24 Юни, 2019 10:05 1 927 15

Само народи с дълбоки комплекси водят тежки битки за миналото

  • гоце делчев-
  • народи-
  • комплекси

Каква полза да си българин, ако няма да я има България или ако я има, но като санитарен кордон

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Някак не мога да се "възпаля" по темата българин ли е Гоце Делчев.

Първо, защото е българин, даже велик българин.

Второ, защото по фамилните предания Гоце Делчев е идвал като драг и желан гост в къщата на моя прадядо Панайот Делвински в село Стоб.

Трето, защото само народи с дълбоки комплекси водят тежки битки за миналото.

Четвърто, защото проблемът не е дали Гоце, Даме, Яне са били българи (били са), а дали нашите внуци ще бъдат българи (сега са).

Можеш да си българин, ако се бориш да възродиш България и да я опазваш и развиваш.

Каква полза да си българин, ако няма да я има България или ако я има, но като санитарен кордон, като гето или бидонвил, като територия, населявана от спасяващи се поединично индивиди, като глуха, ориенталска периферия, опоскана от крадливи и корупмирани, лишени от стратегическо мислене и оперирани откъм национална отговорност политици?!

Коментарът е от фейсбук


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИМПЕРИАЛИСТ

    8 19 Отговор
    Руската мурзилка слатинСКИ се разквича. Образование: Висше образование - механика - Харков, Украйна (тогава СССР), Държавен университет, Факултет по математика и механика, 1975-1979 г. Доктор по математика (Кандидат на математическите науки), Харков, Украйна (тогава СССР), Държавен университет, 1982-1986 г., Механика на непрекъснатите среди, дисертация "Някои вискознопластически течения на намагнитващите се среди" ................И ИЗВЕДНЪЖ: Доцент по международна и национална сигурност – 2002 г. Професор по международна и национална сигурност – 2012 г. ..............................................Ама разбира се, че не е МУРЗИЛКА!!!

    Коментиран от #6

  • 2 Bahti

    16 9 Отговор
    За съжаление територията, която се казваше България е вече мъртва. Самоубихме се. Тва е. Религия е терминал 2.

    Коментиран от #11, #15

  • 3 Citizen X

    19 2 Отговор
    Не народи с дълбоки конплекси! Такива, на които историята им е подменена насилствено. Та даже и част от българите (македонците) обявени за не българи от комунистическия интернационал. А това, е най-голямото предателство в историята ни.

    Коментиран от #10

  • 4 Bahti

    10 3 Отговор
    И какво? Руснаците ще ни върнат Архивите, конфискувани малко след 2рата световна. Или гърците ще ни върнат История славяно българска на Паисий? Или някой от нас ще се вдигне на Оръжие? Срещу кражбалъкът и неправдата. Не! Роби сме. Партийстват прошляци неуки!

    Коментиран от #5

  • 5 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 5 Отговор

    До коментар #4 от "Bahti":

    Докато МОЧА се пъчи на сред София няма да се оправим!

    Коментиран от #7, #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Точно казано

    9 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: защото проблемът не е дали Гоце, Даме, Яне са били българи (били са), а дали нашите внуци ще бъдат българи (сега са).

    ЗАсега са, но докога, това е над което трябва да се замислим.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Грую

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Bahti":

    Ааааа не, тези от Терминал 2 не са се самоубили! Те избягаха за да ги самоубие държавата. Самоубийците сме ние, които останахме тук и кътаме някъде искрицата живот, която вярваме че ще можем все някога да я възродим, но съдбата е решила друго. Народът избра да го управлява пожарникар. Там някъде всичко свърши!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 6 Отговор

    До коментар #7 от "Bahti":

    Братушка, не бъди толкова злобен. Заради теб няма да събаряме МОЧА, защото аз съм милозлив човек и не искам да ми тежиш на съвеста, ако се гътнеш от дамла.
  • 15 Смотан

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Bahti":

    Терминатор 55