Last news in Fakti

12 Февруари, 2019 10:03 2 152 18

Забраненият плод и първата рекламна кампания

  • змия-
  • ябълка-
  • адам-
  • ева

Накъдето змията отведе Адам и Ева, натам води тази кампания онези, които ѝ вярват

Забраненият плод и първата рекламна кампания - 1
Снимка: Shutterstock.com
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

А змията рече на жената: Никак няма да умрете, но знае Бог, че в деня, когато ядете от него ще ви се отворят очите и ще бъдете като Бога да познавате доброто и злото.

Битие 3:3

Това е майката на рекламните послания. В това изявление се съдържа метакодът на рекламните кампании оттогава досега.

Внимателният прочит показва няколко посоки на внушение.

1. Няма страшно, това е само един забранен плод. Няма да умрете ни най-малко.

2. Не вярвайте на Бог – Той нарочно крие нещо много хубаво от вас.

3. Вие сте слепи, защото следвате Божията заповед.

4. Ако нарушите забраната на Бог – ще станете като Бог.

5. Вашият Бунт срещу Бог ще ви направи богове.

Има стотици рекламни кампании, базирани на тези послания.

Последната от тези кампании у нас използва изречението „Няма страшно, това е просто любов“. И си мислят, че са открили нещо ново. Нищо подобно – това е същата онази лъжа на същата онази змия – рекламен агент на дявола.

Накъдето змията отведе Адам и Ева, натам води тази кампания онези, които ѝ вярват.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    4 13 Отговор
    Е бива ли така? Богохулник.
  • 2 ГосТ

    15 2 Отговор
    Не ви трябва да познавате злото

    Коментиран от #5, #14

  • 3 Болна душа. !

    11 3 Отговор
    Продължение:Предпоследния и последния абзац,няма нужда да ги повтарям ....!Змията ,затова е змия и дявола затова е дявол,бих добавила....!
  • 4 Умрел

    2 6 Отговор
    Значи така вчера ми разправяте че сте в новия завет сега пък ме върнахте в новия. Луди ни направихте ей.
  • 5 среднощен

    10 3 Отговор

    До коментар #2 от "ГосТ":

    За да бъдат в пълнота "чеда божии" нашите прародители имаха нужда от свобода на избор. Затова и бе дадена тази едничка заповед. За да са свободни да избират. Имаме "личност", когато има свободен морален избор. Бог даде тази заповед поради Своята любов към нас хората, за да сме свободни. Довери ни се. Доверието винаги е последица на любовта. Ние също трябваше да се доверим, че смъртта е зло. Без да я "вкусваме". Трябваше да проявим своята любов към Бога в това доверие. Защото до мига, в който не вкусихме от "забранения плод", зло в света нямаше. Злото беше само "потенця" на нашия свободен избор. Това е цената да бъдем като богове да знаем добро и зло - смъртта..!! Но Неговата любов не свършва тук..!? След като си научим "урока" - да се убедим, че смъртта е зло опитно. Бог ни е изкупил от смъртта, чрез жертвата на Сина Божий и Сина Човешки - Господ Иисус Христос. Заради нас Той прие смърт и заради нас възкръсна от мъртвите! Отново ни е оставил свободни да избираме между добро и зло, между Живота и смъртта..!! Нека този път да Му се доверим!! Христос Воскресе и нас ще възкреси!!!
  • 6 проблем

    10 0 Отговор
    Проблемът тук е ,че тогава те са имали избор.Днес тези кампании водят към държавна политика вменяваща задълженияпо закон-Истанбулската и др.толерантност , ОДОБРЕНИЕ И ИЗУЧАВАНЕ на тези практики.Несъгласните ще бъдат преследвани!!!
  • 7 ССаарс

    5 0 Отговор
    Един мъдрец е казал внимавай каква риба хващаш. Да не се окаже пираня.
  • 8 Кумчо Вълчо

    4 8 Отговор
    Тоя идиот докога ще го публикувате??????????????????????

    Коментиран от #12

  • 9 Емил

    0 6 Отговор
    Саше, Саше...! Невежество като твоето е достойно за преклонение!
  • 10 СмотанЯк

    1 3 Отговор
    Е и.
  • 11 reverie

    5 0 Отговор
    Абсолютно вярно- същата лъжа от Едем сe пробутва и днес ,опакована в различен целофан....но същността на този вид дух и неговия девиз е-Thelema-"Do what thou wilt shall be the whole of the Law". девиза на бай ти Кроули!!!
  • 12 Баба Меца

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Кумчо Вълчо":

    Докато ти се отпушат ушите и ти се отворят очите и на други като теб.
  • 13 Иванов

    6 0 Отговор
    Тук Урумов визира рекламата на джендераките и аз не мога да не го подкрепя, защото содомията е проклета от Бога за вечни времена и не е любов, а много лош адет. Вместо да се изчистят от глистите дето им дразнят изхода, те се самозалъгват, че са жени, че е модерно и, че така ще успеят в живота подпомагани от хамерското посолство.
  • 14 Не религиозен

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "ГосТ":

    Бог даде съвестта на човека за да РАЗпознава злото и доброто. В този смисъл човек трябва да познава( да различава) злото, за да му се съпротивлява и да НЕ го допуска в живота си. В противен случай лесно може да стане жертва на рекламна кампания...
  • 15 Смотаняци 33

    3 4 Отговор
    Грешните ще бъдат изядени :D

    Коментиран от #16

  • 16 Може

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Смотаняци 33":

    и да не бъдат изядени. Имат шанс - покаяние от греха.
  • 17 Мини

    4 0 Отговор
    Едно от рекламните внушения на въпросната последна (дано наистина да е последна) кампания у нас, е и "Ако изпитвате необходимост, няма страшно, станете като тях"! Слава Богу, че таблоидите с "рекламата" на еднополовите двойки в България бяха отстранени само в рамките на няколко дни. Показва, че все още мнозинството в обществото, различава"доброто от злото", що се отнася до тези стойности. А в една западноевропейска държава (от 2015 г.) има изобразени на светофарите еднополови двойки, държащи се за ръка. И мнозинството беше очаровано......
  • 18 Не религиозен

    5 1 Отговор
    "И Бог създаде човека по своя образ; МЪЖКИ и ЖЕНСКИ пол ги създаде" (Битие 1:27) И Бог ги благослови и рече: Плодете се и се размножавайте, напълнете земята.... И толкова! Не е предвидил трети пол, не е предвидил смяна на пола... не е предвидил импровизациите в Содом. Ако беше - щеше да ни каже, защото ни обича. И ако някои от обектите в "последната рекламна кампания - Това е просто любов" не се чувства добре в "кожата си" и не е доволен от пола си, причината за това е ГРЕХА, който се предава в поколенията. " А грехът като се развие напълно ражда смърт." ( Яков 1:15). Първо духовна смърт, а после следва и нейната физическа проява - болести, бедност, физически аномалии... Но има избавление. Бог е промислил. ПОКАЯНИЕ от ГРЕХА ! Абсолютно безплатно. Цената вече е платена от Исус Христос на кръста ! Разпознаването на злото и доброто е способност да разпознаем греха и да му се съпротивим .