Last news in Fakti

20 Април, 2012 20:39 5 589 7

Не умирай преди да си видял "Чудесата на България"

  • туризъм-
  • българия-
  • съкровище-
  • рилски манастир
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Не за всичко България е последна в ЕС! В новата класация на "National Geographic Traveler" страната заема престижното второ място сред културните дестинации в Европа, които човек непременно трябва да види в живота си. Това второ място за България в Европа се превръща дори в първо, ако вземем предвид само страните-членки на ЕС. В този контекст културният маршрут "Чудесата на България: изкуство, вино и традиции" изпреварва всички останали културни дестинации в ЕС, като най-близки до нея са френската област Прованс и италианската Тоскана, съответно на трето и на пето място в Европа. Първото е отредено на страна извън ЕС - Босна и Херцеговина, както и четвъртото - на Исландия, пише „Дойче Веле”.

Уникалното тракийско злато прослави България на много места по света

Маршрутът "Чудесата на България" продължава 12 дни и включва камерен концерт в античната "Сердика" в София, посещение на Рилския манастир, включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО, дегустация на вина, посочва списание "Ню Юръп" (Нова Европа). Освен това участниците в този културен тур се докосват до историята на България с посещения в Боянската черква, Казанлъшката тракийска гробница и най-старите неолитни жилища в Европа, изградени 6 000 години пр.н.е.

"Чудесата на България" е пътуване, обогатено с изискана кухня и дегустации на вина, което помага на туристите да открият вкусове и аромати, дълбоко вкоренени в най-добрите европейски традиции, се казва в оценката за този български маршрут. И още: Това пътуване "ще ви потопи дълбоко в културното наследство на България - от времето на траките, бог Дионисий и легендата за Орфей, та чак до наши дни".
Рилският манастир от X век

В тура са включени също тъкането, ръчното правене на хляб и други традиции и ритуали. Участниците в туристическия маршрут "Чудесата на България" могат да се запознаят и да съпреживеят легендите на страната чрез директен контакт с местните хора", допълва картината и агенция БТА.

Списание "National Geographic Traveler" има повече от 7,5 млн. читатели и е едно от най-популярните туристически списания в света. Тази година за седми път то излиза с класацията си "50 дестинации, които човек трябва да посети в живота си".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 споко

    1 0 Отговор
    нагледал съм се на чудесата на българия
  • 2 Stoyan

    1 0 Отговор
    Дестинациите не са класирани, те са изброени по азбучен ред.
    Не се прави класация, а само се посочват изключително интересните места, разделени по континенти.
    И ние попадаме в тях ...
  • 3 кик

    2 0 Отговор
    мерси от таквиз 4удеса дет нема ко да работиш и ядеш
  • 4 Хитлер

    1 0 Отговор
    Няма нищо лошо в това човек да разгледа чудесата на България.И аз искам да ги разгледам затова си търся от утре спонсор.Приемам чекове, евро и долари на познатия ви адрес.
  • 5 СИМЕОН САВОВ

    1 0 Отговор
    v diasno te4e edna anketa koiato e pokazatelna
  • 6 СИМЕОН САВОВ

    2 0 Отговор
    na bulgarina mu triabva hliab,a za cennostite ?te niama da izbiagat
  • 7 Киро Киров

    1 0 Отговор
    чудесата на България ги гледам всеки път щом изляза от входната врата та дори когато се прибера и пусна телевизора ги гледам и на турски език във национален ефир БЛАГОДАРЯ сърдечно на управлявалите България откакто съм се родил и до днес надявам се все така да кл.тите народа и да казвате колко много сте направили за нас, иначе само на рилските езера не съм ходил наистина сме имали хубава държава.