Last news in Fakti

5 Февруари, 2019 10:28 2 423 53

Копнежът на Авраам за небето

  • авраам
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Така нивата и пещерата в нея се утвърдиха на Авраама от хетейците като собствено гробище.

Битие 23:20

Тази нива се намира в Ханаан – земята, която Бог обещава на Авраам.

Обетованата земя, достигната след дълъг път.

С Божието благословение, годините в Ханаан превръщат Авраам в истински фактор на влияние.

Той разполага със сериозна бойна мощ за онова време – „318 обучени мъже, родени в неговия дом“, с които поразява в битка неприятелите си. Същевременно Авраам е достатъчно мъдър, за да има силни приятели сред местните – „аморееца Мамврий, брат на Есхол и брат на Анер, които бяха Авраамови съюзници“.

Всичко, което Авраам придобива през тези години в Ханаан сякаш чудодейно се умножава. Бог благославя всяка дейност, в която патриархът на вярата инвестира време и усилия.

Но единствената земя, която той получава – това е земята, заплатена от него за гробница на любимата му Сара. Гробница, в която полагат и неговото тяло след смъртта му.

Защото истинският копнеж на Авраам не бе земята, а небето.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 777

    17 5 Отговор
    Няма по силен от Исус Христос и няма по силно царство от Божието!

    Коментиран от #3, #11

  • 2 Да питам

    13 5 Отговор
    Авраам ли е първия побъркан предложил хората да режат части от анатомията си ? А пък плагиатите мюсюлмани изкопирали това самоунижение , защото нямали мозък да измислят друго . Радвам се поне , че християните докато копирали евреите са пропуснали тая касапница

    Коментиран от #15, #29

  • 3 Горе долу

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "777":

    Тя монархията вече не е на мода

    Коментиран от #6

  • 4 Джек Лондон

    4 3 Отговор
    Чудесна статия! Ал Урумов пише невероятно.
  • 5 Мини

    8 3 Отговор
    Избирайки достойния път и избирайки Бог за свой пастир, Той(Бог) е направил от Авраам влиятелен човек, основател, патриарх, "разположил го е на зелени пасища и при тихи води го е завел" (Псалми 23/ 2). Но всичко земно(власт, слава, материално богатство и пр.)е преходно, затова и истинския копнеж на Авраам не е земята, а небето- вечността при и с Бог.
  • 6 Мини

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Горе долу":

    Но пък и модата минава, и то за един сезон! Но има утвърдили се неща, които биват преоткривани наново...
  • 7 Гост

    2 6 Отговор
    Тоя Урумов не е добре.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Смотаняци 33

    0 0 Отговор
    d0 a3 d1 80 d1 83 d0 bc d0 be d0 b2 20 d0 b4 d0 b8 d0 b3 d0 b0 d0 b9 20 d0 ba d0 be d1 80 d0 b0 d0 b1 d0 b0 20 d0 b8 20 d0 b7 d0 b0 d0 bc d0 b8 d0 bd d0 b0 d0 b2 d0 b0 d0 b9 2e
  • 10 Джедай

    2 4 Отговор
    Сори Урумов но тая цивилизация си видя сметката. Колкото и да не ти се иска сам го виждаш.
  • 11 555

    7 8 Отговор

    До коментар #1 от "777":

    Е как Исус е силен след като е мъртъв от 2000 години ?
  • 12 Мунчо

    5 6 Отговор
    Ша ма извинявати, ама братя Грим са ми по-интересни.

    Коментиран от #14

  • 13 Не религиозен

    11 3 Отговор
    НЕ Е МЪРТЪВ ! Пропускаш една "малка" подробност. На третия ден ВЪЗКРЪСНА, яви се на учениците (апостолите), възнесе се на небето и сега седи отдясно на трона на Бог Отец и ходатайства за теб и за мен.
    Затова празнуваме ВЕЛИКДЕН ! За някои обаче това е само повод да боядисват яйца и да правят козунаци. Ядене да пада...

    Коментиран от #16, #17, #45

  • 14 баба ти

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Мунчо":

    Ами чети си Братя Грим. И там има чудеса, но за деца.
  • 15 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Да питам":

    Това се е появило в Етиопия , Египет го е взел от тях и след това еврейте. И после го възприели мюсулманите.
  • 16 Друга версия

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "Не религиозен":

    Аз знам , че свидетели всъщност са били 2 жени , които предали на тълпата какво са видели и другите повярвали веднага . имам дълбоки съмнения , че наистина се е случило . Защо , след като евреите са най-близо до събитията , отричат за съществуването на Исус до ден днешен ?

    Коментиран от #18

  • 17 И още нещо

    0 3 Отговор

    До коментар #13 от "Не религиозен":

    Защо божиите представители (поповете) не следват дословно Исусовите учения а всъщност правят каквото им е угодно ? Не питам случайно , това всъщност е масова и системна практика

    Коментиран от #21, #26

  • 18 Не религиозен

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "Друга версия":

    Знаеш само половината от истината, Наистина две жени Мария Магдалина и другата Мария отиват да видя гроба. Ангел Господен им казва "Не бойте се, зная. че търсите разпнатия Исус. НЯМА го тук, защото възкръсна. Елате да видите мястото където е лежал. Идете и кажете на учениците, че е ВЪЗКРЪСНАЛ от мъртвите. По-късно Исус срещна учениците и им каза "Не бойте се !Идете кажете на братята ми да идат в Галилея и там ще ме видят" (Матей 28:5). Още за това можеш да прочетеш в Еванг. Йоан гл.21 : 4 стих) Евреите бяха и непосредствени свидетели на чудесата, които Исус вършеше, видяха как превърна водата във вино на една сватба в Кана, видяха как очистваше прокажени, как слепите проглеждаха и глухите започваха да чуват, видяха как възкреси мъртвия от три дена Лазар, но когато Пилат ги попита кого да пусне - разбойникът Варава или Исус, те избраха Варава. А седмица преди това (Цветница) посрещаха Исус с палмови клонки и радостни възгласи "Осанна". Това е човешката природа, за съжаление. Благодарността и паметта са кратковременни.

    Коментиран от #28

  • 19 ХХХ

    2 1 Отговор
    ВАЛЯ, КЪДЕ СИ ???

    Коментиран от #33

  • 20 Смотаняци 33

    2 0 Отговор
    Завистта убива човека, така и в всичко останало, ако завистта влезне и в религията и нея ще я съсипе.

    Коментиран от #22, #27

  • 21 Не религиозен

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "И още нещо":

    За съжаление и на мен ми се случвало да бъда свидетел на това. Знам, че това разрушава очакването на хората да видят добродетели и святост. Нито ще ги съдя, нито ще ги оправдавам. В Библията има много предупреждения към вярващите. Който има уши да слуша. Един ден, всеки сам за себе си ще отговаря пред Бог. Затова е опасно да гледаме на служители. Имаме Един, към който трябва да приклоним ухото си и към който да издигнем очите си. И да положим нашето старание да не бъдем лош пример. Но ако този отговор не те задоволява и не те примирява иди и ги попитай, защо правят без така да се стесняваш ?
  • 22 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Смотаняци 33":

    О, радвам се, че си на линия. Вчера се опитах да отговоря на двата ти въпроса. Успя ли да прочетеш отговорите ми. За съжаление се движа с малко закъснение поради времето.
  • 23 Batushka

    0 4 Отговор
    Спрете с тия религиозни простотии бе ...има си църкви за тая глупост ....там не ми пречите да се надъхват е и да чакате идването на садистичния еврейски господар ....иначе искам рубрика за сатанизма....

    Коментиран от #24

  • 24 филолога

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Batushka":

    Ако нямаш какво да правиш и тази рубрика не ти харесва, заеми се с правописа и усъвършенстването на "ново българския си виртуален език" от Северозападна България. Тук участието не е задължително. И без теб ще мине.
  • 25 Иванов

    1 2 Отговор
    Авторът на статията не би трябвало да разсъждава относно евреите според самия себе си, защото това е много глупаво. За истинския еврейн Небето и Земята са еднакво ценни, както бъдещия така и настоящия свят. Аматьор!!!

    Коментиран от #30

  • 26 Мини

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "И още нещо":

    Да, има и такива от тях, които допускат светското влияние в църквата, а би трябвало да разпространяват християнските ценности сред светските! Хора са, грешат- съзнателно или не! Именно затова само Христос трябва да ни бъде ориентация.
  • 27 Смотаняци 33

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "Смотаняци 33":

    Нека ти кажа нещо аз с вашия бог се срещнах веднъж като умрях! Защо ваше светейшество на земята ме утрепа. За това съм по смотан от преди и ми харесва. А относно до избрания народ мани мани жал ми е.
  • 28 много въпроси имам

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "Не религиозен":

    Е тук става още по-любопитно . след като са живи свидетели на такива невероятни чудеса , как не са си го харесали ? не са били впечатлени ли или са му имали зъб ? честно ти казвам , всички тия вълшебства е изключително трудно да ги повярвам , прекалено нереални ми изглеждат . а капака на загадката е , че след като е имал такива магически сили , как не е успял да се изплъзне на римляните ? защо не им е направил някоя магическа фатка та да избяга или нещо такова ?

    Коментиран от #34, #40

  • 29 Иванов

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Да питам":

    Виж какво, образването е съгласно Тора и никой не може да го отмени. Исус никога не е и споменавал подобно безумство и тези, които искат да доближат до Твореца, да не приближават необрязани!!! Ще режат масура и това е положението инак колкото и да мислят, че напредват, всъщност ще се въртят в кръг. И това ви го пиша съвсем сериозно. Отивате при доктор уролог и щрак карабината. Иначе ще пишете подобни статии, художествени, но неверни.

    Коментиран от #38

  • 30 Уфолог

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Иванов":

    Иванов, пак ли ? Чакам от теб отговор на един въпрос, но ти предпочиташ да се изявяваш като "последна инстанция". Та би ли ми посочил точния цитат за не наказаното добро? Много ме заинтригува...

    Коментиран от #44

  • 31 Смотаняци 33

    1 1 Отговор
    Добре е че Один ме пази, че иначе сега да съм в космоса.
  • 32 Смотаняци 33

    0 1 Отговор
    Сами го казахте ако на някого му се даде власт то е сигурно че ще се възползва от нея. А на относно римляните сам си отговори магия!
  • 33 Валя

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "ХХХ":

    Здравей , приятелю . Радвам се , че си се сетил за мен . Тук съм постоянно , но вече си крия името , понеже започна да ме хваща срам от някои мои недостатъци , за които си имам конкретни причини но едва ли тук е мястото за лични драми . Много поздрави от мен и една приятелка , с която в момента се черпим с малко ,,Розе,, . Наздраве

    Коментиран от #35, #39

  • 34 Не религиозен

    5 0 Отговор

    До коментар #28 от "много въпроси имам":

    Ще започна с последния ти въпрос и може би така ще отговоря и на другите. Исус Христос е Божият Син и знаеше с каква мисия е пратен. Сам Той казва, че делата ( чудесата и т.н.) които върши са за да изпълни волята на Отец, да свидетелства за Него и да го прослави. Разбира се, че той можеше. Сам Той каза на учениците "Даде ми се всяка власт на небето и на земята". Но Той знаеше, че трябва да изпие горчивата чаша. Затова се "остави" доброволно да бъде унижен, бит и разпънат на кръста. "Защото Бог толкова възлюби света ( нас), че даде Своя Единороден Син, за да не погине нито един, който вярва, но да има вечен живот" ( Еванг. Йоан 3:16). Защото на кръста застана Исус Христос, вместо нас, Той се натовари с нашите грехове, за които НИЕ заслужаваме смъртно наказание според старозаветните закони. Затова, чрез тази жертва и покорство пред волята на Бог Отец, Исус Христос стана наш ИЗКУПИТЕЛ и наш СПАСИТЕЛ. Нека не го възприемаме като герой от приказките за магьосници или екшън герой. И защо се чудиш, че неговите съвременници са видели чудесата, а са го отхвърлили. Божията воля за кръста трябваше да се изпълни. От друга страна, по човешки, не ти ли се случвало да правиш добро и да не получиш благодарност. Но Бог е заръчал на онези, които искат да бъдат Негови свидетели пред хората : Да не ви омръзва да вършите добро и Ако можете да вършите добро и не го правите - грях е. И още в първата си заповед е казал " да възлюбиш ближния си, тъй както себе си. И в тов
  • 35 Мини

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Валя":

    Със сигурност има още няколко човека, на които липсваш. Няма нужда да се криеш или срамуваш, бъди себе си! И след като нещо в теб не ти харесва, то можеш да го коригираш. С Божията помощ определено ще успееш.
  • 36 Смотаняци 33

    0 1 Отговор
    В момента бях в пустинята и имам дела към един римлянин дето едно време ми помогна сега просто му връщам услугата.
  • 37 Смотаняци 33

    0 0 Отговор
    А и относно чашата беше горчива само дето сега ми е толкова сладка.
  • 38 Ъхъ

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Иванов":

    аз даже знам какво е казал Твореца :-,,е тука момчета , има една кофти грешка в ДНК-то съм допуснал и се налага да си я оправите сами . ако не , да не ми се мяркате,, . та това е уникален садизъм . въобще не разбирам каква психика може да толерира такова поведение

    Коментиран от #43

  • 39 Не религиозен

    0 1 Отговор

    До коментар #33 от "Валя":

    И аз се радвам! Аз знаех, че си тук и се явяваш с чуждо име, напр. Еми...Не се срамувай, всички имаме недостатъци, но не всеки има смелост да си признае. Бог знае всичките ни слабости, но въпреки това не ни отхвърля, а продължава да ни обича. И тези, които са решили да Го следват, ще те приемат такава каквато си. Много ме зарадва ! Наздраве !
  • 40 Не религиозен

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "много въпроси имам":

    Продължение на № 34. И в това се изпълнява законът и целият Нов завет. Исус каза на апостолите, че няма по-голяма любов от тази да дадеш живота си за приятелите си. Намери Нов завет и прочети Евангелията с образователна цел, за обща култура. Сигурно много въпроси ще отпаднат. Пък и е по-добре да пиеш от извора, вместо някой да ти носи вода в шепи. Преди много години Библията не се намираше и ме беше срам, че не съм я чела а се имах за образован и интелигентен човек. Но нещата от живота се променят и Бог ме снабди с Библия, за да открия Спасението, което беше приготвил за мен! Сърцето ми е пълно с благодарност ! Всеки ден ! Само преди няколко дни преживях отново неговата безкрайна милост и верност. Запази живота ми.
  • 41 Валя

    1 0 Отговор
    супер , изненадана съм . обикновенно хора като Вас са разочаровани от хора като мен . религиозните въпроси са ми слабост . за мое съжаление аз наистина имам нужда от рационален отговор и не спирам да го търся . понякога се замислям дали не съм стигнала до маниакалност , близките ми ме убеждават , че било характер въпреки че и те ми се чудят . е ще гледам да не се крия . благодаря за разбирането , знаете че понякога настроението говори преди нас .

    Коментиран от #42

  • 42 Не религиозен

    2 0 Отговор

    До коментар #41 от "Валя":

    И аз е кажа Супер ! Тези, които знаят от къде са тръгнали и колко много им е простено, не могат да бъдат разочаровани от теб. Могат само да те приемат с радост. Всеки изминава своя път. Блажени са тези, които с радост откликват на първия призив на Бог. Други, дълго и упорито се съпротивляват, следвайки своя разум, убеждения. Веднъж ти споменах, че съм била на мястото, на което си ти, но Бог който е дълго търпелив и много милостив, знаейки моята природа намери пътя и начина. Сега му благодаря всеки ден ! Защото в сърцето си пазя цената, която Исус плати за мен на кръста . Защото всеки ден Неговото присъствие ми дава мир и увереност. Радвам се, много се радвам за теб !!!. И не обръщай внимание на грубостите на някои тук. Не забравяй, колко си скъпоценна за Бога!
  • 43 Иванов

    1 2 Отговор

    До коментар #38 от "Ъхъ":

    Слушай госпожа, истинската причина за Потопа е, че човеците постоянно са правили секс и с това са си навлекли гнева на Енлил. Енки успява да спаси един праведен човек Ной, от когото произлиза днешното човечество. Обрязването в случая е да се намали възбудимостта в областа на половите органи и човек да се отдаде на по- възвишени дейности от съвокоплението и ръкоблудството. За нормално се приема веднъж седмично и то в петък вечер, събота почивка, а през останалите дни труд!

    Коментиран от #50

  • 44 Иванов

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "Уфолог":

    Аз да не съм някой книжник или фарисей, та да мога да ти цитирам всичко на изус? Това са хиляди страници. Отделните преводи са много различни, но ми напомня за цар Соломон, чети там Притчи, Еклесиаст, все ще намериш нещо по темата. А, че твърдението е истина, истина е на 100%! НЯМА НЕНАКАЗАНО ДОБРО.

    Коментиран от #48

  • 45 без значение

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Не религиозен":

    Това със ходатайството, измислицата на лукавите, е меко казано
    кощунствено отношение най-вече към Отеца. Христос да ходатайства,
    за "мен, теб" пред Отца. Известно ли Ви е, че когато се ходатайства, означава, че гарантираш безупречно поведение, морал
    и всички качества присъщи на Човек, а не на индивид, нито личност. Така, че Човек няма нужда от никакви ходатайства,
    от това---ходатайството имат нужда другите две категории.
    Делата са тези, които ходатайстват---какво си вършил в
    една от реалностите---наречена---земно пребиваване. Това със седенето от дясно на трона на Отца--чудовищна нелепица.
    Ами щом има дясно седящ, значи трябва да има някой и в ляво седящ. Ако има --въпроса е кой е ???? Ако няма, защо няма ????
    Това го няма в библейските истории---нали ??? Полу лъжа, полу истина, е най коварната възможност за разпиляване на енергетика
    Едните ще се хванат за полуистината, други ще се хванат за полулъжата---това е принципа на разделението. Това да ви напомня за нещо ????? Нищо лично към никой---само едно мнение извън клишето, едно субективно виждане. Не мога да приема да ми поднасят, че ВЯРАТА е религиозен атрибут.
    Вярата е исконен инструмент, заложена във всеки индивид,
    като потребност. И първите свещенници са майката и бащата,
    които започват да служат при олтара на нова

    Коментиран от #46, #47

  • 46 без значение

    0 1 Отговор

    До коментар #45 от "без значение":

    Продължение на коментар 45.
    На новата душа. Домът е огнището, светилището, от където се продължава Рода и принципите за развитие на Вярата, а не ходатайствата. Ако в това светилище отсъстват-- първо свещенниците---триста ти религии за пет пари...........................
    Религиите са творение не на Отца, а на някой друг. Всеки има
    свободната воля, да си избере Веруюто. Моето не е в религията,
    нито в черноризците, които с ритуалите си---имат и носят друго предназначение. Но...и това с времето си. Отново нищо лично
    само различно разсъждение.
  • 47 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "без значение":

    Ходатай, един който се застъпва - това означава. Не налагай веднага човешките щампи за ходатайство. Аз вярвам в Писаното Божие Слово. Проверила съм, че работи в моя живот и дава добри (дори повече от колкото очаквам) плодове. Чул си каквото е трябвало да чуеш и си свободен да приемеш или да не приемеш. Само не се гневи, не поругавай и не бъди агресивен. Бъди толерантен, моля.

    Коментиран от #49

  • 48 Уфолог

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "Иванов":

    Добре Иванов, ще чета. Но все пак очаквах конкретен отговор. Виж тук някои непрекъснато цитират книга, глава, стих. А ти ме замеряш с твоите 100% и ме пращаш да си ловя рибата сам. Много авторитарно, че и авторитетно го раздаваш.
  • 49 без значение

    0 1 Отговор

    До коментар #47 от "Не религиозен":

    Ако познавате добре строежа на Мирозданието, би трябвало да знаете, че делата са тези, които ходатайстват пред Отеца Надявам се също да
    познавате и единия от основните закони, наречен ПРИЧИНА И СЛЕДСТВИЕ. Не се гневя на различното виждане и разсъждение,
    но ми идва в повече, когато се обяснява нещо, не на базата на даденото като основен закон, а като религиозна догматика.
    Мирозданието не твори чрез религиозните догми и канони
  • 50 Валя

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "Иванов":

    Това е ужасно . успял е да им измисли наказание за естествените им нужди . как не можа да измисли и такива и за убийства , изнасилвания , мародерства , лошотията у хората като цяло и т.н. това са наистина лошите недостатъци , които би трябвало да заслужават вниманието му , а не секса . между другото , точно от уролог знам , че прекаленото въздържание е дори вредно за здравето особено за мъжете . не мога да повярвам , че по-скоро иска да им навреди отколкото да им помогне . всичко това поставя още много въпроси , как това ще научи хората на състрадание , не знам объркана съм

    Коментиран от #52, #53

  • 51 Смотаняци 33

    0 0 Отговор
    Така като ви чета коментарите ууууужас ууууужас а на мен ми казвате ужас.
  • 52 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "Валя":

    Логично разсъждение от твоя страна. И аз бих си помислила така. Само, че както вече много пъти се опитвам да напомням, важен е източника на информация. А Иванов с неговите "100%" не е добър извор за пиене. Разказва, но не може да доказва. Очевидно е "клъвнал" от тук - от там по нещо, "чул - недочул" и после размахва някакви си ... 100%. Такава каша от митове и легенди, може да обърка и най-здравия разум. Бог е добър и твори добро. Той ни е дал ВСИЧКО, което е потребно за живота. В Новия завет можеш да прочетеш, че той препоръчва на мъжете да отдават необходимите интимни отношения на жените си ( 1 Коринтяни 7 глава). И да , Той би могъл да "измисли" предохранителни действия срещу престъпленията, както се питаш, но Той е предоставил на човека СВОБОДНА ВОЛЯ да избира между доброто и злото. Напразно тук някой се опитват да внушават, че едва ли не със страх, Той държи човека в подчинение. Не! В Своите 10 заповеди Той е казал категорично какво НЕ ТРЯБВА, защото това на основание на духовните закони има негативни последици Но това е ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ , а всеки решава дали ще го чуе.
  • 53 Мини

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "Валя":

    Валя, сексуалността съвсем не е маловажна, за не заслужава вниманието на Бог. Та тя е жизненоважна! Oт една страна сексуалността е най-прекрасното и интимно м/у жената и мъжа, но от др. страна тя може да се използва и като средство за унищожаване и нараняване. Затова Бог е заложил замисъл във всичко, което е важно на хората( Той знае,че тя е важна и е потребност на човека). Ето какво казва Той за сексуалността в Битие 1: "Така Бог създаде човека по своя образ, като образ на Бога, който го създаде, като мъж и жена ги създаде. И рече им Бог: Плодете се и се размножавайте, напълнете земята.....". От това става ясно, че Бог е дал сексуалността на човека с основната цел "репродукция". А всичко дадено ни от Бог(вкл.и секса) е с целта да се прилага и употребява РАЗУМНО! Ако злоупотребяваме с Неговия дар, то получаваме и съответните консеквенции.