Last news in Fakti

20 Февруари, 2019 17:04 1 941 11

Цеков: Атаката на ГЕРБ срещу нас е базирана на лъжи

  • борислав цеков-
  • петър кичашки-
  • десислава атанасова

Провокацията е изцяло политическа, смята юристът

Цеков: Атаката на ГЕРБ срещу нас е базирана на лъжи - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Днес, от парламентарната трибуна, по повод на ветото на президента на Републиката по промените в Закона за защита на личните данни, г-жа Десислава Атанасова от ГЕРБ е тиражирала лъжи и неверни твърдения по мой адрес и по адрес на г-н Петър Кичашки. Г-жа Атанасова очевидно е подведена, защото не мога да допусна, че юрист може да говори подобни неща. Тя безкритично тиражира лъжите на няколко сайта, срещу които от утре започваме съдебни дела.

Междувременно от Комисията за защита от дискриминация уточниха, че воденото от Петър Кичашки дело срещу решение на административен орган е висящо пред Върховен административен съд и няма отношение към изпълняваните от него компетенции в КЗД.

Няма никакво „осъждане“ и нас не ни "съдят". Ние съдим КЗЛД по административен ред. Второ никаква „последна инстанция“ не се е произнесла. Предстои разглеждане на този административен спор пред Върховния административен съд. Сиреч не са компютри, ами са компоти. И не са ни ги пращали, а сме ги върнали.

Друга лъжа, тиражирана от медиите на подсъдимите за гигантски данъчни измами и пране на пари олигарси, е и че било имало „стотици жалби“, а според част от тези сайтове „десетки“, срещу инициативен комитет, в който аз участвах в референдума през 2016 г.

Каква е истината? Преди три години по повод на референдума срещу партийните субсидии, една гражданска среда се регистрирахме като инициативен комитет за информационната кампания за националния референдум. В хода на събирането на подписката, се оказа, че наши недоброжелатели, които бяха против референдума, са ни устроили провокация – няколко души са вписали в подписката чужди данни, за да дискредитират инициативата ни.

Знаем от къде идва провокацията. Изцяло политическа. На това основание в КЗЛД тогава постъпиха няколко жалби. Само няколко от общо 4058 граждани, които ни подкрепиха. Две от тях КЗЛД отхвърли, а за другите четири, без да ни уведомява, без да спазва закона, ни наложи административни глоби. Ако имахме каквато и да е вина, щяхме да платим тези глоби и отдавна този случай щеше да е приключен. Но ние нямаме и не сме извършили никакво нарушение. Затова потърсихме правата си по съдебен път. Ние съдим КЗЛД, никой не ни съди нас. Мина първа инстанция, а вчера внесохме жалба през Върховния административен съд.

Става дума за административна глоба, чиято законност оспорваме и която не е в сила и ще падне в крайна сметка в съда, защото е поставеновена под натиск и в пълно нарушение на закона и на конституционното право на защита. Такива административни глоби нямат нищо общо с „осъждане“. Когато КАТ ви налага глоба за превишена скорост, това „осъждане“ ли е“? Ние си търсим правата срещу един административен произвол. Следва да се отбележи, че има стотици жалби срещу почти всички партии, коалиции и инициативни комитети, които участваха в референдума и президентските избори през 2016 г.

Сегашните атаки срещу нас са част атаките на управляващите към президента. Следва да се уточни, че аз не съм „съветник“ на президента, не съм на щат, не съм на държавна заплата. Членовете на правния съвет са на обществени начала и предоставят правни становища от време на време и по отделни теми, когато има нужда от това.

Накрая, имам въпрос към г-жа Атанасова: защо тя не беше толкова „принципна“, когато нейният парламентарен шеф г-н Цветан Цветанов беше наистина осъден и то за престъпление от първата инстанция на 4 години затвор? Горната инстанция после го оправда, но при осъдителната присъда на първата инстанция г-жа Атанасова не поиска той да бъде отстранен. А в случая с административната глоба, която обжалвам, става дума за обикновен администативен спор, а не за наказателно дело, какъвто беше случаят с г-н Цветанов. Ясно е, че става дума за политическа атака срещу мен и мои съмишленици, която е опит да ми затворят устата като критик на управлението. Няма да стане! Ще продължа да критикувам властта, която и да е тя, щом върши безобразия, както и ще признавам положителното, когато има такова. Това е принципният подход. Останалото е политическа партизанщина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Флагмански коментар

    8 23 Отговор
    Права си е няма спор
  • 2 Цицерон

    41 5 Отговор
    Тая усойница пак съска. Толкова долна твар. Това същество което не се знае от какъв пол е някой ден ще се самоизяде.

    Коментиран от #4

  • 3 Тази жена

    19 3 Отговор
    Няма ли какво друго да прави?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Наблюдател

    7 8 Отговор
    По стар русофилски обичай крадеца вика "дръжте крадеца". Бившият царист и настоящ путинист Цеков е проводник на руските интереси и изобщо не се интересува от истината.
  • 6 гост21

    10 2 Отговор
    Попитайте Атанасова как съпруга взе диплома за магистър от ТУ-София.
  • 7 гост

    7 1 Отговор
    Преди избори,всички политически трупове се превръщат в зомбита и излизат да ни плашат и да търсят реабилитация.Обаче в България избирателя е доверчив и лесно дава вота си,но няма случай на реабилитиран политически труп-справка,БСП.
  • 8 Марин Колаксъзов

    3 5 Отговор
    А бе Цеков ,кой си ти бе. Либерал от Ндсв , Комунист от Бсп . Трол обхванат от соросоидна параноя или някакъв 3-ти джендър. Той не бил на заплата , той бил безплатен трол на фатмака Ал Бънди -овенния .като си толкоз принципен защо подкрепяш антидемократично избрания президент ,приел номинация от Партия по време на служба във въоръжените сили на НРБ които са деполитизирани . Радев Войчех Ярузелски ли е ,генералисум Сталин ли е , Християнския социалист Мадуро ли е . Пиночет ли е. Да си обирате дърмите и да заминавате за Евразия , щото овъшкарите България другари болшевики.
  • 9 Цицерон

    3 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Срещнеш ли гладен комунист, нахрани го. Срещнеш ли жаден комунист, дай му вода. Срещнеш ли гол и бос комунист, обуй го и го облечи. Но никога, никога, никога не давай власт на комуниста, защото тогава всички ще са гладни, жадни, голи и боси. С изключение на управляващите комунисти.
  • 10 гост шофер

    2 1 Отговор
    Я Деса минета.

    Коментиран от #11

  • 11 Дончо поета

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "гост шофер":

    За коя Деса говориш бе Мунчо ,за Ал Бъндевица Фатмакова ли. За другарката екскурзиантка ли. Тя ли ги прави тия работи.