Last news in Fakti

24 Октомври, 2018 10:00 3 461 27

Властта е на колене пред Валери Симеонов

  • валери симеонов-
  • оставка-
  • контрол

Защото сакралният въпрос е какво идва след оставката на Валери Симеонов? И това вцепенява всички

Властта е на колене пред Валери Симеонов - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

България е преживяла какво ли не, но никога в последните 30 години не е изпадала в такава унизителна ситуация - на колене пред Валери Симеонов!

Оказа се, че вицепремиерът на шума е единственият човек в държавата, над когото НИКОЙ няма контрол.

Премиерът е безсилен.
Президентът е безвластен.
Парламентът е блокиран.

Обществото е взривено от арогантните му думи за майките на деца с увреждания, но в държавата няма сила, която да обясни на самозабравилия се властник, че поведението му е позорно за човек, че е недопустимо за политик и че ЕДИНСТВЕНИЯТ изход от създадената ситуация е неговата ОСТАВКА.

Ако има чест и достойнство, ако осъзнава принципа за покаянието, за грешката и прошката.

Ако не е обладан от манията, че неговата истина е единствената!

Но той се е запънал. Такъв е нравът му. Може да търсим причините за поведението му в първите седем години, в болезненото самолюбие, в осъзнатото властолюбие.
Това би било негов проблем, ако не беше поставен на върха на държавата.
Там, където действат механизмите на самозабравата, на цинизма и арогантността...

И сега всички стоят в отчаяние от стореното, кършат ръце и чакат като на заколение да се случи нещо Свише.
Като древните римляни, които разбрали какво представлява Нерон, чак когато Рим потънал в пламъците на необуздания му нрав и умопомрачение.

А той ликува, осъзнал безконтролието на властта, с която се обзаведе по нещастното за България стечение на обстоятелствата.

Не ни се иска да вярваме, но нещастната ни държава е на колене пред този човек.
Премиерът не можел да му поиска оставката, защото нямал правно основание! Щял да наруши коалиционното споразумение между ГЕРБ и ОП, което пък щяло да "счупи коалицията".

Каракачанов също не иска да си слага ръката в огъня, защото Валери може "много бели да направи".
Е, дотам ли се докарахме?

Премиерът може да сваля и качва министри, да разпределя милиони, да подписва междудържавни договори, да се прегръща с политици от цял свят, но не може да уволни заместника си.
Президентът може да е с най-високия рейтинг, може да е върховен главнокомандващ, може да приема паради, но не може да накара един вицепремиер да поеме отговорност! Защото Конституцията не му позволява това!
Парламентът може да ни вкара във война, може да промени държавното устройство на страната, не може да промени властовия статус на Валери Симеонов.

Това е тотален абсурд!
Властово безсилие и разгром на механизми, по които функционира държавата.
Или СТРАХ, който Симеонов умело управлява.

Защото сакралният въпрос е какво идва след оставката на Валери Симеонов?

И това вцепенява всички.

Просташкият език се е превърнал в част от темелите на едно управление, в което правилата му не обслужват обществото.

И дори най-силният на върха се оказва слаб да ги промени...

Позорно е!

Затънали сме в моралния си разпад!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да се вземе предвид че

    36 6 Отговор
    Боко не смее да го махне точно преди вота на недоверие щото тва означава че правителството ще падне, а всичките боклуци дето управляват сега дават мило и драго да изкарат още известно време на власт!
  • 2 ХА ХА ХА

    10 36 Отговор
    ЗАПОЧВАТ ЧЕРВЕНИТЕ ИЗЦЕПКИ !
  • 3 Питане

    36 5 Отговор
    Едно нещо не разбирам, хубаво, ако падне Валери и правителството пада, и какво - това правителство да не е единственото способно да управлява, да не говорим че се дъни (за трети почти пореден път) отвсякъде.
  • 4 Стоян Михалев

    12 22 Отговор
    А-а-а-а Мадам защитава онези мутрите -ченгенца със заведенията правещи милиони по Черноморието . Дайте да уволним Симеонов ,защото се опита да посочи властта на мутрите в част от икономическия живот на страната , а пардон не за това , а за лошото отношение към майките на деца с увреждания , за думата "УЖ" . Българи ,внимавайте ,щото задкулисието обикновено се крие зад справедливи каузи , ама решава въпросите на собственото си облагодетелстване.

    Коментиран от #14

  • 5 анитси

    30 6 Отговор
    Коментар на истински ЖУРНАЛИСТ ! БРАВО!!!
  • 6 гост

    22 6 Отговор
    Бойко на колене пред тоя простак.... Ауууу до къде стигнахме.
  • 7 Пешо

    19 6 Отговор
    Властта е на колене заради Валери Симеонов - това е вярното заглавие. А правителството без Валери или със него няма да падне.
  • 8 Гост2

    24 5 Отговор
    Защо имам чусвтвото, че този повече никога няма да е във властта?
  • 9 Цецо

    23 7 Отговор
    Поздравления, г-жо Велева, за статията!!!

    Коментиран от #26

  • 10 некойси

    22 4 Отговор
    В нормалните държави, при един такъв скандал политик, длъжностно лице или държавен служител подават оставка на момента и се покриват до края на дните си от срам и неудобство.
    А тук гордо продължаваме да се пъчим по медиите и да развяваме байряка.

    Коментиран от #13

  • 11 Екстрасенс

    13 3 Отговор
    Нищо добро не вещаят звездите на Валери Симеонов. Не може да акаш на изметеното от Бойко и той да не ти загрее вратлето.
  • 12 ганьо хубавеца

    10 3 Отговор
    А, на Бай Ахмед, не само, че сме на колене ами и 30 години свирки му правим, ама никой няма нищо против?????
    Що така?
  • 13 ганьо хубавеца

    13 6 Отговор

    До коментар #10 от "некойси":

    В нормалните държави, тоя самозабравил се тарикат щеше да е подсъдим и щяха да го осъдят, а срамът и оставката щяха да му бъдат бонус!
    Представяш ли си вицепремиерът на някоя развита европейска държава да се изгаври по този начин, социалните напарво ще го разкатаят.
    Джендъри мендъри, ама хората си имат закони и никой не е "над закона"!
  • 14 ганьо хубавеца

    16 3 Отговор

    До коментар #4 от "Стоян Михалев":

    То е ясно, че много хора го недолюбват, няма как иначе, но е факт, че, като публична личност, с власт и авторитет, която трябва да е мерило и образец за етикет и норма е длъжен да не допуска подобно поведение.
    Всеки трябва да носи отговорност за думите си и да си мери приказките, не сме в детската градина, "извинявай другарче, повече няма да правя така".
  • 15 Ох герб ох кеф

    11 3 Отговор
    Мдааа явно не само кмета на Симитли такова Боко Борисов !
  • 16 Еврогейски толераст

    6 19 Отговор
    Валери не е цвете за мирисане,но протестите на майките са си чиста провокация,финансирана от Сорос.
  • 17 Рунтавия

    2 6 Отговор
    Комунизъм за вас.веднага.ленинизъм.държавно.диктат на народа. И няма има проблеми за пярнатия народ
  • 18 Мдааа

    15 1 Отговор
    Нормален диалог с институции не може да се води!!! ОТ ЛИЧЕН ОПИТ ГО КАЗВАМ!!! Ако не се стигне до протест или бой няма да ти обърнат никакво внимание. Дори и тогава е много съмнително, че ще ти обърнат внимание. Политиците и чиновниците си мислят, че те са ДЪРЖАВАТА, НАЦИЯТА И НАРОДА, а ние сме ТЕХЕН СЛУГИНАЖ!!! Трябва да има не повече от 60-120 депутати, съкращение на 50% от агенции и чиновници, както 100% спиране на финансиране за НПО-та!!! Само така може да се изравнят силите граждани - държавни служители (пиявици). В момента държавните служители са около 500 000, плюс още 2 милиона са техните деца и роднини. Това е достатъчно да се самоизбират при избори и да нямат никаква никаква нужда от гласовете на народа, защото тяхния глас е решаващия и те винаги ще подържат статуквото Герб, НФСБ, Воля, СДС и прочие. Затова на тях не им пука дали ние протестираме, боледуваме, измираме, гладуваме. Те вече са си уредили изборното спечелване и ние за тях сме непотребни. Само с намаляне броя на държавните чиновници ще имаме влияние над политиката. Бат Гойко го знае и затова прави всичко възможно да увеличава броя на държавните служители, за да може народа да е АУТ от изборите и така Герб да е вечния владетел с неговите сателити НФСБ, СДС, ДПС, Воля, Атака, ВМРО. Затова Далавери се държи арогантно и не му пука за гражданското мнение, а в бъдеще ще бъдат още по-арогантни към гражданите!!! БОРЕТЕ СЕ ЗА НАМАЛЯНЕ БРОЯ НА ДЪРЖАВНИЯ СЛУЖИТЕЛ!!! САМО ТАКА ЩЕ ИМАТЕ НЯКАКВА СИ
  • 19 Morgoth

    7 9 Отговор
    Валери Симеонов е избран от една част от българския народ именно защото е такъв. Те очакват от него точно такова поведение. Също така партията събрала най-много гласове го е избрала за партньор, като е преценила, че той е по-приемлив вариант от останалите (а именно ДПС). Начина Валери да си ходи е през сваляне на правителството. Ако БСП има силата да го направи - да действа, тогава ще видим, че може и по-зле да бъде. Ако не може да вземе най-накрая да млъкне и да престане да подклажда конфликти и да се възползва от нещастието на различни групи от населението.
  • 20 Живите мъртви на България

    3 4 Отговор
    Все чуваме: сакън, не го пипайте, т.к. ще стане по-лошо. Естествено възниква въпросът това, което имаме в момента не е добре. Може ло да стане по-лошо. А може ли да стане по-добре? Това е проблемът. Ако си мълчим, ГЕРБ и ОП ни крадат, съсипват ни живота и този на децата ни, няма начин да стане по-добре, те се възпрозивеждат и т.н. то кое му е по-добрето? Може би има смисъл да се действа и да се натиска правителството или да се промени (малко вероятно) или да падне и каквото дойде след него ще го борим. Май второто е по-добре.
  • 21 висок

    6 6 Отговор
    Парите които се заделят в бюджета за болните деца е 30 000 годишно на дете!!!! Малко ли са? А граченето срещу Симеонов само увеличава симпатизантите му!

    Коментиран от #24

  • 22 Тръмп

    5 3 Отговор
    Велева не може да дава оценка на Великия Симеонов,защото не разбира от Мъже!:):):)Валерия да си пие редвно Валериана и дано успее да излъже някой глупав мъж да се завърти около нея,а дотогава-Млък!:):):)
  • 23 висок

    5 4 Отговор
    Аууу, сега видях коя пачавра е авторката! Е, само Валерката, мачкай!
  • 24 Уууууу

    6 2 Отговор

    До коментар #21 от "висок":

    Може и да си прав за цифрата. ., но колко стигат до детето, и на къде се отклоняват Те и за огради се дават по 600лв на метър но до изпълнителите се предават или остават 120 лв.Останалите пари отиват на същото место където отиват отклонените пари за децата с увреждане Същото положение и с полицейските патрулки камерите по пътя т.е. ДАВАТ СЕ ЕДНИ ПАРИ А СЕ ОТЧИТАТ В ПЪТИ ПОВЕЧЕ
  • 25 FUCK OFF

    8 0 Отговор
    Е КАК НЯМА ДА Е НА КОЛЕНЕ....ГАРВАН ГАРВАНУ ОКО НЕ ВАДИ....ИСТИНАТА Е ,ЧЕ НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА...ЗА НИЩО....
    И ТВОЯ ГЛАС МАЙКО Е ГЛАС В ПУСТИНЯ....
    НАРОДА НИКОЙ НЕ ГО БРЪСНЕ ЗА НИЩО...
    И НАВРЕМЕТО ЕДИН БЕШЕ КАЗАЛ...,,НАЙ
    -ДОБРЕ Е ДА ДОЙДАТ ТАНКОВЕТЕ...."
    И Е БИЛ ДЯВОЛСКИ ПРАВ....

    АЗ НЕ СЪМ КОМУНИСТ...АЗ НЕ СЪМ АНТИХРИСТ...АЗ НЕ СЪМ НАЦИОНАЛИСТ...
    АЗ СЪМ ПРОСТО ЧОВЕК....КАКТО СЕ ПЕЕШЕ В ЕДНА ПЕСЕН...
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Колю Мисирков

    0 2 Отговор
    Леле-е - Дуета Мадам и Тошо Пурата . Основи на морала в България .
    Я се скрийте !