14 Февруари, 2019 09:59 2 668 32

Забраненият плод – директен маркетинг на смъртта

  • змия-
  • ябълка-
  • плод

Адам не беше до жена си, когато трябваше, за да я предпази от измамата на змията

Забраненият плод – директен маркетинг на смъртта - 1
Снимка: Shutterstock.com
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

И като видя жената, че дървото беше добро за храна и че беше приятно за очите, дърво желателно, за да дава знание, взе от плода му та яде, даде и на мъжа си да яде с нея, та и той яде.

Битие 3:6

Адам не беше до жена си, когато трябваше, за да я предпази от измамата на змията. За сметка на това се появи, за да яде от смъртоносния плод.

Така Адам и Ева сложиха край на своето безсмъртие. Така вместо свят на предостатъчност, съвършенство, хармония и любов те избраха да влязат в свят на бедност, страдание, омраза и смърт.

Големият въпрос обаче е – кога жената видя, че дървото е „добро, приятно и желателно“? Нима го виждаше за първи път. И друг път Ева бе обикаляла край това дърво.

Така змията знаеше къде да я чака. Така змията знаеше как да внуши на Ева това, за което тя самата бе отворила вратата.

Това бе директен маркетинг на смъртта.

Ева даде очите си назаем на змията – рекламният агент на дявола. И ослепя.

Започна ден първи на света на смъртните.

Внимавайте на кого давате очите си назаем.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обиколи

    1 2 Отговор
    И моето дърво.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Асклепий

    7 2 Отговор
    Змията (Луцифер) казва на Ева и Адам „Никак няма да умрете. Той Бог не иска да станете като него, да знаете кое е добро и кое – лошо, затова ви забрани да ядете от дървото на познанието”.
    Това не е било възстание срещу нещо добро и справедливо, а точно обратното. „Добрите богове” безобразно са експлоатирали хората. Луцифер е била убедена, че може да се построи свят, в който всички да са безсмъртни – нещо като съвременната идея за Нов световен ред.Била обявена за Сатан -съперник, противник на боговете. Луцифер и последователите й са умишлено демонизирани, за да не могат профани да добиват повече знания за прекрасните възможности, които могат да имат. Луцифер не иска „безсмъртната” ти душа, както те плашат в църквата, а всъщност иска да каже „Душата ти не е безсмъртна, защото ти можеш да бъдеш безсмъртен единствено в своето триединство.”

    Коментиран от #24

  • 4 Само питам

    3 6 Отговор
    Досега във ФАКТИ чест се публикуват разсъжденията на агенти на ДС, какъвто се явява и автора Урумов. На все пак България е ПРАВОСЛАВНА ДЪРЖАВА, защо всеки ден се публикуват мракобесните религиозни облъчвания на протестанта Александър Урумов? Нима ФАКТИ се е превърнал в трибуна на евангелисти? Утре може би ппския нунций, мормоните, свидетелите на Йехова или радикални ислямисти ще искат ежедневна колонка. Ще им я дадете ли?

    Коментиран от #5, #10

  • 5 Анонимен

    2 4 Отговор

    До коментар #4 от "Само питам":

    Всеки има право на мнение. Урумов не пропагандира евангелизма, а говори за изконните човешки ценности - концентрирай се върху съдържанието, а не върху опаковката. Аз съм православен християнин и искам да чета по-често статии на такива теми.

    Коментиран от #12

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Batushka

    1 3 Отговор
    Как беше в ДС ,бе Урумов?Змии и ябълки имаше ли?

    Коментиран от #19

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ванката

    0 5 Отговор
    що не казахте по-рано да не ядем ябълги и да си стоим безсмъртни...личи че е измеслен тоя "поучителен" роман за ограничено мислещи същества каквито са живели по-назад във времето но и сега има още техни потомци

    Коментиран от #11

  • 10 ванката

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Само питам":

    всеки който плаща е добре дошъл...
  • 11 Анонимен

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "ванката":

    Чудя се дали си по-прост, отколкото си неграмотен... Разсъждаваш като 13-годишен.
  • 12 Само питам

    1 4 Отговор

    До коментар #5 от "Анонимен":

    Знаеш ли, че Светата православна църква е обявила всички други клонове на християнството за ереси? И това на Урумов не е мнение а ВСЕКИДНЕВНО ОБЛЪЧВАНЕ С протестантския прочит на християнството! Колкото комунистите са православни християни, толкова и ти.

    Коментиран от #13

  • 13 Анонимен

    1 3 Отговор

    До коментар #12 от "Само питам":

    Не, Православната Църква никога не е обявявала католицизма за ерес. Евтин блъф или невежество от твоя страна. Останалата част от коментара ти си е лично твое мнение, а не факт.

    Коментиран от #15

  • 14 Смотаняци 33

    0 1 Отговор
    „Добрите богове” безобразно са експлоатирали хората..... добре казано сега може да отидете на улицата и да се огледате какво правят Боговете! После ми говори за чувствата ти!!! Щото не ме топлят!
  • 15 Само питам

    1 3 Отговор

    До коментар #13 от "Анонимен":

    РЕШЕНИЕ НА СВ. СИНОД от 21.04.2016 г. с предложение за промени в предсъборния документ за отношението към останалите християни

    ............................................................................................................
    Относно точка 6-та, точка 16-та и други:

    Освен Светата Православна църква не съществуват други църкви, а единствено ереси и разколи, и да се наричат последните „църкви” е богословски, догматически и канонически напълно погрешно.
    http://www.bg-patriarshia.bg/news.php?id=201851
    Прецени сам кой !блъфира и кой е невежа

    Коментиран от #29

  • 16 СмотанЯк

    0 1 Отговор
    Очи на заем не се дават вземаш ги. Сега трябва и мозъка да го намерим.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 СмотанЯк

    1 0 Отговор
    Тука и дявола да дойде и бог да стъпи. Ще се отврати и ще си тръгне.
  • 19 Не религиозен

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Batushka":

    Бог е видял... Бог вижда! Бог знае! Кой, кога, защо как...и на кого е служил. Тази твоя опорна точка пред Него не работи. Всички грешим и Бог иска всички да стигнем до ПОКАЯНИЕ. Покаянието ни измива от греха. Разкаяно сърце Бог няма да презре. Но дали ще намери вяра в сърцата, това е проблема, който за Бог има значение. Сложно ли ти се вижда...
  • 20 Смотаняци 33

    0 1 Отговор
    Не пичове не ми се вижда сложно само дето ще ти кажа нещо за бог простил е на някакви лъжливи изродчета дето сега се правят на богове и лъжат кадето им падне браво браво браво толкова умен бог, че сам да си прецаква не бях виждал. Аз нямам за какво да се кая и разкайвам защото няма за какво каквото съм си надробил съм го сърбал. Само дето има още сто говеда дето могат да те товарят с техните грехове сори това не е моя свят и бог не съществува дори и да има сам ще влезне так кадето аз излезнах.
  • 21 Анонимен

    2 4 Отговор
    Льольо, това не се отнася до Католическата Църква, която е първата Църква и е основана около 1000 години преди нашата Православна Църква!
  • 22 Смотаняци 33

    0 0 Отговор
    Бог като гледа и вижда да си отвори очите и да прогледне цялата картина!
  • 23 Смотаняци 33

    0 0 Отговор
    Май явно не може и не иска да "Влачи Коня" нали така. Явно никога няма да бъда разбран, а трябва ли явно не.
  • 24 Не религиозен

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Асклепий":

    Публикувано във факти.бг: . „Добрите богове” безобразно са експлоатирали хората." Асклепий, ти сериозно ли?...Каква експлоатация, какви 5 лева. Адам и Ева си живееха райски, имаха всичко без да се трудят. Просто станаха жертва на рекламната кампания на змията и в резултат на това Адам и подобните му цял живот се бъхтят за прехрана. Е, има и "отворени", които са се съюзили с Рекламодателя, но нека не забравяме, че безплатен обяд няма.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Смотаняци 33

    0 0 Отговор
    Като толкова много за бог правите до сега нищо не сте направили и си личи!
  • 27 Смотаняци 33

    0 0 Отговор
    По добре е да видиш главата за краят на времената там има доста ясни и не до там ясни фрази за това кой какво и как.
  • 28 Смотаняци 33

    0 0 Отговор
    Най ми харесва една фраза говорят за бог, а са лишени от човешкото в себе си.
  • 29 Не религиозен

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Само питам":

    "Двама или трима, събрани в мое име там съм и аз посред тях" , каза Исус на учениците (Матей 18:20). Християните се събират заради Божието присъствие, това е църквата. Всеки отива със сърцето си за да принесе своите дарове на благодарност в Неговото присъствие, да изповяда греховете си и да отправи молитвите си с вяра. Всеки, който вярва в сърцето си и живее Божието Слово е Божие дете. А претенциите за съвършенство са проява на ГОРДОСТ. Такова състезание не служи на Божието дело. Разделяй и владей ! Девиз на Римската империя ? Не! По-стар ! Девиз на Рекламодателя, който с измама раздели човека от Бог. Затова, както Исус каза, оставете плевелите и житото да растат заедно, а Господарят на жетвата когато дойде време...
  • 30 Смотаняци 33

    0 0 Отговор
    Каквото и да стане каквото и да пише ще стане тъпото е да не се окаже, че наказвате грешния човек. Щото края няма да е както го пише :D
  • 31 СмотанЯк

    1 0 Отговор
    THE END!
  • 32 vasik atanasova

    0 0 Отговор
    АБСОЛЮТНО ВЯРНО