Last news in Fakti

2 Януари, 2020 22:02 8 578 87

Руснаците показват архивни документи, че Полша още от 1934 г. е в сговор с Хитлер

  • боян чуков-
  • полша-
  • русия

Боян Чуков за последните спорове

Руснаците показват архивни документи, че Полша още от 1934 г. е в сговор с Хитлер - 1
Снимка: БГНЕС/EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

През последните седмици се наблюдава мощна информационна атака от страна на Москва по отношение на приравняването на Сталин с Хитлер в исторически план от евроатлантическата общност.

Рязкото изказване на Путин за полския посланик в Берлин през 30-те предизвика извикването в полското външно министерство на руския посланик Андреев във Варшава.

Путин нарече полския посланик в Третия райх „антисемитска свиня“.

Руснаците започват да показват архивни документи с неизвестни или почти неизвестни факти за Втората световна война. Например: Полша още от 1934 г. се намира в сговор с Хитлер.

Около 1 милион поляци се сражават на страната на Третия райх. Поляците се оказват по-големи антисемити от германците. Поляците изтребват повече полски евреи от германците. По тази причина Хитлер изгражда известните концентрационни лагери предимно на полска територия.

Румънците влизат със своите войски в СССР на 22 юни 1941 г. близо 45 минути преди германците. Около 360 000 унгарци воюват с невероятна жестокост срещу Червената армия през Втората световна война. В блокадата на Ленинград участват почти всички западноевропейски страни (французи, испанци, белгийци, холандци, датчани, норвежци, финландци...) със свои въоръжени формирования.

Почитането на хитлеристите в Прибалтика и Украйна е доказан факт.

При обновения прочит от някои руски историци България и Чехословакия се коментират в положителна светлина.

Руснаците дадоха ясно да се разбере, че повече няма да оставят без последствие гавренето в Европа с паметниците на загиналите червеноармейци.

Варшава първа разбра посланието. Полските управляващи започнаха да дават сигнали, че търсят смекчаване на конфронтацията с Москва.

За съжаление нашето обществено мнение не е готово напълно да осмисли реалната роля на Борис III и легендите за Тодор Живков в този драматичен за нас период.

Много от фактите са неизвестни за повечето българи. Все още в съзнанието на голяма част от нас са вкоренени исторически клишета за „монархо-фашизма“ от времето на „развитото социалистическо общество“.

Вероятно едно цяло поколение ще си отиде с тях.

Ние също се нуждаем от честен прочит на нашата история. Без нейното адаптирането към текущата ситуация, пречупена през различни идеологически призми (преди и сега). Остава да се отворят британските архиви за полета на Рудолф Хес до Великобритания.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El pepi

    101 27 Отговор
    И наще подлоги бяха в сговор с Хитлер но добре че сме братски народи!
  • 2 rusnak

    130 15 Отговор
    Каква е новината. Мине не мине някое десетилетие и еуропитеците се съюзяват за мазало с Руснаците. После бягат като наср..
  • 3 Бесен Язовец

    139 13 Отговор
    Така е, полската подлога най мръсната подлога!
  • 4 Тиберий

    131 7 Отговор
    Да се отворят за да се види че Англия е била благосклонна към Германия и всичко е било фарс

    Коментиран от #87

  • 5 VENOM

    93 13 Отговор
    Паметник на Йосиф Сталин във Варшава!
  • 6 слаботоков

    110 17 Отговор
    СЛАВА НА РУСИЯ!
  • 7 Хисторик

    88 7 Отговор
    В коалицията нападнала СССР също взимат участие Хърватия и Черна Гора!

    Коментиран от #51

  • 8 Бесен Язовец

    136 5 Отговор
    Не безизвестен факт е че концетрационните лагери в Полша са били охранявани от укри и имено укри и поляци заедно с части на SS. извършват най- големите зверства в Беларус!!!
  • 9 Тиберий

    93 5 Отговор
    Защо Гудериан не изби ингелизите при Дюнкерк Каква е тази смешна война Докога ще ни правят на балами

    Коментиран от #31

  • 10 Моля!!

    54 11 Отговор
    Честен прочит ли!? Баналната истина е ,че победителите пишат историята. Данни за събития се манипулират постоянно,в зависимост от интересите на управляващия "елит". Архиви се крият или се вадят,когато е изгодно. Публиката се вълнува, Pop Borislavov и останалата дружинка от плюещи също.

    Коментиран от #55

  • 11 соросоид дебил

    87 8 Отговор
    А дубру утро за неграмотниците в нашето затънтено село! Не само полските проститутки, ами цяла Европа и Америка е била в сговор с Хитлер бре главанаци! Поинтересувайте се малко за това, какво е правила всяка европейска страна по това време и ще видите, че цялата кал и кръв от ръцете си тези лицемери хвърлят само на Хитлер. Полша по това време е била по-фашистка от самата Германия. Проверете какво са правили поляците с украинците, беларусите, литовците в същите "окупирани полски" територии по късно които си връща СССР. Какво са правили с евреите даже в самият край на войната. За прогонените 12 милиона немци след това и избиването и ограбването на три милиона от тях по пътищата.
  • 12 на петолъчки

    14 94 Отговор
    Путин е евреин, затова се обижда толкова. Болшевиките са евреи, Хитлер се бори юдеоболшевизма. Ако не бяха американците да снабдяват болшевиките в началото на войната ония щеше да ги навре в Сибир.

    Коментиран от #21, #28, #43

  • 13 тнт

    76 4 Отговор
    И каква стана тя,целия ЕС с малки изключения са яли голям бой от Русия.Както се каза в един филм "до посиране и до попикаване"!Тези които не са били на източния фронт са поддържали с каквото се сетите войските на Хитлер,вкл. и ние!
    А, затова продължение от автора за Цар Борис ,може извадете архивите ,защо е нужно да се мълчи?
  • 14 юдеоболш

    10 108 Отговор
    Можеше и българите да участваме във войната срещу червената чума, всяка помощ щеше да е от полза. Имали сме много добре обучени летци в Германия. Малко са ни самолетите, но дори и с 300 машини щехме да окажем някакво въздействие в ключовите моменти.
    Жалко, че американците са били на странатана болшевиките.

    Коментиран от #23, #33, #56

  • 15 Мария Захарова

    80 7 Отговор
    Гей-шайката от ЕП се опитва да реабилитира фашизма обаче няма да им се получи. Ако се наложи ще получат и урок номер 2!
  • 16 Нека да чуем сега

    55 5 Отговор
    нашите "историци", архивари евро и трансатлантици -демократи с една дума. Нали и те се пъчат с пилешките си гърди при големите.
  • 17 Обикновен Бг

    69 5 Отговор
    Британците никога няма да отворят архива си за този полет на Хес и посреднощната среща между него, кралицата, и Чърчил.
    А и както върви май ще се окаже вярно теорията, че Полша е мислила да превземе Германия и е нахлула в Германия.
    Абе я сега евродемократите да кажат нещо.
  • 18 юдеоболшевишка работа

    14 70 Отговор
    СССР без американската помощ си е отивал. СССР-САЩ вечна дружба по еврейска линия.

    Коментиран от #20

  • 19 322

    9 61 Отговор
    Защо евреите, които са успяли да избягат в СССР, са били връщани обратно на Германия? Защо Путин, не покаже инструкциите на КГБ за концлагерите, с който помагат на Германия, заради богатия си опит със Сибир?
  • 20 Сух

    37 4 Отговор

    До коментар #18 от "юдеоболшевишка работа":

    И сшт също са си отивали без русите
  • 21 898

    72 6 Отговор

    До коментар #12 от "на петолъчки":

    Още един заблуден от американската пропаганда! Какво са снабдявали,от подводниците на Дьониц копърка не е можела да премине!Чети за конвоите ,толкова американско желязо има по дъното на атлантика,че можем пак да си отворим Кремиковци три пъти!Ъхмм!Впрочем СССР всичко е заплатил на САЩ в злато, да ти имам съюзниците,а?

    Коментиран от #24, #29

  • 22 Порно

    30 2 Отговор
    Отдавна не съм факал полякиня. Явно липсвам на цялата им нация. Извинявам се , ще се поправя , дано не е късно.
  • 23 бош

    27 4 Отговор

    До коментар #14 от "юдеоболш":

    Тогава,наци щяхме наистина да бъдем бити и окупирани! Значи детската ти мечта щеше да се сбъдне и на центъра на София щеше да има Т-34 до Цар Освободител!
    А,американците не са прости знаят с кого да са съюзници!

    Коментиран от #25

  • 24 болш

    10 77 Отговор

    До коментар #21 от "898":

    Казват, че са ги снабдявали с петрол, освен с камиони и не знам си какво още. По-важното е, че САЩ и Англия бомбят рафинерии и стратигически обекти, което отслабва немската армия. Мислиш, ли че руснаците са могли да издържат на блиц-крига (изстребили чисятят небето, леки бомбандировачи - всичко шаващо по земята и тн.) , ако германците са имали ресур да го поддържат?

    В крайна сметка ние, българите, трябва да съжаляваме, че СССР победи и направи от хубавата ни държава тази кочина, която очевидно още 100 години няма да се оправи. След турско робство сме тръгнали чудно добре, но след болшевишко няма оправия. То всъщност никога не е свършвало.
  • 25 болш

    5 52 Отговор

    До коментар #23 от "бош":

    Не съм наци и детската ми мечта е да няма нито един комунистчески паметник в българия.
    Дали това десетилетие ще бутнем Моча в София? Не, разбира се.
  • 26 ватсона

    11 20 Отговор
    Значи болшевиките са отмъкнали и полските архиви.
  • 27 Незнайко

    49 2 Отговор
    И въпреки мръсотията,която извърши прeз 1945 г. Пoлшa пoлучи зaпaднитe тeритoрии, в тoвa чиcлo Врoцлaв, Гдaнcк, Жиeлoнa Гурa, Лeгницa, Шчeчин, тeритoриятa нa Бялиcтoк – c пocрeдничecтвoтo нa Cтaлин, cпoрния c ЧCCР Клoдзкo. C eднa думa Пoлшa пoлучи /върнa cи/ тeритoрия oт eднa чeтвърт oт Гeрмaния. Дaжe бившaтa ГДР нe иcкaшe дa дaдe нa Пoлшa Шчeчин и въпрocът бeшe рeшeн прeз 1956 г. c пoмoщтa нa CCCР.
  • 28 СССРБарета

    50 4 Отговор

    До коментар #12 от "на петолъчки":

    ако руснаците бяха разбрали, че краварника играе Двойна игра и подкрепя и Хитлер и Съветския съюз само и само да се самоунищожават щеше да ги навре на обратната страна на Луната дето не са стъпвали И до ден днешен!
  • 29 Тиберий

    47 2 Отговор

    До коментар #21 от "898":

    Ако не е било това злато щатите още да са в депресия Американец за съюзник като таралеж за възглавница
  • 30 Мима

    7 54 Отговор
    Руснаците, вече се осират тотално! Те изкараха, че целият свят е в затовор срещу тях!? Ако е така, възниква въпроса защо?!
  • 31 Чичо ти

    50 5 Отговор

    До коментар #9 от "Тиберий":

    След като немските генерали извършват класически чувал на бягащите англичани , в последният момент Хитлер ги спира и забранява тяхното унищожение. На техните учудени въпроси обяснява - Оставете ги , те получиха своя урок. На този етап е искал само поредното английско признание на статуквто , а не да воюва с тях. След което следва поредица от заблуждаващи маневри на неговите армии с които трябва да приспи руснаците, от неговата основна цел- инвазията над СССР . И така Хитлер имайки цялото европейско трудоспособно население , остава само да си подсигури суровините , които са в СССР , и му трябват за да господства над останалият свят. Първата червена лампа за германската обреченост се вижда в края на лятото на 1941г . В битката при Елма ,германските войски са принудени да бягат назад , избягвайки обкръжение след контраатака на руските танкове . И за останалият свят става ясно, че този път германците са си намерили майстора, и на чия страна да застанат .
  • 32 Хрониките на Евразия

    4 52 Отговор
    Пуснаха всички копейки да поддвърждават манипулациите с историята от Путин ..

    А помните ли как уж Хитлер бил казал - че германската нация , претърпяла поражение във войната , няма право да съществува ?
    Да ама не го е казал , измислици на такива продажни историци , както този написал статията ..
    А помните ли , как НКВД и Червената армия , при отстъплението е унищожавала всичко в градовете които е изоставала в паническо бягство ?
    Ето това е вече по заповед на Сталин , да изгарят и селата , за да не могат германците да се топлят през зимата , по този начин и хиляди съветски граждани са измръзвали до смърт ..
    Но никоя Копейка , това няма да ви го каже ...

    Коментиран от #53, #59

  • 33 Напомняне

    20 3 Отговор

    До коментар #14 от "юдеоболш":

    "Жалко, че американците са били на страната на болшевиките."

    Е как няма да са, като те ги създадоха и финансираха? Еврейските банкери от Уолстрийт задкулисно са наливали пари в политиката и на Ленин, и та Хитлер, с лукавата цел да бъдат сблъскани две от най-силните гойски държави в Европа - Германия и СССР, та взаимно да се избиват и изтощават. Я покрай тях да понасят жертви и щети и повечето други бели християнски народи в Европа.
  • 34 Хрониките на Евразия

    6 34 Отговор
    И с всяка измината година , ролята на Путин в разгрома на хитлеристка Германия , все повече нараства ..
    Накрая , преди да го изнесат от Кремъл , ще го възнясят , че заедно с лейтенант Алексей Берест, сержант Михаил Егоров и младши сержант Мелитон Кантария е забивал знамето на Райхстага ..
    Можем да се обсаложим ?

    Коментиран от #35

  • 35 Монгола

    37 1 Отговор

    До коментар #34 от "Хрониките на Евразия":

    А не тебе от отверстието ти стърчи шареното знаме на ЛГТБ!!!

    Коментиран от #37, #39

  • 36 До 32

    38 2 Отговор
    Аз не помня Червената Армия да унищожавала села. Но помня как съюзниците бомбардираха Дрезден, ей така, без никаква стратегическа цел. И как пуснаха атомните бомби в Япония. А що се отнася кой е сложил знамето над Райхстага, не е Кантария ами Клинт Истууд и Силвестър Сталоун. Кантария е измислица на Сталин и неговите историци.

    Коментиран от #38

  • 37 ххх

    9 16 Отговор

    До коментар #35 от "Монгола":

    Леко ,че ще си направиш някой аневризъм от напъване! Да допълня колегата.Над Хирошима и Нагасаки не са хвърляли демократични атомни бомби от САЩ неее, това е долна инсинуация на алкашите!
  • 38 Хрониките на Евразия

    3 18 Отговор

    До коментар #36 от "До 32":

    «Първите репетиции за Парада на Победата ще започнат в градовете с над милион жители , на 9 януари »,– заявиха от Генералният щаб ..
    А сега седни и прочети някоя книжка по история на Втората световна , може би ще разбереш , защо нито Сталин , нито Хрушчов са правили паради и защо съветските архиви Путин ги засекрати до 2042 година .. .

    Коментиран от #42

  • 39 ххх

    11 1 Отговор

    До коментар #35 от "Монгола":

    Грешка беше за Евразиеца!
  • 40 Е как да има

    10 16 Отговор
    парад след като американците, англичаните и храбрите французи са победили Хитлер.

    Коментиран от #66

  • 41 Изводът

    3 28 Отговор
    Путин се оказа по-дребна душица,отколкото изглежда,а горните коментари не оставят никаква надежда да станем нормална държава.Натискът за претопяване на бялата раса продължава от Френската революция насам.В Германия продължават да строят лагери за мигранти и на нас няма да ни се размине!САЩ,Германия,Англия,Франция,Русия се управляват от едни и същи индивиди,които знаят как да манипулират масите.Оказа се,че това не е никак трудно.Колкото и да е неприятно,ние наистина сме гои,зомбита,неспособни да различим и реагираме на елементарна лъжа и провокация!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 ВЪПРОС С ПОВИШЕНА ТРУДНОСТ

    10 13 Отговор
    Защо ние платихме репарации на съветския съюз без да сме дали и един изстрел срещу него не сме участвали във военни действия и бяхме обявени за страна агресор , а Румъния участвала активно във войната - знаете как и в блокадата на Сталинград и т.н. не се води страна агресор и не е платила репарации ? Въпрос от времето на социализма - така ми казаха да мисля !

    Коментиран от #45, #47, #50

  • 45 Защото Историята ни са я манипулирали

    14 1 Отговор

    До коментар #44 от "ВЪПРОС С ПОВИШЕНА ТРУДНОСТ":

    В Македонско и в Гърция, твърдят, че наши военни са вършели извращения, и даже мога да ти гарантирам за един такъв реален случай, в който след войната идват в Бг едни македонци да издирват определен наш главен военен, намират го и го пребиват.
  • 46 Да добавя, че

    14 0 Отговор
    нещата не са лични. Плащаш репарации не само на тези, които си нападнал, но и на всички победители, ок?
  • 47 А и инфото ти не е вярно

    11 0 Отговор

    До коментар #44 от "ВЪПРОС С ПОВИШЕНА ТРУДНОСТ":

    Румъния плаща репарации.
  • 48 Монархофашизмът в царство България

    31 4 Отговор
    Монархо-фашизмът в България е факт от 09.06.1923г., на който ден законното земеделско правителство на големия българин Александър Стамболийски, разполагащо с 2/3 мнозинство в Народното събрание е свалено с дивашки кървав преврат от "Демократичен сговор" - едрата градска буржоазия, със знанието и мълчаливото одобрение на цар Борис-3.

    Хиляди българи земеделци са избити от фашистките превратаджии. Това е второто масово избиване на българи от българи след Войнишкото въстание от септември-октомври 1918 г., когато са избити около 300 български войници от български царски кадети и немски части, в околностите на София. Самият министър-председател на Царство България е зверски измъчван и убит с разчленяване - български фашистки патент, като главата му е занесена в София на кръволока професор Ал. Цанков.

    През септември 1923 г. избухва Септемврийското въстание за сваляне на фашистките превратаджии, което за пореден път е удавено в народна кръв - хиляди българи за избити от български войници и шпиц команди без съд и присъда!!!

    Това ако не е било зловещ фашизъм, то кое е тогава?

    Мусолини и Пиночет ряпа да ядът пред зверствата на българските фашисти и техния съучастник цар Борис-3.

    Ами кой дава по 50 хиляди лв. награда за отрязана партизанска глава в царство България през 1941-1944 година?

    Фашистката свиня Богдан Филов, въвлякъл България във ВСВ на страната на нацистка Германия и "добрият" български цар Борис-3 нищо не са знаели за рязането на партиза

    Коментиран от #74

  • 49 Монархофашизмът в царство България

    25 2 Отговор
    (продължение)

    Фашистката свиня Богдан Филов, въвлякъл България във ВСВ на страната на нацистка Германия и "добрият" български цар Борис-3 нищо не са знаели за рязането на партизански глави, пъ плащали по 50 хиляди лева за отрязана глава... Така ли г-н Боян Чуков?

    Чувствам се лично засегнат, защото на мой дядо брат му, завършил ветеринарна медицина във Виена е умрял следствие на зверски побой заради участие в Септемврийското въстание... Така един от клоните на българското дърво е откършен преди да даде плод...

    За чест на българския народ същият организира мощно съпротивително движение - партизански отряди и бойни групи в градовете. Само през 1941-1944 г. са загинали над 9700 партизани и близо 20 хиляди ятаци, помагачи и просто невинни деца в борбата срещу монархо-фашистката власт. Хиляди други са били интернирани в трудови лагери и хвърлени в затворите. Ето затова цар Борис-3 не изпраща български войници срещу СССР. Другите причини са допълващи...
  • 50 Лъжеш като циганин русофоб

    23 2 Отговор

    До коментар #44 от "ВЪПРОС С ПОВИШЕНА ТРУДНОСТ":

    България запазва териториалната си цялост на Парижката мирна конференция от 1947 година само благодарение на застъпничеството за България лично на Сталин и на Молотов.

    Никакви репарации не сме плащали на СССР, а точно обратното, по времето когато СССР възстановяваше своите десетки хиляди разрушени и изгорени градове и села, този разрушен от германските нацисти СССР отпуска приятелски заем на Народната република България с лихва само от 2% за развитие на българската икономика.

    Репарации и то не всичките сме платили изключително на Гърция, а на искането за репарации и за Пиринска Македония от страна на Тито, Сталин се възпротивява и Тито подвива опашка през 1947 г. Гърция пък е искала българските земи чак до билото на Стара планина и е била подкрепяна безрезервно от Чърчил.

    Коментиран от #58

  • 51 Румяна Костова

    12 3 Отговор

    До коментар #7 от "Хисторик":

    Черна гора по това време не съществува като самостоятелно кралство, а е в състава на Югославия, при започване на ВСВ Черна хора е окупирани от италианците.Косово и половина Хърватия също са били под италианско управление. Така че, да се говори как Черна гора е водела някаква самостоятелна политика не е съвсем точно.
  • 52 Иван

    10 1 Отговор
    Всичките теэи педерастки сатанински свине,участвали в блокадата на Ленинград,да бъдат иэтребени.
  • 53 Хари

    14 3 Отговор

    До коментар #32 от "Хрониките на Евразия":

    Кои съветски граждани са измръзвали? Тактиката на изгорената земя се е прилагала до момента, в който руснаците са отстъпвали до старата си граница. Там спират и се организират за отбрана. Населението на Литва, Латвия, Естония, Украйна до река Дон е посрещало немците като освободители. Това, което се е случило с немците, след като са навлезли в Русия е ясно на всички.

    Коментиран от #76

  • 54 Хари

    14 1 Отговор
    Законите на войната ка жестоки о непонятни за изнежените дупета на сегашните народи. Дано никога не се стогне отново до такова изпитание. Съюзи, договори и какво ли още не се е правило за да се избегне или забави войната. Никой народ не е виновен за това, че управляващите са изпаднали в масова истерия. Безпримерната жестокост, която е обхванала всички хора е факт и да се обвиняват едни или други, че са били по-жестоки е тъпотия. Факт е, че единствено руснаците защитават територията си до край. Нормално е след това да прегазят всичко, което се е опитвало да прегази тях. Единственото общо между народите от онова време е омразата срещу евреите. Това е странно.

    Коментиран от #78

  • 55 Дух

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "Моля!!":

    Няма такиви филми!
    Архивите назовават неща със имената им!
    Навремя българи дадоха оценка на действия и сьтрудничество на цар Борис с Хитлера като приемлива.Имаше мнение,че цар действаше с оглед да опази народа на Бьлгария от активни бойни действия и военни жертви.
    Погребение на царя поувзва,че признателни бьлгари оценяват това.Хиляди тогава бяха в траур по улици.Това го дават архивите.
    А днес кьде се дена тази"народна любов"?На гроба нв Борис я има,я няма десетина запалени свещички.Та,изводьт е следни: Архивите са истина,а ФУРНАДЖИЦСКИ ЛОПАТИ,типа теб нямат шанс да замажат истина.И за това ще получиш вьзмездие.
  • 56 !!!

    10 4 Отговор

    До коментар #14 от "юдеоболш":

    Сьрби затова ви мразят,чтото от трьнско излитах фашистки самолети,дето бомбардираха Югославия.А бьлгарски хитреци това го наричат "логистически"услуги за Германия!
  • 57 Nostradamus

    2 19 Отговор
    истината е че русия нападна полша заедно с германия и те започнаха втората световна война. Имаха и договор с немците за ненападение , но в крайна сметка духаха супата , диктатора сталин попиля с некъдърноста си 20 милиона руснаци , губещата германия даде 8 милиона , кой губи и кой печели ако има такива въобще , вие кажете. А като погледнем и настоящото състояние на нещата в русия и германия , явно който може си го може , некъдърника си е никадърник.
  • 58 Монгомъри

    1 11 Отговор

    До коментар #50 от "Лъжеш като циганин русофоб":

    Абсолютна истина.
    Да го знаят бьлгарски мекерета!
    А Сталин е за бой,дори за убиване.
    Югославия трябваше да получи репарации от Бьлгария,които й се полагагаше.Като ги прибираше Гьрция.И СССР дали ни вьрнал тези бьлгарски кредити?
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Адолф Путлер

    0 12 Отговор
    По-точно Путин с Хитлер
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Обикновен Бг

    6 1 Отговор

    До коментар #62 от "булгаристан":

    Прав си за повечето неща. А най-важното от което е, че и тогава олигофрените са били мнозинство, както и сега. Тогава германци, сега американци.
    Но недей да пишеш за ВСИЧКИ. Съпротивата е била огромна тогава.
    Но нищо не се е променило, и на йота.
    Даже е станало много по-зле и от тогава.
    На 1 място сме по смърт.
    Виж Сирия, Ирак, Сомалия на кое място са.
  • 64 Май 9

    14 3 Отговор
    Като анализираме днешната ситуация е като преди 80-85 години. Германия създаде ЕС - или превзе Европа с мирни средства. Същите държави които и тогава са били срещу Русия и днес са си пак срещу тях. Пак за всичко Русия им е виновна. Ако трябва да тръгнат на война, списъка ще е същият , начело с Полша.
    Но както казват историята учи , Путин няма да допусне онази безпомощност в която се е озовала при нападението на Хитлер.
    Затова като с пушка не може, с идеология и сбъркани мозъци ще се пробва. Но така или иначе военната индустрия в световен мащаб работи на пълни обороти.
    След 80 години нищо не се променило, само видоизменило........
  • 65 100

    2 11 Отговор
    Брей, колко избирателно вадят документи. А що не извадят повече документи за техните отношения с нацистите? Всеки е имал някакви отношения с Германия през 30-те години. Никой не е очаквал, че те ще разпалят нова голяма война. В политиката нещата не са цветя и рози и често всяка една страна прибягва до някакви непочтени договорки в зависимост от възможностите и интересите си. Никоя от страните, които не са съюзници на Германия, обаче, не си е сътрудничил толкова много с нацистите, колкото СССР. Никой в Европа не е имал по-големи имперски и завоевателни планове от Германия и СССР и никой друг не си е служил с толкова жестоки методи. Та рашките като решат да показват сламката в окото на другия, нека видят гредата в своето.

    Коментиран от #69

  • 66 Обикновен Бг

    13 1 Отговор

    До коментар #40 от "Е как да има":

    😂😂😂 Храбрите французи 🤣😅🤣😅🤣😂😂
    Добър майтап 👍👍
    Прав си. Всичко на всичко таааази проооочута френска съпротива е била 48 000 от тогавашното население на Франция. Навсякъде пише за стотици хиляди французи в дивизиите Велика Германия, Мъртва глава, Адолф Хитлер и във Вафен SS.
    Та, до 1943 тая "прочута съпротива" оказвала "яростна съпротива" изразяваща се в чупене на стъкла и рязане на гуми. През 1943 в тази "съпротива" се включват 5 Българи, ударна група на РМС и показват на франсетата как се води партизанска война в град.
    Има издадени книги ( спомени) за партизанската война на ударните групи на РМС в град.
    Поради тези действия на 5 Българското посолство е точно в центъра на Париж, на най-престижното място.
    Та, официално признаха чак през 2001 г., че при освобождението на Франция през ВСВ са
    участвали 250 000 сенегалци.Тука съм малко в недоумение, защо, кой кого освобождава и от какво, при положение че стотици хиляди французи се бият на страната на Германия на Източният фронт,
    А НЯМА И 1 ФРЕНСКО ОТДЕЛЕНИЕ ПРИ ДЕСАНТА В НОРМАНДИЯ ?

    Коментиран от #68

  • 67 аз съм

    3 0 Отговор
    Получиха се листчета от Биг Брадър и вече юруш на амбразурата да защитаваме новите ценности! Защо ли те включват и защита на нацизма ?
  • 68 100

    5 3 Отговор

    До коментар #66 от "Обикновен Бг":

    Стотици хиляди французи на източния фронт!? Я посмали малко рибата. Войниците, които минават през Френския легион против болшевизма са около 20 хиляди за цялата война. Айде, дори да вземеш наборите от Елзас и Лотарингия, пак няма да ги докараш до повече от 50 хиляди. Ако цялата 3 милионна френска армия се биеше на източния фронт, щяха да стигнат до линията Архангелск Астрахан за максимум година, а Москва щеше да падне още есента на 41-а.

    Коментиран от #70, #75

  • 69 Обикновен Бг

    5 1 Отговор

    До коментар #65 от "100":

    Важно е да си вярваш, но все пак чети повече.
    Та, взети заедно зверствата на - Чингис хан, Атила, Мао-Дзе Дун, Хитлер, Сталин, Пиночет, Полпот са направо деца от детската градина пред сериен убиец в лицето на "Западните демокрации".
    Излишно е да ти споменавам за унищожаването на цели народи, коренно население на континенТИ, първите концлагери, упутребата на първите БОВ и т.н. И т.н. И т.н.

    Коментиран от #71, #73

  • 70 Обикновен Бг

    11 2 Отговор

    До коментар #68 от "100":

    Тези във Френският легион са били престъпници със тежки присъди, помилвани ако се бият, КАКТО САМ ЗНАЕШ, но ЗАБРАВИ ДА ГО СПОМЕНЕШ.
    1. Я кажи колко са били в дивизия Велика Германия ?
    2. Колко в дивизия Мъртва глава ?
    3. Колко в дивизия Адолф Хитлер, която е ЛИЧНАТА охрана на Хитлер ?
    Тия басни за смелите французи подтискани от тия нацисти и тия безстрашните 400 английски аристократи с личните си самолети които защитили Англия от Луфтвафе сме ги слушали.
    Дръж ми коня, че умря от смях.

    Коментиран от #72

  • 71 Мдааа

    7 0 Отговор

    До коментар #69 от "Обикновен Бг":

    :-)) Важно е да има демокрация. Пък ако не я искат ще я наложим.
  • 72 100

    2 1 Отговор

    До коментар #70 от "Обикновен Бг":

    В легиона далеч не са били само престъпници. Легионът е съставен основно от френски профашистки организации и от военопленници от френската армия. А тези дивизии, които ги споменаваш може би само в 1-2 французите са основна част от личния състав. По-голяма част от френската армия през войната се подчинява на правителството във Виши и заради това не се бие с нацистите. А колко са смели французите, виж Първата световна как се сражават и сам прецени.... Може да се каже, че те имат основна роля и при спасяването на Русия, щото ако Германия беше победила или дори ако не беше загубила Първата световна война, Русия щеше да е немски протекторат и щеше да е с още по-орязана, от това, което е след Брест-Литовския мирен договор.
  • 73 100

    2 4 Отговор

    До коментар #69 от "Обикновен Бг":

    Еми, пробай да направиш същото, което си ми препоръчал - чети. Но чети не само руска пропаганда, а изследвания на сериозни и независими автори. Според много изследователи комунизмът е донесъл смърт за над 100 милиона души по цялата земя за целия период на своето съществуване, та сам прецени какво и как... За унищожаването на племена от коренното население, да, западът има вина, но и рашките не са били по-назад от тях в това отношение. Ако прочетеш за това какви са ги вършили с коренното население на сибир....все едно четеш за войните на щатите с индианците...Да не отварям и темата за това какво са правили с народи като чеченците или волжките българи...

    Коментиран от #77

  • 74 КОРЕКЦИЯ

    5 0 Отговор

    До коментар #48 от "Монархофашизмът в царство България":

    Да се чете: ..."когато са избити около 3000 български войници от български царски кадети и немски части, в околностите на София."
  • 75 Обикновен Бг

    4 1 Отговор

    До коментар #68 от "100":

    Прекрасно знаеш, че поне 9 SS дивизии ( поне за които се сещам, а определено има още) са изцяло от французи -
    дивизия Валония на SS.
    дивизия Карл Велики на SS.
    4-та мото-стрелкова дивизия на SS
    дивизия Недерландия на SS съставена от французи и белгийци.
    дивизия Нордланд на SS в състава на която са 3 полка френски доброволци а останалите 5 полка са доброволци от скандинавието.
    Като в това число не слагам доброволческите френски полкове воюващ в група армия ЮГ на Вермахта.
    Защо не кажеш на хората поне тези 3 неща :
    1. Как са казвали на Франсоа Де Грел носителя на железен кръст 1 степен ?
    2. Какво пита генерал Льо Клер заловените французи от Вермахта ?
    3. И НАЙ-ВЕЧЕ - Каква националност са най-доверените телохранители на Хитлер ?
    :-) Я нещо друго да те питам - Кога Англия връща част от френското национално злато и ЗАЩО?

    Коментиран от #82

  • 76 До Хари

    3 1 Отговор

    До коментар #53 от "Хари":

    Това, което не ти е ясно на теб е, че руснаците въобще не са прилагали никаква тактика в първите дни на войната, камо ли някаква тактика на "изгоренета земя". Докато на територията на Украйна са се опитали по някакъв, къде успешен, къде по-неуспешен начин да водят активни действия, то на белоруска територия яростна съпротива са оказали единствено граничните части и Брестката крепост. Минск е овлядян от нацистите в края на първата седмица от нападението над СССР. Съветските генерали на западното направление просто са отворили фронта за настъплението на немците, като не са си правили труда дори да взривят поне мостовете. Типичен пример е генерал Павлов, който е осъден на разстрел заради некадърност, а не за предателство, за да не бъде допълнително деморализирана Червената армия. Първата организирана съпротива е на укрепената, но недовършена линия "Сталин". Отговорни за дислокацията на съветските войски - пръснати на три ешелона в дълбочина от няколкостотин километра са комисарят по отбраната и оглавяващ Ставката на Главното командване до началото на м. юли 1941 г маршал Семьон Тимошенко и армейски генерал Георги Жуков като началник на Генералния щаб на РККА.

    Вермахтът е прегазил трите ешелона един след друг, като е създал числено превъзходство по главните направления на трите групи армии...

    Коментиран от #79

  • 77 Обикновен Бг

    3 2 Отговор

    До коментар #73 от "100":

    С такива слузести обяснения тип американска пропаганда няма да се измъкнеш. Искам ясни и точни отговори.
    1. Руснаците НЕ ИЗБИВАТ МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ. Затове различните народи на Русия чсе присъединяват към нея за да запазят целоста си. Последна е била република Тува.
    Поради това в Русия живеят 160 народа обединени под едно име Руснаци.
    А какво стана с местното население на Южна Америка, Латинска Америка, Северна Америка, Австралия, Нова Зеландия, Централна Африка, Западна Африка, Южна Африка , Китай, Виетнам, Кореа, Тайланд, Индия, Пакистан , А , КАКВО СТАНА ?

    Коментиран от #83

  • 78 Мдааа

    3 0 Отговор

    До коментар #54 от "Хари":

    От древноста до сега евреите са гонени от 380 държави. Пише си го навсякъде.
    Да бе що ли.
    После се сещам за еврейчето Сюлейман Хафъз ( соломон паси ) и ми става ясно.
  • 79 Което е странно но вярно

    4 1 Отговор

    До коментар #76 от "До Хари":

    Няма как да се окаже истинска съпротива , със задържане на позициите , защото става въпрос за огромни територии . СЕГА ЗАПОМНИ НЕЩО ВНИМАТЕЛНО . Една руска стрелкова дивизия е покривала фронт с широчина 30 километра. Руската мобилизация закъснява от 7 до 15 дни за различните участъци. Сталин не е желал да придвижва ,крупни военни маси предварително , защото от от другата страна би се възприело като начало на война. Дори забранява всякакви провокации. Местата на германските пробиви , са обикновено- 3 немски дивизии , срещу една руска . Една германска дивизия наброява около 18600 войници , една руска дивизия между 8 и 11000 . Същото е положението като окомплектовка на дивизиите с бронетанкови сили , моторизирани части. Руските дивизии са разпилени по голям фронт с лоша логистка , свръзка и придвижване към местата където се запушват пробивите. А на бойното поле 2 часа са страшно много време , и печели този който първи овладее стратегически участък , път , ЖП-линия , мост, тогава пробива става бърз , неудържим , и дълбок. Това немците го умеят , като са придобивали опит по бойните полета на Европа. За взривяването на мостовете . Руснаците успяват да взривят голямата част от своите мостове , но германските инженерни части много бързо се справят с направата на нови , и не забавят армиите, както казахме германците са много грамотни , и организирани. Имат и тактическо диверсионна група Бранденбург , подготвена за работа в тила на врага . Специално подгот

    Коментиран от #85

  • 80 222221123

    0 4 Отговор
    "Мнoгo oт фaктитe ca нeизвecтни зa пoвeчeтo бългaри. Вce oщe в cъзнaниeтo нa гoлямa чacт oт нac ca вкoрeнeни иcтoричecки клишeтa зa „мoнaрхo-фaшизмa“ oт врeмeтo нa „рaзвитoтo coциaлиcтичecкo oбщecтвo“."

    Като ни върнат заграбените архиви от масква, тогава ще можем да седнем и да си говорим кой какво и защо. А причината да бъдат откраднати е за да си мислим, че червената армия ни освобождава, без да знаем преди това какви золуми са правили на България. Да не говорим Сталин, антисемитската свиня колко евреи избива.

    Коментиран от #84

  • 81 Фелдмаршал Паулус

    4 0 Отговор
    Специално подготвени германски агенти с руски униформи , и перфектен руски език създават суматоха и объркване , успяват да овладеят и някои мостове, готови за взривяване. На всичко това ,руснаците се противопоставят своите танкове. Жертвайки хиляди танкове , руснаците печелят нужното скъпоценно време да извършат по голямата част от евакуацията на заводи и население , съответно мобилизация , настройване заводите и мощностите на тотална военна вълна , да превъоръжат армията с нови образци бойна техника , да създадат мощно съпротивително движение в окупираните територии , да извършат селекция на командният състав , и пропаганда сред населението да даде всичко от себе си . И германците загубиха своята война, в първите 5 месеца от нейното започване.
  • 82 100

    2 0 Отговор

    До коментар #75 от "Обикновен Бг":

    Ами, аз до колкото знам изцяло френските дивизии не са повече от 2-3, а французи има може би в още 10-ина дивизии. Даже и руски историци като Исаев признават, че френското учасгие във войната срещу СССР е слабо.Ти ако имаш някакви други данни, сподели. Даже да ги докораш до 10 изцяло френски дивизии, това са около 150 000 души и пак не променя факта, че като цяло 3 милионната френска армия не се сражава срещу СССР. О Леон де Грел е белгиец, не французин. За златото не знам, но не виждам какво общо има с темата.
  • 83 100

    1 2 Отговор

    До коментар #77 от "Обикновен Бг":

    Руснаците воюват и с якутите и с чукчите и със самоедите и др. народи. Има и избиване на мирно население. А с Алеутите знаеш ли какво са правели руските изследователи и търговци?
  • 84 ГосТ

    0 0 Отговор

    До коментар #80 от "222221123":

    Еййй това не го знаех за Сталин и евреите....издигна ми се малко в очите...
  • 85 Защо се правиш на луд

    2 0 Отговор

    До коментар #79 от "Което е странно но вярно":

    Сталин е пръв партиен и държавен ръководител на СССР, но нито е комисар на отбраната, т.е. начело на Красная армия, нито е началник на генералния щаб на РККА. Сталин е предложен от Тимошенко за върховен главнокомандващ на Червената армия в началото на м. юли 1941 г., след като става ясно, че положението по фронтовете е неспасяемо, а нерепресираният генералитет се е осрал. Репресираният, начело с маршал Тухачевски, пък, по признанията на самия Тухачевски е искал сговор с Хитлер и се е готвел да предаде СССР. Някои останки като генерал Павлов наистина проявяват престъпно бездействие, равно на предателство и логично е разстрелян, с мотива, че е проявил малодушие. Тоест чистката не е била из корен.

    Сталин проявява огромен такт и търпение към своя генералитет и чак през 1952-1953 г. започва да затяга примката около врата на маршал Жуков за необяснимото изоставяне на Киев и последвалото обкръжение довело до пленяването на 650 хиляди червеноармейци. Жуков избягва отговорност само благодарение на предизвиканата смърт на Сталин на 05.03.1953 г., след предизвикан инсулт и фактически отказ от лечение. В заговора срещу Сталин пряко са замесени Каганович, Хрушчов, Берия, Маленков, но и Жуков е бил непосредствено заинтересован, както и цялата остатъчна юдо-троцкистка мафия - останки от старата ленинско-троцкистка юдо-болшевишка гвардия.
  • 86 Грамотност

    0 1 Отговор
    Отвори Google напиши "спасяване на българските евреи". Ще разбереш - Цар, Народно събрание (но не сегашните), Църква (но не сегашната) са трите стълба, спасили евреите тук.
  • 87 англичанин съм

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Тиберий":

    Това е вярно. Вижте Освалд Мосли е партньор на Германия