Last news in Fakti

17 Август, 2012 20:13 2 203 6

Дайнов: Институциите окончателно блокираха

  • ботев-
  • дайнов-
  • правителство
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Това е неуравновесено правителство и затова ни разсмива. То не е способно да държи някаква уравновесена, спокойна линия на рутинно управление, а се мята от една крайност в друга крайност, което го прави все по-малко демократично. Това каза политологът проф. Евгений Дайнов в предаването на БНР "От петък до петък" по повод на темата за премахването на Христо Ботев и Васил Левски от учебниците.

Получава се същото, което се получава в икономиката. Правителството отглежда монополисти, които запушват икономиката, вдигат цените монополно, народът обеднява и след това правителството тича да бута цените надолу. Същото е и с тази история с Ботев и Левски. Пуска се слух, че щяло правителството да пренаписва Ботев, правителството свръхреагира и тръгва да доказва колко е патриотично, като общо взето, в стила на Владимир Путин казва, че това е въпрос на национална сигурност, допълни той.

Институциите в България отдавна са блокирани и не функционират както трябва, но при това правителство

институциите окончателно блокираха

по една много проста причина – главата на това правителство Бойко Борисов и Цветан Цветанов не могат да си представят как се управлява всекидневно чрез институции от само себе си. Там всичко е лично и въпрос на лична воля, заяви политологът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 николай маринов

    2 2 Отговор
    Професор Дайнов говори за неща които целокупният български народ ежедневно изпитва на гърба си . Не мога да знам колко още може да продължи този експеримент с нас , но знам че България се обезкървява ежедневно . Децата ни отлитат , в много селища българите вече са МАЛЦИНСТВО , посегнаха на светини като Ботев и Левски , цените растат през час , родителите ни гладуват с по 170лв.пенсии а управляващите се забавляват със социологически "проучвания" сочещи седна работна заплата 870лв . Какво още да се случи та да прогледнем ?
  • 2 тапака

    2 2 Отговор
    ЗДРАВЕЙТЕ БЪЛГАРЧЕТА ,КАКВО ИЗОБЩО ВИ Е ЕНЯ ЗА ЛЕВСКИ И БОТЕВ ,ПРЕД ФАКТА ЧЕ ЖИВЕЕТЕ КАТО ЕМИГРАНТИ В СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА,ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ ГЕНЕРАЛА ДА НИ ГО НАБУТВА С УСМИВКА ,ХВАЩАЙТЕ ТОЯГИТЕ
  • 3 умника

    2 2 Отговор
    До 2 "тапака"

    Ама си улучил как да се кръстиш , като гледам какво си писал , точно тапак си...
  • 4 +++

    2 1 Отговор
    Дайнов = дрънканици на ангро (той винаги толкова е можел, така че не стреляйте по пианиста:-). Какво ли общо има ГЕРБ с въпросните лица/станишеви дружки:
    "Бившият зам.-министър на образованието от правителството на тройната коалиция Мукадес Налбант е експертът, който предлага цитати от Ботев да се подменят с други в упражнение за правилно и неправилно цитиране, тъй като извън историческия контекст могат да формират негативно отношение.

    Според доскорошния председател на комисията Кемал Еюп гражданските договори по проекта би трябвало да се съхраняват в архива на комисията, въпреки че сегашният председател Ана Страшимирова не ги открива.
    "
  • 5 Rider777

    0 0 Отговор
    Цялото правителство на бесилката, същото се отнася и за всички от началото на Демокрацията !!!!!!!!! БЪЛГАРИЯ ще започне да се стабилизира САМО след въвеждане на задължителна клетва от всеки, който встъпва във власт, клетвата трябва да е нещо от рода " Приемам властта поверена ми от Народа на Република БЪЛГАРИЯ и се заклевам ако наруша интересите на Народа да бъда обесен публично на Жълтите павета и да вися там докато ме изкълват гарваните за назидание на всички домогващи се до властта"
  • 6 намерено в нета

    0 0 Отговор
    ЕМИГРАНТСКИ РАП

    Прощавай, Родино България,
    с вулгарните си чалга-певици.
    С п...расти с имплантирани ц.ци.
    С травестити и сифилистици
    и роми възпяващи крадени жици.
    С ученици на наркотици.
    С проститутки в крайпътни редици,
    а журналистите пишат за жрици
    (нали са си сродни душици…)
    С трагични актьори – комици
    и комични актьори – трагици-
    легион сексуалексцентрици.
    С измислени псевдо класици.
    С "екстрасенси",с клошарки-"светици"
    и полковници вместо владици.
    С телевизионните си склеротици.
    С комунягите мулти – критици.
    С взривени четиринадесет войници
    от марсианци или от лунатици.
    С бандити вместо политици
    на хранилка при"руски"мужици-
    прагматици с паници,с лъжици
    и милиони тютюн-фанатици.
    С още толкова алкохолици.
    С нелекувани шизофреници
    и емигранти като мен-мъченици...
    Дано магически антибиотици
    излекуват те-сбогом България!