Last news in Fakti

1 Май, 2019 13:08 2 077 46

Бъди дързък!

  • истанбулска конвенция-
  • бог
Бъди дързък! - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

И Бог каза на Павел нощем във видение:

Не бой се, но говори и не млъквай...

Деяния на апостолите 18:9

В разгара на битката срещу Истанбулската

конвенция имах среща и разговор с един

пенсиониран генерал от британската армия.

Неведнъж проявявал смелост на бойното поле,

този мъж бе избрал безмълвното благоразумие на

пенсионните години. Слушаше с огромен интерес

разпаленото ми говорене по темата. И после с нескрито възхищение – защото споделяше казаното –

ме запита:

- Не е ли опасно за Вас да говорите така радикално и открито?

- По-опасно е за мен да мълча – отвърнах му – как утре ще обясня защо днес съм мълчал?

Когато вярата ти в Бог е основата на твоята дързост и си готов да платиш цената при какъвто и да е

развой на ситуацията или процеса – дори това да е една огромна възможна загуба за теб – действай!

Бъди дързък!

Дерзайте!

Защото Бог е с теб, а Той никога и никого не е предал!

Той е винаги верен, дори и когато ние сме неверни!

Бог е завинаги с нас!

Точно заради това – говори и не млъквай!

Александър Урумов е кандидат за евродепутат от листата на ВМРО-Българско национално движение, поставена под номер 3 в бюлетината за изборите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз не

    7 0 Отговор
    Амин.
  • 2 Давид

    16 3 Отговор
    Урумов бъди дързък остани и работи в България за 800 лв , недей да се продаваш на капиталистите за хиляди евро . На мен така ми каза един обикновен овчар , като му споделих за теб как предизборно се правиш на владика . Още не е късно - покай се и се откажи от тежките окови на капитализма .
  • 3 Alexsandar

    6 0 Отговор
    Урумов... пази сърцето си, че да не попаднеш в оковите на мамон
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ъгълъ

    4 3 Отговор
    Е как е верен?ако беше верен щеше да дойде да обясни защо е толкова глупав поне или как така уж обича създанията си а в същото време ги тероризира , е нема такова животно
  • 6 Не религиозен

    3 1 Отговор
    Когато служиш на Истината с посветено сърце няма от какво да се страхуваш, защото Бог е обещал: "Не бой се, защото Аз съм с тебе; Не се ужасявай, защото Аз съм твой Бог; Ще те укрепя ! Да! Ще ти помогна; Да! Ще те подпра с праведната си десница." (Исаия 41:10)
    "Ето, всички, които са разгневени на теб, ще се засрамят и смутят. Съперниците ти ще станат като нищо и ще загинат. Ще потърсиш, ония които се сражават против тебе; И няма да ги намериш"(Исаия 41:11,12). Затова нека стоим с увереност в Истината. А ония, които не вярват, нека не изпитват верността на Бог и да не предизвикват Неговия гняв.
  • 7 Яшко

    1 1 Отговор
    Ще бъда дързък ,ще замина дръзко,отколкото да остана цял живот пръцко, вместо да ме използва пасмина
  • 8 666

    3 9 Отговор
    Нека погледнем малко в кухнята на автора. Това писание по-горе е нескопосано претоплена манджа от миналата година. Сменил е подправките (пресолил е с религията този път), сменил е малко сцената (тогава е било за гей парад на "Раковска"), ама е запазил пенсионирания британски генерал. Репликите на протагонистите са същите, но изводът е коренно сменен. А бе от къде изпълзяват тези хора, дето си мислят, че другите имат толкова кратка памет?!?
  • 9 ЛУМПЕСТАН

    5 3 Отговор
    ДОКОЛКОТО ЗНАМ В ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ ИМА САМО 2-3 ПАСАЖА КОИТО СА ИДИОТСКИ, НО ПОВЕЧЕТО Е "ЧИТАВ И РАЗУМЕН МАТЕРИАЛ" ТОЕСТ ТЯ СЕ ИЗПОЛЗВА ОТ РАЗНИ ПОЛИТИЦИ ЗА ДА РАЗПАЛВАТ НАРОДНИТЕ НРАВИ . ПО-СКОРО ЕДНИ ПОЛИТИК ТРЯБВА ДА СЕ ПОГРИЖИ ДА СПРЕМ ДА РАЗМНОЖАВАМЕ ЦИГАНИТЕ - ТАМ Е ПРОБЛЕМА

    Коментиран от #17

  • 10 Иванов

    8 1 Отговор
    От християнските апостоли само Йоан е доживял до старост и то защото се е укривал по гръцките острови... Така, че бъдете дръзки когато има защо и сте готови да платите цената. Когато давате и душата си за тези които обичате- вашите деца. Защото тази конвенция е срещу тях. Тази конвенция цели да унищожи техния морал и да ги превърне в толерастни хипита, които не съдят за да не бъдат съдени. Нека децата ви съдят, но по Закона и нека всяка отврат заклеймена от Закона да си получи заслуженото. За да ни има като народ!
  • 11 анти масон

    8 0 Отговор
    Живеем в "епохата на просвещението",според Ню Ейдж(религията на ООН) и всякакви теологии за 1000 годишният милениум,където всичко ще е цветя и рози,това обаче е религия,която се гради на чуствата а не на Божието слово.Тази епоха обаче ще се окаже,че е епохата на най-голямата тъмнина,и как да е иначе,като правителствата се съветват с медиуми и астролози,и дори и най-уважаваните политици са окултисти и задължително са масони.От такива места идва и Истанбулската конвенция.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Госあ

    3 2 Отговор
    Вижте, признавам че не съм я чел тая конвенция и не знам какво точно и е апокалиптичното. Но знам, че има други много по належащи проблеми като огромното социално неравенство, което е крайно несправедливо. От друга страна, съм твърдо против репресиите над хора с психични отклонения, различна сексуална ориентация, етнос и религия. Законите от римското право и Наполеонова Франция важат за човека, независимо от пол, етнос и религия. Т'ва е. Освен това, живота на Тюринг (подходящ момент отново да го спомена) е бил хиляди пъти по значим и стойностен от тоя на некъв хетеросексуален консуматор. Освен това, деградацията в морала върви експоненциално много преди тая прословута истанбулска конвенция. И няма как да е, при положение че най долни търгаши определят правилата. Не разчитайте те за възпитават децата ви и каквото и да говорят винаги е користно. Както в случая с автора

    Коментиран от #14, #18, #19

  • 14 п.п.

    2 3 Отговор

    До коментар #13 от "Госあ":

    а и още нещо, въпреки че не познавам много такива,съм сигурен, че има много по морални хора с различна сексуална ориентация от плъзналите като червеи хетеросексуални проститутки и прасета
  • 15 Смотан

    0 0 Отговор
    За съжаление май отново ще си останем гладни и неразбрани.
  • 16 Смотан

    0 0 Отговор
    Вечна ни памет.
  • 17 Електрошок

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "ЛУМПЕСТАН":

    Точно тези няколко пасажа са същността,а "читавия и разумен материал"е маскировъчната мрежа!Следи процеса на приемане на конвенцията,защото тя ще бъде приета рано или късно под някаква форма и виж дали ще махнат"идиотските пасажи".Или по-добре прочети нещо за Карнеги,Ашер Гингсберг,Никола Николов,Хенри Форд.
  • 18 така разбрах аз

    2 4 Отговор

    До коментар #13 от "Госあ":

    Цялата работа е че ще преподават на децата чрез научен подход разните му там сексуални аномалии при човека неща които обикновенно същите тия деца просто няма начин да не го научат от улицата или от интернет , изглежда че за някои хора това е по-морално отколкото да го научат в училище , и заради това повечето хора автоматично решават че целта била да развращават децата им, някаква глобална конспирация , за тия хора това не е свързано с наука а с идеология , или пък едва ли не щяла да бъде разрешена педофилията което звучи направо невероятно , това е само част от нещата които аз съм чувал , и най-странното е че в страните които са подписали конвенцията не се е случило абсолютно нищо различно от досегашното положение , нито е разрешена педофилията нито някой хомосекслуален е получил някаква конкретна привилегия нито нищо

    Коментиран от #24

  • 19 Електрошок

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Госあ":

    Най долните търгаши нямат капацитет да определят правилата.Те са инструмент.Други "играят на бог",както беше написал Урумов,и мислят,че могат да моделират и управляват човечеството,използвайки човешките слабости.Но тази игра,която до сега лесно им се отдава може да излезне извън контрол и и да повлече и тях към дъното.Когато един организъм или едно общество е болно,природата е създала механизми за самоизлекуване.При рака обаче защитните сили не различават раковите от здравите клетки.Точно в това състояние сме сега!

    Коментиран от #27

  • 20 Смотан

    4 0 Отговор
    То от това произлиза и проблема джендърчетата искат власт като я заимат после няма да има семейства. Не виждам как ще мога до обясня на детето си защо тоя батко пошляпва оня батко. И как един джендър ще ми обяснява какво ми трябва в семейството ми при положение, че той такова няма. Схващаш ли каде е проблема. Прокарайте закон джендар на семейство да не посяга по какъвто и да е начин и намеса. За мен това е най-опасното нещо за вас явно не е?
  • 21 Смотан

    2 0 Отговор
    Аз като човек семейство не виждам как да направя в тази среда. Все едно, ако не си джендър трябва да умра ли. Джендар ми определя живота така ми се струва. И ако на това не му казвате проблем.
  • 22 Смотан

    1 0 Отговор
    Нямам нищо против двуполовите ма в семеиството и отглеждането на деца там малко ще ми е трудно после да обеснявам.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "така разбрах аз":

    Това имам предвид.
  • 25 Смотан

    0 0 Отговор
    Ако помислиш трезво от това е и корена на проблема. Всеки му е одобно да си е сингъл щото досега всички се развратиха и им по изгодно така.
  • 26 Смотан

    0 0 Отговор
    Спред мен е по добре да се разберат, че мажът е джендър жената мъж и стига толкова.
  • 27 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Електрошок":

    В една от тези теми писах за ноосферата и Бог. И не случайно тръгнах от това,че Бог ни създаде с големият взрив и еволюцията,но ние променихме Бог с битието си. Променихме дименсиите и предвид че нищо не се губи, може би тази информация служи за следващия цикъл. Както и да е. Надценявате тези масони и тем подобни. Те просто се приспособяват към колективното съзнание. Аз бих ги оприличил по скоро на щамове бактерии или вируси. Касае се единствено и само за пари. Дори за ракови образувания,има случаи когато имунната система ги разпознава и болният оздравява по "чудо" ,но сега с генното инженерство мишките оздравяват на сто процента ;). Та отново се връщам на въпроса за финансите, всъщност един от начините за лечение на тумори е да бъде прекъснат потока на ресурси към тях. Това би могло да стане единствено при добро разпределение на ресурсите в обществото. В момента са насочени към туморите. Не мисля, че тази конвенция има каквото и да било отношение към тези живото застрашаващи въпроси. Но да,и аз не съм съгласен да говорят глупости на децата, които по никакъв начин не допринасят за тяхното умствено развитие, а също така и такива хора (с отклонения) да възпитават деца. В същото време обаче съм толерантен към тях, защото съм европеец. Смятам че това е отлична възможност за демокрацията, референдум за точките по тази конвенция

    Коментиран от #30

  • 28 Смотан

    0 0 Отговор
    Нека си се пляскат ма покрай семейства ква им е работата не знам тоест знам ма ми е писнало да се занимавам. Много пречат и това мен ме дразни. Пък и закон вече притеснявам се за семеиството ми сега при положение, че не виждам как да направя мое покрай една жена и още трима джендъра покрай нея все едно съм срещу берлинската стена.
  • 29 Смотан

    0 0 Отговор
    Проблема е, че и много генни инженери попромениха пола химично на някой е това като не ме радва значи ще си го променя. Достатъчно храни садържат дадени елементи и напитки, че се чудя аз какво трябва да стана Робокоп ли. Че да опазя семейство някога.

    Коментиран от #32

  • 30 любопитен съм

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "Госあ":

    наистина как точно си получил убеждението, че именно Бог е създал всичко чрез големия взрив ? как така фантасмагорията успя да се впие в науката и да си я присвои ? как би ми ги обяснил тия работи ?

    Коментиран от #31, #33, #34

  • 31 Смотан

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "любопитен съм":

    Мълчанието както каза някой.
  • 32 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "Смотан":

    Никакви полове не променят :)). Ако това стане,ще е по поръчка от родителите и то не е съвсем генно инженерство,а ин витро.и пак всичко опира в търговията и това кое да бъде в обръщение и кое не. Не всичко трябва да бъде стока за продан и не печалбата на некви да определя кое да бъде вкарано в обръщение
  • 33 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #30 от "любопитен съм":

    Когато ми дадеш отговор за произхода на вселената и живота, и аз ще ти кажа как ;)

    Коментиран от #37

  • 34 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #30 от "любопитен съм":

    Задоволи любопитството си засега с информацията.

    Коментиран от #35

  • 35 п.п.

    0 1 Отговор

    До коментар #34 от "Госあ":

    но това няма нищо общо,нито със стария,нито със новия,нито с който и да било завет. Нито с ВМРО.
  • 36 Електрошок

    0 0 Отговор
    Не се губи масата и енергията.Информацията се губи при нов цикъл.То затова е и цикъл-пълен рестарт.Иначе би трябвало да има надграждане и никога връщане към нулата-в биологията май че е така;)

    Коментиран от #38

  • 37 любопитен съм

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Госあ":

    това означава ли, че щом не сме открили безспорни доказателства за произход, трябва задължително да се задоволим с нещо недоказано ? не си ли любопитен дали случайно няма и друга истина ?
  • 38 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #36 от "Електрошок":

    Информацията е вързана вече с ентропията ;) Говоря за затворена система. Иначе в биологията еволюцията е еднопосочна. Има неизвестни по тези цикли. След 20 години ще дадат отговор дали вселената се разширява с ускорение или се забавя, което ще даде отговор предстои ли колапс...
  • 39 Електрошок

    0 0 Отговор
    Дано се разширява,защото свиването означава скучна цикличност.
  • 40 Не религиозен

    2 0 Отговор
    И защо се фокусирате персонално и обсъждате мотивите на автора- по български... Били ли сте някога в град в който 50/50 от населението му са гейове или лезбийки. Виждали ли сте с очите си тази "свобода"?... А виждали ли сте деца, които се "ориентират" какъв пол да "изберат". Когато станете свидетели на тази масова "свобода" , сигурна съм ще потръпнете... #23 - уместен въпрос...Тогава ще изпитате истинската дискриминация. А вие сте сте вторачили да коментирате мотивацията на автора. Ех, племето си остава, племе.

    Коментиран от #41, #42

  • 41 Смотан

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "Не религиозен":

    Значи освен да се разтрелям друго не остана. Един железен кръст само моля.
  • 42 Електрошок

    2 0 Отговор

    До коментар #40 от "Не религиозен":

    Такива сме!Баба ми казваше когато някой постигне нещо:И той нема а фръкне!Това изречение съдържа всичко-и за българската психология,и за краткия ни земен път.
  • 43 Смотан

    0 0 Отговор
    Не ме разбирайте погрешно, но за мен това значи затвор просто е трудно за приемане както до сега казах борил съм се за едно цял живот все едно да предам всичко и себе си. Някакси каква вяра да имам от там на сетне и в какво.
  • 44 Смотан

    0 1 Отговор
    Все едно съм се борил за бог цял живот накрая се оказва че бог ме е предал като той ме правил. Ето ти квантом.
  • 45 Смотан

    0 0 Отговор
    Извинете но изпуснах новия заве по трасето. Явно сме скочили на Ад вече.
  • 46 Смотан

    0 0 Отговор
    Сиреч Вахала.