Last news in Fakti

19 Април, 2019 10:00 1 269 29

Да завещаем живот на потомците

  • александър урумов

За свидетели пред вас призовавам днес небето и земята: живот и смърт ти аз предложих, благословия и проклятие. Избери живота, за да живееш ти и потомството ти. Второзаконие 30:19

Да завещаем живот на потомците - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Колко по-ясно може да бъде казано? „Избери живота, за да живееш ти и потомството ти“.

Изборът ни е отговорност.

Изборът ни влияе не само лично на нас.

Изборът ни е наследство за потомците ни.

Духовно завещание за идващите поколения след нас.

Самите ние сме получили такова духовно наследство от предците си.

Всеки от нас знае – малко или много – за това наследство.

В много случаи това наследство е тежко и негативно.

И влияе на цели поколения.

Някои от нас го приемат за непроменима съдба.

Присъда завинаги.

Но чрез вяра в Христос тежката, негативна духовна обремененост може да бъде прекъсната. Може да бъде заличена завинаги!

Пипалата ѝ през поколенията могат да бъдат отрязани.

Можем да завещаем живот на тези след нас!

„Избери живота“. Животът е Личност.

Иисус Христос е Животът.

Избери Христос!

За да живееш – ти и потомството ти

Автор: Александър Урумов

Източник: urumov.bg


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Павел

    3 0 Отговор
    Амин+++
  • 2 007

    6 0 Отговор
    Вярaта успoкоява, побeждава стрaха, тя е нeвидим щит..,но за жалост има и временна вяра - вярваш, но като няма резултат-спираш..,но за да зaкали вярата ни, понякога Всeвишният ни изпраща изпитания...
  • 3 Живко

    1 1 Отговор
    А как се избира живота, защо не е написал авторът?

    Коментиран от #4, #7

  • 4 СмотанРа

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Живко":

    Наръчника липсва някой го е скрил.

    Коментиран от #9, #12

  • 5 НЕ Е ВЯРНО

    2 3 Отговор
    ИЗОБЩО НЕ Е ТАКА ! Да не бъркаме действителността с желанията , пожеланията и надеждите за бъдещето . Живота го е доказал че не може да се подобрят нещата - за съжаление . Така че който желае да си вярва , надеждите са безплатни ! Блажени са верующите .

    Коментиран от #11

  • 6 666

    1 8 Отговор
    "В много случаи това наследство е тежко и негативно. ... Но чрез вяра в Христос тежката, негативна духовна обремененост може да бъде прекъсната." А-а-а-а. Ето на какво се надявал авторът. Уви, късно е за него. Стане ли раната на белег, вече не може да се заличи.

    Коментиран от #10

  • 7 Запознат

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Живко":

    "Защото, ако изповядаш с устата си, че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите ще се спасиш.
    Защото със сърце вярва човек и се оправдава, и с уста прави изповед и се спасява".Защото писанието казва: "Никой, който вярва в Него, не ще се посрами". (Библията - наръчника за възможно най-качествен начин на живот и средство за най-добрата умствена хигиена)
  • 8 Иванов

    0 5 Отговор
    Цитатът който Урумов използва е от Тора, но защо привнася савловите измишльотини за някакъв си Исус не разбирам. Оставете на децата си Истината, а не измислиците. Истината е в Тора.
  • 9 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "СмотанРа":

    Наръчник има. Бог се е погрижил. Библията е инструкция как да живеем добре на земята и да наследим вечен живот. Повече подробности виж в #7 на Запознат.
  • 10 СмотанРа

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "666":

    Добре го каза за интерес на истината.
  • 11 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "НЕ Е ВЯРНО":

    Примирение ли долавям ? С този песимизъм, вероятно си се сдобил от личен опит..".стъпил здраво на земята". Но освен материалния свят, в който живеем съществува и ДУХОВЕН и в него е ключа за промяна - ВЯРА, че за Бог НЯМА НИЩО НЕВЪЗМОЖНО. Той задвижва световете. На Него принадлежи земята и всичко което е в нея. Бог, създателят на видимия и невидим свят е нашият Създател и Небесен баща. Може би не го познаваш?...Това е проблем не само за теб, за много хора, които стоят далеч от Него и оплакват дните си... Други са толкова самонадеяни и самоуверени, че за кратко успяват, но скоро тези "победи" се оказват недостатъчни за "пълно щастие". Но Бог, толкова възлюби света (хората), че изпрати за тях своя Единороден Син Исус Христос... И неговата жертва на кръста, стана наше Изкупление. В Името на Исус Христос, Бог отговаря на нашата вяра, за всичко, което е потребно за живота ни тук на земята. Исус каза : " Има ли между вас такъв човек, който ако му поиска син му хляб, ще му даде камък, или ако поиска риба, да му даде змия? И тъй, ако вие, които сте зли, знаете да давате блага на чадата си, колко повече Отец ви, който е на небесата, ще даде добри неша на ония, които искат от Него"
  • 12 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "СмотанРа":

    Направи крачка. Ако се съмняваш, последвай любопитството и прочети Евангелията на апостолите в Новият Завет. Можеш да намериш електронна версия в Гугъл в превод на достъпен съвременен български език. Онова, което не разбираш в момента, прескачай. Върви напред и вземай това, което е ясно. Както ядеш риба - месото изяждаш, костите отделяш. И непременно поискай , Бог да ти помогне да разбираш това, което четеш. Ако постоянстваш, накрая ще забележиш промяна. А това е целта.

    Коментиран от #13

  • 13 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Не религиозен":

    Уточнявам, че този коментар е продължение на #11 към #5. На 4-ти тези неща са му известни...
  • 14 Иванов

    1 2 Отговор
    Ще забележи на 100 половината.)

    Коментиран от #15

  • 15 СмотанРа

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Иванов":

    Ще забележа само тебе. Останалото са числа от Марс ;)
  • 16 Иванов

    1 2 Отговор
    Пий си лекарствата редовно и бъди щастлив!
  • 17 Иванов

    2 1 Отговор
    Щастлива!))))
  • 18 СмотанРа

    1 0 Отговор
    Ако ще се мре да се мре ако ще се живее ще се живее. Амин.
  • 19 999

    0 0 Отговор
    Пишеш- путь змея библиотека и цъкаш на петото скачать.
  • 20 СмотанРа

    1 1 Отговор
    Иванов хишен си до гроб, за такива като теб Христос да им довтаса и бог да им цъфне сами на себе си си пречите. Направо ме изумяваш. Гаден до пръсване защо ли смяташ, че няма кой да ви помогне щото сам го изритваш. Ей за това. Това съм проумял от такива като тебе дори и като няма нужда от глупости проклетията я оформяш в подарък за най не удобния момент. Браво шедьовър.
  • 21 Иванов

    1 2 Отговор
    Стига с мрънкането!
  • 22 СмотанРа

    1 0 Отговор
    Само като погледна такъв като тебе и си ми като трън в задника пардон в очите. Чак ми е чудно наистина ли това е възможно, но явно е. Не се убиждай Иванов, но не се раждаме такива сами ставаме.
  • 23 СмотанРа

    1 0 Отговор
    Просто е манипулациите ти за мен свършиха просто се чудя дали мога да да бия enter /ignore delete и дали ще съм прав. Явно не си усвоил двете полукалба на женското и мъжкото за да спреш да си сатана.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 СмотанРа

    1 0 Отговор
    Извинете, но не успях да се здържа.
  • 26 СмотанРа

    1 0 Отговор
    Просто е не ме карай да бъркам на дълбоко в чувствата за да ги ползвам по този начин. Но просто ме принуждаваш. Нищо по лошо няма от токсични чувства.
  • 27 СмотанРа

    1 0 Отговор
    В САЩ днес съществуват десетки хиляди деноминации. Зрелищни телевангелисти извършват чудеса в реално време – как да не се впечатлиш? Групата, обединена около Евангелието на богатството и здравето, пък проповядва това, че Исус Христос бил искал от нас да сме богати и щастливи – тя със сигурност ще намери някой ден последователи и у нас. Най-куриозна си остава религията на Копимизма, която твърди, че копирането и споделянето на файлове е нейна върховна ценност и в този смисъл отстоява правото си на пиратстване в интернет. Други пък ще изберат да са фундаменталисти, да четат буквално някакви свещени текстове и да отхвърлят модерния свят.

    Коментиран от #29

  • 28 СмотанРа

    0 0 Отговор
    Това е извадка от модерен машинопис на изтрезняващ човек.
  • 29 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "СмотанРа":

    Добре се сещаш да напомниш за това ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ на Исус към учениците си. "Тогава ако някой ви каже, ето тук е помазаникът, не вярвайте; защото ще се появят лъжепомазаници и лъжепророци, които ще покажат големи знамения и чудеса. така че да ЗАБЛУДЯТ АКО Е ВЪЗМОЖНО И ИЗБРАНИТЕ" ( Еванг. Матей 24:23,24). Затова бдете и молете се и изпитвайте всичко според писаното в Божието Слово.