12 Юни, 2020 15:01 4 340 42

"Невинният" убиец - психопат Джок Полфрийман

  • джок полфрийман-
  • антон гицов

Героизирането на убиеца е достигнало апогей

"Невинният" убиец - психопат Джок Полфрийман - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Делото "Джок Полфрийман" е вече с окончателна развръзка, след като дирекция "Миграция" на МВР отмени забраната му за напускане на страната.

На 28 декември 2007 г. на пл. Света Неделя в София , след като става свидетел на свада между група младежи и двама цигани, Полфрийман се намесва и пробожда с нож двама души от групата на младежите, Антоан Захариев и Андрей Монов, който умира от дълбоката прободна рана. Полфрийман е осъден на 20 г. затвор за хладнокръвно убийство.

В затвора Полфрийман е особено активен, създал е с помощта на Българския хелзински комитет-БЗК- Българското затворническо движение за рехабилитация. Общува с пастор Иводор Ковачев, който лично препоръчва на Апелативния съд Полфрийман да бъде освободен предсрочно. Работи доброволно в Артклуба на затворническото общежитие "Казичене", където е преместен от Софийския затвор. Научил български език, завършил задочно висше образование.

Както съобщава бившият Главен прокурор Сотир Цацаров, върху него и върху предшественика му Борис Велчев е оказван силен дипломатически натиск от австралийска страна за освобождаването му. В Австралия е издадена книга за него "Кошмарът на всеки родител", която представя българското правосъдие, и в частност и прокуратурата, като символ на тоталното беззаконие. През 2015 г. Джок Полфрийман е номиниран за "Човек на годината" от БХК, впоследствие оттеглено, защото предизвиква обществения и медиен скандал.

На 19 септември 2019 г. Апелативен съд – София в състав Калин Калпакчиев- председател, Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева освобождава предсрочно Джок Полфрийман 8 години преди изтичане на присъдата, защото според съдиите се бил поправил. "Лишеният от свобода е участвал в трудови, образователни, обучителни дейности и в множество различни обществено полезни прояви. Безусловно всички тези данни следва и се третират от съда като доказателства за поправянето на осъдения. Актуалните доклади от 2018 година и от 2019 година съдържат по същество изцяло позитивни фактически данни за осъдения и неговото поведение в затвора" пишат в мотивите си съдиите".

Джок Полфрийман излезе на свобода на 20 септември, миналата година, но спрямо него има неотменена наложена забрана за напускане на страната.

Несъмнено е, че Апелативния съд е намерил основания да го освободи предсрочно- но решението на съда се възприема противоречиво. Джок Полфийман е възприеман като убиец, който трябва да трябва да изтърпи наказанието, както е отсъдено. Във всеки случай тримата апелативни съдии са подложени на унищожителна критика в медиите, като се посочва, че един от тях Калин Калпакчиев бил през 2013г. подгласник в класацията на БХК за човек на годината. Посочено беше още, че съдиите игнорирали заключението на затворническата администрация, че Полфрийман не трябва да бъде освобождаван.

Но кой е всъщност Полфрийман?

Фактите рисуват съвършено друга картина за човека, впечатлил БХК и затворническия пастор. И изглежда са налице са признаци, че е възможно той да е психопатична личност.

През 2011 г. английският публицист Рон Джонсон публикува документалната книга „The psychopath test“. Авторът изследва сложната и в известна степен противоречива тема за психопатите и социопатите, между които няма съществена разлика, и какво ги прави такива. Той се среща и интервюира утвърдени специалисти в тази област, посещава болници и затвори и разговаря с психопати, извършили тежки престъпления. В книгата си се спира на създаденият от канадският психолог Роберт Хеър тест за това по какви признаци да се идентифицира един психопат.

Тестът съдържа 20 ключови индикации, най-значителните от които са неспособност на психопатите да правят разлика между правилно и неправилно съждение и поведение, неспособност да показват съжаление или съчувствие, склонност да лъжат, манипулативност, безотговорни и рискови действия, импулсивност, проблеми със закона, неспособност да приемат отговорност за свои криминални действия, грандиозно чувство за собствена изключителност, като някои от тези признаци се проявяват още в юношеските години.

В резултат на продължителни и задълбочени изследвания, учените установяват, че психопатите имат увреждания на два мозъчни центрове, отговорни за емоциите, съчувствието и изпитването на чувството за вина. При социопатите, причината за тяхната социопатия по-скоро е предизвикана от околната среда, в която са израснали, от физически и психологични травми, причинени в детството им, но се отличават със същите гореописани личностни характеристики като тези на психопатите.

Какво знаем за Джок Полфрийман, което би могло да го определи като психопат?

Джок Полфрийман изглежда отговаря на описаните признаци на психопат.

- През декември 2004г., 18 годишен, още ученик, той е арестуван по обвинение от двама младежи, Джеймс Атак и Матю Фонт, че ги е наранил с нож в свада по време на парти в околностите на Сидни. Когато вижда снимката му в „Дейли Телеграф”, във връзка с убийството на Андрей Монов в София, Джеймс го разпознава и заявява: „Прободната рана беше на милиметри от белият ми дроб”.

- По време на инцидента с групата на Андрей Монов той проявява безразсъдно и рисково действие като вади нож, тип „пеперуда” смъртоносно оръжие, забранено в Австралия, но не и в България, което употребява без колебание и съобразяване с неизбежните последствия. Действието му е импулсивно, типично за психопатите. Самият негов баща Саймън Полфрийман признава, че синът му е „с неспокоен дух, импулсивен”.

- Не проявява чувство за вина, като обвинява Андрей и приятелите му и твърди, че е използвал ножа за самозащита. Но според доклад на съдебен лекар, Андрей е прободен в гърба. Поддържа тезата, че е несправедливо осъден, като обяснява това с корумпираната съдебна система.

- Не проявява съжаление, че е отнел човешки живот и съчувствие към близките им, на които не понася извинения.

- Известно е, че психопатите са склонни да прибягват към насилие и да носят със себе си огнестрелно или хладно оръжие. В коментар от 12 юли 2011г. австралийският вестник „Сидни Морнинг Хералд” пише:” Въпросът остава- защо Полфрийман е носил нож, което е сигурна гаранция да си навлече неприятности?”

- Манипулативен е: съзнава, че е важно да получи добра характеристика от затворническия свещеник, като специално пред него изразява съжаление за стореното и успява да го убеди дотолкова, че пасторът заявява, че се е поправил. Успява да впечатли и председателя на БХК Красимир Кънев, който му издава положителна характеристика за целите на предсрочното му освобождаване.

- Притежава чувство за изключителност и обича да привлича внимание към себе си като личност, която се извисява над другите. Създал е в затвора Българско затворническо сдружение за рехабилитация, на което става председател. През април тази година обяви гладна стачка, в знак на протест срещу „несправедливото отношение” на затворническата администрация спрямо него и на българското правителство в отговор на работата му, свързана с правата на затворниците. Пише статия миналата година и покрай публикацията се сприятелява със социоложка, която го посещава в Бусманци и заявява, че е впечатлена от него. След решението на Апелативния съд за освобождаването му си поставя грандиозната цел да се посвети за реформирането на българската съдебна система. Осъжда България в Европейският съд по правата на човека в Страсбург , където австралиецът подаде жалба, като съдът присъжда България да му плати 3,500 евро за нарушение на свободата на свободно изразяване.

Дали обаче Полфрийман е психопат - такава диагноза може да му постави само специалист. Такъв е бащата на убития младеж Христо Монов, който е опитен психолог. Той определя Полфрийман по-скоро за социопат, който „не признава извършеното, не изпитва съжаление и се чувства сигурен, че правото е на негова страна. Той е интелигентен, манипулатор, с лидерски качества - всички тези неща са описани в моята наука, психологията, като характеристики на социопата“. Но ако се изхожда от малката разлика между социопат и психопат, Джок е израснал в стабилно семейство, с баща известен патолог, когато извършва първия опит за убийство, е в престижно частно училище, следователно Джок би трябвало повече да попада в категорията на психопат.

Психопатията и социопатията не са лечими. Няма лекарства за тях. Не се поддават на психотерапия. Невъзможно е да им се внуши емоция и съчувствие. В затвора не се поддават на рехабилитация и не се променят. Такова е мнението на водещи световни специалисти.

През 1977 г. известният американски писател Норман Мейлър взима под крилото си осъдения за убийство Джак Абот, който се изявява от затвора като писател. Мейлър му посвещава книга и провежда кампания за освобождаването му, твърдейки, че той се е реформирал в затвора и е израснал там като талантлив автор. Джак Абот е освободен и заминава за Ню Йорк, където е фотографиран, интервюиран и даже му е осигурен литературен агент. Ню Йорк Таймс благодари на Мейлър за приноса му в освобождаването под гаранция на самородния талант.

И шест седмици след излизането му от затвора, на 18 юли 1981 г. в един бар в Ню Йорк Абот се спречква с Ричард Адан, служител в бара, който му е отказал достъп до тоалетната, предназначена само за служители, вади нож и го пробожда смъртоносно. Впоследствие Абот обвинява Адан за случилото се, а за криминалния си живот обвинява затворническата система и правителството. Абот е психопат, и както обяснява Боб Хеър пред Рон Джонсън, психопатът Абот е действал импулсивно, не е могъл да понесе липсата на респект към него, посегателството към чувството му за изключителност.

Прави впечатление следното: Джак Абот, без никаква специална причина е ходел въоръжен със скрит нож, очевидно с цел да го употреби по една или друга причина. И Джок Полфрийман се движи въоръжен с нож - по времето на партито в Сидни и в нощта, когато се спречква с групата на Андрей Монов. И той като Джак Абот не се колебае да го използва, без да го е грижа за последствията. В коментар от 12 юли 2011 г. австралийският вестник „Сидни Морнинг Хералд“ пише: „Въпросът остава - защо Полфрийман е носил нож, което е сигурна гаранция да си навлече неприятности?“

И възниква една заслужаваща внимание хипотеза: Ако Полфрийман, на основата на неговото поведение и гореописаната личностна характеристика, е бил изследван от специалисти и е било установено, че той е психопат, а това заключение е било предоставено на съда заедно с мнението, че поради тази причина, той не може да бъде реформиран, апелативният съд едва ли би приел нечии уверения, че той се е поправил и не би го освободил предсрочно. И нямаше да се разгори тази обществена буря относно срещу решението на съдиите.

Той ще има възможност да напусне страната България с чувство на триумф. Убиецът е доказал на света, че е жертва на корумпираната българска съдебна система, осъдил е България в Старсбург, впечатлил е Българският хелзинкски комитет, обявил е за своя цел реформирането на съдебната система в България и на българските затвори, успял е да възбуди общественото мнение у нас и в Австралия. Лично правосъдния министър Данаил Кирилов, го кани в кабинета си, в качеството му на представител на Българското затворническо сдружение за рехабилитация, за разговор по проблемите в затворите, като двамата се споразумяват "да провеждат регулярни срещи с неправителствената организация, на които да бъдат обсъждани въпроси, свързани със средата в пенитенциарните заведения".

Героизирането на убиеца е достигнало апогей.

Но има един неясен въпрос. Джок Полфрийман е свободен да напусне страната, но той е осъден да плати кръвнина от 400,000 лв. на родителите на Андрей Монов и на родителите на убития Андрей и 50,000 лв. на Антоан. По този въпрос австралиецът избягва да говори. И ако напусне страната без да изплати осъденото обезщетение, това ще е наистина подигравка с българското правосъдие, което той не спира да хули.

На всичко отгоре, убиецът чрез своят адвокат е поискал възобновяване на делото- за да докаже, че е невинен и е осъден несправедливо!

Автор: Антон Гицов


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    38 24 Отговор
    Всеки чужденец има повече права от българите в собсвената им държава. Това е доказателство, че държавата вече не е в български наши ръце, а българите само продължават да се заблуждават, че е тяхна.
  • 2 8357

    50 30 Отговор
    Много манипулативна статия. Колко струва публикацията?

    Коментиран от #41

  • 3 newinen e

    36 36 Отговор
    ами всички българи знааем, че е невинен
    и лежа в затвора заради подкупни съдии
    има право да си замине
    ако беше виновен щеше да излети,
    но той остава и иска да докаже тезата си
    за да има спераведливост и за вас
  • 4 Текирдаг Ракъ

    44 22 Отговор
    В началото на миналата година пуснаха видеа как Джок Полифрийман го гонят 20 бандата българчета, айде кажете каква щеше да му бъде съдбата, ако не бе се защитил.

    Спрете да плюете без да се запознати, от тая ни простотия сме на тоя хал.
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    20 4 Отговор
    психопатите не са способни на емпатии състрадание милост жал
  • 6 Тра ла ла

    36 17 Отговор
    Няма героизиране, а обективност. До колкото знам, са правени експертизи от психиатри и психолози, та защо никой не е заключил, че е психопат ?! А вие какви познания имате в тази област, та давате диагнози ?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Читател

    21 15 Отговор
    Обръщам се към писарушкото на статията. И не случайно изписвам името му с малка буква. антончо, журналистът-професионалист, винаги поднася новината по обективен начин. Нещо, което ти НЕ правиш. Отивай да работиш във Василка или Чистота-Искър. С този "капацитет" си за там. Успех.
  • 9 Човек

    21 25 Отговор
    Много хора в България носят нож!Аз също!Всички ли сме психопати господин платен авторе?Доказано е че го е използвал за самозащита от футболните хулиганчета!Иначе да щели да го убият! Факт!

    Коментиран от #15

  • 10 Обикновен човек

    19 17 Отговор
    Автора на статията трябва да го съдят за клевета ,!Полиформан е оправдан от законен съд в законна и правова държава и този няма никакво право да го нарича психопат !! Първо трябва да знае значението на тази дума ! И аз се питам кой дава дипломи за журналисти на такива ,че чак и в СБЖ !?????Срам и позор за българската журналистика е този!!!!
  • 11 Абе почти

    24 7 Отговор
    Автора, нищо не си "разсъждавал" за предсрочното освобождаване на двамата признали си убийци, които по особено жесток начин и при това планирано убиха българин студент в Париж. Тях също ги пуснаха 2019. Авторчето - за тях защо не пишеш? Щото нема кинти...
  • 12 Пол е невинен народа е с теб

    13 17 Отговор
    Ти си герои отървал обществото от един пропаднал чалгар наследник на комунисти
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Бамбука

    16 4 Отговор
    Абе ако си плати, няма да е психопат, ама той не иска. Ха сега де.
  • 15 Ххх

    20 10 Отговор

    До коментар #9 от "Човек":

    А ти как точно разбра, че са щели да убият Полфрийман ? Ако ти се скараш с някого и му удариш шамар, в отговор на което той ти забие 30 сантиметрово острие на нож в сърцето, ти как би се почувствал ? И какво ще пречи на убиеца ти да твърди в последствие, че си създал заплаха за живота му или си искал да го убиеш ?

    Коментиран от #22

  • 16 Пи пи

    19 7 Отговор
    НЕ Е ЛУД ТОЙ ЛУДИТЕ СМЕ НИЕ ЧЕ ПОЗВОЛИХМЕ НА ЕДИН УБИЕЦ. ДА СЕ. ПОДИГРАВА С ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА. НО НИЕ ТАКА ОБИЧАМЕ ДА ГЛЕДАМЕ ОТСТРАНИ ПОНЕЖЕ НАШИТЕ ДЕЦА СА ЖИВИ И ТОВА НЕ НИ, ЗАСЯГА. А
    КАКВО СТАНА В АМЕРИКА?
  • 17 Ххх

    10 11 Отговор
    Не изчетох цялата статия. Твърде подробна е, макар че напълно споделям мнението на автора. Това е просто поредния пример за безкрайните безобразия в българската съдебна система. И те според мен се случват, защото господа съдиите са твърде независими и несменяеми. И че за безобразията им или не им се търси никаква отговорност, или се търси отговорност по едни безкрайно протяжни и неефективни процедури. Този тип и модел на "независима" съдебна система ни беше наложен от евроатлантичеките ни партньори. Той доказа по безспорен начин своята неефективност и несъстоятелност . Той създава изключително благоприятна среда за корупционни практики и двойни стандарти в правосъдието. И е крайно време да бъде променен, в посока ограничаване независимостта и несменяемостта на съдиите и търсене на отговорност по много - по бързи и ефективни процедури. И отговорност следва да се търси не само са неспазени срокове по делата, каквото е положението в момента, но и за взетите съдебни решения. Лошото е, че не виждам никакво желание е така наречения политически елит за промяна на сегашното статукво в съдебната система. А и може би господа политиците сегашното състояние на нещата ги устройва ?

    Коментиран от #19

  • 18 Казуар

    22 2 Отговор
    Съпругът на Албена Денкова руснак, пиян като казак уби с джипа един човек, и тотално осакати друг не лежа в затвора.
  • 19 Стършел

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Ххх":

    В последното ти изречение е отговора!
  • 20 Поръчков материал

    15 3 Отговор
    Дълго и напоително.Несръчен опит да защити некадърността на прокуратурата.Поредната платена мисирка.
  • 21 само

    15 8 Отговор
    като прочетеш заглавиетоти става ясни , че статията е писана от някой продажен или пристрастен боклук :))
  • 22 Човек

    7 3 Отговор

    До коментар #15 от "Ххх":

    Познавам приятелите на убития които са били с него и са участвали в боя!Те самите го разказаха на четири очи!

    Коментиран от #23, #42

  • 23 Ххх

    15 5 Отговор

    До коментар #22 от "Човек":

    Човек, или си много лековерен и заблуден, или си от феновете на БХК. И ми се струва, че за съжаление е по - вероятно да е второто. А за момент не се ли замисляш, че ти, или твой близък можеше да сте на мястото на убития. Ако имаше и капчица истина или логика в твърденията ти, то Полфрийман следваше да е с избити зъби, извадено око, разбит нос, пукната глава, счупени ребра или каквото да е там от сорта, доказващо сериозността на побоя върху него и заплахата за живота му. А на практика имаше ли нещо такова ? Не, естествено. Да са му викнали, да са го ритнали, а той вади големия нож и коли наред в "самозащита". А такива като тебе ще ми вадят аргументи да го защитават. Направо си на дъното в морално отношение, но няма да ти казвам да се засрамиш, защото съм се убедил, че някои са оперирани от това чувство.
  • 24 123

    12 7 Отговор
    Ако те нападнат 15 души сигурно трябва да си траеш. Много важно три, четири тупаника, няколко шута и така нататък. Само че австралиеца не иска да го ритат като футббулна топка. И един от свидетелите е казал че като го обградили след като три пъти го свалили на земята е изкарал ножа. И се е отбранявал на всички посоки. После свидетеля е сменил показанията. Бил е от групата на загиналото момче. А иначе жалко за загиналото момче.
  • 25 123

    9 3 Отговор
    И защо в съда не са предоставени видео записите от близките камери. Защо не са издирени ромите. Защо свидетели са само от групата.
  • 26 Академик

    11 9 Отговор
    Това, че той е чужденец не означава, че ние сме невинни!Повече вярвам на неговите твърдения отколкото на нашата продажна правосъдна институция!
  • 27 Хасан

    6 9 Отговор
    Така и доктора, който уби Жоро от пловдив е психопат или социопат, защото е носил пистолет готов да убива.

    Възмездие за Жоро!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Ха ха ха ха ха ха

    3 0 Отговор
    Здравейте псих*опати !
    ,,най-значителните от които са неспособност на психо*патите да правят разлика между правилно и неправилно съждение и поведение, неспособност да показват съжаление или съчувствие, склонност да лъжат, манипулативност, безотговорни и рискови действия, импулсивност, проблеми със закона, неспособност да приемат отговорност за свои криминални действия, грандиозно чувство за собствена изключителност, като някои от тези признаци се проявяват още в юношеските години."
    Звучи ви познато,нали ?
    МНОГО познато.
    Като бг.тинейджър-леш*пер или бг.фирмаджия или пък депутат.
    ➕ ,че на всичко това отговарят и около 85% от народа на абсурдистан.
  • 31 стоян георгиев

    5 4 Отговор
    тва което писах за полифрииман е повторено дословно в статията и няма никакви дилеми.завършен психопат и убииец с мания за величие и непогрешимост.проблемите са обаче съществени.пърия е как един подобен психопат дошъл от маината си убил едно и наранил друго дете успява да се измъкне от закона след само 12 години затвор?за сравнение в сащ или австралия при подобно провинение щеше да лежи до живот.особено и ако до последно не се разкаива за извършеното.тва обаче не е наи-лошото.наи-лошото е че у нас има хора които защитават въпросния убиец,предаваики своите братя сестри деца ...те лъжат в негова полза измисляики или подкрепяики неговите лъжи за някакви скинари ,за расиски скандал и неравен бои при самозащита.още по-лошото е че аз многократно съм им показвал линкове със станалото в което ясно се вижда кои е убиеца и след като няма кво да кажат те мълчат,но само докато се появи следващата статия за товзи убиец.та заради подобни хора у нас няма оправия.тва са децата на националните предатели от киряк стефчо ,до комунистите и гъркоманите.и за съжаление хич не са малко.
  • 32 стоян георгиев

    4 3 Отговор
    сега да повторя за кои ли път къде лъже австралиеца .лъже че е имало расиски бои.такъв не е имало.лъже че е бил нападнат от скинари.няма скинари освен него във въпросната вечер,а и нападателя е тои.децата не го забелязват докато не ги нападна.лъже че бил удрян с камъни.децата в паниката си взеха камъни ,но не го удариха ,бяха прекалено добри.полифрииман е прегледан веднага след инцидента и няма никакви наранявания.лъже че е ръгал при самозащита.децата са наръгани в зони които не са лицеви,а именно гърба и отстрани,а убиеца е търсел максимални поражения,демек е искал да убива.лъже че е защитавал живота си.заловен е от случаини хора и дефакто е в ръцете на децата до идване на полицията ,когато те вече знаят че е убил едно от тях.те не го пипнаха с пръст ,а тои пробваше няколкократно да избяга.та дано не ви се случва ,но този ненормалник причини сериозна трагедия в едно българско семеиство убиваики единственото им дете.помислете когато го защитавате !

    Коментиран от #35

  • 33 Иванова

    4 1 Отговор
    Всичко е ясно. Ние не го оправдаваме защото не можем да върнем живота на убитото момче. Обаче ако пък бяха го определили навремето, когато течеше делото като психопат, той просто не би трябвало да го вкарат в затвора, а в психиатрия. А тогава той отдавна да си е заминал за Австралия, да се "лекува " там. Все пак е бил в затвора 12 години от 20. Ако такова "поправяне" и развиване на активна дейност по негово желание се отчиташе и за другите там с присъди за убийства, ехеее, какъв имидж щеше да имат българските затвори! А да не забравяме и за другите случаи на убийства като това на нищо неподозиращия Георги, седящ на пейка в градския парк. Е, къде е убиецът му? И други случаи......

    Коментиран от #38

  • 34 123

    5 1 Отговор
    Убитото момче е наръгано отпред, лицево. Като нападател. Това го каза адвоката на австралиеца, има го и в делото. Няма наръгани в гръб. И няма свидетели извън групата. Пак по думи на адвоката. И при положение че в района е пълен с камери, няма записи в делото. Не са приложени.
  • 35 Какви деца бе!???

    3 3 Отговор

    До коментар #32 от "стоян георгиев":

    Тия "деца" след случката даваха интервю мисля,че по btv. На въпроса как се стигна до убийството!?Отговора беше...не искам да коментирам!!!Тия деца не за пръв път ходят в група и търсят я роми я бежанци и ги бият! Кой каквото търсил си е намерил!

    Коментиран от #36, #37, #39

  • 36 стоян георгиев

    3 2 Отговор

    До коментар #35 от "Какви деца бе!???":

    питах те и преди питам те и сега ,що подкрепяш лъжите на този доказан психопат и убец?наистина ми е интересно що за човек ще иска смърта на едни български деца обвиняваики ги в грехове които те нямат.нямаш ли деца семеиство,родители?не са ли те обичали като малък?що за човек си,честно?за да ме изтрият няма да ти кажа кво мисля за теб,но е в пъти по зле от тва дето предполагаш!!!!и ще го отнесеш рано или късно заради този си начин на мислене и деиствие.дано не постадат други освен теб,но съдбата си знае работата!
  • 37 стоян георгиев

    3 2 Отговор

    До коментар #35 от "Какви деца бе!???":

    сега за лъжите ти!тези деца не са скинари.в бтв то няма никакви данни за техни атаки на бежанци цигани и т.н..те просото бяха една група български деца между 18 и 20 години тръгнали на дискотека.компанията бе смесена момчета и момичета,нямаха татуировки,специфични прически и облекло за разлика от австралиеца.нямаха познания по водене на бои нито бяха въоръжени и не направиха абсолютно нищо на заловения от тях убиец.така ли постъпват скинарите бе хубавец?и пак те питам що подкрепяш явния лъжец полифрииман ,които е наръгал още две деца в австралия,а тук всичко дето каза се оказа лесно доказана лъжа е ... просто нямам думи .излъга за расиския побои,излъга че е бил нападнат повален и бит и че се е борил за живота си.въпроса е що ти и подобните на теб потдържате въпросните лъжи след като отлично знаете кво се е случило щото отдвна е на видео в нета!та пак те питам не те ли е срам?
  • 38 стоян георгиев

    1 2 Отговор

    До коментар #33 от "Иванова":

    тва не е вярно госпожо.психопатите носят отговорност за постъпките си и могат и лежат в затвора на общо основание!
  • 39 Един адвокат

    4 2 Отговор

    До коментар #35 от "Какви деца бе!???":

    Онова мистериозно ромче виновник за свадата, така и така не се появи, нито някакво доказателство за съществуването му! Т.е. Полфрийман отива да защити или просто да се включи в боя?
    Какво прави чужд гражданин, обучаван на бойни умения, с нож там? И основен въпрос - защо не е представено пред съда за доказателство, когато му е било времето?
    От друга страна, ножът у Джок е съвсем истински, както и разнообразните опиати и алкохол в кръвта му.
  • 40 уточнение

    4 2 Отговор
    Прeз дeкeмври 2004г., 18 гoдишeн, oщe учeник, тoй e aрecтувaн пo oбвинeниe oт двaмa млaдeжи, Джeймc Aтaк и Мaтю Фoнт, чe ги e нaрaнил c нoж в cвaдa пo врeмe нa пaрти в oкoлнocтитe нa Cидни.
    Защо никой не обръща внимание на този факт!
  • 41 goni

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "8357":

    Ами, толкова, колкото дава БХК за да се защитава Джок!:) Въпрос на съвест! Ти харесваш Джок, а аз жертвите му! Ако, наистина го харесваш вземи му плати кръвнината! Не че това ще върне живота на намушкания в гръб и убит, или ще подобри живота на тежко ранения, ама не мислиш ли че все пак трябва да има справедливост!
  • 42 goni

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Човек":

    Ако, компанията е била от такива...! Джок нямаше да се имъкне жив! Щяха да го открият самоубит и дръжката на ножа му щеше да стръчи от сърцето му докато той все още я държи в ръка!:) Приятни размисли!:)