Last news in Fakti

28 Април, 2018 15:52 12 261 42

Лицемерът Горбачов

  • михаил горбачов-
  • борис елцин-
  • тодор живков

Когато отиваше на Запад - демократ, а когато се срещаше със социалистическите си колеги – най-заклет социалист

Лицемерът Горбачов - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Лицемерът Горбачов. Той е най-удивителният пример за лицемерие: когато отиваше на Запад говореше за демокрация. Когато се срещаше със социалистическите си колеги – само за социализъм и никакво отваряне към света.

Той ни хвърли в капиталистическата джунгла, без да подплати промяната. Не само Запада, но и САЩ са били готови да дадат луди милиарди, за да се разпадне СИВ и Варшавския договор. Просто е нямало кой да ги поиска. Както пияндето Елцин изтегли съветския военен корпус от ГДР за жълти стотинки – канцлерът Кол е бил готов да даде над пет милиарда марки, а пияният Елцин поискал…200 милиона! Защото Русия била богата!

Ето ви един документ, сами можете да видите лицемерието на Горбачов. Това е част от протокола воден при разговор на Тодор Живков с него в Москва:

„Но до нас достигна информация, че в обкръжението на др. Тодор Живков има хора, които са за превръщането на България в „мини ФРГ”, в „ мини Япония”. Тези разтовори ни безпокоят. И ако около вас има хора, които дори само си мислят за „мини ФРГ” или „мини Япония”, не трябва да ги държите повече близо до вас. Защото всички отговори на въпросите ви, всички решения на задачите , ТРЯБВА ДА СЕ ТЪРСЯТ НЕ ДРУГАДЕ, А В СОЦИАЛИЗМА, В ДИНАМИЧНОТО МУ РАЗВИТИЕ.”

Този разговор Живков – Горбачов е проведен на 16 октомври 1987 година! Човекът от обкръжението е Огнян Дойнов. Тато го махна. Значи още през 1985 година Живков, който е по-голям политик от дрънкалото Горбачов, е видял, че трябват нови технологии, за да живне икономиката. Ала лицемерът Горби не дава. Сами можете да прецените кой е по-голям държавник и кой - таен гробокопач! Как можаха в Китай да преустроят работата си и да управлява комунистическата партия? Ако Горби беше президент на Китай, досега нямаше да има такава държава!

Автор: Стефан Северин, Pogled.info


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БРАВО МНОГО ТОЧНА СТАТИЯ

    95 8 Отговор
    ........
  • 2 АЛО

    25 85 Отговор
    Всеки ден Лицемерите който хранят Запада в статиите в сайта живеят ден за ден за да оплюят всички Западни Страни а да пишат колко любят Русия и да само хранят Българската Родина но терминал 2 хващате и там хляб взимате децата искате да учат в Западните страни а ги плюете тези Държави не ви е срам гов.да Комунистически Ла.на

    Коментиран от #3

  • 3 СЛЕПЕЦ

    144 17 Отговор

    До коментар #2 от "АЛО":

    НЕ ВИ ЛИ Е ЯСНО ЧЕ СЪЩИТЕ ТЕЗИ ЗАПАДНИ ДЪРЖАВИ НИ ОРГАНИЗИРАХА КОМПЛОТ ПО ОБЕЗЛЮДЯВАНЕ И БЕЗПАРИЧИЕ.РАЗБИХА БАНКИ СЕЛ. СТОПАНСТВО И ПРОМИШЛЕНОСТ ВКАРАХА ДРОГАТА В УЧИЛИЩАТА И ШАРАНИ КЪТ ВАЗИ СА НА СЕДМОТО НЕБЕ ЧЕ СЕ ВОЗЯТ СЕКИ ДЕН В СОБСТВЕН АВТОМОБИЛ А ЧЕ ПЛАЩАТ ДЕСЕТОРЕН ТОК ДЕСЕТОРНА ВОДА ЧЕ ДАНЪЦИ И ВИНЕТКИ НЕ ОТИВАТ ПО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ А СЕ ДАВАТ ЗА СОЦ. ПОМОЩИ НА МУРГАВИ ПИЯВИЦИ ТВА НЕ ГИ ЗАСЯГА.

    Коментиран от #4, #8

  • 4 Провинциалист

    35 107 Отговор

    До коментар #3 от "СЛЕПЕЦ":

    А на теб не ти ли е ясно,че ДС ченгета и бившата комунистическа върхушка,подпомагани от путинска русия,ни докараха сегашното положение?Айде стига тъпа пропаганда.

    Коментиран от #6

  • 5 Емин

    70 7 Отговор
    още ли е жив! неговата .... политика беше полезна само за неговия джоб. Нали знаете за кого се говори или добро или нищо..... Той е политически .... , нищо че е Нобелов лауреат.
  • 6 НЕОБРАЗОВАН

    50 15 Отговор

    До коментар #4 от "Провинциалист":

    ВИЙ ИСТОРИЯТА ПО РАЗБИВАНЕТО НА НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ МИСЛИТЕ ЧЕ Е ЗАПОЧНАЛА С ПУТИН?. ПОРЕДНОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА БАЛОНА КОЙТО СТЕ. ПЛАНЪТ ЗА РАЗБИВАНЕ НА НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И СОЦ. ЛАГЕР Е СЪС СЪЗДАВАНЕТО НА НАТО ШЕЙСЕТИНА И ПОВЕЧЕ ГОДИНИ НАЗАД.
  • 7 vasik atanasova

    55 7 Отговор
    този е най мразения от руснаците
  • 8 ГЛУПАК

    14 73 Отговор

    До коментар #3 от "СЛЕПЕЦ":

    Кога тези увредени болни мозъци ще утидат в гроба до кога вие ще казвате кое е и как е... ходи в АДА и си е.и с Дявола Живееш с Европейски пари и България не е фалирала защото Запада ни Помага а който е на друго мнение да хваща не терминал 2 а пешевите мулета и ладите и бегом в Русия стига помиари да ми говорят колко я обичат и защитават марш от тук

    Коментиран от #10, #31

  • 9 патриотъ

    83 14 Отговор
    Това е най-големият мерзавец и предател!Той продаде не само своята велика страна,но постави в матово положение и страните от соц. лагера.И така България попадна в лапите на западните империалисти,които я докараха на днешното дередже,заедно със всички наши национални предатели и пребоядисани комунисти.
    А Горбачов вечно ще гори в Ада!
  • 10 Не толкова глупав

    49 7 Отговор

    До коментар #8 от "ГЛУПАК":

    Пише се отидат, а не утидат. По принцип изреченията завършват с точка, а следващото започва с глава буква. В тази връзка си мисля,че много точно си се определил.

    Коментиран от #11

  • 11 На майката Путката

    8 49 Отговор

    До коментар #10 от "Не толкова глупав":

    Че то друго не можеш да опровергаеш и кусури в правописа ще търсиш м.м.ти Комунист Долен като тебе много ще ОТИДАТ в АДА така добре ли е А

    Коментиран от #16

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Бате СЕР ГЕИ

    48 3 Отговор
    Не бъркай Китай и другите от соца, в братски Китай за най нищожна корупция публичен разстрел и си плащаш патрона .
  • 14 ДИН

    76 11 Отговор
    Живков беше велик! Докара най-големите ЯПОНСКИ ИНВЕСТИТОРИ и се ОПИТА ДА ПРАВИ ФРЕНСКИ КОЛИ! Не съм социалист, но какво НАПРАВИХА БРАТЯТА ДЕМОКРАТИ!
  • 15 дядо Поп

    35 7 Отговор
    абе продаде се Горби за 30 сребърника или повече кои знае.............на срещата в Малта2-3 декември 1989г, Горби произнасе реч '' в името на запазване на цивилизацията ще вървим по пътя ма демокрацията''.....................само,че не стана така. жена му разбра ,че са сгрешили и то много ,притесни се умря от рак............................та така де.............
  • 16 ЧУДОВИЩЕН ПРОСТАК

    21 2 Отговор

    До коментар #11 от "На майката Путката":

    ПРОВЕРИ СА ОТ ЗАД ЧЕ СА НАПЪНА ПРЕКАЛЕНО МНОГО.
  • 17 бай Ставри

    14 12 Отговор
    абе,има ли комунист замесен в каквото и да е било,бягай далече.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Дългият

    6 7 Отговор
    Гн Северин...разкажете ни малко повече за Вашето минало...имам някакви съмнения...
  • 20 Ахаха

    38 6 Отговор
    Горбачов е една пр0ста утайка, която е лакома за власт и пари и е готова на всичко. Неговия плюс е, че е контактен, хитър и подмолен. Точно затова се издигна и беше подкрепен от САЩ! Всички на Запад знаеха, че Горбачов не разбира от политика, но се вълнува от пари, точно както нашата Тиква. Издигането на Горбачов е почти 1 към 1 с издигането на нашата Тиква. Двамата без знания и опит, но с много късмет, мазнене, упорство, хитрост и подлост се издигнаха и СЪСИПАВАТ ВСИЧКО ДО КОЕТО СЕ ДОКОСНАТ
  • 21 АЛО

    7 34 Отговор
    Всички Български Комунисти който дават минуси да ходят да направят урална любов на Лицемерът Горбачов да ви е благо че много любите Русия а плюете Запада който ви дава хляб не ми хващайте проклетници мръсни терминал 2 за ЕС а ходете в Русия и не пращайте децата си да учат в Западна Страна а ги пратете в Русия която така любите Твари Комунистически да горите в АДА Амин
  • 22 тони

    9 9 Отговор
    Голяма статия, няма що. Авторът сънува някакви милиарди, но нека му помогна със сметката - 5 милиарда долара, разделено на 144 милиона руснаци = 36$ на човек.
  • 23 gnida

    26 3 Отговор
    Горби погреба Русия ,а с нея целия соц ... Е , 45 години правихме нещо в България ,но зависещо от Русия , този елемент го срина ! Всъщност го продаде за жълти стотинки .....Определено ми е непоносима гнусната му мутра !
  • 24 Бай ХОЙ

    3 18 Отговор
    Горбачов ги предал......а как му ближехте з...ка като беше на власт.... а защо го издигнахте??? Нещо системата не ви е наред......А защо някой американски президент не предаде Америка???? МИСЛЕТЕ...МИСЛЕТЕ...

    Коментиран от #28

  • 25 onq s konq

    2 9 Отговор
    ВИНАГИ ...епитетите относно руските лидери са ПОСЛЕДВАЩИ И НИКОГА ПО ВРЕМЕ НА ЦАРУВАНЕТО ИМ.Конкретно Горби беше буквално боготворен в Русия/естествено и в БГ/ като "баща на Перестройката",но...сега е "Предател".ПРЕДИШНИЯТ -Елцин...бил "пияница"!И възниква въпросът :ЗАЩО СИ ГИ ИЗБИРАТ РУСНАЦИТЕ ТАКИВА?Елементарната логика го обяснява немедлено:НЕ РУСКИЯТ ИЗБИРАТЕЛ ГИ ИЗБИРА,А "ДРУГИ ХОРА"...които им дърпат и конците!И в тоя ред на мисли...КАКВО Е ПОЛОЖЕНИЕТО С ПУТИН?Или ще го разберем след като падне от власт...

    Коментиран от #29, #30

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ЛУМПЕН

    24 3 Отговор
    Бай Тошо е най-великият български политик и държавник след Освобождението! Вечна му памет!
  • 28 гост 2

    9 1 Отговор

    До коментар #24 от "Бай ХОЙ":

    Не си наясно с историята явню. Има поне 6- има американски президенти, които са тръгнали против интересите на САЩ (разбирай банките и корпорациите) и които са заплатили с живота си. Дори на гробът на единият има интересен надпис в потвърждение на написаното по горе. САЩ НЯМАТ национални ценности по-силни от тези на кликата стояща зад управляващите ги. Те просто са една fake нация и държава.
  • 29 гост 2

    2 3 Отговор

    До коментар #25 от "onq s konq":

    В wikileaks някога изтече интересен доклад на американския дипломат в България по отношение БорсоФ, който при наличие на малко мисловна дейност би трябвало да ти даде насока. А иначе винаги ще има доволни и недоволни, въпросът е мнозинството как оценява ситуацията, а не да се правят генерални изводи по благоденствието на единици.
  • 30 гост 2

    4 2 Отговор

    До коментар #25 от "onq s konq":

    ... и още нещо характерно не само за руснаците:
    Епитети ги дава историята, а не настоящето. Просто настоящето е прекалено манипулирано и подкупно за да му се вярва, а на истината и трябва време да изплува.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Бай Иван

    3 5 Отговор
    ОТ СТАТИЯТА СТАНА ЯСНО ЧЕ ГОРДИТЕ И БОГАТИ КОМУНИСТИ РЕВАТ ЗА ФАШИСТКИТЕ, ИМПЕРИАЛИСТИЧЕСКИ ПЕТ МИЛИАРДА МАРКИ!!!КОЛКО СТЕ ЖАЛКИ ДРУГАРИ И ДРУГАРКИ.....
  • 33 Борис

    13 3 Отговор

    До коментар #12 от "Ник":

    По точно и по ясно неможе да се обесни, па който иска да го разбере . Но много хора обясняват по друг начин нещата на своите деца,защото ги е срам да им кажат това което имат и са постигнали по какъв начин е станало.Как са ги изучили с по няколко висши,как са построили вили като читалища как са купили са им купили апартаменти.Как са строили къщи ,как всяка година са ходили на море и на планина на почивка и всичко това сдве заплати по160-200 лв. Лош е бил бай Тошо лош беше че вечер си лягахме спокойни за утрешния ден , сега можете ли да се похвалите с това
  • 34 onq bez konq

    2 5 Отговор
    Рашка отишъл на война с прашка, последевала го и Чибурашка с водка и чашка
  • 35 идил

    9 1 Отговор
    Тоя психясал дебил как не го разстреляха още тогава...

    Коментиран от #37

  • 36 Чичо Пейчо

    7 0 Отговор
    Бай Тошо, Кадафито и Фидел Кастро бяха личностите на онези времена!
  • 37 фак..ти

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "идил":

    Путин измисля ново химическо в-во с/у Горбачов,дните само преброени!!!!!😀😀
  • 38 фак..ти

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "Ник":

    Ник ще се сърдиш на КГБ и на ДС за състоянието на България,защо в другите соц. държави не е приложена тази схема.Само в Русия и България-Троянския кон,тоалетната на Европа.А и между другото, трябва да благодарите на запада,че от комунистическия тоталитарен режим са купували стоки за да се захранвате с долари и с техните пари да се въоръжавате срещу тях,зато им бяхе врагове.КАКВО ЛИЦЕМЕРИЕ!!!!!
  • 39 Смотан.русофил

    1 0 Отговор
    До ком.34: къде се продават такива прашки които мятат до Париж и Берлин че да си купя и аз А за Чиборашка нямам нищо против да ме последва щом е с водка и чашка
  • 40 Енчев

    3 0 Отговор
    Винаги е имало по един Юда!!!Проклети да са,и никога да не се раждат!!!
  • 41 ЖИН

    4 1 Отговор
    Бай Тодор Живков най добре си го беше преценил още преди 30 години и не му взимаше подаръците. Тоз човек разсипа постигнатото с много кръв от Втората световна война необходим параритет между СССР и САЩ. Няма ли параритет единият се изживява като световен жандарм.
  • 42 ела

    1 0 Отговор
    ози идиот,предател нямам думи да се изразя (Трябваше да виси на Червения площад с глава надолу) направи това, което и Хитлер не бе постигнал -най-голямата трагедия на 20 век.Разруши всичко без да построи нещо. Милиони хора бяха оставени на произвол на съдбата а шепа хора разграбиха труда на милиони хора ( буржуазна революция ) и всичко това под фълшивото име " демокрация" Едн пример ФРГ в1976 година бе предложила на СССР за обединяване на двете Германии около 500 милиарда марки.А тоя безумний идиот даже един марк не поиска.