Last news in Fakti

21 Август, 2018 12:58 1 979 12

Слаби сме, защото сме разединени

  • олимпик-
  • кфн-
  • чиновници
Слаби сме, защото сме разединени - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Ивайло Ачев

"Нито една медия не отрази в новините си снощния протест!" Голям протест 50-тина перничани и то най-вероятно платени... Къде са другите хора от страната... Затова ще ни мачкат и ограбват постоянно..." "Роби сме"! С такива твърдения беше "оплакан" среднощният протест на платили си застрахователни полици във фалиралата кипърска компания "Олимпик".

Точно тази картинка показва, че България като държава и общество е свършена и единствено някакъв огромен катаклизъм - природен или външна намеса, може да промени блатото. Над 250 000 пострадали от фалит, за които е кристално ясно, че депутати и чиновници (КФН) са виновни - без никакво съмнение. Да изразят недоволството си пред парламента се появиха 50-100 души от всички тези пострадали!

А доста от тези, които не отидоха, си позволиха да обясняват какви били тези, които поне имаха желанието и смелостта да кажат "не" на поредния грабеж. От това по-жалка картинка трудно може да се види. Да не се лъжем - на повечето българи все някой друг им е длъжен. Виждат сламката в окото на другия, но не и гредата в своето. Дори когато ги ограбват, не търсят своето, а махват с ръка и се подлагат за втори тек. А тези, които надигат глава, ги връщат бързо обратно в казана - защото "са купени".

Нищо, че всъщност далеч по-купените и продадени продажници си продължават все така, без проблем. Малък народ, но за сметка на това изключително затъпял - умело доведен до това състояние заради липсата на далновидност и заради продажните си управници, които пак, и пак, и пак са управляващи. И не можещ да види генералните проблеми, за решаването на които трябва задължително да се обедини, независимо какъв е мирогледът на отделните части на обществото.

Ще си позволя да завърша с историческа препратка, любезно припомнена от мой колега. Преди 2500 години Херодот пише за траките: "Слаби са, защото са разединени, иначе щяха да са непобедими, продават децата си навън, не си пазят девиците, но си купуват скъпо жените, смятат татуировките за благородни, бездействието - за прекрасно, да си земеделец - за най-долното, а да живееш от война и грабежи - за най-хубаво".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кубрат

    15 5 Отговор
    Ами, защо бе Ивайло, не потърсихте взаимодействие с майките на децата в неравностойно положение, с жертвите на КТБ, на циганската престъпност, на близките на загиналите във войната по пътищата, на родителите на наркоманите...

    На калпавия протестант, народът му виновен.
  • 2 месара

    6 11 Отговор
    разделени сме щото има бкп (бсп), а преди и сдс!
  • 3 Компетентен

    15 2 Отговор
    И защо сме разединени ? Защото допуснахме след 1990 г. да ни управляват все продажни тикви !

    Коментиран от #5

  • 4 1234

    9 2 Отговор
    Аз бях там Ивчо, а ти къде беше?! АЗ и мой приятел бяхме пред парламента от 19.30 защото не бяхме разбрали ,че става въпрос за полунощ! Въртяхме се и до последно се чудехме ние ли сме най-големите балъци защото около нас хората се веселяха и радваха на петъчната вечер . Добре ,че полицаите се прегрупираха и даваха индикациии ,че се задава нещо иначе нямаше да дочакаме перничани. И евала им правя на перничани бяха се вдигнали хората и се бяха организирали. А дори не съм потърпевш, бях там за принципа.
  • 5 Гост

    10 2 Отговор

    До коментар #3 от "Компетентен":

    Разединени сме, защото ни е толкова акъла! Защото всеки гледа него си и не си дава сметка, че утре той може да е в това положение, но не -той е недосегаем, на него нищо подобно не може да се случи! Защото сме мързеливи и чакаме някой друг да ни свърши работата! Защото.... още поне сто причини, но всичко това си го знаем! А статията е добра..

    Коментиран от #9

  • 6 НАТО ВЕЦ

    5 1 Отговор
    За да си "отразен", трябва да си например "хищен" веган пред мюфтийство. Е това е "злободневие". Протести, не може, пък и в Тиквостана на стъЛбилността, кой протестира!? А разделението ни го запрограмираха в тези години на "избуяла демокрация". На "спасяващият се самосиндикално" е най-лесно да "разгониш фамилията".
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Българин

    2 6 Отговор
    От 140 години руската кочина, че мръсната и предателска пета колона на русофилите прави всичко възможно да разедини и противопостави българския народ. Тези гнусни национални предатели признават единствено руския имперски интерес и винаги са работили против интересите на България. Те са най-голямото проклятие за нашата Родина.

    Коментиран от #12

  • 9 Кратун

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Абсолютно вярно.
  • 10 Тангра

    3 2 Отговор
    Слаби сте, защото сте прости и лакоми. Преди години си давахте доброволно парите във варненските пирамиди, за големите пачки, които ви обещаваха. После, когато гръмнахте вихте като линейки. После пак се хвърлихте на далаверата - КТБ давала много големи лихви, ние сме тарикати и ще намажем... после как като линейки! Сега и с тази застраховка. Тук един даже се хвали - не съм потърпевш, ама отидох заради принципа... отишъл си, защото си прост и сеирджия!
  • 11 звярът

    2 1 Отговор
    Някой заинтересува ли се какви са условията при които групата "дяволи" са се застраховали ? Защо трябва да плача за някой, който си дава парите в Гърция, вместо в България? Пада им се. Такива бяха и дяворлите от КТБ.
  • 12 Българче

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    Това сам ли го съчини или е готов образец от чичко Сорос ?