Last news in Fakti

29 Юни, 2019 10:00 2 544 63

Къде сбъркахме?

  • къде сбъркахме-
  • александър урумов-
  • апостоли-
  • христос

Това се питаха апостолите Христови

Къде сбъркахме? - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

И когато го разпънаха разделиха си дрехите Му, като хвърлиха жребий. И седяха там да го пазят.

Матей 27:35-36

Позорен кръст и римски войници край него. Това изглеждаше краят за всички надежди на апостолите на Иисус от Назарет. Не стига, че апостолите бяха повярвали на един странен човек.

Не стига, че бяха отделили цели 3 години от живота си в служба на Назаретянина. Не стига, че бяха оставили настрана къщи и работа, жени и деца. Не стига, че бяха заложили целият си живот, за да го следват и да му служат.

И какво получиха накрая?

Един кръст, на който бяха разпънати всичките им надежди! Защото в Христос бяха всичките техни надежди! „Къде сбъркахме?“ Това се питаха апостолите Христови тогава. Знаем, че са си задавали този въпрос. Защото и ние, днешните Му последователи понякога се питаме същото – когато нещо не се случи според очакванията ни.

Апостолите сбъркаха, че приеха кръста за край. Но не беше. Кръстът изглеждаше житейски край, но всъщност бе начало. Защото с Иисус Христос всеки край е начало.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 батко мафи

    2 0 Отговор
    А-ХА.........!!!
  • 2 Госあ

    1 1 Отговор
    Обясни
  • 3 ДДРОнег

    10 2 Отговор
    Мда ... Всеки от нас се пита така, когато изпадне в трудно положение ... И нека тази статия ни е поука че винаги има надежда, защото Бог никога не ни поставя непреодолими препятствия, когато имаме силна, повтарям силна вяра в Него !!! И смърт няма, когато вярваш в Бог !!!

    Коментиран от #4, #16

  • 4 ДДРОнег

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "ДДРОнег":

    Ето това май е поуката за всички ни - "Апостолите сбъркаха, че приеха кръста за край. Но не беше. Кръстът изглеждаше житейски край, но всъщност бе начало. Защото с Иисус Христос всеки край е начало"
  • 5 Behemoth

    0 8 Отговор
    Идиотска религия...аве не си правете кумири...само АЗ,МЕНЕ....алоу Карлуковото на Юдея къде спахте?

    Коментиран от #12

  • 6 Преброяване на бесните язовци

    7 4 Отговор
    Сбъркахме в това, че след падането на СеСеСеРе-то не избесихме партийните "величия" заедно с цялата им рода, а ги оставихме да продължат да управляват. Още една грешка е, че не постъпихме по същия начин и с доносниците и агентите на ДС, а ги оставихме да ни наливат акъл за Бог, Исус и т. н.

    Коментиран от #50

  • 7 Лора

    4 3 Отговор
    На такива няма да им помогне и Дявола, камо ли Бог...!! Всеки бърка и греши в живота си, но не до.края на него да прави все едни и същи грешки...! Кратка статия, отново много неща казва...! Аз ги разбрах, но съм в такава възраст, че съм помъдряла, може би враговете ми, затова ми завиждат и искат да ме изядат със все парцали..! Тези врагове с нищо не съм ги предизвикала, за да ме атакуват по толкова грозен начин..! Боже, моля те, премахни ги от мен, не си заслужава човек да страда заради такива....!!!!
  • 8 Зейбекико

    2 0 Отговор
    И тъй като , днес 29 юни е деня на първия сред апостолите Преслав мия Св. Петър и Св. Павел да Ги почетем със присъщият им тропар : Апостоли първопрестолници и учители на вселената , молете Владиката на всички мир да дарува на вселената и на нашите души велика милост

    Коментиран от #15

  • 9 Зейбекико

    1 0 Отговор
    Преславния Св.Петър
  • 10 Иванов

    2 2 Отговор
    Савловото(Самаеловото) четвероевангелие и тотална щета за християнството и всичко е сбъркано и нагоре с краката. Дадена е само половината от Учението на Мира, тоест нищо. Създаден е пълен хаос и хората вместо да достигат до Светлината, се лутат в мрака на невежеството. Тук там сред християните се намира по някоя чиста и благочестива душа, която има Бог в сърцето си, всичко останало е мани- мани! Трагедия! И днес, когато Земята отвори недрата си и върна на човечеството Евангелието на Мира, колцина си направиха труда да се запознаят с него? Единици. Разберете едно, ако вие не започнете да издигате Земната Майка към Единение с Небесния Отец, нищо не правите и само си губите времето напразно. Един ден ще загубите и тази си вяра и ще пропаднете в пълния мрак. Затова не губете нито миг повече, защото времето пролазва неусетно!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Иванов

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Behemoth":

    Обръщам се към сатанистите за малко благоприличие. То бива, може, ама това вашето на нищо не прилича! Знам, че ви тегли към Геената, но не това е начина като се излагане на общо основание. Толкова сте смотани, че може да не ви вземат и там!

    Коментиран от #20

  • 13 Госあ

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Госあ":

    Както се казва в днешно време се подигравате със самият живот на хората,та с вярата ли няма да го направите. Трудно ще ме баннете,но наистина няма смисъл да си губя времето повече тук.

    Коментиран от #17

  • 14 Иве

    2 0 Отговор
    Не е случайно че го следват 3 години, защото Бог е триединство. Айде жии и драви и направете това околовръстно на Софиия най - вече.
  • 15 Иванов

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Зейбекико":

    Петре, честит ти Имен ден, желая ти хубав празник! А Славата е само на Бога!
  • 16 Не религиозен

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "ДДРОнег":

    Да! Защото Божието Слово казва: "Никакво изпитание не ви е постигнало, освен това което човек може да носи; обаче Бог е верен и няма да ви остави да бъдете изпитани повече от колкото можете да понесете, но заедно с изпитанието ще даде изходен път. така щото да можете да издържите" (1 Коринтяни 10:13) Нищо друго не е може да ни укрепи и даде увереност, както Словото на Бог. Затова за мен то е върховен авторитет тук на земята. При него прибягвам за да се скрия в буря, да намеря утеха в скръб или радост и сила за победа!

    Коментиран от #18, #24

  • 17 Не религиозен

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "Госあ":

    Най- накрая и в теб проблясък на разум....
  • 18 Госあ

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "Не религиозен":

    Само жените, монасите и селяните се крият от бурите. Това, че си жена те оправдава. Както писах,хубаво е жената да бъде християнка,но влез в правата християнска вяра.

    Коментиран от #42

  • 19 ГосТ

    1 1 Отговор
    Явно коментарите ми ще бъдат със срок на годност 😂😂😂 само във Факти. Но те са вечни Урумка,вечни
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Иванов

    0 1 Отговор
    Сега гледам бтв за дервишите суфи. И те знаят и правят това Единение и носят благословия и благодат на народа си! Браво на Учителя Руми! Браво!
  • 22 Иванов

    4 2 Отговор

    До коментар #20 от "Behemoth":

    Няма такова нещо! Това, че авторът е евангелист, не означава, че прави евангелистка пропаганда. Той пише за Бог, а не за определена деноминация в полза и във вреда на друга. Днешната тълпа има въпиюща нужда да бъде събудена от юнашкия си сън и да стане отново НАРОД!

    Коментиран от #23

  • 23 Behemoth

    3 4 Отговор

    До коментар #22 от "Иванов":

    Няма нужда от народ има нужда от свободни и мислещи индивидуалности...народа като маса е нещо безмозъчни и лесно манипулирано това прави и християнството винаги в услуга на държавната власт и на злото...и враг на мисълта...

    Коментиран от #25, #40, #41

  • 24 ДДРОнег

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Не религиозен":

    Благодаря, не съм чел това, както и много други слова! Но съм го преживял и почувствал, Неговото слово !!!

    Коментиран от #43

  • 25 Иванов

    5 0 Отговор

    До коментар #23 от "Behemoth":

    Народът не е нещо безмозъчно, за разлика от тълпата, а е видим образ на Твореца. Пиша за единен Народ като еврейския, такъв Народ трябва да станем и ние българите. А днес какво е? Всеки плюе останалите, че били мърши, а себе си възприема като ангел небесен. И всички го правят едно и също все едно са урочасани от някоя зла вещица!
  • 26 Смотан

    1 1 Отговор
    Къде збъркахме, къде не сбъркахме или каде не трябваше да бъркаме е по-правилно като въпрос......."понякога се питаме същото – когато нещо не се случи според очакванията ни".......Почна ли да стопляш? ..."разпънаха разделиха си дрехите Му".... "хвърлиха жребий"...."Позорен кръст"..."краят за всички надежди"...."странен човек"...."оставили настрана"...."разпънати всичките им надежди"...."Защото с Иисус Христос всеки край е начало."....Не усещате ли един лек привкус на масалце, а не на зехтин в салатата заедно с малко повече сол от нужното, така с привкус по скоро на сода, а не точно на сол, оставаща мазна глъдка и слюнка която.....Историята продължава явно няма да се откаже Урумката явно и аз няма и те така.

    Коментиран от #28

  • 27 Зейбекико

    0 2 Отговор
    Благодаря за поздрава г-н Иванов . Нека и вие да бъдете винаги озарен духовно от Звездата на Давид , и да поддържа във вас вярата,надеждата и любовта по трудния житейски път.

    Коментиран от #29

  • 28 Смотан

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Смотан":

    Поне стоплих, че нещата са се понаебняли преди 3 години. Аде пак обратно във времето.
  • 29 Иванов

    0 2 Отговор

    До коментар #27 от "Зейбекико":

    Благодаря Петре, точно в Щита( звездата) на Давид е изобразено Единението между Земната Майка( триъгълник с връх надолу) и Небесния Баща( триъгълник с връх нагоре) и резултата Сина Божий! Без това Единение работата излиза ялова, няма ни син, ни дъщеря.
  • 30 Зейбекико

    1 3 Отговор
    Тогава ми позволете да ви поздравя с песента на Sarit Hadad - Yachad Nenatzeach (превежда се Заедно към победата ; Заедно ще победим) в You Tube . Убеден съм ,че песента и клипът към нея ще ви приповдигнат духа.

    Коментиран от #38

  • 31 Смотан

    0 0 Отговор
    И аз имах надежди, ма нещо всеки иска да ги прецака такаче какво се притесняваш. Виш какво става като като почнем да пречим еднакво.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Смотан

    2 0 Отговор
    Модератора пак яко го дава. Така те пазят, че се опитва да те утрепе. Така те обича, че се опитва да те уби от любов. Така те води, че се упитва да те пребие. Толкова мъдрост едвали някой може да получи от някой.

    Коментиран от #34

  • 34 Госあ

    2 1 Отговор

    До коментар #33 от "Смотан":

    Тук трябва да бъде променена малко една известна сентеция: не чувам, не виждам, говоря. ( Вместо- не говоря) . Или по скоро плюя. Не слушайте и не гледайте злото,но го плюйте 😂

    Коментиран от #35

  • 35 Смотан

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Госあ":

    Не, че нещо, но аз за добро не се имам.

    Коментиран от #37

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 ГосТ

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "Смотан":

    повечето и това нямат.
  • 38 Иванов

    3 2 Отговор

    До коментар #30 от "Зейбекико":

    Песента е великолепна. Не зная езика, но Духът ми е познат и много ме боли, че този Дух го няма в народа ни. Но и не забравям, че Исраел е земя на Бог и там това Единение става автоматично, докато при нас се изискват усилия постоянни. Благодаря ти.
  • 39 Смотан

    0 0 Отговор
    Аз смятам, че времето днес е Quixotic-Palms Song за другото не се притеснявам има кой да го мисли.
  • 40 Не религиозен

    1 2 Отговор

    До коментар #23 от "Behemoth":

    Колко удобно..., нямало нужда от народ. Погледни какво все още пише на сградата на парламента или си спомни уроците по история за " снопа с пръчките". .Ама и ти си от "новаторите"...
  • 41 Така е-

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Behemoth":

    "Психология на тълпите"
  • 42 Не религиозен

    1 2 Отговор

    До коментар #18 от "Госあ":

    Лекувай се, докато не е съвсем късно...

    Коментиран от #54

  • 43 Не религиозен

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "ДДРОнег":

    Насърчавам те всеки ден да отделяш малко време и да четеш по един абзац от Новият завет и да размишляваш върху тях. Онова, което не разбереш веднага, прескачай и продължавай напред. След време когато се върнеш на това място ще разбереш. Запаметявай онези стихове, на които почувстваш, вълнение . Те ще ти бъдат опора в духа.

    Коментиран от #48

  • 44 Смотан

    0 0 Отговор
    ....И седяха там да го пазят.... да бе вярваш ли си?
  • 45 Смотан

    1 0 Отговор
    Повече не си прави труда да саживяваш някой ясно !!!
  • 46 Иванов

    0 1 Отговор
    Приятели, не изпускайте и филма по бтв за Индиана Джоунс. Има попадения, има!)
  • 47 Иванов

    0 1 Отговор
    Приятели, не изпускайте и филма по бтв за Индиана Джоунс. Има попадения, има!)
  • 48 Иванов

    1 1 Отговор

    До коментар #43 от "Не религиозен":

    Да си ги записва в специална тетрадка.

    Коментиран от #51

  • 49 Смотан

    1 0 Отговор
    Братя антихристи индияна джонс е религия вие сте клонирани противо господно крадливи и блокиращо мозъчни кретени творееца да ни пази от вас и нивка да не ви дарява с това което имате нужда когато някой трябва да мълчи да е мълчал друг христос освен мен да нямата нали така. Колко съжалявам въобще че ви има. Ох творецо прибери си загубите на прострянство и ме махни от тяхната кончина на заблудени идеали. Дано никога повече не усетя атомите им!!!!
  • 50 Тисъна

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Преброяване на бесните язовци":

    О-о-о Велики палачо... В коя дупка се криеше дотогава. И само се подаваше да викнеш: "Осанна..."
  • 51 Иванов

    0 1 Отговор

    До коментар #48 от "Иванов":

    Не всички хора имат феноменална памет.)
  • 52 ФАКТ

    4 0 Отговор
    Къде сбъркахме ???? Урумов,УПРАВЛЯВАЩИТЕ сбъркаха ЦЯЛАТА държава,а НАРОДЪТ се сбръчка от работа и в това,сляпо да вярва в НЯКАКВО СВЕТЛО БЪДЕЩЕ !!!! Цял един живот на нашите родители -СБЪРКАН и СКАПАН !!! А децата в чужбина !!!
  • 53 ФАКТ

    1 0 Отговор
    Къде сбъркахме ???? Урумов,УПРАВЛЯВАЩИТЕ сбъркаха ЦЯЛАТА държава,а НАРОДЪТ се сбръчка от работа и в това,сляпо да вярва в НЯКАКВО СВЕТЛО БЪДЕЩЕ !!!! Цял един живот на нашите родители -СБЪРКАН и СКАПАН !!! А децата в чужбина !!!
  • 54 Госあ

    0 2 Отговор

    До коментар #42 от "Не религиозен":

    Ха-ха-ха, очаквах от теб някой истински виц,щото Тея дето ги разправяте с урумката са скучни,но ето някой е решил да го направи вместо теб,за което искрено му благодаря !
    " -И как точно разбрахте, че сте Господ? - Ами, молих се, молих се и изведнъж гледам - говоря със себе си! " 😂
  • 55 Зейбекико

    1 0 Отговор
    ГостА с японското А виждам , че си раннобуден и виж какво искам да ти напиша.Независимо дали по време на Божествената Литургия или до като четем Светото Писание Бог докосва сърцата ни по много конкретен начин и ние християните чувстваме Неговото присъствие. Може и да не сме Го виждали , но чувстваме Неговата благодат.Тези моменти са много редки но винаги копнеем затях .

    Коментиран от #56, #57, #59

  • 56 Госあ

    2 1 Отговор

    До коментар #55 от "Зейбекико":

    Не се подвеждай да ядеш и пиеш с юдеите и евангелистите. Едните разпнаха Исус,а други разровиха гроба му за печалби. Ето,мен се опитаха да ми забранят да пиша коментари, точно тези евангелистите. Те обаче са низши и нищо не могат да ми направят.
  • 57 Иванов

    1 2 Отговор

    До коментар #55 от "Зейбекико":

    Има един малък месиянски молитвения на руски и иврит- Сидур Мехиши Мекуцар. Четенето на молитвите на светия език има моментално духовно въздействие. Има едно гърлено х(h) като при хахаха, различаващо се от х и доколкото знам повечето от думите са с ударение на края.
  • 58 Иванов

    1 0 Отговор
    Упс! СИДУР МЕШИХИ МЕКУЦАР.
  • 59 ГосТ

    0 1 Отговор

    До коментар #55 от "Зейбекико":

    Когато човек се научи да върви с чест и достойнство по Пътя, и Боговете ще го уважават и той ще живее богоугодно, без да чете молитвеници. Затова е нужно човек първо да бъде човек,тук на тази земя и този свят,пък в самият му край може да изкачи планината като поклонник,а не като воин. Но ако цял живот сте поклонници,ще трябва да се прераждате много пъти.

    Коментиран от #60

  • 60 Иванов

    1 1 Отговор

    До коментар #59 от "ГосТ":

    Повечето от вярващите усещат духовно въздействие само по време на Литургията и затова се прикрепят към определена църква. С тези молитви човек също може да усети духовно въздействие, като при Амида не трябва да има прекъсване змия да го хапе. Пълната йудейска Амида има феноменално въздействие, но мъжът трябва да е по Закона.)
  • 61 Иванов

    1 2 Отговор
    Това което пиша се отнася само за хора, които търсят Бог, не за такива, които Го отричат. Искате български молитви? Има, на Учителя П. Дънов. Добрата молитва помага винаги!
  • 62 Иванов

    2 0 Отговор
    Така че, ако не сте намерили Бог по пътя си, тръгнете по друг път, вместо да го отричате и да твърдите, че не става. Ще дойде ден в който ще разберете, че всички ПРАВЕДНИ ПЪТИЩА ВОДЯТ КЪМ НЕГО!)

    Коментиран от #63

  • 63 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #62 от "Иванов":

    Така,така всички праведни пътища водят към него. Да му мисли урумов ;)