Last news in Fakti

15 Февруари, 2012 10:49 3 000 0

Проф. Вучков вещае люти битки в политиката

  • бсп-
  • бойко борисов-
  • юлиян вучков
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Битката за председателския пост в БСП между Георги Първанов и Сергей Станишев ще е люта, безмилостна и жестока. Няма да има капка толерантност, търпение и приятелски чувства. Тези хора не са жадни, те са лакоми за власт. Те ще умрат, ако не управляват БСП, а чрез БСП и България. Така известният коментатор проф. Юлиян Вучков описа в ефира на ТВ7 „чудовищната борба на мафиотска, кариеристична и лична основа“ на лидерската битка в БСП.

Вучков коментира цялостната политическа картина у нас с типичния си цветист изказ и критика.

Според него много хора ще се оттеглят от БСП заради личностната битка между Георги Първанов и Сергей Станишев. „Те ще воюват един срещу друг, но винаги ще се обединяват срещу Бойко Борисов. Те мрат да станат премиери“, заяви още професорът по адрес на Станишев и Първанов.

Според речевития оратор следващите избори ще ги спечели ГЕРБ, вероятно с малка преднина заради негативите, които трупа всяко правителство.

Изложението му продължи с коментар по адрес на Меглена Кунева, която говорила като "повредена латерна". Тя говори с чужди мисли, няма собствени идеи и назубрила изречения от текстове на ЕС.

Поне половината от гласовете й на президентските избори са купени, коментира още Вучков, според когото искрените избирателите на Кунева били слънчасали. „Това сигурно са комплексирани жени, които гледат, че Бразилия има президент и Великобритания има кралица“, продължи с анализа си той.

Последва съвет към Бойко Борисов да коригира много неща в управлението си и в парламента, за да се противопостави на коалиция  Кунева - БСП, както и да контактува повече с интелектуалци.

Парламентът проф. Вучков определи като „квартална кръчма“, а Цецка Цачева като „мила провинциална леля“, която не може да се справи.

„Опозицията е много по-речевита и настъпателна от представителите на ГЕРБ, които проявяват малодушие“, продължи с коментара той.

А след това последва анализ на правителството, понеже половината министри злепоставяли управлението на ГЕРБ, а работата им се върши от Бойко Борисов.

Цветан Цветанов, въпреки грешките на МВР, работи много. Йорданка Фандъкова и Симеон Дянков също работят. Слабите министри, които трябва да си ходят веднага са Стефан Константинов (нямал знания), Николай Младенов (нямал характер), Тотю Младенов, Вежди Рашидов ...

„Министърът на три огромни отрасли, икономиката, енергетиката и туризма, е върха на бездарието. Това момче срича като ученик на изпит, аз съм кръстил Трайчо Трайков "г-н Трябва", разпалено обясни професорът.

Юлиан Вучков коментира и последните четирима премиери на страната ни.

Сергей Станишев е малко по-отракан и по-образован от Бойко Борисов. Може да говори по всички теми, но на нас лаладжии не ни трябват.

„Симеон Сакскобурготски е много ограничен човек, да не кажа почти прост. Той беше една фасада“, заяви

Иван Костов е много мрачна фигура – най-мрачната в прехода от социализъм към варваризъм. Освен това, Костов обичал само себе си. СДС извърши голяма част от престъпната приватизация. Най-малкото му наказание е да се прибере вкъщи и да мълчи.

Бойко Борисов говори малко и точно, въпреки че понякога прави изцепки повече от допустимото. Най-голямото му предимство е, че владее „задния ход“ на Тодор Живков – като сбърка, си признава и се поправя.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА