Last news in Fakti

9 Февруари, 2020 13:02 2 363 6

Боговете говорят, ангелите траят!

  • еманюел макрон-
  • франция-
  • русия-
  • путин

Владимир Путин се среща многократно с Еманюел Макрон и на срещите им не присъства никой

Боговете говорят, ангелите траят! - 1
Снимка: БГНЕС/EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Националният Фронт на Франция страдаше доскоро от руското участие във финансите на партията. През 2014 година Марин льо Пен, след като всички френски банки отказаха да ѝ отпуснат кредит, тя се обърна към Москва и получи 9 милиона евра. Договорът беше подписан между една руска банка и председателката на Фронта. В тази сделка нямаше нищо незаконно, но руското рамо в полза на най-опасната опозиционна партия, остави неприятен вкус в политическия живот на страната.
През май 2017 година, на никой непознатият Еманюел Маркон победи Марин льо Пен и е много възможно, някои избиратели да не са пуснали бюлетините си за нея, именно поради намесата на Москва.

Към средата на своя мандат, френският президент започна непопулярни реформи на пенсионната система, срещу които се надигнаха "Жълтите жилетки" и държавните служители. Макар и със закъснение, Марин и нейният Национален фронт подкрепиха протестите. Следващите президентски избори са след две и повече години, но сондажите вече сочат заплашително, че този път льо Пен - оглавила недоволството, има шанс да спечели. Точно този момент избра някакъв напълно неизвестен, руски производител на резервни части за самолети, да поведе под съдебна отговорност Националния фронт на Франция и нейната председателка. Въпросният ищец, бил закупил активи на банката кредитор, която междувременно фалирала. Московският съд официализира жалбата и тя прерастна в обвинение за неплатежоспособност. Подобно обвинение е много по- компроментиращо от подозрението за руско парично участие във френската политика.

Възможно е да има хора, които вярват, че руската съдебна система е независима и случващото се е напълно случайно. Има и такива, които не вярват, защото централизираната в ръцете на Владимир Путин власт, не търпи съмнение. Доказателства почти не са необходими. Владимир Путин се среща многократно с Еманюел Макрон и на срещите им не присъства никой. От своя страна, вече цяла година, френският президент повтаря, че Русия не е враг, че с нея трябва да се преговаря, защото врагът е ислямизма и в борбата срещу него, без Русия не може! През февруари тази година, без да му мигне окото, Макрон държа подобна реч във Варшава, пред онемелият от изненада полски парламент. В същото време, ако общественото мнение на Франция е с около 50% против реформите, над 90% от французите не считат Русия за враг.

Колкото повече наближават изборите за нов президент в Париж, международната политика ще измести "Жълтите жилетки". В това отношение, далеч от пенсиите, но лице в лице с реалността, Макрон няма да се промени - "без Русия не може"!


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    17 1 Отговор
    Ами поискала дали и, то и Кадафи даде на Саркози ама франсетата още се ослушват, ни лук яли ни лук мирисали
  • 2 Анти милиционер

    5 18 Отговор
    Оставка, ленинградски туземец. Никой не те е упълномощавал да подчисваш в Астана Турция да окупира Идлиб, Сирия(т.нар. "деескалация"). Няма такъв срам като ботоксовия таксиметър. Едно улично куче е по-умно от този цървул. Разписа САЩ да влезе в Сирия да се бори с ИДИЛ през 2014 г и те я окупираха(източната й част). КАКЪВ НЕЗЕМЕН ТЪПАНАР!!! Боже, не е истина кой е начело на Русия.
  • 3 Хасан

    4 5 Отговор
    А защо ислямизма да е враг ?! И какво ще рече ислямизъм ? Да крадеш на Либия авоарите и ако си поискат обратно да разбиеш страната ??
  • 4 Асен Илиев

    1 12 Отговор
    АЗ пък казвам, че БЕЗ КОЛХОЗНАТА КОЧИНА, МО-ЖЕ :)

    Коментиран от #5

  • 5 Идот си ти

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Асен Илиев":

    Не можеш да се скриеш истинското ти име е Асан Алиев. ха ха ха!
  • 6 Госあ

    8 0 Отговор
    Ами разбира се, че без Русия не може. Само германците не са го разбрали. Нищо че строят потока. Това е само бизнес. А става дума за партньорство.