Last news in Fakti

11 Март, 2019 10:00 1 540 39

Мултикултурният Рим е пред нас

  • исус христос-
  • спасител

Истината е по-необичайна от измислицата, казва Марк Твен

Мултикултурният Рим е пред нас - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Иисус му казва: Аз съм Пътят, Истината и Животът; никой не идва при Отца освен чрез Мен.

Йоан 14:6

Ултимативно, нетолерантно и политически некоректно изявление – така звучат думите на Христос в днешната мултикултурна епоха.

В която много хора вярват, че има много истини и различни пътища към спасението и рая, но няма единствен източник на живот.

Не сме далеч от времето, когато тези думи на Христос ще бъдат обявени за „език на омразата“ и за „насочени срещу стандартите на „Фейсбук“.

Не сме далеч от времето, когато християнството ще бъде обявено за източник на омраза, а неговата забрана ще бъде обявена за разрешението на всички проблеми.

Мултикултурният Рим е зад нас, мултикултурният Рим е пред нас.

Как може да има само една Истина, само един Път, само един Живот?

Може ли една Личност да е всичко това?

Може. Когато тази Личност е Бог.

Истината е по-необичайна от измислицата, казва Марк Твен, защото измислицата трябва да се придържа към правдоподобността, докато истината не се нуждае от това.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти седераст

    12 2 Отговор
    Сорос се изживява като Бог в западния цигански катун. Еднолично добавя и премахва полове, раси, граници и държави.
  • 2 Нали

    5 6 Отговор
    Хубаво е да сме кратки, ама тази статия по прилича на коментар, защото нищо не схванах. Аз лично нямам, няма и да имам "социални" приложения. Ако не му отърва на автора, да спре също да ги ползва.

    Коментиран от #3

  • 3 Не религиозен

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Нали":

    Ами и един коментар и е достатъчен за истината. Тук непрекъснато четем коментари към статията и всеки претендира, че неговото мнение е истината... И основният проблем не е в това дали ще ползва ФБ ( аз също като теб не ползвам), а в правото и свободата да говорим ИСТИНАТА. Задушаването на истината ще ни доведе до състояние на будна кома ( по Иванов). Това е целта на Антихристът.

    Коментиран от #4

  • 4 СмотанЯк

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Не религиозен":

    Това с будната кома си е факт доста сме под това възмездие а малцина сме реално будни.
  • 5 СмотанРа

    1 0 Отговор
    Вижте един да дойде и да оправи нещата няма как да стане. Това не логично.
  • 6 СмотанРа

    1 0 Отговор
    След като нещо пречи за израстването на дадени индивиди то следва да бъде преобразено.

    Коментиран от #7

  • 7 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "СмотанРа":

    Днес си удивителен и възхитителен...
  • 8 СмотанРа

    0 0 Отговор
    Изпразниха се в гащите.
  • 9 Мини

    3 0 Отговор
    Христос Е БИЛ, Е и ЩЕ бъде! Той е вечен! И Христовия стандарт е вечен! А Фейсбук? От ден до пладне. Не трябва да ни притеснява какво ФБ обявява за "норма". Щото каквото днес обявява за норма, утре ще го обяви за изключение или ще го забрани. Там всичко е променливо. Затова не е и истина. Християнството е единствената от Бог желана вяра. Тя е и истинската вяра и дори да бъде забранена, неможе да бъде унищожена. Щото истината неможе да бъде унищожена.

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Не религиозен

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Мини":

    Свободата е състояние на духа на човека. Където е Божият Дух - там е свобода. "Духът на Истината, когото светът не може да приеме, защото не го вижда, нито го познава. Вие го познавате, защото той пребъдва във вас и във вас ще бъде." ( Еванг. Йоан :17)
  • 11 Госあ

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "Мини":

    Това, което противоречи коренно на природата не е истина. Без да изопачавате, защото християните сте много вещи в това. Всъщност на това се базира цялата тази религия,на изопачаване на природните закони, затова с времето съвсем ще закърнее докато не бъде изцяло забравена или преобразена. Но това е в природата на чифутите, да изопачават истината в своя полза. Иначе съм съгласен тук с Урумов, трябва механизъм с който всички евреи да бъдат върнати в обетованата си земя и там да цъфтят и просперират ;)

    Коментиран от #12, #14

  • 12 Не религиозен

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Госあ":

    Природата казваш … И кой създаде природата и постанови природните закони? Сигурно имаш дълго и сложно обяснение. Опитай се да бъдеш кратък. Иначе и без твоята препоръка, евреите са започнали масово да се връщат в Израел. Дори такива, които живеят в САЩ. И това е един от белезите на "последното време" в което живеем. Бог е казал, че ще се съберат в земята си. И знаеш ли, изпълняват се обещанията на Бог - те превърнаха земята си от пустиня в оазис и плодородна градина. А ние (българчетата) превърнахме градината в пустиня.

    Коментиран от #13

  • 13 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Не религиозен":

    Боговете са я създали. Всеки природен закон е един бог. Затова са милиони :))). Така е според римляните, гърците, японците и други. По склонен съм да вярвам на тях, отколкото на евреите. Абе,не знам колко се връщат да ти кажа. Пълно е навсякъде. А от сащ се връщат много-и европейци,и японци и китайци,че даже и индийците. Само руснаците и балканците май стоят.

    Коментиран от #15, #16

  • 14 Мини

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Госあ":

    Природата е част от видимото творение на Твореца. Исая 29: 16: "О, вашата опърничавост! Грънчарят ще се счете ли като глината? Направеното ще каже ли за този, който го е направил: Той не ме е направил? И изработеното ще каже ли за този, който го е изработил: Той не разбира?" Освен това, опита да се обясни Божието Творение без Бог, води ди ирационални тези.
  • 15 Мини

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Госあ":

    Така може би е БИЛО според древните римляни и гърци. Знаеш как завършиха Римската империя и древна Гърция.... !И знаеш защо шинто(от теб предпочитаната религия, ако се сещам правилно) трудно може да прескочи границите на Япония.
  • 16 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Госあ":

    Предполагам, че в младите си години много си искал да бъдеш "начетен" в очите на околните си и в шинто-то си намерил оригинална
    възможност за това. Но като разумен и интелигентен човек би трябвало да си даваш сметка, че ВИДИМОТО не издържа на тази теория. Пък и от човешка гледна точка и опит, няма как толкова много богове да са творили едновременно и заедно в хармония. Нали знаеш българската поговорка : "Много баби - хилаво дете", а и баснята за Орел, рак и щука на там ни препраща. И Рим и Елада са символ на крах. Следователно, не може да се вярва на фалирали теории...

    Коментиран от #18

  • 17 Госあ

    1 1 Отговор
    Имам работа по нощите ;), та няма да захващам да ви цитирам Ницше :)). Така е иначе,смелите и достойни хора са погълнати от разврата и варварите, които идват с християнството. Добре правят японците че се изолират на острова . А, и не допускат никакви чифути и арабели ;). Нали знаете какво се е случвало там с мисионерите :))
  • 18 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Не религиозен":

    Между другото,все още считам, че съм "юнак в младост и сила мъжка" ще продължим с Ницше друг път,че нещо имам проблеми с ГМО пшеницата....

    Коментиран от #20

  • 19 Госあ

    1 3 Отговор
    Хаха и последно,че забравих, ТОЧНО БЛАГОДАРЕНИЕ НА МУЛТИКУЛТУРАЛНИЯ РИМ, християнската секта бива допусната и популяризирана, а сега плюете по него. Еврейска работа...
  • 20 Не религиозен

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Госあ":

    И Ницше и Монтен и всичките ти идоли отдавна са нахранили червеите. Ах, колко груб и грозен израз... Но е така! Гробът на Исус Христос е празен. Възкръсна от смъртта, възнесе се и седна от дясно на Отца, за да се застъпва за нас. На това няма как да не се поклониш и да не разбереш и повярваш, че е Творец.

    Коментиран от #21, #27

  • 21 Госあ

    1 3 Отговор

    До коментар #20 от "Не религиозен":

    Защо Урумов плюе по Рим, люлката на християнството. Ако не беше славата и мощта на Рим, християнството не би съществувало. И това ако не е наглост. Много добре са знаели къде да отидат. Христос може да е проповядвал вяра и любов,но проблема е,че са му лепнали и много други наместници и легенди и това е развалило цялата религия. Която иначе би била доста по приемлива и не натрапчива

    Коментиран от #23

  • 22 Госあ

    1 2 Отговор
    На Пилат ръцете са чисти,не го забравяйте !

    Коментиран от #24

  • 23 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Госあ":

    Христос и неговото учение е това, което е записано в Евангелията и Новият завет. А кой какво е прибавял в устни предания и тълкования по човешки е друг въпрос... Чистото учение за, което Бог Отец изпрати своя Син е в Библията. Затова и толкова настойчиво препоръчваме на всеки, да си направи труда поне да прочете Евангелията, за да е сигурен, че ще се запознае директно с ОРИГИНАЛА. И да бъде свободен от ритуали и наредби, които понякога са доста отеготяващи.Пак стигнахме до свободата... А Пилат е друга тема и изисква отделен коментар.

    Коментиран от #33

  • 24 СмотанРа

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Госあ":

    То най смешното е че май само Пилат си имате чист. Останалите знае ли ги някой. Не ми е много ясно, но чифутите гледат от всякъде. Такива наместници като нас или идиоти като мен или просто потърпевши. Сме винаги като пионки в цялата идилия.
  • 25 СмотанРа

    0 0 Отговор
    Честно казано наситих се от Християни ясно е на къде вървят нещата. Но и да ви се иска аз няма да съм виновния.
  • 26 СмотанРа

    0 0 Отговор
    За съжаление си имаше определен ред на нещата не ми обяснявайте кой сега бил объркал реда.
  • 27 Философ

    3 3 Отговор

    До коментар #20 от "Не религиозен":

    Наистина ли Исус седи отдясно на Отца и се застъпва за нас? Пред кого и как се застъпва? Да не е садо-мазо, понеже добре се застъпва за рецидиви, мошеници, крадци? Докато очевидно не се застъпва за невинни окрадени, убито, тормозени?

    Коментиран от #28

  • 28 Не религиозен

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Философ":

    Започваш също както в Битие, змията (666) рече на Ева - "Наистина ли..." Щом се съмняваш, чети и мисли. Ако беше чел, нямаше да питаш и да се вайкаш за "невинни, окрадени, убити и тормозени" Но понеже Бог е милостив ще ти кажа: Исус Христос седи от дясно на Бог Отец и се застъпва за тези, които са ПОВЯРВАЛИ и са доверили живота си на Бог, заради жертвата на кръста. И всеки, който повярва и се кръсти може да разчита на това. Останалите за съжаление ще трябва да разчитат на своя ум и сили.

    Коментиран от #29

  • 29 Госあ

    1 3 Отговор

    До коментар #28 от "Не религиозен":

    Стига с тия евангелия,вие верно сте евангелисти. Като не харесваш философия, вземи поне Шарли Абдо да четеш, освен евангелия ;)

    Коментиран от #30

  • 30 Не религиозен

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Госあ":

    Защо стига с тия Евангелия. За твое добро е - прочети ги. След като се покланяш на човешки идоли, защо да не се запознаеш и с Христовото учение. Да сравниш, да размислиш. И ти имаш безсмъртна душа, защо не се погрижиш за нея. За тялото е ясно - всички ще се превърнат в прах, но душата, духът е вечно създание. Къде ще го настаниш за вечността. Време е за избор. Въобще, изборите решават много неща не само на земята.
  • 31 Вярващ

    1 0 Отговор
    Има Бог! Той е нашият ТВОРЕЦ ,Небесният ни Баща, СПАСИТЕЛ от греха. ОБИЧА много силно всяко човешко същество и се грижи всеки ден за нас.От нас очаква да Го обичаме,почитаме,вярваме и пазим БОЖИЯТ ЗАКОН познат като 10 заповеди. 1.Да нямаш други богове освен Мене. 2. Не си прави кумир или изображение на нещо,да не им се кланяш нито да им служиш...3. Не изговаряй напразно името на Господа твоя Бог...4.Помни СЪБОТНИЯ ден за да го освещаваш.Шест дни да работиш,а на седмия ден,който е събота, да не вършиш никаква работа...5.Почитай баща си и майка си...6.Не убивай. 7. Не прелюбодействай. 8. Не кради. 9. Не свидетелствай лъжливо против ближния си.10. Не пожелавай... .каквото и да е притежание на ближния ти.
  • 32 СмотанРа

    1 0 Отговор
    Ви няма да разберете едно, че вече не става като преди.
  • 33 СмотанРа

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Не религиозен":

    Вище мое лично на на наблюдение. Можеш да отречеш себе си, но не и това което си нито от които си. Това е за Християните закон колкото повече се преобразуват нещата толкова по лошо става.
  • 34 СмотанРа

    0 0 Отговор
    Много Христосчета много нещо. Като се е бъркаш на змията да не очаква да го помажат и там. Ама че наглост.
  • 35 Българче

    1 1 Отговор
    Стига евтина евангелистка пропаганда !!!
  • 36 Смотан

    0 0 Отговор
    Докато се продава ще върви.
  • 37 Вярващ

    0 0 Отговор
    БИБЛИЯТА е Божието слово до човечеството. Тя е ИСТИНАТА. Тя е ВЕЧНА. Преведена на 2377 езика и диалекти. НЕПРОМЕНИМА, през вековете, съхранена от Бога за всяко поколение. Най удивителното е, че Библията ПРОМЕНЯ грешника към доброто. Двете най велики теми на Библията са. 1.В Стария завет - идването на Месия, и 2. В Новият завет - ПРИШЕСТВИЕТО на ИСУС ХРИСТОС за да спаси и възкреси всички, които вярват в Него и пазят 10 заповеди и ще погуби всички грешници, които не са изповядали и оставили греховете си. Изповядването е само на ХРИСТОС в тайна молитва. Пример: Господи, прости ми за този ... грях и помогни ми да не го повтарям. Благодаря ти за всички благословения. Амин!
  • 38 Бай Шиле

    0 0 Отговор
    Такъв с ник "христос" нема в фейса.Начи го нема.
  • 39 Вярващ

    0 0 Отговор
    Не е разумно да се отрича Христос, защото така се застава на страната на сатана - който е паднал ангел, лъжец и убиец. Библията открива, че Великата борба е между Христос и сатана и всеки човек избира на коя страна да застане. Сега помисли: ХРИСТОС те е създал, ОБИЧА те, заплатил на Голгота и за твойте грехове и ще ти подари вечен живот при пришествието Му, само ако ВЯРВАШ в Него и ПАЗИШ 10 заповеди.