Last news in Fakti

4 Февруари, 2019 10:00 2 289 20

За вечните неща промоция няма

  • авраам-
  • сара-
  • гроб

След това Авраам погреба жена си Сара в пещерата на нивата Махпелах

За вечните неща промоция няма - 1
Снимка: Shutterstock.com
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

След това Авраам погреба жена си Сара в пещерата на нивата Махпелах, срещу Мамврий, в Ханаанската земя.

Битие 23:19

„След това“ Авраам погреба жена си Сара, казва Библията. В случая „това“ е един дълъг пазарлък между него и собственикът на тази земя – хетеецът Ефрон. Изненадващо, в този разговор собственикът настоява да подари земята, а не да я продаде. Авраам пък настоява да купи земята, като плати „пълната цена“ за нея. В крайна сметка, Ефрон оценява тази пещера заедно със земята около нея на 400 сребърни сикли. И тъй като една сикла е равна на 11.5 грама, лесно може да се сметне количеството сребро, платено на драго сърце от Авраам – 4.600 килограма.

Така патриархът на вярата плати пълната цена за тази земя. Авраам отказа да се възползва от промоцията.

Защото знаеше, че безплатните неща нямат истинска стойност.

И че вечните неща винаги се заплащат.

С тези 400 сребърни сикли Авраам остави в Ханаан земя за вечно наследство на своите бъдещи потомци.

За вечните неща промоция няма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти седераст

    4 9 Отговор
    Кой ни взе Бог Тангра и ни натрапи еврейското недоразумение? Защо приехме чужд Бог, при положение, че има измислени 4000 Бога в 4000 религии?

    Коментиран от #3

  • 2 Анти седераст

    14 3 Отговор
    Стига евтина пропаганда. Тази земя е палестинска - евреите си имат държава - САЩ.
  • 3 гост

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "Анти седераст":

    Не богохулствай. Бог е един.

    Коментиран от #4

  • 4 Анти седераст

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Един, а във всяка религия ЗАПОВЯДВА различни неща, противоречащи на постулатите от другите религии.... До кой клас си ходил на училище?
  • 5 Смотаняци 33

    3 2 Отговор
    Че той не богохулства излага факти. Ти защо съдиш?
  • 6 Guðmundsson

    3 5 Отговор
    Какви безсмислени "статии" толкова ли не измислих нещо по-конструктивно.
  • 7 Смотаняци 33

    0 5 Отговор
    Така като гледам нещата Урумов ми се струва, че нещо ти липсва иначе нямаше да ни занимаваш с толкова много статии на тема религия.
  • 8 Смотаняци 33

    4 1 Отговор
    Мисля, че се сещам всеки който придобие власт го е страх да не я изгуби!
  • 9 Мини

    6 0 Отговор
    Господа, спрете с вашите нефундирани коментари! Щом въобще четете публикации на тема Бог и религия, това издава, че сте в търсене на истината, а който търси истината, търси Бог!
  • 10 Войник на Парцали

    1 2 Отговор
    Голямо търсене голямо нещо значи.
  • 11 Не религиозен

    3 0 Отговор
    Промоции като търговски трик ни се предлагат ежедневно, във всяка бакалия, във всеки мол, на пазара за зеленчуци и къде ли не...И всеки гледа да придобие нещо на "промоция". Но за вечните неща наистина се плаща истинската цена. Авраам плати пълната цена за наследството на своите потомци - земята в Ханаан. И Исус Христос плати на кръста пълната цена за нашето Спасение Той ни Изкупи от греха и ни даде за наследство вечен живот. Затова нека пазим в сърцата си истинската цена. Промоциите - на пазара.
  • 12 Смотаняци 33

    1 0 Отговор
    Звучи доста добре. Само дето много са тези дето просто си чакат да си се спасят а реално си вярват, че ей така ще минат между капките нали ей така Христос ще ни спаси сега ни е паднало.

    Коментиран от #15

  • 13 Мини

    2 0 Отговор
    Най-скъпата "инвестиция" е във и за вечния живот. Затова и Абраам не се е жалил да "бръкне по-дълбоко в джоба си"!
  • 14 Смотаняци 33

    0 1 Отговор
    Ем ви се живее ем вечността търсите това са много различни неща.

    Коментиран от #16

  • 15 Не религиозен

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Смотаняци 33":

    Разбирам какво имаш предвид. Донякъде си абсолютно прав. Но въпросът стои така : По благодат сме спасени. Благодат означава незаслужена милост. В голямата си бащина любов към нас Бог ни даде този шанс и в Книгата Римляни 10:9 казва : "Защото, ако ИЗПВЯДАШ с устата си, че Исус е Господ и ПОВЯРВАШ със сърцето си, че Бог го е възкресил от мъртвите ЩЕ СЕ СПАСИШ" Това, което следва да направиш е поискаш прощение за греховете си, които те отделят от Бог и да сключиш завет с Бог, като се довериш, че Той ще управлява в бъдеще твоя живот. А Той няма да те остави и няма да те забрави. И няма да ти даде камъни вместо хляб. Единственото, което се очаква да направиш решение на ТВОЯТА СВОБОДНА ВОЛЯ.
    Ако избереш и решиш. Никакви дела и усилия не са необходими. Колкото и да правиш, те не могат да заменят БЛАГОДАТТА на Бог. Всеки в сърцето си решава дали да чака за да мине ей така между капките. Ти имаш сърце и уста имаш. Остава решението на ТВОЯТА СВОБОДНА ВОЛЯ.
  • 16 Мини

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Смотаняци 33":

    Напротив! Земния живот и вечността са взаимосвързани- Бог ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на всеки човек чрез земния му живот да си заслужи вечността (а именно чрез вярата в Бог, спазването на Божиите заповеди и изобщо отдаването ти на Бог като "инструмент" в неговите ръце). Дали ще се възползва от предоставената му възможност човек решава сам!
  • 17 Смотаняци 33

    0 0 Отговор
    До сега ме поучавахте време е да се запитате колко от това което казвате вие го спазвате. И като сте толкова мъдри щяхте да знаете до каде съм стигнал и какво съм правил и какъв съм.

    Коментиран от #19, #20

  • 18 Не религиозен

    2 0 Отговор
    Трябва да признаем, че първия ти въпрос изисква АБСОЛЮТНО честен отговор. И ние като всички останали хора имаме нашите трудности, изпитания , изкушения, битки, падания., разочарования, но знаем в кого сме повярвали и Му се доверяваме, защото Той е с нас през каквото и да преминаваме. Отначало сме като малки духовни бебета - млякото пристига при всеки вик, чисти и сухи пелени (памперси), всички и най-малките ни желания се изпълняват, въобще - живот като на кино. Но идва време да излезем от кошарката и тогава, прохождането се оказва трудно време. Правиш крачка, падаш ,ставаш., рани по колената, рани по главата, но Неговата ръка и подкрепа ни привдига и продължаваме.... да растем. Понякога ни се струва, че Него го няма, но ...Той е до нас. Просто ни дава шанс да се научим да ходим сами. И растем. Храним се с Божието Слово. Правим духовни мускули, заякваме. Понякога грешим и тогава признаваме грешките си, а Той ни прощава, докато се преборим с греха, който ни измъчва, защото" Той е който прощава всичките ни беззакония (грехове), изцелява всичките ни болести, дарява ни с благите си милости" (Виж в Библията Псалм 103 ).И така. Понякога хората очакват да сме с ангелски крила, но достигането на святост е дълъг и продължителен процес, както обичам да казвам много шкурка трябва за това. Доволен ли си от този отговор ?
  • 19 Не религиозен

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Смотаняци 33":

    относно втория ти въпрос : Ако имаме някаква мъдрост, тя е дотолкова доколкото сме позволили на Бог да обитава в умовете и сърцата ни. А Святият Дух ни упътва във всяка истина. Вече ти казах преди време, че знам, че имаш чувствителна и ранима душа. Затова и се опитвам да те докосна, само да те докосна с любовта на Бог, защото знам, че си скъпоценен за Него. Знам, че си разочарован от лъжи, от усилия да бъдеш разбран, да виждаш ,че доброто побеждава злото, да получаваш онова, което наистина заслужаваш че си водил безполезни битки и накрая е дошло отчаянието...И си сложил броня на сърцето си, но пак не си доволен. Онова, което смяташ, че ще те въздигне, всъщност те ограбва и те прави роб... Затова вземи нещата в свои ръце. Вземи решение - избери живота ! Исус Христос е твоята спасителна жилетка в този океан.
  • 20 Мини

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Смотаняци 33":

    Всеки човек, и особено вярващия в Бог, бива всеки ден многократно "изкушаван"(разбирай като "изпитание")! И тъй като и на вярващия "нищо човешко не му е чуждо" и въпреки усилията му да не го прави, все пак се случва да падне в клопката на тези "изкушения"! Но разликата м/у вярващия и невярващия е, че първият "проучва" всеки ден съвестта си, пресява грешките си, признава ги честно пред себе си и Бог, разкайва се за тях и моли за прошка. И му бива простено. И му бива дарена повече сила да устоява по- добре следващите изпитания. Относно второто ти изказване- аз не претендирам, че съм мъдра. Бог е най-мъдрия, Той знае до къде си стигнал, кой си и какво си правил до сега! Потърси го....