Last news in Fakti

18 Май, 2012 13:54 1 809 5

СУ в писмо до Борисов: Рашидов да се извини

  • балчик-
  • су-
  • борисов-
  • иван илчев-
  • рашидов
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

 

В редакцията на Факти.бг се получи позицията на Академическия съвет на СУ "Св. Кл. Охридски" по повод изказването на министъра на културата - Вежди Рашидов, под формата на писмо до министър-председателя на Република България - г-н Бойко Борисов. Предоставяме позицията на нашите читатели:

 

Уважаеми господин Министър-председател

 

Академическият съвет на Софийски университет „Св. Климент Охридски” изразява пред Вас дълбокото си възмущение от арогантното и некомпетентно отношение на министъра на културата Вежди Рашидов към Алма матер. В медийна публикация от 16 май той заявява следното: „Ботаническата градина е дадена на СУ „Св. Климент Охридски” да копат и да садят кактуси и те нямат никакви други права, освен да са градинари.

Академическият съвет на Софийски университет намира това изявление, което противоречи на документите, подписани от самото министерство, за крайно неподходящо, некултурно, обидно за реномето на преподавателите от Биологическия факултет, признати два пъти като най-добри в страната от националната рейтингова система, и настоява за публично извинение от министър Рашидов. Особено възмутително е, че подобно изказване идва в навечерието на големия празник – 24 май.;

 

Уважаеми г-н Министър-председател,

 

Подобно неуместно изказване уронва престижа на цялото, ръководено от Вас, правителство. Искаме да Ви уверим, че ръководството на Софийския университет полага всички усилия, за да се изчистят възникналите в последно време недоразумения около Ботаническата градина в Балчик. Софийският университет се придържа отговорно към точното изпълнение на постановлението на МС и настоява тези недоразумения да се преодолеят законосъобразно и в разговори с кмета на Балчик, каквито до този момент ни отказват, а възбуждането на необосновани  настроения сред местните жители само задълбочават проблема.

Писмото е подписано от ректора на Софийски университет „Св. Климент Охридски” проф. дин Иван Илчев


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    1 0 Отговор
    "Оронва", хаха!
  • 2 Мост

    0 0 Отговор
    Рашидов: "Аз съм куче, не се притеснявайте. Искам каквото правя, да е в рамките на тоя мандат, защото искам да се хваля, да се фукам"
  • 3 П765

    0 0 Отговор
    подобно изказване идва след като на "селяните" от Балчик и на министерство на културата им писна
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 EmpEroR

    0 0 Отговор
    Най-добре ще е СУ да си преместят кактусите от там и да си направят собствена кактусова градина, да видим каква посещаемост ще имат боцковците им. Нищо лично, просто не ми харесва когато искам да посетя двореца в Балчик, да се налага да плащам и за кактусите на СУ(5лв. за двореца + 5лв. за кактусите).
    П.С. Радвам се, че на Царевец, Белоградчишките скали, Перперикон и т.н. няма "градини" с кактуси.
    П.П.С. Всъщност след като са толкова атрактивни тези кактуси, защо преподавателите от Биологическия факултет не се свържат с колегите си от Франция да направят и там една кактусова градина във Версайския дворец и да събират такса 10 евро за двореца и 10 евро за кактусите. Яе мигат да издържат поне 2 факултета :)