ФАКТИ.БГ

Феминизмът в Църквата: Има ли Бог гърди?

Аврам беше на 99 години, и бог се яви на Аврам, и му рече: Аз съм Бог Всемогъщи, ходи пред мени бъди непорочен. Битие 17:1

Публикувана: 26 Юли, 2019 10:00
53 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1179
Феминизмът в Църквата: Има ли Бог гърди?
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

През февруари 2018 Епископалната църква във Вашингтон приема историческо решение – да премахне половите /джендър/ местоимения за Бог в своите молитви. По-точно, премахват се мъжките местоимения. Съвсем точно, „Той“ вече няма да бъде употребявано за Бог.

Според решението, досега разбирането за Бог е било ограничавано, а тази стъпка „ще доведе до разширяване на разбирането ни за Бог“.

Епископалната „преподобна“ феминистка Линда Калкинс дори се опитва да даде библейско обяснение. Според нея, едно от имената на Бог в Стария Завет – Ел Шадай – означава „Бог има гърди“. /Именно в цитирания по-горе стих – Битие 17:1 е употребено Ел Шадай - Бог Всемогъщи/.

Според Калкинс, много жени не са част от църквата поради „системно мъжкия образ на Бога“.

„Ние искаме да чуем Бог на нашия език и с нашите местоимения“, категорична е „преподобната“ феминистка.

И така, има ли Бог гърди?

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 2.7 от 7 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
тъпчев
1 Отговор
Религията е най-големия бич и разединител на човечеството. Заради религиите се водят всички войни и хорята се мразят.

Коментиран от #4


Оценка:
-20 +14

Реално
2 Отговор
То е ясно,че тия в САЩ тотално са отлепили-яко ги друса шизофренията-няма спор.Тук вьпроса е-как нашето общество и бьдещите поколения да се опазят от този дебелизьм?

Оценка:
-3 +20

___†___
3 Отговор
Линда Калкинс е демонично чадо, сукала е от гърдите на Сатаната! Сатаната има гърди (изображенито Бафомет), чието мляко е отровно за душата и ума на човека!

Оценка:
-2 +27

Факт
4 Отговор

До коментар #1 от "тъпчев":


Благодарение на Православната ни религия сме се запазили като народ,култура,обичаи,писменост и т. н... за тези 500 турско робство-та не бьди толкова наивен и пьрвично краен в мнението си.

Коментиран от #11, #24


Оценка:
-6 +12

Не религиозен
5 Отговор
"Защото онази тайна, сиреч беззаконието вече действа, но само додето се отмахне отсред оня, който сега я възпира и тогава ще се яви беззаконният, когото Господ Исус ще убие с дишането на устата си и ще изтреби с явлението на Пришествието си" (2-ро Солунци 2:7,8) И затова Бог праща заблуждение да действа между тях, за да повярват лъжа, та да бъдат осъдени всички, които не са повярвали ИСТИНАТА, а са имали благоволение към неправдата ( 2-ро Солунци 2:11,12). А всеки сам за себе си избира- доверие към Словото на Бог или "оригинален" бунт.

Оценка:
-1 +3

Шабиха
6 Отговор
В Битие е казано че създавайки хората, бог ги направил по свой образ и подобие - мъж и жена ги сътвори. Т.е. или е двуполов, или не е един и има жена, богиня. По характер е избухлив, ревнив, изменчив и неведом - ами направо си е компилация от мъжки и женски характер.

Коментиран от #10


Оценка:
-13 +2

Morgoth
7 Отговор
От чисто библейска гледна точка Бог е същество, което е твърде сложно за да бъде разбрано от човека, а понятията за мъж и жена са свързани изцяло със земния живот. Също така Бог е единствен по рода си, което обезсмисля да се говори за неговия пол. Все пак остава факта, че Бог създава Адам по свое подобие, но тук по-скоро се има предвид не физическа, а духовна близост.

Оценка:
-3 +18

гост
8 Отговор
Може би заради такива"учени"християнството вече НЕ Е МОНОТЕИСТИЧНА религия,а политеистична!

Коментиран от #18


Оценка:
-1 +7

Минчо простия
9 Отговор
Изкам много ама много да избия всички човеци вяеващи в ГОСПОД.След това света ще стане прекрасно място за живеене.Ще стане РАЙЙЙЙЙЙ.

Оценка:
-14 +3

Да си знаеш
10 Отговор

До коментар #6 от "Шабиха":


Жената е направена от "ребро Адамово"-тоест по подобие на Бог-никьде не се споменава за пол.Както виждаме реално жените и мьжете са подобни един на друг-но с отличителни разлики...Та не пробутвай джендьрските си виждания тук..

Коментиран от #14


Оценка:
-2 +14

Глупости
11 Отговор

До коментар #4 от "Факт":


Това твърдение е безобразно и нагло, ще трябват доказателства.....

Оценка:
-5 +1

Ванчето
12 Отговор
Ти г-не си извратеняга, само за полове и извращения пишеш, това ли ти е в главата по цял нощ

Коментиран от #19


Оценка:
-6 +1

брутален нерез
13 Отговор
Стига глупости бе хора. Има ли Бог гърди - съвсем изтрещяхте. И къде ако не в щатите ще се опитват да вкарват въпроса за пол на Бог. Такъв въпрос в теологията и сред нормалните хора няма. И едно жокерче от мен ..и създаде Господ човека по свой образ и подобие - запомнете го това!

Оценка:
-2 +7

Шабиха
14 Отговор

До коментар #10 от "Да си знаеш":


Чети Битие бе, отворко:
"27: И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде."

Това още първа глава. Глупостите за ребрата са по-късни и показват само, че книгата е дописвана и преправяна. Първата жена, Лилит, избягала, трябвало нова жена и т.н.

Коментиран от #21, #22


Оценка:
-5 +4

Тост
15 Отговор
Религията е отрова!

Оценка:
-7 +5

Смотан
16 Отговор
За всекиго по нещо. Все още сме тука значи не сме напреднали.

Оценка:
-1 +2

Как един вярващ човек
17 Отговор
е бил в щатите и е присъствал за преговорите за ф16? Благодарение на които държавата се заробва. Раздвоение на личността ли е, или позицията и средствата са дадени от Бог за да научи той бедния народ как да вярва правилно. Като чета си мисля, последното време е свързано с голяма заблуда и манипулация. Явно сме навлезнали във времето, в което дословно четем и проповядваме каквото е казал Бог, но избирателно изпълняваме словото. Това важи за католиците, евангелистите, мормоните и всички други деноминации, в които вярата е само механизъм за обогатяване.

Оценка:
-2 +4

Чичо Тони
18 Отговор

До коментар #8 от "гост":


Ами то, християнството, никога не е преставало да бъде политеистична религия, независимо от многовековните напъни на цяла армада философи теолози. Какво са: Дева Мария, Сатаната, архангели, ангели и безчет светии (да не изброявам всички)? Защо вярващите им се молят пред иконите? (Светата Троица си е отделна "кауза пердута"). При политеизма винаги има един главен (най-силен и най-почитан) бог и цяла плеяда по-ниско поставени божества. Така че - нищо ново.

Оценка:
-2 +4

Госあ
19 Отговор

До коментар #12 от "Ванчето":


💯 % Малко по надолу има една статия за перверзиите в църквата. Сигурен съм, че урумката е от най перверзните. ДС, герб, патреоти и не знам още к'во.

Оценка:
-4 +1

Госあ
20 Отговор
И между другото урумка, Бог създаде първо джендърите. Безполови чехълчета като тебе 😂 И след това се появиха половете. Сатаната ли ти създаде, кой, не мое ти кажа. Така, че който иска да се нарича джендър или к'вото си иска. Къв си ти да казваш, кой как ще се нарича ?!? И друго, задължително закон за закрила на детето,че като видях какво правите религиозните, лошо ми стана. Ама нали чифутите така ви учат, те едно 90% са педофили.

Оценка:
-4 +0

Иванов
21 Отговор

До коментар #14 от "Шабиха":


Расъждавате логично. Според мен Бог е напълно всеобхватен и никой не може да каже нищо конкретно. Ангелите, които ни създадоха обаче са мъже и жени и Първите сред тях- Господ Светия Израилев ние наричаме Отец Небесен и Неговата съпруга- Майка Земна, Шекина. Те са всемогъщи! Такива са и техните святи Ангели наши Велики Учители, като Моше, Йешуа Мешиях Спасителя и Петър Дънов Утешителя. На изток са познати още Учителите Лао Дзъ, Буда, Махавира, а Небесния Отец и Земната Майка носят други имена. Така е според мен, но вие можете да вярвате както ви е удобно.)

Оценка:
-2 +3

Иванов
22 Отговор

До коментар #14 от "Шабиха":


Разсъждавате логично. Според мен Бог е напълно всеобхватен и никой не може да каже нищо конкретно. Ангелите, които ни създадоха обаче са мъже и жени и Първите сред тях- Господ Светия Израилев ние наричаме Отец Небесен и Неговата съпруга- Майка Земна, Шекина. Те са всемогъщи! Такива са и техните святи Ангели наши Велики Учители, като Моше, Йешуа Мешиях Спасителя и Петър Дънов Утешителя. На изток са познати още Учителите Лао Дзъ, Буда, Махавира, а Небесния Отец и Земната Майка носят други имена. Така е според мен, но вие можете да вярвате както ви е удобно.)

Оценка:
-3 +2

Иванов
23 Отговор
Позволих си да го напиша така директно, защото днес има много християни, които казват молитвата Отче наш, а като допрат до Вехтия Завет започват да се стришат и да викат, че той бил от дявола и тем подобни простотии, та човек не знае да се смее или плаче на техните умозаключения!!! Същото казват и за Беседите, а това не отговаря на истината.

Оценка:
-2 +2

Иванов
24 Отговор

До коментар #4 от "Факт":


А според мен, точно заради православната религия сме паднали под робство. Не тя, а инатът български ни е спасил от претопяване, червеното вино и яденето на нечисто животно като свинята. Но какво да ядат, като всички агнета са били откарвани в Истанбул да ги похапват фесляците? Червеното вино също е забранено за фесовете от Мохамет.

Оценка:
-4 +4

٩(͡๏̯͡๏)۶
25 Отговор
Да се коментира биологията му/ѝ е като да се мери колко килограма тежи Симфония №40 на Моцарт.

Коментиран от #28


Оценка:
-1 +5

(тост)
26 Отговор
По-важният въпрос е обратният. Имат ли гърдите бог? Защото съм закърмен с вярата и никой не може да ме отклони от нея.

Коментиран от #27


Оценка:
-0 +4

преминаващ
27 Отговор

До коментар #26 от "(тост)":


Кой па ше се натиска да те отклонява бе нештасник

Оценка:
-3 +3

Не религиозен
28 Отговор

До коментар #25 от "٩(͡๏̯͡๏)۶":


Точно и оригинално сравнение! Само, че вероятността коментиращите тук да познават Бог и да познават 40-та Симфония на Моцарт е 1:100...

Коментиран от #30, #34, #40


Оценка:
-2 +2

Шабиха
29 Отговор
Шехината - еврейският термин за присъствието на бога в света и едно от имената на самото божество, е в женски род, към нея се обръщат като към "Тя" ! Религиозните фанатици в коментарите по-горе да се образоват малко и да не врещят като настъпани. Не са им криви джендърите, че не знаят собствената си религия. Яхве няма едносъща природа, не е нито мъжко, нито женско божество и ако някой има ум в главата, ще разбере защо - няма как само един пол да даде живота във вселената, нужни са и двете начала - мъжко и женско, за да има съзидание. Древните са го знаели добре това, за разлика от много днешни дървени глави.

Коментиран от #42, #44


Оценка:
-5 +1

Електрошок
30 Отговор

До коментар #28 от "Не религиозен":


Знаем,че познаваш Бог и 40-тата Симфония на Моцарт(ма много бе!?),ама най ме кефи трактата ти по овцевъдство в една от по-предните теми!:)

Коментиран от #31


Оценка:
-0 +4

Не религиозен
31 Отговор

До коментар #30 от "Електрошок":


О, нарушаваш тишината...

Коментиран от #32


Оценка:
-2 +0

Електрошок
32 Отговор

До коментар #31 от "Не религиозен":


Като пуснах коментара и след това го прочетох отново изтръпнах-рекох си- ще стане страшно!Ама ми се размина!Така трябва да е-вярващите да гледат по-отвисоко,без дребнавости.

Коментиран от #33


Оценка:
-0 +3

Не религиозен
33 Отговор

До коментар #32 от "Електрошок":


Чудесен си ! Ако и да казваш, че сме от различни светове...

Оценка:
-1 +0

Госあ
34 Отговор

До коментар #28 от "Не религиозен":


Предпочитам девета симфония на Бетовен и ЕС. Вашият любимец Тръмп също не я знае номер 40. Моцарт е претенциозен и безличен освен това.

Коментиран от #36


Оценка:
-2 +0

Госあ
35 Отговор
И между другото, вмро и в частност урумката са финансирани от фондациите на сащ и чифутите за да компрометират и рушат ЕС. урумката има опит с ДС в тия неща.

Коментиран от #37, #38


Оценка:
-3 +0

Не религиозен
36 Отговор

До коментар #34 от "Госあ":


Сигурно имаш патент да се навираш в шамарите... Не ме интересува мнението ти! Така, че не ми го натрапвай! Моцарт е гений, а ти няма как да го оцениш...Виж за Тръмп...сигурно знаеш номера на обувките му, но няма как да влезеш в тях!

Коментиран от #51, #52


Оценка:
-2 +1

Електрошок
37 Отговор

До коментар #35 от "Госあ":


Начи освен малкия и среден бизнес да се ликвидира вмро и Урумов.Всички обратни да заемат ръководни постове(понеже според теб са по- морални)Да се проследи вселената дали се разширява или свива и да се вземат съответни мерки.Аааа.....и децата да се дадат на гей двойки по причини посочени по-горе.

Коментиран от #39


Оценка:
-2 +2

Не религиозен
38 Отговор

До коментар #35 от "Госあ":


Параноя !

Оценка:
-2 +1

Не религиозен
39 Отговор

До коментар #37 от "Електрошок":


Пропусна големите корпорации и "възкресяването" на семената..

Оценка:
-2 +1

Иванов
40 Отговор

До коментар #28 от "Не религиозен":


Хахаха!

Коментиран от #41


Оценка:
-0 +0

Не религиозен
41 Отговор

До коментар #40 от "Иванов":


Е, има и изключения и те не се засягат. Знам, че и ти приемаш нещата спокойно...

Коментиран от #43


Оценка:
-1 +0

Иванов
42 Отговор

До коментар #29 от "Шабиха":


Отличен коментар! Само те моля да не наричаш Твореца така. Ясно е, че в Името е Той и Тя, но не и така както си го написал. По- добре е по букви, Йот Хей Вав Хей, иначе наказанията са много сериозни.)

Оценка:
-1 +0

Иванов
43 Отговор

До коментар #41 от "Не религиозен":


Никой човек не е съвършен.)

Оценка:
-0 +2

НАТО ВЕЦ
44 Отговор

До коментар #29 от "Шабиха":


Расата на хората, произлязла от Сит и Енох, се нарича Jehovah. Адам е събирателно име за мъж и жена. Името на Ева се състои от три букви, а името на първоначалния или небесен Адам се пише с една буква Jod или Yod поради това то не бива да се чете Jehovah, а Jeva или Ева. В тази светлина, феминизма и мачизма са творения на неинтелигентни същества.

Коментиран от #45


Оценка:
-2 +0

Иванов
45 Отговор

До коментар #44 от "НАТО ВЕЦ":


По- скоро с А на мястото на Е.) Много си нагъл!)

Коментиран от #49


Оценка:
-1 +0

Иванов
46 Отговор
Истинското страшно и НЕПРОИЗНОСИМО Име всъщност е съвсем друго и ако си читав човек, Бог ще ти го даде. Иначе няма как да стане.) Затова дерзай! Всъщност вариантите на това Име са колкото звездите в Небето и за всеки човек има само Едно.) За всеки!

Оценка:
-1 +0

НАТО ВЕЦ
47 Отговор
Като човеци, няма как да познаваме "Необятното". Ако знаехме истинските имена на нещата, щяхме да можем да ги управляваме.

Оценка:
-0 +1

незнайко
48 Отговор
Разбира се, че има гърди. Всеки човек и жена и мъж имат гърди. Друг е въпроса дали има ЦИЦИ в смисъл виме за бозаене !!! Тази феминистка може да се гръмне !!!

Оценка:
-0 +3

НАТО ВЕЦ
49 Отговор

До коментар #45 от "Иванов":


Понеже съм "наглец", да кажа, че минуса не съм го сложил аз и нямам такива намерения.

Коментиран от #50


Оценка:
-1 +1

Иванов
50 Отговор

До коментар #49 от "НАТО ВЕЦ":


Това няма значение.) Важното е да разясним на хората, за да не вярват в щуротии и в последствие да губят вярата си и да стават безбожните. Тази нощ е на Небесния Отец, а утрешния ден на Земната Майка, нека душите ни празнуват!

Оценка:
-1 +0

Госあ
51 Отговор

До коментар #36 от "Не религиозен":


Ти не разбра ли,че изобщо не си ми на нивото за да пишеш такива коментари ? Докато не се научите на йерархия няма да се оправите. Но така е, при търгашите няма йерархия. Ти си фен на Туити , не аз - окей ? Как може да коментирате изобщо такива глупости 😂

Коментиран от #53


Оценка:
-1 +1

Госあ
52 Отговор

До коментар #36 от "Не религиозен":


😂 какъв ли "човек" треа си да харесваш некъв безскрупулен, необразован и безполезен хотелиер като тръмп 😂 -божи човек аахахаха

Оценка:
-1 +1

Не религиозен
53 Отговор

До коментар #51 от "Госあ":


Не ме интересува мнението ти!!! Нищо не променя ! Не си мисли, че като кукуригаш, наистина си петел ...

Оценка:
-3 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
папа Франциск
Главата на Римокатолическата църква с рецепта за проблема с безработицата и причината за него
Общество, което кара възрастните хора да работят прекалено дълго и кара цяло поколение от млади хора да не работи е глупаво и късогледо"

Още бисери