Last news in Fakti

13 Юли, 2019 15:48 13 643 91

Борисов - добрият ученик, който надмина учителя си

  • бойко борисов-
  • герб-
  • управление-
  • тодор живков-
  • комунизъм-
  • бкп

Тодор Живков би могъл само да завижда на Бойко Борисов за начина, по който контролира партията си и държавата

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

За старото правило, че най-добрите ученици надминават учителя си се сетих, когато видях как премина извънредното Национално събрание на ГЕРБ на 7 юли 2019 г. Защото картината много приличаше на конгресите на БКП от времето на Живков. Е, имаше и разлики – например синият цвят (Ехо, старата десница, как приемате заимстването на цвета, който беше ваша запазена марка – помните ли предизборното „Синьо утро” през 1990 г.?) или това, че при ГЕРБ събитието продължи малко по-малко от един час, а не няколко дена, както беше при конгресите на БКП. Но все пак на конгресите на БКП трябваше да се прочетат множество доклади и отчети, имаше изказвания, вярно предварително заявени и одобрени, говореше се с данни и числа, отчиташе се реална дейност и се приемаха подробни икономически и социални планове за бъдещето. Докато при ГЕРБ трябваше да се извършат само кадрови и структурни промени, а Лидерът да строи партийния актив в подготовка за поредните избори.

Само че и в тази кратка форма можахме да видим колко добър ученик на Тодор Живков е Бойко Борисов.

Той повтори умението на Живков безпроблемно да сменя втората фигура преди да се е превърнала в алтернатива – на времето такава е съдбата на Митко Григоров, Александър Лилов или Чудомир Александров, а сега на Цветан Цветанов. И при всички случаи това е направено предварително, а официалният форум само подпечатва решението с масово гласуване.

Вторият научен урок е затягането на редиците, за да не се самозабравят местните кадри. С тази цел Борисов отправи остри критики към своите хора, наречени анонимно „номенклатура”, „феодали”, „тартори”. Припомниха им се и „червените и сини лампички”, както и необходимостта от борба с корупцията, за да се върне усещането у гражданите за справедливост. Как да не се върнем към 80-те години и борбата на Живков за промени…

За прочистване на редиците беше създадена и Комисия по етика в ГЕРБ. Зад това неутрално име се крие не нещо друго, а познатата и на председателя на ГЕРБ от комунистическото му минало Контролно-ревизионна комисия, натоварена с функциите да проверява нередностите, да наказва и изключва провинилите се.

Имаше и изненадващи неща. Признавам, че не подозирах за размера на членския внос в ГЕРБ – 2 лв. годишно (сиреч със своите 90 хил. членове партията би трябвало да съществува със 180 хил. лв. годишно)! Този партиен членски внос показва за каква партия става дума – такава, от която членовете ѝ очакват облаги, а не партия, в името на чиито идеи са готови да работят и жертват нещо. Е, сега вече това ще се промени, като се въведе и принципът от времето на БКП за диференциран членски внос според доходите – интересно как при толкова много бивши членове на БКП не са се сетили по-рано.

Има още една разлика с конгресите на БКП – събранието на ГЕРБ беше само вътрешнопартийно – затягане на редиците, предупреждение, че партията си е на Борисов и на никой друг, попарване на каквито и да било надежди, че може да има и други личности освен Първия. Другото – политиката, обществото, бъдещето, беше само фон.

Всичко казано в ГЕРБ ми припомни един плакат от първите митинги на БКП след 10 ноември: „И без чл. 1 – БКП е ръководна сила!” Достатъчно е да заместим БКП с ГЕРБ или още по-добре – с Бойко Борисов и ще видим, че този плакат продължава да е актуален. Дали пък измислилите го през 1989 г. не са били бъдещите създатели на ГЕРБ? При това всичко това става днес, когато вече имаме утвърдена демокрация или поне в това вярват много български граждани и чуждестранни наблюдатели.

Май стажуването на Бойко Борисов при управлявалия страната повече от 30 години Тодор Живков се е оказало толкова успешно, че Ученикът е надминал Учителя.

Автор: Искра Баева

Източник: "24 май"


Поставете оценка:
Оценка 4 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    28 132 Отговор
    Да е жив и здрав още дълги години.

    Коментиран от #14, #20, #79

  • 2 СоцБоц

    155 22 Отговор
    Е къде и по какво го е надминал , освен по крадене и простотия?

    Коментиран от #7

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Боко имитацията

    130 15 Отговор
    Нищо не е надминал, Боко го мрази цялата държава останалите, които уж го харесват са зависими от него плазмодии и разбира се алчната му шайка герберасти ! Не ми обяснявайте, че печелел избори, всичйи знаят, как ги "печели" ! Ако има истнски реални, независими избори няма да има 12% вот, точно онези за които споненах ! Боко е бледо копие, плагиат най-обикноврна комунистическа шлака !

    Коментиран от #24

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 СссереМ

    23 93 Отговор

    До коментар #2 от "СоцБоц":

    Каквото ГЕРБ направиха за 10 години, бай ти тошо селското не направи за 30.

    Коментиран от #30, #44, #55

  • 8 Възраждат комунизма

    42 10 Отговор
    Национализацийте са в ход от няколко години,сега са наред лагерите на смърта.Комунизъм по американски модел.Наш патент,за първи път в света се прилага в България.
  • 9 Вова

    85 10 Отговор
    Тиквата е прстъпна мутра, имунизирала се като си направи партия и застана начело!

    Коментиран от #85

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 кифладжиев

    81 16 Отговор
    Нищо не е надминал Бойката той е бледа сянка на Жи4вков Живков мислеше за народа и просперитета на държавата и тя стана една от първите в Европата със заможно и доволно население със промишленост и индустрия А Бойката какво направи --- Разсипа икономшката разтери държавата създаде феодали по места които крадът на поразия въведе и обогати корупцията мафиотизира местните структуре на администрацията докаряа държавата до ДЪНОТО И ако това е добър ученик здраве му кажи

    Коментиран от #28, #49, #70

  • 12 Казуар

    56 9 Отговор
    Без някой да се се абонирал, от Фейсбук изпращат, че Борисов е на линия. Такива съобщения се изпращали на 215000 души да му слушат глупостите от джипа.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 алооооу

    57 12 Отговор
    Тодор Живков обичаше България, този нехае за страната и за хората! Никакви допирни точки, опитва се да го копира, но се получава неква карикатура на комара /онази с перата най му ходи. :D

    Коментиран от #17, #37

  • 16 Е няма по прост народ

    25 20 Отговор
    И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ... — из „На завой“
  • 17 ИМПЕРИАЛИСТ

    21 57 Отговор

    До коментар #15 от "алооооу":

    На село, кога почнат да колят свинките по Коледа, щом заквичи първото прасе в някой двор, то скоро заквичават и останалите в селото, дори преди да дойде при тях коляча. Благодаря Ти Господи, че ме запази жив да чуя комунистическото квичене.
    Този път Бойко ще им види сметката именно чрез строежа на магистрали, обществени сгради, водопроводи и т.н. След 10.11.1989г. за да не може народът да потърси сметка от комунистическите дерибеи, държавата бе съвсем организирано и по план на ДС, тотално разсипана. Със стопиране и нищоправене от страна на властта, народът бе докаран на границата на оцеляване, за да няма физическа възможност да потърси сметка за дерибействата на комунистите през така наречения социалистически период.
    Тези които се надяват власта да падне са като лисицата която вървяла след коча защото видяла, че мъдите му се клатят и чакала да паднат. Чакала цял ден и останала гладна.
  • 18 Bahti

    56 9 Отговор
    Трудно се забравя Живков! Когато шофьорчето... Аз бъркам. Това е пожарникар. Пак сбърках. Това е Геноцид! И си имам Тернинал 2! С това Гласуват Българите!

    Коментиран от #22, #23

  • 19 тони

    42 10 Отговор
    Е винетууууу ,писнанииии

    Коментиран от #31

  • 20 бивол

    14 59 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    БЬДИ ЗДРАВ БОЙКО С ТЕБ СМЕ.
  • 21 Тоти

    16 1 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Динозавър да те шиба
  • 22 факт

    5 8 Отговор

    До коментар #18 от "Bahti":

    прав ВИ пьт.

    Коментиран от #25

  • 23 Bahti

    2 6 Отговор

    До коментар #18 от "Bahti":

    Добре! Това е ресорчето на цар Симеон. Докато не е известно къде е Нинова. Явно сме ЯКО ТЪПИ!
  • 24 Алооо

    9 36 Отговор

    До коментар #4 от "Боко имитацията":

    не дей да говориш от името на повечето в бьлгария които го подкрепят,ВИЕ СТЕ ЕДНО НИЩО.
  • 25 Bahti

    10 1 Отговор

    До коментар #22 от "факт":

    Яловия Асвалт ти е Муци!
  • 26 Аааa

    41 7 Отговор
    Б. Б. - продажника , който продаде СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД !

    Коментиран от #29

  • 27 1098

    37 5 Отговор
    Не пишете глупости тоя не може изобщо да се мери със Живков все едно да сравняваш сомолет с колело а умствено изобщо нямя смисъл от коментар

    Коментиран от #34

  • 28 Димчо Несторов

    21 31 Отговор

    До коментар #11 от "кифладжиев":

    Е това не е истина, България първа в Европа по времето на ТОШО . Това виц ли е . Ами той Тошко Електрокарчето го каза; Социализъма е едно недоносче. Е кат си голям почитател на др ТЖ . що не уважаваш неговото мнение. 99% от населението псуваше соца и разправяше хиляди осмиващи вицове системата. Великата икономика ,която не можа да осигури на хората елементарни неща , че трябваше на черно да си купуват валута да си купят едни прости джапанки от Корекома , спомняте ли си калните касони с торбички прясно мляко и гнилите плодове които ни предлагаха , щото всичко останало се изнасяше за твърда валута. Краденето бе въведено като основно действие за оцеляването на хората , кат се започне от пирони и желязо и стигнете до салама и продукти от столовата. Най-просташката система в историята на човечеството довела до пълна морална деградация на обществото. Така ,че като се сърдите на лошата демокрация се сетете , че тази демокрация се прави от създаденият от Бай Тошо Българин!
  • 29 Ген Вазов

    20 27 Отговор

    До коментар #26 от "Аааa":

    Продажник е този ,който искаше да ни прави 16та република

    Коментиран от #36, #71

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 М Коралски

    15 23 Отговор

    До коментар #19 от "тони":

    Кат ти писна заминавай за любимия СъСъСъРъ и не мърси българската земя поганецо.
  • 32 Абре Дебре

    13 32 Отговор
    Бойко, Бой по червените кратуни !

    Коментиран от #56

  • 33 Другарка

    28 4 Отговор
    Другари, да изчистим опорната точка: харесваме Тодор Живков, но не харесваме Бойко Борисов, нали?
  • 34 СссереМ

    7 19 Отговор

    До коментар #27 от "1098":

    Единственото по което не може да се мери са само броят на фалитите,троле.
  • 35 Нар Маг

    21 28 Отговор
    О-ох ,че ми е кеф .Червените кхмери газ пикаят. 2019 - 20 вида тоалетна хартия кеф ти мека ,кеф ти по-твърда. Банани на корем, още не са стигнали цената на показния магазин по време на соца . Ефтинджан . Сто вида плодове , не едно прокиснало грозде накацано от мухи . 200 вида сирена,кеф ти български ,кеф ти френски ,кеф ти италианско или друго . 1000 вида питиета , ама не в корекома. Шоколади на корем . При бай-тошо вносен шоколад 3-3,50 лв сега след сума ти години същия за под 2 лева. Купих си един ДЕНИМ за 4.50лв при Тошо 15 лв , същото и с Рексоната при Тошо 13лв. Млека ,Йогурти стотици , кеф ти качествено кеф ти евтино. Домакински уреди в един магазин за техника повече от домакинските уреди продавани във всички магазини в цялата НРБ. Автомобили на Корем ,скъпи .евтини ,трошки , лукс , ако поискаш още днес може да си купиш . Да не забравя и чистачките , колкото щеш .щото при Тошо една чистачка да се откраднеше страдаше цялото автомобилно братство. Пазаруваш си в левчета и не мислиш ни за марки ни за долари.

    Коментиран от #47

  • 36 Аааa

    28 7 Отговор

    До коментар #29 от "Ген Вазов":

    Напълно разбираемо е ПОДЛОГИТЕ на Б.Б. да са възмутени ...

    Коментиран от #51

  • 37 М Коралски

    14 27 Отговор

    До коментар #15 от "алооооу":

    Като обичаше България Правешкия Тиквоч ,защо реши да я прави 16та република на Империята на Злото.

    Коментиран от #45

  • 38 Брях

    42 9 Отговор
    Образованието ли е безплатно или здравеопазването??? Заводи ли е построил или нулева безработица има??? Не да го надмине срещу него да бяга неможе го настигне.... от лизане езиците ви не изтъняха ли
  • 39 Пацо Испанеца

    43 7 Отговор
    Само при бай Тошово време, всичко си беше добре. Футбола беше на по-високо ниво, имаше образование, нямаше агресия в училищата, всеки можеше да ходи на плаж беден и богат, всичко беше евтино, изкарахме си щастливо детството. А пък сега през 2019-та всеки трети в пубертета се деградира, образованието се влошава, здравеопазването запада, мафиоти ни управляват футбола туризма и навсякъде. Бутна ни в Европейския Съюз и навсякъде сме последни по нещо. Затова само ще страдаме за нашите близки-емигранти и затова ще има демографска криза. БРАВО, БОКО. Аплодисменти, че направи немислимото за България и че ни развали всичко. Бъдеще, мечти и последния лъч надежда.

    Коментиран от #50, #52

  • 40 гост

    26 7 Отговор
    стига сте го сравнява ли с бай Тошо една година го "пази" голяма работа по време на комунизма нямаше да го пуснат и обувките на Живков да лъска некадърник

    Коментиран от #68

  • 41 Казуар

    19 20 Отговор
    При Живковизма всичко било добре, но винаги се пропуска това, че България фалира и много хора изпаднаха в мизерия. Фалира цялата социалистическа система начело със Съветския съюз.

    Коментиран от #43

  • 42 А Ти....О!

    25 4 Отговор
    Това което ГЕРБ (евро фондовете)направиха за 10 години го прегладувахме ние а те забогатяха като цар крез надминахме и гърците с тази разлика че те окрадоха евро фондовете но народа не е беден като българския наше бизнес мутри заровиха на море то 200 милиарда ами СЕГА ЩО не ходи тия народ на наши море а бяга навън всички гербаджии са БКП 2
  • 43 верно ли

    16 2 Отговор

    До коментар #41 от "Казуар":

    Сега, след толкова години, не си ли даваш сметка кой те е фалирал тогава? Цветна революция не става без фалит ;)

    Коментиран от #46, #48

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Казуар

    7 10 Отговор

    До коментар #43 от "верно ли":

    Плановата икономика фалира с гръм и трясък.
  • 47 ИМПЕРИАЛИСТ

    11 10 Отговор

    До коментар #35 от "Нар Маг":

    Това беше най-идиотският строй....Още помня блъсканицата пред американската палата на пловдивския панаир за да се докопаш до.............. НАЙЛОНОВА ТОРБИЧКА.....Реалността за онова време е просто НЕОПИСУЕМА и на това разчитат комунистическите гниди!!!
  • 48 ИМПЕРИАЛИСТ

    14 6 Отговор

    До коментар #43 от "верно ли":

    Сега търсиш под вола теле, та Сорос, та НПО, та световната конспирация... Вие БЯХТЕ и сте си некъдърни и алчни СВИНЕ, на всички нива, от ЦК на БКП, та чак до редовия секретар на ППО /с Политбюро на БКП съм нямал контакти за да ги преценя/..., а ТОГАВАШНИТЕ профсъюзни МАЙМУНЯЦИ въобще ми е ГНУС да ги коментирам...

    Коментиран от #58

  • 49 ИМПЕРИАЛИСТ

    12 9 Отговор

    До коментар #11 от "кифладжиев":

    Малко сте избързал, ОЩЕ СМЕ ЖИВИ ТЕЗИ КОИТО ПОМНИМ ТОВА:
    -опашки от тъмни зори ЗА САЛАМ, в провинциалните градове.
    - задължителните ДВЕ ЕДНОМЕСЕЧНИ комсомолско-измекярски БРИГАДИ- ангария, ЛЯТНА И ЕСЕННА за всички учащи. Т.н……,а изкупна цена на житото от селяните-кооператорите беше едва 0,03-0,04 лв/кг.
    - сложения през нощта срещу Гергьовден нелегален плакат, „БЕЗ ТОДОР ЖИВКОВ МОЖЕМ, БЕЗ АГНЕШКО НЕМОЖЕМ” в софийските хали.
    - полупразните магазини на „ПЛОД-ЗЕЛЕНЧУК”.
    -за плачевното състояние в промишлеността, която изоставаше бавно и необратимо под мъдрото ръководство на „РАБФАКОВЦИ”, не е нужно да споменавам.
    След 10.11.1989г. за да не може народът да потърси сметка от комунистическите дерибеи, държавата бе съвсем организирано и по план, тотално разсипана.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Ген Вазов

    15 6 Отговор

    До коментар #36 от "Аааa":

    Какви подлоги ,какви 5 лева ,не ме интересува ББ и не си получавам парите от него . Аз съм свободен гражданин , нито чакам за държавни помощи ,ни за субсидии кат червените буржоа , нито ме интересуват обществени поръчки. Не искам разни партийни секретари и ченгета да ми казват как да живея. Некадърно сплетническо племе , нищо не става от вас ,нищо-о-о . Ставате само за просташката соц система на некадърниците , а сега за тролене по форумите. Комунизма фалира другари ,пийте си хапчетата и си лягайте след Сънчо.
  • 52 Начко Михайлов

    12 4 Отговор

    До коментар #39 от "Пацо Испанеца":

    Футбола на ниво , айде бе .А опълченците на Шипка . Единственото голямо постижение на България е през 1994г , почти 5 години след Краха и благодарение на това ,че нашите футболистчета излязоха зад желязната завеса , да се научат и да си вдигнат самочуствието.
  • 53 Стойчо Мазгалов

    13 7 Отговор
    А бе кат кажат Правешкия , направо ми звучи като Кравешкия . Тоя Тодор Тиквуна освен да точи цели проводници за нищо го не бива. Ама и те почитателите му кат него . Пълни ръбове.
  • 54 Слабограмотен

    21 8 Отговор
    Като гледам минусите и плюсовете ..на вашите коментари..човек макар и неграмотен сдобива представа през кое време е бил по добър живота на българина...а именно по времето на соца....колкото и да подскача те днешните демократи и да плюете по соца...факта ,че населението се увеличило със милиони а сведена до минимум безработицата,,престъпност ,неграмотност ...тва мили ми ,,демокрачета" със банани не става....
  • 55 Така е

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "СссереМ":

    За кратко време много глупости и мизерия.
  • 56 Трябва

    8 0 Отговор

    До коментар #32 от "Абре Дебре":

    Сам да се удря по кратуната си.
  • 57 Простаци

    15 4 Отговор
    Българският народ е много прост и е логично да бъде управляван от простак. Трудно ми е да реша кой е по голям простак, бай Тошо или Суджука.
  • 58 ха ха ха

    14 5 Отговор

    До коментар #48 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Цял свят знае, че първата държава от Източна Европа, на която е приложена цветната пролет е България, тя е най-важната държава от всички, колкото и да ви обясняват нещо друго... главния коридор на наркотиците, отделно има големи залежи на злато, които доброволно сме отдали, за разлика от Сърбия, която не иска да споделя Трепча, затова и го взеха с малко кютек ;)
  • 59 Тръмп

    8 10 Отговор
    Искра Баева,като върла комунистка и чекистка едва ли знае какво е друго на комунизма!!!:):):)Комунистите са утайката на обществото!!!:):):)Комунизма е за овцете,дебилите, малоумните, крадливите,злобните,завистливите и плюещите камили,като другарката Баева!!!:):):)
  • 60 Земеделец

    7 3 Отговор
    Краят на тиквата от банкя ще е същият като на простака от правец. И много скоро ще го видим. Не предполагате колко скоро идва краят му.Помнете си коментарите тук.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Чичо Гошо

    5 2 Отговор
    Браво на Бойко. Той доведе Фолксваген. Чакаме следващите
  • 64 Димчо Несторов

    3 2 Отговор
    А бе кат кажат Правешкия , направо ми звучи като Кравешкия . Тоя Тодор Тиквуна освен да точи цели проводници за нищо го не бива. Ама и те почитателите му кат него . Пълни ръбове.
  • 65 анализ на времето

    4 3 Отговор
    Германци и Руснаци създадоха ГЕРБ, и те ще си го погребат!
    Затова и студеното отношение на Тръмп към Борисов и Доган въпреки покупката на самолети и предоставянето на бази за сметката на държавата България.Разни закуски на екран и пр.
    Тръмп е наясно с корупцията в милата ни Родина, в момента в който Борисов се пенсионера , то на власт ще дойде Американския модел, със друга политическа формация може Слави
    Трефонов да оглави държавата, съвсем реално при този недостиг на качествени хора в нормалния политически живот.

    Ще да е някой, който да пази гърба на Доган и Борисов...ако устиска толкова голямо напрежение и натиск...от всякъде!

    Коментиран от #69

  • 66 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 1 Отговор
    На село, кога почнат да колят свинките по Коледа, щом заквичи първото прасе в някой двор, то скоро заквичават и останалите в селото, дори преди да дойде при тях коляча. Благодаря Ти Господи, че ме запази жив да чуя комунистическото квичене.
    Този път Бойко ще им види сметката именно чрез строежа на магистрали, обществени сгради, водопроводи и т.н. След 10.11.1989г. за да не може народът да потърси сметка от комунистическите дерибеи, държавата бе съвсем организирано и по план на ДС, тотално разсипана. Със стопиране и нищоправене от страна на властта, народът бе докаран на границата на оцеляване, за да няма физическа възможност да потърси сметка за дерибействата на комунистите през така наречения социалистически период.
    Тези които се надяват власта да падне са като лисицата която вървяла след коча защото видяла, че мъдите му се клатят и чакала да паднат. Чакала цял ден и останала гладна.
  • 67 Нар Маг

    2 3 Отговор
    О-ох ,че ми е кеф .Червените кхмери газ пикаят. 2019 - 20 вида тоалетна хартия кеф ти мека ,кеф ти по-твърда. Банани на корем, още не са стигнали цената на показния магазин по време на соца . Ефтинджан . Сто вида плодове , не едно прокиснало грозде накацано от мухи . 200 вида сирена,кеф ти български ,кеф ти френски ,кеф ти италианско или друго . 1000 вида питиета , ама не в корекома. Шоколади на корем . При бай-тошо вносен шоколад 3-3,50 лв сега след сума ти години същия за под 2 лева. Купих си един ДЕНИМ за 4.50лв при Тошо 15 лв , същото и с Рексоната при Тошо 13лв. Млека ,Йогурти стотици , кеф ти качествено кеф ти евтино. Домакински уреди в един магазин за техника повече от домакинските уреди продавани във всички магазини в цялата НРБ. Автомобили на Корем ,скъпи .евтини ,трошки , лукс , ако поискаш още днес може да си купиш . Да не забравя и чистачките , колкото щеш .щото при Тошо една чистачка да се откраднеше страдаше цялото автомобилно братство. Пазаруваш си в левчета и не мислиш ни за марки ни за долари.
  • 68 М Коралски

    3 2 Отговор

    До коментар #40 от "гост":

    Нямало да пуснат Бат Бойко да лъска обувките на Тошо . Е как ще го пуснат , там се бяха наредили маса лъскачи , че нямаше място . Още си спомнят с носталгия за времето когато лъскаха обувките на ТЖ и за това толкова плачат за соца тези некадърници
  • 69 Доктор Михайлов

    1 3 Отговор

    До коментар #65 от "анализ на времето":

    Ау-у Тръмп бил наясно. Тоз Доналд ту го хвалите ,че е ваш човек ,после го плюете ,после пак го хвалите . Пиете ли си хапчетата .
  • 70 Стойко Неризов

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "кифладжиев":

    Не знам господине ,но през социализма всички що годе качествени продукти бяха скъпи . Като гледам цените , много стоки бяха 3-4 пъти по-скъпи отколкото сега , а пък и беше голям дефицит. Повече не искам и да чувам за социализъм,комунизъм и управление на БСП , всеки ден да се чудя как да си покривам нуждите и да ме държат затворен като маймуна в клетка. Не , благодаря.
  • 71 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #29 от "Ген Вазов":

    Какви глупости дрънкаш,да ти пикая на джапанките от корекома ,нашите бяха в пъти по хубави, а зарзават навсякъде по къщите имаше освен при мързеливите

    Коментиран от #72

  • 72 Димчо Несторов

    3 0 Отговор

    До коментар #71 от "Гост":

    Много хубави джапанки бяха тия българските , като дете не знам колко пъти съм се пребивал , щото им излизаше горницата , с какво ли не съм ги връзвал ,даже с тел , любимия артикул за ремонт при соца. Зарзават ,и ние отглеждахме като граждани и за това работата на всички куцаше . Щото никой не работеше това за което е призван. Баща ми и майка ми бяха мързеливи ,така ли щото работеха и трябваше поради некадърността на системата и в събота и неделя да работят да има какво да ядем. Тъпанар , а другарчетата да ги снабдяват безплатно и евтино щото бяха много работливи. Ти ще ми говориш за мързел милиционерче.
  • 73 ЕСЕСЕСЕР

    3 0 Отговор
    Бай Тошо и неговите хора са пълни мошеници. Караха хората да им работят ангария , продаваха им всичко 3-4 пъти по-скъпо , а за тях си го доставяха евтино или безплатно . Даваха ни право на 20долара за една екскурзия ,да се чудиш картички или сувенири да си купиш , да ли нещо за себе си , а те си купуваха валута по официалния курс и си купуваха каквото им сака душата. Този социализъм бе пълна измама наложен ни от оня сифилистик Владимир Илич и от Пияницата Георги Димитров и другия съветски гражданин Васил Коларов ,заедно с криминалните пуснати след 9ти септември.

    Коментиран от #80

  • 74 Живот след смърта

    0 1 Отговор
    БКП живее втори живот вече като ГЕРБ

    Коментиран от #76

  • 75 Смотан

    0 0 Отговор
    Продължавай да си вярваш хахахахахахаха
  • 76 Смотан

    0 0 Отговор

    До коментар #74 от "Живот след смърта":

    Тук си много прав но нещо ресурса....
  • 77 Изкукуригал

    0 0 Отговор
    Максимално изтрещя.
  • 78 Майна от Пловдив

    3 2 Отговор
    Плачете за Тошо щот ви даваше да крадете , пък бат Бойко е стиснат и не ви дава. Искате системата: ний ги лъжем ,че работим ,те ни лъжат ,че ни плащат. Да ама не . Тази система фалира 3 пъти при Бай Тошо. Гювеча свърши дрогари ,ку не ви харесва ,при Ким Чен Ун . Там тревата е безплатна , има да ручате докат почнете да се уригвате на зелено.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #73 от "ЕСЕСЕСЕР":

    А тоя какъв е, бе
  • 81 Нар Маг

    3 1 Отговор
    Бай Тошо и неговите хора са пълни мошеници. Караха хората да им работят ангария , продаваха им всичко 3-4 пъти по-скъпо , а за тях си го доставяха евтино или безплатно . Даваха ни право на 20долара за една екскурзия ,да се чудиш картички или сувенири да си купиш , да ли нещо за себе си , а те си купуваха валута по официалния курс и си купуваха каквото им сака душата. Този социализъм бе пълна измама наложен ни от оня сифилистик Владимир Илич и от Пияницата Георги Димитров и другия съветски гражданин Васил Коларов ,заедно с криминалните пуснати след 9ти септември.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Престъпника от Банкя

    1 2 Отговор
    Бойко е импотентно и страхливо мъжле, което предаде всеки един от нас, като ни остави в ръцете на Доган, Пеевски и техните кукловоди.

    Коментиран от #86

  • 84 Ново

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "СссереМ":

    Слон като люби бсп пак сте живи и нинова задмина своя учител костов но вие се гордеите с това
  • 85 Ново

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Вова":

    Защо нищо не пишете за вашта крадла и за хасковския каун
  • 86 Инженер Стрезов

    2 0 Отговор

    До коментар #83 от "Престъпника от Банкя":

    Не ми говори за Пеевски и Доган , че вий бесепарите се коалирахте с тях . Я ми кажи кой предложи Пеевски за Данс. БСП и ДПС заедно завинаги .
  • 87 ПАРАЛЕЛ

    0 0 Отговор
    Мисля си за "управлението" на Пабло Ескобар!
  • 88 ФАКт

    1 0 Отговор
    Да махнем думите и да погледнем делата!
    Борим се с корупцията, но тя процъфтява!
    Искаме заводи, но откриваме такива за нелегално производство на цигари!
    Непрекъснато строим, но направеното е с лошо качество!
    Искаме инвестиции, но инвестициите ни заобикалят!
    Уж се развиваме, а на практика си оставаме неприлично бедни!
    Българите уж харесваме как ни управляват, но предпочитаме да сме далеч от тук, някъде в Испания, Германия, Англия или на края на Света!

    Коментиран от #90

  • 89 Libre comme air

    1 1 Отговор
    И бойко ще си отиде като тато... не е далеч времето... като загубят местните избори ще отидат в историята.. во пропиляваме 10 години в мизерия...

    Коментиран от #91

  • 90 Следовател

    1 0 Отговор

    До коментар #88 от "ФАКт":

    Защо откривате заводи за нелегално производство на цигари
  • 91 Майна от Пловдив

    1 1 Отговор

    До коментар #89 от "Libre comme air":

    Мизерията се нарича социализъм , Жан Виденово управление и ченгеджийски номера. Забравихте гладните години ,когато ядяхте боб и домати с ориз до пръсване да спестите някой лев, как излизахте с дългоочаквания семеен автомобил само в неделя .а зимата го зазимявахте, как си купувахте с големи мъки 5 продукта за ядене след като сте обиколили всички магазини, как не бяхте виждали бойлер някои и до 80та година , а други цветен телевизор до 90та година , някои не бяха виждали и зехтин , как се борехте да ви прекарат домашен телефон и след родилни мъки и хиляда молби ,препоръки и връзки евентуално ви прекарваха дуплекс , който не можехте да ползвате ако съседа ви говори в момента. Някои от вас дори не бяха ползвали и тоалетна хартия .Добре ,че дойде демокрациятра ,че да влезете другари в 20век и да научите нещо. Но не можахте да промените гадния си манталитет да плюете и да мятате ония кафявите неща по нормалните хора. Щото Партията така ви е учила , да търсите врага навсякъде .