Last news in Fakti

27 Април, 2019 08:55 4 513 23

Крадецът предател

  • юда-
  • предател

Тогава Юда Искариотски, онзи, които беше един от дванадесетте, отиде при главните свещеници, за да им го предаде. Те, като чуха се зарадваха и обещаха да му дадат пари. И той търсеше сгоден случай да им го предаде. Марк 14:10

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Какво се е случило преди това „тогава“, с което започва този нов абзац? Какво има преди „тогава“? Има една жена – според Йоан, това е Мария – която измива краката на Исус с благовонно миро и изтрива с косата си нозете Господни.

Това е причината Юда да възнегодува – защо това миро не е било продадено, за да бъдат раздадени парите на бедните.

„Тогава“ Юда Искариотски отиде при главните свещеници, за да им съобщи мястото, където Господ ще нощува. За да могат внезапно през нощта да го заловят...

Но вижте лицемерието на Юда, който всъщност крадеше пари от касата – колко беше загрижен за бедните... Уж загрижен.

И днес е така – тези, които крадат от касата са уж най-загрижени за бедните. Тези днешни крадци са най-яростните противници на Христос.

И тези в Брюксел, и тези в София.

Александър Урумов е кандидат за евродепутат от листата на ВМРО-Българско национално движение, поставена под номер 3 в бюлетината за изборите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Философа

    12 1 Отговор
    И на днешно време има много Юди в България!и отново взимат шекели за предателството си.
  • 2 За да сме коректни

    11 8 Отговор
    Главният Юда е самият БУДА.
  • 3 Обикновен човек

    19 3 Отговор
    Юда е бил предател но повече е завиждал на другите. Когато се разхожда по улиците на Ерусалим с свещениците той вижда един богат човек да язди бял кон и пита: Как може човек който не е работил и един ден да живее такъв живот а аз се изтрипам от работа за парче хляб? Тогава те го питат искаш ли и ти от утре да яздиш бял кон ? Искам но какво трябва да направя? Просто трябва да посочиш с пръст един човек. В онези времена конят е струвал колкото Ферари а 30 сребърника са си били цяло състояние. Юда е бил досущ като нашите политици излезнал от кочината и благодарение на пръста си станал "човек" имам в предвид доносниците от ДС които сега управляват България бившите партийци и синове който управляваха и при соца и които се наричаха комунисти а комунистите бяха обикновенните честни и работливи хора които построиха България но и Юда се е мислил за по голям Бог от Христос щом го е предал това е история за човек без съвест завистлив нагъл
    алчен с самочувствие без покритие всички тези неща които притежават нашите политици в изобилие.
  • 4 ВМРО

    13 2 Отговор
    СА ЕДИН СЪВРЕМЕНЕН БЪЛГАРСКИ ЮДА, КОЙТО ПРЕДАДЕ СВОИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ
  • 5 волен сидеров

    16 3 Отговор
    кажи му евреин и не го обиждай повече ,евреите са най долното племе-банкери и лихвари
  • 6 Илия

    3 4 Отговор
    Какви са тея промивки на верческа основа от край време тук?

    Коментиран от #9

  • 7 Бачо Киро

    14 1 Отговор
    При Христос е имало един Юда, при нас има 240 само в НС... Общата бройка е неизвестна...
  • 8 666

    2 11 Отговор
    Уха, удебеленият текст в края обяснява за какво е този четиримесечен напън. Картинката е ясна.

    Коментиран от #14

  • 9 Свети Илия

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Илия":

    От промивки имат нужда мръсните. Чистите се радват на всяко Божие Слово.
  • 10 Западните Балкани

    6 4 Отговор
    Този затвърди увереността ми да не гласувам за ВМРО. Има и друга интерпретация, която е, че Юда е искал да предизвика Иисус да действа, да покаже силата божия и промени съдбата на хората. Заради това го е предал с надеждата да бъде принуден да действа. Това не го оправдава, т.к. явно не е познавал истинския път. Но този смирен автор тук, ги пише едни, а в действителност има за цел да отиде в Европа. Нещо като предателство. Ужким за народа, а то било за собствения джоб. То се видя и при апартамента на Каракачанов. Значи затова е във властта? Затова гласувайте за малките партии извън парламента (без АБВ).
  • 11 Бат Мишо

    5 5 Отговор
    Има 1 евангелие на ЮДА което хвърля различна светлина на въпроса ....наскоро се намери ОРИГИНАЛ от същото .Исус е ПОИСКАЛ от Юда да го предаде -така хем става мъченик хем предсказател - Като казал УТРЕ 1 от ВАС ЩЕ МЕ ПРЕДАДЕ и погледнал юда ....не мисля че юда би седнал да пише оправдания бидейки в силния лагер и намазал филията ...За нещата които е правил наказанието не е било смъртно а и самия римлянин ДО ПОСЛЕДНО е предлагал на старейшините да го пусне -като изберат да пусне исус или 1 крадец дето тая вечер с него отишъл в рая ...НО тъпото стадо оплескало плана за прославянето на религията като ревнало ,,РАЗПНИ ГО,, така тя религията се прославила ОЩЕ ПОВЕЧЕ но непланирано и ЮДА е станал фатален предател НЕ ПО ПЛАНА ....и написал евангелието да е ясно ЧЕ ПЛАНА НЕ Е БИЛ НЕГОВ нито оплескването му
  • 12 Бат Мишо

    4 3 Отговор
    Сичко това го има в предаване на дискавъри -показано е от изкопаването на евангелието изпод 1 църква до разчитането му - търсете ЕВАНГЕЛИЕ НА ЮДА в дискавъри ....Не казвам че господ няма ,като човек бил в кома -ИМА но това е СБОРА ОТ ВСИЧКИ НАС и не е некъф чичак .по напредналите от нас карат влака и по редичко се прераждат за мъки тука а напредъка си в знания трупат чрез останалите дет ходят долу- по кухите ....
  • 13 Кумчо Вълчо

    2 3 Отговор
    Александър Урумов - директор на Информационния център на МО, известен и като агент Абел след разкритие на Комисията по досиетата.

    Коментиран от #15

  • 14 тъй де

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "666":

    Aми и той иска да го изберат за евродепутат,за да лапа брюкселска заплата,а не брюкселско зеле.
  • 15 Баба Меца

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Кумчо Вълчо":

    Баба Меца - за медеца, а Кумчо Вълчо - за агнеца...
  • 16 Батман Боко

    2 0 Отговор
    Но днес предатели дал Бог,а и се казва днес и то ли Цецо,а ами и аз Боко,и аз,Боко!Ако възкръсне интелектът на Боко,да му мисли Юда,в кой от апартаментите си ще се крие,а може да си остане в асансьора и така,нагоре-надолу.НАРОДЕ????

    Коментиран от #17

  • 17 Смотан

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Батман Боко":

    Няма не се притеснявай.
  • 18 Тръмп

    2 1 Отговор
    По божията промисъл и Урумов е Юда чрез лицемерието и стремежа да бъде в Брюксел при юдеистите или в София!!!:):):)Излиза,че само Той не е продажник а всички други са!!!:):):)
  • 19 Тръмп

    2 1 Отговор
    Урумов,а ти на кой беден помогна или му изми краката с миро???:):):)Вижда се само стремеж за събиране,много събиране на гласове за Брюксел,за пари-много пари!!!:):):)
  • 20 Тръмп

    4 0 Отговор
    Урумов,уж загрижения!!!:):):)Словото ти те издава,че помислите не са ти чисти,а искаш осребряване повече и от Юда,от Брюксел!!!:):):)
  • 21 999

    1 1 Отговор
    Бракя, не бъдете завистливи като Юда, а подкрепете наш Санде за евродупетат!
  • 22 Луцифер

    0 0 Отговор
    Най-добре знаят падналите!
  • 23 Кумчо Вълчо

    0 0 Отговор
    Вервайте му.