христов се води от еуфорията и Леко Изкукуригва понякога, има широкоразпространеният дефект на блъгарина да си мисли че да знаеш е да можеш, а като почнеш да правиш политика и да се опитваш да построиш нещо в БГ се оказва че е бая-бая трудно
  • 4 Цун Кай Ху

    26 7 Отговор

    До коментар #1 от "ехидна усмивка на снимка":

    Какво е многократно регистриран в полицията бе тъпет, или си осъждан или не.
  • 5 Баче Кико

    57 20 Отговор
    Един умен човек!
  • 6 НЕразбирач

    47 13 Отговор
    Само ще използвам случая да подчертая и тук, че с проф.Христов имам абсолютно единомислие по 99% от казаното от него - все пак сме и една зодия, което е предпоставка за мирогледа!
    Пак си го е казал точно ВСИЧКО!
    Бих добавил само, че с "еманципацията" даже сме твърде "напред" - влагам негативна нотка! Стига с тези небивалици - "еманципация", "равенство" - ние сме различни и в това точно е идеята Му (на Оня горе)!
    Президентът също е прав, за пореден път!
  • 7 Справедлив

    19 18 Отговор
    Прекрасен човек като всеки ляв. Всичко уж е добре, а пък като сложиш дробната черта, сметката винаги не излиза.Вдигаш на "Всичко коз", обаче те вкарват и то с валат.
  • 8 Гост с име

    11 42 Отговор
    "Професорът" И.д.и.о.т набра отново смелост да дърдори публично след последното си оакване. За ИК е прав. То като плещиш огромно количество глупотевини измежду тях все нещо вярно ще се намери, което не означава, че е поумнял. Пак си е същият и.д.и.о.т.
  • 9 onq s konq

    14 32 Отговор
    Проф.И.Христов...Озовал се ПО ПЛАН в скромна Ст.Загора за да разпръсва СЕМЕТО БЕСЕПАРСКО след неукия народ...Та ДА КАЖЕ И.ХРИСТОВ ТОЧНО И ЯСНО-ТОЙ ОДОБРЯВА ЛИ СТРЕМЕТА И НАПЪНИТЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ЗА ВЛИЗАНЕ В ШЕНГЕН,ИЛИ Е ЗА ИЗЛИЗАНЕ НА БГ ОТ ЕС И НАТО ИЗОБЩО И ПРИОБЩАВАНЕТО Й КЪМ РУСИЯ И СЪЮЗНИТЕ Й РЕПУБЛИКИ...и защо?!И втори въпрос:Защо след констатацията на Президент и Ръководство на БСП че Парламента е "гумен печат" на ГЕРБ и Борисов НЕ СПЕЧЕЛЯТ ИЗБОРИ И НЕ ОГЛАВЯТ РЪКОВОДСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ,А САМО ЛАЯТ БЕЗПОМОЩНО ОТСТРАНИ?...Нямам др. въпроси.

    Коментиран от #10

  • 10 Питащ

    20 1 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Кефя се на твоите коментари! И скромно да попитам ти на коня Мадарският конник ли си или Цар Освободител пред парламента?

    Коментиран от #11

  • 11 onq s konq

    5 17 Отговор

    До коментар #10 от "Питащ":

    Понеже НИКОГА НЕ ЛЪЖА АКО НЕ МИ СЕ НАЛАГА,на скромния ти въпрос ще дам скромен отговор:ПРЕЗ ЖИВОТА СИ НИКОГА НЕ СЪМ СЕ КАЧВАЛ НА КОН!На магаре-да,но само за снимка.Верно че в БМВ-то ми има 204 коня,но те са друга бира.Все пак блг за въпроса и нека силата и ББ да са с теб.
  • 12 Марони

    9 22 Отговор
    Пред точка.на незавръщане към какво е изправенаБГ?Ако е пред това пак някога вашетоБСП от крадливи псевдоинтелигенти да доде на власт-чудесно.От кога гадини,като теб,говорещи завързано,но не казващи нищо,станахте и "професор"?
  • 13 стоян георгиев

    10 22 Отговор
    професора е човек дето се събужда с един отворен чадър в г.за както всички дето смята комунизма за наи-доброто време на земята.професоре,щом е токлова зле работата що се занимаваш с нищонеправене бе?вземи направи нещо .лоша европа лош шенген лоши капиталисти...ами хващаи гората !!!!
  • 14 панов

    10 24 Отговор
    оказа се че дебилния измислен професор е крупен капиталист живеещ в разкош.
  • 15 kh;lk;

    23 4 Отговор
    Колкото повече чета коментарите под статията толкова повече се убеждавам, че професора е бил прав за ДЕБИЛИТЕ само в едно е сгрешил и то е процентите. Не са 80, а поне 90% да не кажа и повече.
  • 16 СИСО

    6 13 Отговор
    ХАХАХА, ЗДРАВИ КОМУНЕТА ПО ФОРУМИТЕ
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Наблюдател

    9 13 Отговор
    Всеки що-годе нормален човек, отдавна е напуснал БСП. Лицето на партията се представя единствено политически номади като Корнелия, Гергов, този професор и още стотина руско-червени рептила.
  • 20 аве фюрер

    5 8 Отговор
    Ха ,ха главния дебилник на републиката с новите си изцепки ...
  • 21 Siegfried

    3 6 Отговор
    Той говори при Ц . Ризова , че в БГ образованието ставало все по -зле.Ами да , той е
    професор в тази система , и ако има още няколко други като него , жалко за тези сту-
    денти които си губят времето и парите там .ПУ веднага да го уволни този самоуверен,
    добре изразяващ се със заучени фрази и ръсещ глупости професор !