ФАКТИ.БГ

Забраненият плод – директен маркетинг на смъртта

Адам не беше до жена си, когато трябваше, за да я предпази от измамата на змията

Публикувана: 14 Февруари, 2019 09:59
32 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1640
Забраненият плод – директен маркетинг на смъртта
Снимка: Shutterstock.com
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

И като видя жената, че дървото беше добро за храна и че беше приятно за очите, дърво желателно, за да дава знание, взе от плода му та яде, даде и на мъжа си да яде с нея, та и той яде.

Битие 3:6

Адам не беше до жена си, когато трябваше, за да я предпази от измамата на змията. За сметка на това се появи, за да яде от смъртоносния плод.

Така Адам и Ева сложиха край на своето безсмъртие. Така вместо свят на предостатъчност, съвършенство, хармония и любов те избраха да влязат в свят на бедност, страдание, омраза и смърт.

Големият въпрос обаче е – кога жената видя, че дървото е „добро, приятно и желателно“? Нима го виждаше за първи път. И друг път Ева бе обикаляла край това дърво.

Така змията знаеше къде да я чака. Така змията знаеше как да внуши на Ева това, за което тя самата бе отворила вратата.

Това бе директен маркетинг на смъртта.

Ева даде очите си назаем на змията – рекламният агент на дявола. И ослепя.

Започна ден първи на света на смъртните.

Внимавайте на кого давате очите си назаем.

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 0 от 0 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Обиколи
1 Отговор
И моето дърво.

Оценка:
-2 +1

2
Този коментар е премахнат от модератор
Асклепий
3 Отговор
Змията (Луцифер) казва на Ева и Адам „Никак няма да умрете. Той Бог не иска да станете като него, да знаете кое е добро и кое – лошо, затова ви забрани да ядете от дървото на познанието”.
Това не е било възстание срещу нещо добро и справедливо, а точно обратното. „Добрите богове” безобразно са експлоатирали хората. Луцифер е била убедена, че може да се построи свят, в който всички да са безсмъртни – нещо като съвременната идея за Нов световен ред.Била обявена за Сатан -съперник, противник на боговете. Луцифер и последователите й са умишлено демонизирани, за да не могат профани да добиват повече знания за прекрасните възможности, които могат да имат. Луцифер не иска „безсмъртната” ти душа, както те плашат в църквата, а всъщност иска да каже „Душата ти не е безсмъртна, защото ти можеш да бъдеш безсмъртен единствено в своето триединство.”

Коментиран от #24


Оценка:
-2 +7

Само питам
4 Отговор
Досега във ФАКТИ чест се публикуват разсъжденията на агенти на ДС, какъвто се явява и автора Урумов. На все пак България е ПРАВОСЛАВНА ДЪРЖАВА, защо всеки ден се публикуват мракобесните религиозни облъчвания на протестанта Александър Урумов? Нима ФАКТИ се е превърнал в трибуна на евангелисти? Утре може би ппския нунций, мормоните, свидетелите на Йехова или радикални ислямисти ще искат ежедневна колонка. Ще им я дадете ли?

Коментиран от #5, #10


Оценка:
-6 +3

Анонимен
5 Отговор

До коментар #4 от "Само питам":


Всеки има право на мнение. Урумов не пропагандира евангелизма, а говори за изконните човешки ценности - концентрирай се върху съдържанието, а не върху опаковката. Аз съм православен християнин и искам да чета по-често статии на такива теми.

Коментиран от #12


Оценка:
-4 +2

6
Този коментар е премахнат от модератор
Batushka
7 Отговор
Как беше в ДС ,бе Урумов?Змии и ябълки имаше ли?

Коментиран от #19


Оценка:
-3 +1

8
Този коментар е премахнат от модератор
ванката
9 Отговор
що не казахте по-рано да не ядем ябълги и да си стоим безсмъртни...личи че е измеслен тоя "поучителен" роман за ограничено мислещи същества каквито са живели по-назад във времето но и сега има още техни потомци

Коментиран от #11


Оценка:
-5 +0

ванката
10 Отговор

До коментар #4 от "Само питам":


всеки който плаща е добре дошъл...

Оценка:
-1 +1

Анонимен
11 Отговор

До коментар #9 от "ванката":


Чудя се дали си по-прост, отколкото си неграмотен... Разсъждаваш като 13-годишен.

Оценка:
-1 +4

Само питам
12 Отговор

До коментар #5 от "Анонимен":


Знаеш ли, че Светата православна църква е обявила всички други клонове на християнството за ереси? И това на Урумов не е мнение а ВСЕКИДНЕВНО ОБЛЪЧВАНЕ С протестантския прочит на християнството! Колкото комунистите са православни християни, толкова и ти.

Коментиран от #13


Оценка:
-4 +1

Анонимен
13 Отговор

До коментар #12 от "Само питам":


Не, Православната Църква никога не е обявявала католицизма за ерес. Евтин блъф или невежество от твоя страна. Останалата част от коментара ти си е лично твое мнение, а не факт.

Коментиран от #15


Оценка:
-3 +1

Смотаняци 33
14 Отговор
„Добрите богове” безобразно са експлоатирали хората..... добре казано сега може да отидете на улицата и да се огледате какво правят Боговете! После ми говори за чувствата ти!!! Щото не ме топлят!

Оценка:
-1 +0

Само питам
15 Отговор

До коментар #13 от "Анонимен":


РЕШЕНИЕ НА СВ. СИНОД от 21.04.2016 г. с предложение за промени в предсъборния документ за отношението към останалите християни

............................................................................................................
Относно точка 6-та, точка 16-та и други:

Освен Светата Православна църква не съществуват други църкви, а единствено ереси и разколи, и да се наричат последните „църкви” е богословски, догматически и канонически напълно погрешно.
http://www.bg-patriarshia.bg/news.php?id=201851
Прецени сам кой !блъфира и кой е невежа

Коментиран от #29


Оценка:
-3 +1

СмотанЯк
16 Отговор
Очи на заем не се дават вземаш ги. Сега трябва и мозъка да го намерим.

Оценка:
-1 +0

17
Този коментар е премахнат от модератор
СмотанЯк
18 Отговор
Тука и дявола да дойде и бог да стъпи. Ще се отврати и ще си тръгне.

Оценка:
-0 +1

Не религиозен
19 Отговор

До коментар #7 от "Batushka":


Бог е видял... Бог вижда! Бог знае! Кой, кога, защо как...и на кого е служил. Тази твоя опорна точка пред Него не работи. Всички грешим и Бог иска всички да стигнем до ПОКАЯНИЕ. Покаянието ни измива от греха. Разкаяно сърце Бог няма да презре. Но дали ще намери вяра в сърцата, това е проблема, който за Бог има значение. Сложно ли ти се вижда...

Оценка:
-1 +1

Смотаняци 33
20 Отговор
Не пичове не ми се вижда сложно само дето ще ти кажа нещо за бог простил е на някакви лъжливи изродчета дето сега се правят на богове и лъжат кадето им падне браво браво браво толкова умен бог, че сам да си прецаква не бях виждал. Аз нямам за какво да се кая и разкайвам защото няма за какво каквото съм си надробил съм го сърбал. Само дето има още сто говеда дето могат да те товарят с техните грехове сори това не е моя свят и бог не съществува дори и да има сам ще влезне так кадето аз излезнах.

Оценка:
-1 +0

Анонимен
21 Отговор
Льольо, това не се отнася до Католическата Църква, която е първата Църква и е основана около 1000 години преди нашата Православна Църква!

Оценка:
-4 +2

Смотаняци 33
22 Отговор
Бог като гледа и вижда да си отвори очите и да прогледне цялата картина!

Оценка:
-0 +0

Смотаняци 33
23 Отговор
Май явно не може и не иска да "Влачи Коня" нали така. Явно никога няма да бъда разбран, а трябва ли явно не.

Оценка:
-0 +0

Не религиозен
24 Отговор

До коментар #3 от "Асклепий":


Публикувано във факти.бг: . „Добрите богове” безобразно са експлоатирали хората." Асклепий, ти сериозно ли?...Каква експлоатация, какви 5 лева. Адам и Ева си живееха райски, имаха всичко без да се трудят. Просто станаха жертва на рекламната кампания на змията и в резултат на това Адам и подобните му цял живот се бъхтят за прехрана. Е, има и "отворени", които са се съюзили с Рекламодателя, но нека не забравяме, че безплатен обяд няма.

Оценка:
-0 +2

25
Този коментар е премахнат от модератор
Смотаняци 33
26 Отговор
Като толкова много за бог правите до сега нищо не сте направили и си личи!

Оценка:
-0 +0

Смотаняци 33
27 Отговор
По добре е да видиш главата за краят на времената там има доста ясни и не до там ясни фрази за това кой какво и как.

Оценка:
-0 +0

Смотаняци 33
28 Отговор
Най ми харесва една фраза говорят за бог, а са лишени от човешкото в себе си.

Оценка:
-0 +0

Не религиозен
29 Отговор

До коментар #15 от "Само питам":


"Двама или трима, събрани в мое име там съм и аз посред тях" , каза Исус на учениците (Матей 18:20). Християните се събират заради Божието присъствие, това е църквата. Всеки отива със сърцето си за да принесе своите дарове на благодарност в Неговото присъствие, да изповяда греховете си и да отправи молитвите си с вяра. Всеки, който вярва в сърцето си и живее Божието Слово е Божие дете. А претенциите за съвършенство са проява на ГОРДОСТ. Такова състезание не служи на Божието дело. Разделяй и владей ! Девиз на Римската империя ? Не! По-стар ! Девиз на Рекламодателя, който с измама раздели човека от Бог. Затова, както Исус каза, оставете плевелите и житото да растат заедно, а Господарят на жетвата когато дойде време...

Оценка:
-0 +2

Смотаняци 33
30 Отговор
Каквото и да стане каквото и да пише ще стане тъпото е да не се окаже, че наказвате грешния човек. Щото края няма да е както го пише :D

Оценка:
-0 +0

СмотанЯк
31 Отговор
THE END!

Оценка:
-0 +1

vasik atanasova
32 Отговор
АБСОЛЮТНО ВЯРНО

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Петър Москов
Здравният министър към депутата от БСП Таско Ерменков:
Виждам озверели физиономии и плюнки."

Още бисери