Last news in Fakti

28 Октомври, 2019 12:18 24 105 73

ДеБилщината в синьо - от глупост или целувка с Борисов?

  • демократична българия-
  • местни избори 2019-
  • борислав игнатов-
  • борис бонев-
  • герб-
  • софия-
  • кмет

Обединението по-скоро пречи, отколкото помага на дясномислещите

ДеБилщината в синьо - от глупост или целувка с Борисов? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Година и половина след създаването си обединението "Демократична България" дава поводи за повече въпроси, отколкото отговори. След три преминали избора е време за анализ. Детският период на "Да, България" премина и извиненията вече не вървят. А големият извод отново е тъжен за прогресивно мислещите "десни" хора в България. Към момента изглежда, че ако на това обединение възлагат надеждите си, то ситуацията им е по-скоро безнадеждна.

Фактите - резултат, недостатъчен за парламентарно представяне на изборите през 2017 г., един евродепутат, вкаран на косъм през миналата година и чутовен провал на местните избори с апотеоз София.

Провал, който предрекохме.

Основното подозрение, което може да се отправи към "Демократична България" е, че това е обединение, контролирано и работещо в полза на Бойко Борисов и ГЕРБ. Защото основното, което то постига, е да размива иначе силната "дясна" енергия в България и така да няма реална опасност за промяна на властта.

Защо са съмненията спрямо връзки с Бойко Борисов? От периода на създаването си досега "Демократична България" в лицето на лидерите Христо Иванов и Атанас Атанасов, говорят изключително безобидно политически , не критикуват запомнящо се, методично Бойко Борисов и ГЕРБ, и по никакъв начин не демонстрират капацитет и желание да са реална алтернатива на управляващите. Въпросът е не могат или не искат. Познавайки интелекта и на Иванов, и на Атанасов, изглежда, че е по-скоро второто.

И всичко това някак щеше да се случва по-скоро незабелязано, ако не беше въпиющата глупост на местните избори в София. Която беше най-голямото доказателство, че има нещо гнило в "Демократична България". И всичко води към това, че си имаме легитимирана патерица на ГЕРБ.

Да се представяш като опозиция и в момент, в който ГЕРБ е разклатен от редица скандали, от напускането на майстора на изборите Цветан Цветанов, и да издигнеш като алтернатива... Борислав Игнатов, е всичко друго, но не и реално желание за печелене на избори. Избори, които можеше да са началото на края, за управлението на ГЕРБ и всичко да тръгне от столицата. Вместо това станаха началото на края на поредните "сини" надежди.

Говорейки за алтернатива, няма как да не се намеси името на Борис Бонев. Човек, притежаващ всичко, което Борислав Игнатов няма. Но останал независим, без подкрепа от "десните". В студиото на ФАКТИ Бонев каза, че "10 години ЕС толерира мутренското управление на Бойко Борисов и ГЕРБ". Кога ли ще чуем подобно нещо от "Демократична България", вместо успиващи приказки за лека нощ? Но не, те бяха заети да издигнат кандидат, който спечели сходен брой гласове с незапомнения от никого Вили Лилков преди 4 години!

Странно е, когато цяла България знае за традиционните безумни цепения на вота на "десните" в София, от "Демократична България" да направят точно това. Позорно е, че от хора, гравитиращи около обединението, масово обвиняват Борис Бонев за резултата си. Фактите - Борис Бонев се занимава с проблемите на София от поне 10 години, официално. Кандидатурата му беше първата издигната на тези избори. И оттук нататък Христо Иванов и Атанас Атанасов трябва да отговорят адекватно на следните въпроси или да освобождават час по-скоро "дясното" и съзнанието на немалко хора, които им вярват.

Защо "Демократична България" не подкрепи Борис Бонев за кмет на София?

Уплашиха ли се в "Демократична България" от това, че Борис Бонев и "Спаси София" бяха най-яростните критици на Йорданка Фандъкова през последните години?

Защо "Демократична България" няма подготвени кадри, та се налага да бъде издиган човек с харизмата на фикус за кандидат в най-важния вот на град с традиционен "десен" потенциал? Човек, чийто провал предрекохме отдавна.

Защо при положение, че очевидно това обединение е толкова бедно откъм човешки ресурс, за кмет на София не се кандидатира някой от лидерите му?

Защо бе допуснато Мая Манолова да е на балотаж в София, при положение, че общата стойност на гласовете на Борислав Игнатов и Борис Бонев е близък до нейния резултат? При положение, че ефектът от разделянето на гласовете в София е ясен и на малките деца.

Радан Кънев ли беше единственият подготвен кадър на "Демократична България"?

Защо "Демократична България" се държи като секта, която изхвърля инакомислещите, подкрепя само строго партийни лица и няма модерността, за която се претендира?

Каква е основната политическа цел на "Демократична България"?

За кого работи "Демократична България"?


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 73 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фактите говорят

    167 76 Отговор
    Мая Манолова ще спечели

    Коментиран от #8, #11, #15, #55

  • 2 Гост

    230 46 Отговор
    Българите сме много прост народ след като отново подкрепяме гробаждийте

    Коментиран от #7, #28, #41

  • 3 Анти милиционер

    124 27 Отговор
    Как са "десни" тези фекалии на Сорос, след като той се обявява за крайно ляв???? Кого манипулирате?

    Коментиран от #12

  • 4 Софиянец

    30 51 Отговор
    Боже каква недомислица?! Десният консолидира вота си за Да България и Бонев, никой не е гласувал за ГЕРБ ако е истински десен. Резултатите го показват, ако Бонев беше приел предложението на Да България сега за първи път от над 75 години щяхме да имаме десен кмет.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 СССР

    95 22 Отговор
    Диктатурата на ГРОБ
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Готлиб

    22 42 Отговор

    До коментар #1 от "Фактите говорят":

    Ще спечели.... един голям силиконов. Абсолютна патка.
  • 9 Булка

    55 7 Отговор
    И на мен ми се иска да се целуваме с Борисов, ама като се сетя за кмета на Симитли и ме догнусява.

    Коментиран от #51

  • 10 БоневБ

    43 19 Отговор
    Като знаем какво писаха медийните бухалки, като ЦВИК, срещу арх. Игнатов и как не написаха и ред срещу Бонев - извода е ясен.
  • 11 Иван

    49 57 Отговор

    До коментар #1 от "Фактите говорят":

    А за Корнелия ли да гласува народът - отдавна комунисти не са му крали спестяванията.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ядеитн

    24 29 Отговор
    Я па тия! Ся на балотажо Герб ша мачка! Кекавите гражданя показаа че за чеп за зеле не стаят, саде се дерат и врекат.
  • 14 Искаш отговор

    44 5 Отговор
    Сорос и даващите пари немска и американска фондации.
  • 15 Иван

    42 42 Отговор

    До коментар #1 от "Фактите говорят":

    Мисля, че шансът и е колкото да удари шестица от тотото - към 1на 20 милиона. В София няма толкова балъци. Ако не лаеше толкова щеше да ми е по-симпатична. Хваща ме алергия като чуя комунист до плещи за смяна на модела. Някой идиот ляв стратег е писал talking points и всички ги повтарят като дебили. Не се научиха да говорят на човешки език - и как да научат нещо - то си трябва акъл и образование - издържани изпити по научен комунизъм не се броят. Любовта към СССР доказано не развива сиви клетки.
  • 16 ТТТ

    107 40 Отговор
    Правилно. Аз гласувах за Бонев и за кмет и за съветник. Това беше човека. Горд съм с постигнатия резултат на "моя" избраник. На балотажа няма да гласувам за герб. Всички срещу крадците. Айде малко да се смени властта та ако ще и с Манолова. Много се уядоха гробарите.
  • 17 Кокала

    23 35 Отговор
    Поздрав за всички ляво-мислещи куковици!
  • 18 аааа

    46 14 Отговор
    Зaщo "Дeмoкрaтичнa Бългaрия" ce държи кaтo ceктa, кoятo изхвърля инaкoмиcлeщитe, пoдкрeпя caмo cтрoгo пaртийни лицa и нямa мoдeрнocттa, зa кoятo ce прeтeндирa? защото са левичари.
  • 19 Byg

    37 69 Отговор
    Манолова е куц кон , тя няма капацитета да управлява едно село , не столицата. Това е най актуалния политик на компартията и силиците му стигнаха да е 10 процента след ГЕРБ , това е тя вече е политически труп.
  • 20 Отец нафарфории

    38 50 Отговор
    Васко ,Васко ,за толкова тъпи ли ни мислиш ,всички дясно мислещи ще подкрепим Фандъкова ,елементарна ти е уловката ,а истеричката да го духа
  • 21 Анти милиционер

    12 16 Отговор

    До коментар #12 от "ша повърна":

    Добре, червена Соросня. 😂😂😂😂
  • 22 До Всички квакащии :

    26 77 Отговор
    Бойко е Номер 1 !
    За Н-ти пореден път.
    И до Факти :
    Май не сте "Факти ",а сте поръчкови слугинчета :). Ама нищо , не сте само вие...
    Затова Бойко ще ви шиба по каските до припадък :).
  • 23 Добрият самарянин с дебелата тояга

    21 33 Отговор
    Подкрепям статията и оценката за тегавата, трагична и изветряла клоунада на ДемБг.
    Но списъкът на политическите трупове безапелационно се води от безумната трътла от Позитано - гжа Лъжа. Следват Сидеров, Атанасов-Иванов и чак тогава тоталното разочарование Измамамая Манолова.
    Номерът "Радев" не мина, така че и той е в редицата на политическите трупове.
  • 24 Лекар БГ

    50 10 Отговор
    ДБ са старите муцуни,които видимо не консолидираха син/десен вот.
    Борис Бонев ги наказа,здраво при това.Организацията"Спаси София"извади стотици безобразия,сътворени от Фандъкова и СО.
    Борис Бонев е от съвсем др.тип,човек и общественик.Не мутра,образован,с виждане.Неизхабен в т.нар."политика БГ".
    ДБ ....разочароващо.
  • 25 Добри от Добрич

    26 7 Отговор
    „Не критигуват запомнящо се, методично ГЕРБ” - все едно че чета „Работническо дело”
    Х. Иванов беше единствения човек, който се отказа от власта, заради принцини различия.
  • 26 Morgoth

    34 5 Отговор
    За съжаление БСП прояви повече разум отколкото десните. То вече и десни е трудно да им казваме, защото "ДА България" са повече леви отколкото десни, но както и да е. Ако така наречената градска десница нямаше двама кандидати сега Мая щеше да се е скрила някъде и балотажа да бъде между Бонев и Фандъкова. Тогава с експертна и непартийна кандидатура щеше да се обедини и протестния вот и всички срещу ГЕРБ. Да не говорим за математиката с общинските съветници, където двамата от Спаси София ще влязат с толкова гласове, колкото биха им дали между 6 и 8 съветници, ако бяха с коалиционна листа.
  • 27 сноу

    24 7 Отговор
    Изтъняха гушките ,засвириха цигулките,раздрънкаха се канчетата и настана незапомнен глад, след оклюцването на субсидийките и вСичкото юнак от ляво ,отдясно ,отгоре, отдолу ,че и доста от кръгома се вийна на опашка при дон Гойко, ръка да му целува
  • 28 5866

    48 14 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Малка поправка:
    Не българите, а ЦИГАНИТЕ основно подкрепят ГЕРБ
    Българите са прости, щото не им пука.

    Коментиран от #33, #42

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 gggw

    22 3 Отговор
    десните интриганти се опитват да оплетат и спаси софия в техните помии.. ама няма да успеят
  • 31 Евала брат

    17 2 Отговор
    Пари и пак пари.Няма десни идеи и тн.
  • 32 Ивайло

    17 10 Отговор
    Невероятно глупава публикация. Изумително.
  • 33 Грую

    23 6 Отговор

    До коментар #28 от "5866":

    Разделение според мен вече се прави доста трудно, но ще се прави все по-трудно на определенията "ром" , "българин " и "прост". И трите са по някакъв начин свързани и трудно се разделят. Има обаче един електорат, който е на хранилката на ГЕРБ. Това са назначени субекти, които преди това са били безработни , а сега са на хранилка по общините, назначени от общинските администрации на ГЕРБ. на тези хора им се вдигат заплатите всяка година защото те са на минимална заплата, а също така по възможност на всяко тримесечие им се осигуряват и премийки. Тези хора въобще не са малко и ако забелязахте в ранните часове всички кандидати на ГЕРБ имаха далеч по-голямо преимущество, отколкото към края на гласуването. Ето от тези хора дойде този ефект - от тези който знаят, че още рано в изборния ден трябва да се явят пред урните с роднините си, на които им пука да получават всеки месец аванс и заплата, а да не са безработни, с глас в ръката за ГЕРБ. даже според мен това е основния електорат на ГЕРБ и той е купен по законен начин.

    Коментиран от #35, #48

  • 34 Социолог

    15 18 Отговор
    Това е абсурден коментар .Демократична България била патерица на ГЕРБ . Аз не съм чувал човек повече от Атанасов да плюе Борисов , той дори надмина БСП . По скоро бих казал ,че Атанасов е агент на БСП. Друго откъде накъде ДБ трябвало да подкрепи Борис Бонев , на какво основание . Защо примерно ББонев не е подкрепил ДБ,. Самият Бонев заяви ,че той не вярвал в механичния сбор от гласоподаватели
    Той е прав да иска да провери подкрепата за своята платформа и постигна добър резултат. Сега е важно онази измекярка със съмнителен морал Манолова , да се прости с мечтите си и да си ходи в сливовата градина.

    Коментиран от #72

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Азсъмаз

    11 4 Отговор
    Можеше Бобката да обере протестният вот ама вече е късно. Сега пак тия ще ни управляват с има няма 150 хил гласа в София
  • 37 Казуар

    15 6 Отговор
    А кой е Борис Бонев, да не излезе, че е подобие на Бареков.

    Коментиран от #45

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Кореаца

    9 1 Отговор
    Лиз Близ,да може поне пръстчето да топнем в меда и да оближем.Жалка работа вече тако 30 годинки
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Очевидно

    8 10 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Вие простите подкрепяте БСП.
  • 42 Златичанин

    16 9 Отговор

    До коментар #28 от "5866":

    Голяма поправка.
    Циганите подкрепят БСП още от 90-те години, а когато председателя на Евророма Цветелин Кънчев беше в затвора лично Георги Първанов(тогава от БСП)го помилва.
  • 43 😃АНАЛлизатор😂

    16 12 Отговор
    Борис Бонев може да управлява някакво село в Странджа. Да управляваш голям град, столица на държава трябва да имаш стабилна партия зад гърба си. Борис Бонев е като този във вица: "Отива един да си търси работа. На всеки въпрос на работодателя, може ли да работи това и това, отговора бил един и същ-не мога. Е добре де какво можеш да работиш-мога да намирам кусури, отговорил мераклията за "работа".
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 инчхай

    11 1 Отговор
    демократични идиоти преди избори се плюят на избори се целуват гадовете
  • 47 Тиквун първи

    18 3 Отговор
    София е окупирана от армията на голите охлюви и ,,сините"плужеци!!Спасението ще дойде в деня на Апокалипсиса....
  • 48 територия бг

    7 0 Отговор

    До коментар #33 от "Грую":

    според мен правилно си разбрал как се купуват законно гласове много така наречени неграмотни безработни са на МРЗ и това е добре за тях също и много хора и ще стават все повече не могат да съберат стаж за пенсия и спесението им е инвалидни пенсий и гледачи на такива -нищо против против истинските инвалиди, такива са законите в тая държава, каращи се и прости българи и постепенно размножаващи се и превземащи периферията-селата, малцинства
  • 49 Зайко Байко многознайко

    8 1 Отговор
    Пак се оа@ахме, няма що! Разцепване и Гойко го наепва пак, заради соросоидни, псевдо десни и сини с лилав оттенък. Заслужаваме си ги!
  • 50 Зайко Байко многознайко корекция

    1 1 Отговор
    чети нацепва.
  • 51 празна дамаджана

    9 2 Отговор

    До коментар #9 от "Булка":

    Да ама булката с мократа фланелка от Барселона не не се гнуси и си получава 2 милиона на година за фелацио на пожарникарският маркуч защото не може да вдига самолета.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 авторе

    8 2 Отговор
    Каквито и песни да пеете за "дясното"... нормален човек няма да гласува за Бойкиев, Радан, Атанасов.... Жалко за единиците свестни, прилъгани от тази троица!
  • 54 Последствия

    5 1 Отговор
    Ами, ще ви кажа бе, Факти: Не е от глупост! Просто ДБ плачат за власт като вдовица за х*й! Това е, което ги интересува, а не България! Да сте ги чули да искат мандатност в партиите , или пък разделение на властите в държавата? Същите са като сегашните във властта! Нищо ново!
  • 55 Николай

    5 10 Отговор

    До коментар #1 от "Фактите говорят":

    Нека да спечели Мая да видим тогава как ще управлява. Може да покани Орешарски и Пеевски за съветници. Никой нормален и здравомислещ не вярва на тази комунистическа калинка. Па може и братя Галеви да се върнат.
  • 56 Ха ха ха ха ха ха ха

    5 3 Отговор
    Кво става, кой спечели изборите...
  • 57 Радан Педалов

    2 2 Отговор
    А обединението с БСП ли е правилното???Вие сте за психиатър,ако въобще има шанс да ви се помогне...
  • 58 Станьо

    13 0 Отговор
    Всички сте изтрещели ама мноо яко . Няма значение кой и как ще се казва кмета . Важно е , ама много важно да сме постоянно на улицата и да ги натискаме . Кметове , премиери , президенти ..когато си поискаме може да ги сменяваме ако сме народ . Не върши работа ..айде на улицата всички и е готов ..кво голкова .
  • 59 ооооооо

    3 4 Отговор
    тия "десни" са живи комунета, ченгета на Решетников!
  • 60 Хичо

    8 3 Отговор
    Вярно е, че Игнатов не беше харизматичен и най-добрия вариант за кмет, но по-големият проблем бяха хората в общинската листа. Водачът, Методи Лалов, бивш председател на Районния съд София, сам призна, че е станал председател благодарение на осъдената за незаконни специални разузнавателни средства бивша шефка на СГС Владимира Янева и след обяди с бившия шеф на ВАС Георги Колев и с #кой. Човекът сам си призна скоро, та докато ние протестираме срещу избора на #кой за шеф на ДАНС, Методи Лалов с подмазване си е уреждал постове чрез обяди със същия тоя човек. Години наред част от октопода, изпълнител на най-мръсните поръчки в системата, и ни карат сега да гласуваме за него??? Не, мерси. Такъв срам и позор са десните никога не е бил.
  • 61 Мега тапаци

    3 5 Отговор
    Тука освен някакви задръстени комунисти - журналисти има ли нещо друго?

    Коментиран от #73

  • 62 София

    9 4 Отговор
    Проблемът е, че ДБ много си повярваха и искаха те да са отгоре. Когато Бонев им каза, че държи да си е независим и не политически обвързан кандидат, но ако те искат, могат да го подкрепят. ДБ решиха да показват мускули. Те му казаха, че той трябвало да преговаря с тях все едно той им е длъжен. Човека в прав текст каза - Аз искам да съм независим, обичам си града и имам кристална история, показваща какво съм правил през последните 10 години, че си обичам града и това ме интересува, а не политически схеми. Проблема е, че у нас всички искат да са големи партийци и никой не иска да подкрепи честен и надъхан човек. Според мен ДБ направиха кардинална грешка, но те няма да я признаят като такава, защото Бонев нямаше да е послушко, а на партиите в момента им трябват послушковци като Фандъркова, Манолова и другите. Радан винаги много ме е дразнил, но трябва да се съглася с неговата стратегия този път, че ако партиите са ок да нямат послушковци и искат истински амбициран кандидат да спечели, трябва да се обединят около Бонев.
  • 63 Истината

    7 3 Отговор
    Някой злобеят срещу Мая Манолова,че била от бсп,и че не дясна кандидатура.И тези демократи от Да БЪЛГАРИЯ И ОСТАНАЛИТЕ ДЕСНИ СЪЩО СА ПРОТИВ НЕЯ ЗАЩОТО СЕ ПРИКРИВАЛА КАТО ДЕСЕН КАНДИДАТ.ИМА ДОРИ ПРИЗИВ ОТ ТЯХ КЪМ ВСИЧКИ ДЕСНИ ДА ПОДКРЕПЯТ ФАНДЪКОВА.АМИ НАЛИ И ТЕ СА БИВШИ КОМУНИСТИ.И ХРИСТО ИВАНОВ И АТАНАСОВ И КЪНЕВ.УЖ КРИТИКУВАХА ПРЕСТЪПНО ТО УПРАВЛЕНИЕ НА ШАЙКАТА А СЕГА ГИ ПОДКРЕПЯТ.ТОВА ЛИ ИМ Е ДЕМОКРАТИЧНОТО МИСЛЕНЕ.ЗА МЕН ТЕ СА ЛИЦЕМЕРИ И ДОЛНИ МОШЕНИКИ.
  • 64 Истината

    5 2 Отговор
    Някой злобеят срещу Мая Манолова,че била от бсп,и че не дясна кандидатура.И тези демократи от Да БЪЛГАРИЯ И ОСТАНАЛИТЕ ДЕСНИ СЪЩО СА ПРОТИВ НЕЯ ЗАЩОТО СЕ ПРИКРИВАЛА КАТО ДЕСЕН КАНДИДАТ.ИМА ДОРИ ПРИЗИВ ОТ ТЯХ КЪМ ВСИЧКИ ДЕСНИ ДА ПОДКРЕПЯТ ФАНДЪКОВА.АМИ НАЛИ И ТЕ СА БИВШИ КОМУНИСТИ.И ХРИСТО ИВАНОВ И АТАНАСОВ И КЪНЕВ.УЖ КРИТИКУВАХА ПРЕСТЪПНО ТО УПРАВЛЕНИЕ НА ШАЙКАТА А СЕГА ГИ ПОДКРЕПЯТ.ТОВА ЛИ ИМ Е ДЕМОКРАТИЧНОТО МИСЛЕНЕ.ЗА МЕН ТЕ СА ЛИЦЕМЕРИ И ДОЛНИ МОШЕНИКИ.

    Коментиран от #65

  • 65 Изостанал народ

    7 3 Отговор

    До коментар #64 от "Истината":

    Изостанала държава. Шейм то би булгаристейниън.
  • 66 Мхм

    1 1 Отговор
    Ристю трудолюбивия начи....
  • 67 Николай

    2 7 Отговор
    Лoшoтo e,чe нямa aлтeрнaтивa нa ГEРБ.Бoйкo кoлкoтo и лoш ca e,пoнe cмe в EC,пътувaмe cвoбoднo,имaмe пo-виcoки зaплaти cпрямo Cърбия,Aлбaния,Кocoвo,Укрaйнa и други cтрaни,a и Бoкo тиквaтa e приятeл c EC,a тe нямa дa ни изocтaвят.Нe хaрecвaм ГEРБ,aмa рeaлнo пoглeднeтe кaкви ca aлтeрнaтивитe:
    -БCП,кoятo ce хвaли c тeрoриcтични aктoвe и бoгocлoви нaциoнaлни прeдaтeли кaтo Гeoрги Димитрoв и Тoдoр Живкoв
    - Възрaждaнe,кoятo e чиcтo и прocтo руcкa пaртия,cпoнcoрирaнa oт Мocквa (личнo cъм виждaм Кocтaдинoв кaк cлизa oт джипoвe c руcки рeгиcтрaции)
    - ДПC(цигaнcкaтa пaртия в Бългaрия)
    - ВМРO c пoпулиcти #1 в Eврoпa и c Aнгeл Джaмбaзки дeтo имa мeзoнeт зa 8 млн eврo,a пaритe ca c нeизяcнeн прoизхoд.
    Дoкaтo нямa рeaлнa aлтeрнaтивa,дoкaтo нa хoризoнтa нe ce пoявят хoрa c чиcтo минaлo,кoитo нe ca били в БКП и ДC,ГEРБ щe пeчeлят вcички избoри,зaщoтo прocтo нямaт рeaлнa кoнкурeнция !!!
    -Това не мой анализ преписах го щото е точен и ми харесва.
  • 68 Аз, Врачанката

    5 1 Отговор
    Да се отклоня малко от темата за целувките и да ви кажа,защо във Враца ГЕРБ,спечелиха от първият път. Изкупиха гласовете на врачани,за 40лв на глас и после разправят,че небили корумпирана партия! Срам и позор!!!💶💶💶
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Славчев

    1 2 Отговор
    Първият тур мина. Въпросът е не дали Манолова ще е кмет, а дали ще узреем най после, че смяната на Фандъкова, ще бъде края на ГЕРБ. Всеки който не гласува за Манолова на балотажа, е за запазване на властта на Борисов. Трябва да избираме Борисов ли е по ценен или България. И сега ако си позволим партийни пристрастия и партизански изпълнения, жална ни майка.
  • 71 Аз, Врачанката

    2 0 Отговор
    До коментар#70.Каквото ида става на софийският балотаж,кюстендилката няма да спечели изборите. Нещата са предварително нагласени. Гербовистите,,играят,, с много пари,купуват поголовно гласове и по този начин печелят изборите.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.