Last news in Fakti

24 Февруари, 2019 12:00 33 523 43

Слави Трифонов представи "Редки гьонсурати" 1 и 2

  • преференциален вот-
  • гласуване

Днес “железният аргумент” на управляващите срещу електронното гласуване са хакерите, каза тв водещият

Слави Трифонов представи "Редки гьонсурати" 1 и 2 - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Седмица след гласуването на скандалните изменения на Изборния кодекс в деня на Свети Валентин, сайтът на Народното събрание качи стенограмата от гласуването. Вече може да се види и поименният вот на т.нар. народни представители.

И така, в рубриката “Редки гьонсурати*” 1 ви представям депутатите, избрани с преференциален вот, които гласуваха срещу преференциалния вот:

От ГЕРБ:
Александър Александров (получил 1729 лични преференции в район Перник)
Борислав Борисов (4563 - София 24) - феномен 11/11
Валентин Милушев (3348 - София-област)
Васил Цветков (3230 - София - област) - феномен 11/11
Венка Стоянова (1716 - Търговище)
Владислав Николов (5403 - Плевен)
Галя Захариева (3005 - Сливен)
Георги Динев (5521 - Благоевград)
Даниела Малешкова (4026 - Пазарджик)
Десислава Тодорова (3974 - Пазарджик)
Димитър Александров (3293 - Шумен)
Запрян Янков (4347 - Пловдив - област) - феномен 11/11
Ирена Димова (2022 - Монтана)
Калин Василев (1859 - Ловеч)
Клавдия Григорова-Ганчева (3438 - Велико Търново)
Красен Кръстев (6038 - Враца)
Мартин Тинчев (3036 - София - област)
Младен Шишков (3782 - Пловдив - област)
Спас Гърневски (4486 - Пловдив - град) - феномен 11/11
Станислав Попов (4050 - Враца)
Станислава Стоянова (3276 - Велико Търново)
Стефан Апостолов (6637 - Благоевград) - футболният съдия и син на кмета на Симитли е избран с най-много преференции от всички депутати в сегашното НС (извън водачите на листи)
Христо Гаджев (5617 - София 25) - феномен 11/11

От ДПС:
Елхан Кълков (4058 - Благоевград)

Трябва да отбележим, че на Свети Валентин с кеф срещу префренциите са гласували няколко депутати. Те имат нищожен брой лични преференции, но са избрани за депутати, тъй като са поставени от партийните централи на предно място в листите.

Та, с кеф срещу преференциите са гласували:
Лъчезар Иванов (ГЕРБ), известен като Лъчо Мозъка - получил личното одобрение на едва 134 гласоподаватели от 67 130 души, гласували за ГЕРБ в район София - 25.
Ерол Мехмед от ДПС - с 144 преференции.
Адлен Шефкед от ДПС - с 152 преференции.
Йордан Апостолов от ОП - с 152 преференции.
Тома Биков от ГЕРБ - с 294 преференции.

Скоро същите тези депутати от ГЕРБ ще се обърнат на 180 градуса и ще гласуват “за” преференциите, защото така им заръча партийният ръководител. Т.е. в Народното събрание ние нямаме хора със собствена морална позиция, а имаме карти за гласуване. Което пък отново поставя въпросът за раздутия брой на депутатите.

В рубриката “Редки гьонсурати” 2 ви представям едни други депутати (някои от тях се дублират с “Редки гьонсурати” 1).

Това са едни депутати от ГЕРБ, които в 43-ото Народно събрание (след проведен референдум) приеха да има електронно гласуване на изборите за Европейски парламент през май 2019 г., но вече като депутати в 44-ото Народно събрание приеха да няма електронно гласуване през май 2019 г.
На 27 април 2016 г. “за” въвеждане на електронен вот и на 14 февруари 2019 г. “за” отлагане на електронния вот, гласуват следните депутати:

Александър Ненков, Анна Александрова, Атанас Ташков, Валентин Радев, Венка Стоянова, Галя Захариева, Данаил Кирилов, Димитър Гечев, Евгения Алексиева, Евгения Ангелова, Иван Миховски, Кирил Калфин, Клавдия Григорова - Ганчева, Красен Кръстев, Лъчезар Иванов, Милена Дамянова, Нели Петрова, Станислав Иванов, Христо Гаджев, Христо Грудев, Цвета Караянчева.
По-малки гьонсурати са Искрен Веселинов и Славчо Атанасов от ПатрЕотите, които през 2016 г. гласуват “за” електронния вот, а на 14 февруари 2019 г. “се въздържат”.
Рядък гьонсурат по тази тема е Йордан Цонев от ДПС. На 14 февруари едва двама депутати се изказват от трибуната за електронния вот. Единият е именно Йордан Цонев. Той заявява: “Ние (ДПС) сме “против”, били сме “против” и ще продължаваме да бъдем “против” това гласуване, защото там стоят множество въпроси, на които няма отговори.”

Айде, бе - били сте против. На 27 април 2016 г. 118 депутати гласуват да има дистанционно електронно гласуване - 13 от тях са от... ДПС.

Днес “железният аргумент” на управляващите срещу електронното гласуване са хакерите. Затова сега тук ще оставя изказването на Цецка Цачева от същия 27 април 2016 г. Тогава тя получава бурни аплодисменти в пленарната зала, след следната пламенна защита на електронното гласуване:
“Ако не са били първобитните хора да си покажат ръката извън пещерата, без да се притесняват дали навън вали, трещи или нещо ще им отхапе ръката и може да падне дърво, къде щеше да бъде днес човечеството?”

Да, а къде щеше да бъде днес човечеството, ако нямаше редки гьонсурати?

* Гьонсурат - дума, която се състои от две турски по произход думи - “гьон” и “сурат”. Съчетаването на тези две думи е изцяло българско и означава “нахален, дебелокож човек, който не изпитва чувство за неудобство, притеснение или вина, в каквато и ситуация да се намира”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шалом

    113 24 Отговор
    Между другото,за тези които още не знаят, от изборите нищо не зависи и то отдавна...Избраните се назначават и уволняват от световното правителство на червения еврейски интернационал! Ако не вярвате-попитайте,Тръмп!

    Коментиран от #6, #13

  • 2 Иван

    101 25 Отговор
    Прав си, но и ти си Гьонсурат

    Коментиран от #42

  • 3 ВЪЗРАСТЕН

    99 56 Отговор
    ПО ГОЛЯМ ГЬОНСУРАТ ОТ ТЕБ НЯМА , ЧОВЕК ВЪЗПОЛЗВАЛ СЕ ОТ ПРИЯТЕЛИТЕ СИ, И ЗАХВЪРЛИЛ, КАТО САЛФЕТКИ Е ТАКЪВ, БЕЗ ТЯХНОТО ВЛИЯНИЕ ШОУБИЗНЕСА СА ТИ ЩЕШЕ ДА Е САМО МИРАЖ !
  • 4 забравил

    105 26 Отговор
    е гионсурат три....слави трифонов +екипа му ....постоянно говорят срещу престъпното управление но когато могат да действат правят като политиците....послушно погалват управляващите...славиии прав си но се издъни
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Голям прос

    16 22 Отговор

    До коментар #1 от "Шалом":

    Червен и еврейски не са съвместими. И какво общо имат профсъюзи с тая работа?
  • 7 Снайперист

    37 13 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !

    Коментиран от #28

  • 8 Лошо нема

    64 20 Отговор
    Един гьонсурат представил други гьонсурати. Добре е на финала да този виден български общественик да му удари и една чалга както си е редно. Апропо този колко данъци плати за миналата година или пак мина през офшорката?
  • 9 нервен

    76 14 Отговор
    Толкова години чакахме сблъсъка Борисов - Трифонов и накрая гледахме как дългия легна на премиера ...беше като спаринг партньор!!как очаква някой още да има уважение към личността му ?? За това което е успял да постигне в живота ДА ,но за това в което се е превърнал в момента НЕ !!!! Ако иска да ме покани на гости в шоуто си да му го кажа в очите в ефир пред цяла България ....както направи Кембълът на времето
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ТОЧКАТА

    48 4 Отговор
    Народът знае , че ПЕТКО ВОЙВОДА се бие с турците за свободата,НО после ТУРЧЕВ става градоначалник!!!!И ТИ го доказа с ЦАРЯ и ,,гергьовден,,....Как в един момент му извиха ръцете и пробутаха оная отрепка за министър...
  • 12 Червени евреи

    25 12 Отговор
    За юдеоболшевики чували ли сте?
  • 13 onq s konq

    17 15 Отговор

    До коментар #1 от "Шалом":

    Ами щом според тебе от изборите нищо не зависи-НЕ ГЛАСУВАЙТЕ!Ние ще гласуваме и вместо вас...:)

    Коментиран от #16

  • 14 Конспиратор

    30 3 Отговор
    Ако и"изборите"бяха панацея,щяха да бъдат забранени!
  • 15 н стоименов

    41 15 Отговор
    славчо ти си мега гьонсурат
  • 16 баба Зоя

    15 5 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    И кой според теб ще се съобрази с твоя избор? ДПС-то ли, или тези партии създадени в сараите на библиотекарите.
  • 17 Шаран БГ

    51 7 Отговор
    Дебелият ингилизин с пурата в устата казват, че го е казал : "Ако от избори зависеше нещо - те щяха да бъдат забранени !! ". И.......като се спука да гласува демократичният български гражданин 30 години, какво се промени в положителна насока : промишленост, селско стопанство, демография, образование , медицинско обслужване.... ??? Остана му "демократичния избор" през коя граница да офейка, защото и от там - от там също можел и "имал бил право" да гласува за български Парламент ! Да, С.Трифонов може да е всякакъв / псувай народе, сега ти е паднал/ но критиките , които отправя към политическата българска каста са верни !!!
  • 18 А БЕ

    23 15 Отговор
    СЛАВИ , ТИ СИ ЧАЛГАДЖИЯ И ЗАТОВА ЩЕ ТЕ ОПИША С ДВЕ ТРИ ДУМИ ОТ ТВОЯ ЖАНР „ ТИ НЯМАШ СЪРЦЕ ” !!!
  • 19 Будалата

    20 14 Отговор
    Чалгаров дай за комбайната. На а най на. А жънем а?. Кинти.
  • 20 ЧИТАТЕЛ

    20 11 Отговор
    ИБРИКЧИЯ
  • 21 гнида

    29 10 Отговор
    Гледах предаването с премиера , Вашето предаване господин Трифонов , не останах очарован .... Вие ли говорите за нрави или за честност , или за обективност ! А аз ще питам господине , Вие къде държите царския пищов на премиера ? Оня сгънатия на 4-ри ?

    Коментиран от #31

  • 22 Свиленски

    31 4 Отговор
    Славуца опомни се не живеем в 1983г. дето ни обираше кремкарамела в столовата на музикалното училище БОКЛУК НЕЩАСТЕН!
  • 23 Куку

    21 11 Отговор
    Славчо Плащат ли хубаво ченгетата комунисти рубладжии Доволен ли си
  • 24 приятел

    26 6 Отговор
    Слави, виновника за всичко ти дойде в студиото, ти какво направи- обеща ,че ще го поканиш пак, е какво искаш повече?НЕ давай празни надежди на хората!
  • 25 приятел

    21 3 Отговор
    излиза ,може и да не е така,че ти си същия като" статуквото" или неделима част от него!а прахта в очите, хората с какво е заслужават!може би само ти имаш изгода!Това е чиста проба"гьонсуратлак!
  • 26 готю

    21 4 Отговор
    Тоя пак стана мъж Бойко като не е около него.Иначе щеше да вика те това са го написали във факти бг
  • 27 кака Радка

    17 7 Отговор
    Голям комплексар ибрикчия рубладжия Добре че актьорите и музикантите са качествени за да се гледа шоуто Той е пълна гайда
  • 28 Ъхъ

    11 2 Отговор

    До коментар #7 от "Снайперист":

    Да го увековечат, разбира се - яхнал поръчковата си лимузина, в личния си замък, добре де, в един от личните си замъци, а за фон - брониран влак! Личен, естествено. И четири стенографки, записващи всичко, дето каже. Докато народа го стрелят на фронта и бомбят в тила. Щото разни дебилни любими му генерали забравили, че след лятото идва... зима. Тъй де! Размазваме СССР за 3 седмици, айде за четири, то е малка държава - и окупацията /през зимата/ ще си я правим с летните дрехи, щото вече като германска територия, ще се сдобие и с германски климат. И с лятно ГСМ за танкове и камиони. Паметник във всеки град!

    Коментиран от #36

  • 29 Иванов

    20 6 Отговор
    В момента чета ,,Редки гьонсурати,, №3. Там има само едно име - Слави. А бе, байно, ти дето канеше Бойко на диванчето и го представяше като ,, Моят голям приятел Бойко Борисоооов.Сега плюеш по него.
  • 30 Енцо и Дино от Имола

    18 3 Отговор
    Мъчиш се, бориш се, правиш всичко възможно, за да успееш и накрая кво? Кой от къде е! А не е ли по-добре да се разбереш с Бойко предварително, да го поканиш на диванчето и едно за тебе и много за него...
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Консерва

    18 5 Отговор
    Много тъпо парче. Нито може да мисли, нито може да говори, а как пее по-добре да не говорим. А че е доайена на чалгата в България, няма две мнения. Гласувайте и за него, да ви оправи и той.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 гнида

    15 3 Отговор

    До коментар #31 от "някой":

    Ся : 1 Аз съм работник и работя , не ща власт ! 2 : Дългия го вади голям от време , но не го ползва ( за ум говоря ) ! 3 Държа сметка на управляващите , както е редно ! Защото ние сме ги избрали и искаме отчетност за доверието ни към тях ! За обвинения не говоря и интриги ! Но ми направи впечатление подмазваческото поведение на водещия трифонов спрямо лицето борисов , вадещо си листи формат А4 сгънати на 4 , на които явно пр-ите му бяха писали разни неща ! МНОГО ДОЛНО !
  • 35 Коментиращ

    10 6 Отговор
    Селянин, живеещ на гърба на Тодор Колев, Ку-Ку Бенд и една камара народ. Славчо, завалията, чеп за зеле не става от теб. Тръгнал си да коментираш, баш ти. Некадърник
  • 36 Бегай бързо към москва

    4 5 Отговор

    До коментар #28 от "Ъхъ":

    Не си чел истинската история,байно! Всичките тези неща се отнасят за руските евреи-болшевики,които с брониран влак отмъкнаха златото на България през 1945 лето господне.
  • 37 Няма лечение....!

    4 1 Отговор
    Срещу гьон сурата....! Това е от страшните болести.....!!!!!
  • 38 ххл

    5 2 Отговор
    Слави що не си гледаш предаването както едно време ами се занимаваш с глупости? Вярвай предаването ти беше добро и забавно и го гледах с удоволствие, но сага НЕ!!!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 543

    3 2 Отговор
    Къде си тръгнал с политика да се занимаваш...Шмули си к.ката и разпускай в новото си имение за 5.5милиона ...От тебе шоумен не става та камо ли политик ,виж за чалгаджия си ненадминат !!!
  • 41 СмотанРа

    0 0 Отговор
    Господин Славчо хакерите отдавна не им дреме за електронно гласуване освен ако сумата не е добра и все пак замислям се България хаха смятай колко може да се спечели от хакната Германия смешножалки сме.
  • 42 Георги

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    Винаги ли превръщане истината в отклонение
  • 43 чичо

    0 0 Отговор
    Гьонсурат -Публикувано във факти.бг: “нахален, дебелокож човек, който не изпитва чувство за неудобство, притеснение или вина, в каквато и ситуация да се намира”.Славчо,нямаш ли усещането,че определението е много точно.