22 Юни, 2019 10:00 1 799 21

Да се застъпиш за отстъпниците

  • отстъпници-
  • александър урумов-
  • господ-
  • мойсей

Когато твоят призив е да бъдеш застъпник – тогава не можеш да отстъпиш

Да се застъпиш за отстъпниците - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Рече още Господ на Мойсея: Видях тия люде, и ето, коравовратни люде са; сега, прочее, остави Ме, за да пламне гневът Ми против тях и да ги изтребя, а тебе ще направя велик народ.

Изход 32:9-10

Когато Самият Бог каже това, не е ли достатъчно за всеки лидер да се съгласи с тези думи? Не е ли достатъчно оправдание за всички последици, след като Самият Бог поема отговорността?

Когато Самият Създател ти обещае да те направи велик народ – не е ли достатъчно просто да кажеш „Да!“? И да станеш равен на своя велик предшественик Авраам, когото Бог направи родоначалник на безброен народ – „колкото е морският пясък и звездите по небето“?

Но Мойсей направи нещо противоположно на човешката природа! Мойсей помоли Бог за прошка – и то прошка не за себе си, а за тези, които неведнъж го бяха предавали! Прошка заради Божията слава!

Когато твоят призив е да бъдеш застъпник – тогава не можеш да отстъпиш. Дори когато си бил предаван – дори тогава се застъпваш за отстъпниците. Защото ролята ти е да бъдеш застъпник.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 застъпник

    3 1 Отговор
    Моля ви, гласувайте пак з ГЕРБ, ДПС и БСП и СДС, за да ни доокрадат и довършат като народ?
  • 2 Бреййй

    4 4 Отговор
    Моузес е бил опиумен наркоман не може да му се има доверие най-вероятно е страдал от тежки халюцинации и си е говорил с облаците това го пише в евангелието на Чичолина 15:194
  • 3 Иванов

    1 2 Отговор
    Изход 32, 11- 14.
    Тогава Моисей се помоли на Иеова своя Бог, казвайки: Господи, защо пламва гневът Ти против людете Ти, които си извел из Египетската земя с голяма сила и мощна ръка?
    Защо да говорят египтяните, казвайки: За зло ги изведе, за да ги измори в планините и да ги изтреби от лицето на земята? Повърни се от разпаления Си гняв, и разкай се за туй зло, против людете Си.
    Спомни си за слугите Си Авраама, Исаака и Израиля, на които си се клел в Себе Си, като си им казал: Ще размножа потомството ви както небесните звезди, и тая цялата земя, за която говорих, ще дам на потомството ви, и те ще я наследят за винаги.
    Тогава Господ се разкая за злото, което бе казал, че ще направи на людете Си.

    Коментиран от #4

  • 4 Георгиев

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "Иванов":

    Бог се е покаял? Наистина ли? Сега остава да признае, че не е особено умен, че като гледам какви ги е надробил

    Коментиран от #5, #9, #11

  • 5 Иванов

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Георгиев":

    Виж сега, тази Книга не е за прости хора. Голям багаж трябва да събере човек, та да я разбира правилно, защото си причинява само вреда. Отхвърлянето на Системата за Управление директно те вкарва в режим на "дяволизъм" превръщайки Словото в теб в "змийска отрова" и си получаваш "заплатата".
  • 6 Иванов

    0 0 Отговор
    Затова трябва да четеш бавно и внимателно и да оправдаваш, а не да съдиш. Това което не разбираш, ще се молиш да ти бъде обяснено Свише и Светлината ще дойде в теб.
  • 7 Иванов

    1 2 Отговор
    Замислял ли си се, защо днешните евреи, които всъщност са бат баяновите черни българи са най- умните хора на тази планета? Защото децата им започват да четат Тора още от четири годишни и я четат цял живот, денем и нощем!

    Коментиран от #12

  • 8 Иванов

    0 0 Отговор
    В дадения от Урумов цитат има два важни момента. Първият е, огромното смирение и чистота на Великия Учител Моше, Който е готов да даде и живота си за своите ученици и вторият, че само един Цадик( Праведник, Светия) може да анулира толкова тежка присъда на Твореца. Можем само да завиждаме на евреите за техния свят Учител и нищо повече...
  • 9 Смотан Засрантъпник

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Георгиев":

    Умен бог имало ли е? Сериозно питам?
  • 10 Смотан

    0 0 Отговор
    Инерестна статия видях "врагове на диалога" .
  • 11 Не религиозен

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Георгиев":

    Добре е да се чете внимателно и да се осмисля всяка дума, защото в текста се казва РАЗКАЯ, а не покая. Както Иванов вече ти обърна внимание " Голям багаж трябва да събере човек, та да я разбира правилно" аз ще добавя и духовна чувствителност и страхопочитание (респект, уважение, благоговение) към Божието Слово. Защото както вече казах то е изпратено до ВСИЧКИ хора, но само МЪДРИТЕ се радват на плодовете му, а БЕЗУМНИТЕ - мърморят, философстват и страдат .В случая Бог се разкая ( отмени милостиво намерението си), заради покаянието на Мойсей, който поиска прошка за своя народ. И понеже темата е да се застъпваме за коравовратните многознайковци, ще се помоля Бог да ти покаже милост и да не ти зачита тази самонадеяна реплика.

    Коментиран от #13, #14

  • 12 Госあ

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Иванов":

    Евреите били най умните хора ? Че наскоро опитаха да пратят една кажи-речи тяхна сонда (разбрира се че с чужда помощ,тяхна,тяхна колкото и ядрената им програма -френско/американска) на луната и тя се разби на пух и прах. По това съдя, че е кажи речи тяхна за разлика от ядрената им програма.
  • 13 Електрошок

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Не религиозен":

    ""Покаянието не е разкаяние. Разкаянието е чувство за срам, притеснение, което човек има за това, което е направил, или за това, което е пропуснал да прави.Покаянието е съзнанието за злото или грешката, която някой е направил, и промяната на ума/обръщането.Разкаянието, което ни «заглажда» по светски, облекчава навярно малко съвестта, когато се изповядваме, но не ни води до покой и мир, които Бог дава, Ние се разкайваме, изповядваме се и намираме едно психологическо спокойствие, което обаче не води до Бога, а е от този свят. Покаянието, вътрешната промяна, отдаването на сърцето на Бога ни дава друг мир."" Това са разсъждения на твой съмишленик и "тълкувател".Нищо не разбрах!Божийте текстове са за богоизбрани!За другите-квантовата физика или елементарната схемотехника на свърхрегенеративния приемник!
  • 14 Електрошок

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Не религиозен":

    Та не разбрах Георгиев трябва да се покайва или разкайва за коментара си.А може и аз да се разкайвам:)

    Коментиран от #15, #17

  • 15 Не религиозен

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Електрошок":

    За Георгиев е достатъчно да осъзнае, че богохулства, а след това сам ще почувства какво трябва да направи. Не вярвам, че не разбираш съвсем думите на този "тълкувател", но ще се опитам да допълня онова, което може би "пропускаш". Разкаянието е едно голямо СЪЖАЛЯВАМ;( как можах да го направя; какво ти причиних; прости ми; повече няма да права това.... и пр.) и на съвестта ти "олеква"( ако съвест). Но, до следващия път, когато отново "сгафиш"... и отново се разкайваш и така ...до "края на света"... Според мен по-правилно е да се каже, че разкаянието не е ПОКАЯНИЕ. Покаянието е осъзнаване, че си бил ПРОТИВНИК на Бог, че си живял в грях и си пренебрегнал Неговата любов. Обикновено повечето от нас стигат до това осъзнаване при възникване на тежък проблем (болест, загуба, систематични неуспехи в различни области на живота, както се казва, "не ми върви")…и търсиш да се "хванеш за сламка" за да не потънеш. Търсиш изход от ситуацията и вътре в себе си се надяваш, че има един Всемогъщ, който ще те избави. Или имаш всичко и въпреки това "нещо все не ти достига", за да се чувстваш напълно удовлетворен, има една празнина в сърцето ( душата), която никой не успява да запълни...Това е божествената частица, която Бог е поставил в нас и която копнее да възстанови връзката с Него. И когато осъзнаеш всичко това със сърцето си, молиш Бог да ти прости и Му даваш място в сърцето си, доверяваш Му се за всичко във живота си и това е тази ПРОМЯНА - ТИ ВЗЕМАШ РЕШЕНИЕ да жив
  • 16 Иванов

    0 0 Отговор
    За да разберем каква е разликата между покаяние и разкаяние ние трябва да вникнем в думите на иврит, на който език е написана Тора, а там тези думи имат различно значение, от българските, които са почти синоними. Затова не бих спорил с човек, чиято майка е еврейка, как се продават примерно краставици.)
  • 17 Нерелигиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Електрошок":

    да живееш живота си така както Той е решил да го управлява. Доверяваш Му се на 100% и се оставяш да те води. Така направих и аз преди много години, когато осъзнах, че никой не ме е обичал безусловно, както Него, че никой не е направил за мен жертвата, която Той е направил да даде Единородния си Син Исус Христос да бъде разпънат за моите грехове, да вземе върху себе си моите болести, моята бедност и да ме освободи от проклятието на закона, за което заслужавах смърт. Само го помолих да ми покаже греховете ми - всички до един и повярвай ми , всеки един ми бе представен, дори и тези, които не бях осъзнавала … Сложих всичко на масата, разчистих и поисках НОВ ЖИВОТ, ново начало...И грехът се оттегли от мен, сякаш бях току-що родена. Но за това не искам да пиша, защото знам, че някой ще хихика и ще мисли за досиетата Х. Тези неща можеш да прочетеш в книгата "Исус - моя съдба" от Вилхем Буш, същият Вилхем Буш, авторът на "Трите прасенца" и други детски книжки, който е бил младежки пастор в Германия. Смятам, че ще ти допадне.

    Коментиран от #18, #19, #21

  • 18 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Нерелигиозен":

    корекция: Книгата се казва Исус - наша съдба от Вилхем Буш
  • 19 Иванов

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Нерелигиозен":

    Протестирам! Не съм вложил лошо чувство във въпроса за Досиетата Х.
  • 20 Чел

    3 1 Отговор
    Защо статията се отнася за Стария завет, а снимката е с кръст олицетворяващ разпятието? Та то е от Новия завет. Невежи.
  • 21 Смотан

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Нерелигиозен":

    Еее вие уцапахте любимия ми сериал.