Last news in Fakti

23 Август, 2021 16:29 2 926 38

Защо вече не мога да живея в Полша. Един хомосексуален разказва.

  • хомосексуалисти-
  • гейове-
  • полша-
  • права-
  • поляци-
  • брак-
  • ес-
  • лгбт

Хомосексуалните са трън в очите на полските управляващи

Защо вече не мога да живея в Полша. Един хомосексуален разказва. - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

37-годишният Марчин Мернек е прекарал целия си живот във Варшава. Но сега се мести в Лайпциг заедно със своя партньор. Двамата не взимат това решение спонтанно - то е добре обмислено и планирано. “Първо мислехме за Берлин. Това беше първият град, в който отидохме. След това обаче посетихме общо 14 федерални провинции. Били сме в Германия много пъти, защото хората ни харесват.”

Всичко се промени, когато ПиС дойдоха на власт

Марчин и Мариуш разбират колко е трудно да си намериш жилище в Берлин. “И така открихме Лайпциг за нас, един от малкото градове в бившата Източна Германия, който продължава да расте.” IT-специалистът и неговият приятел вече се чувстват добре там. В полския блог „Новият живот“ Мернек споделя своите преживявания с други емигранти. Той винаги се е чувствал добре във Варшава и никога не е мислел да емигрира. През последните шест години е живял с Мариуш в квартал Золиборж. „Имахме добри отношения с наемодателката ни и спокойно можехме да останем още дълго там.“ Но когато „Право и справедливост“ (ПиС) дойдоха на власт, решихме да емигрираме.

Лидерът на ПиС Ярослав Качински и цялата партия споделят възгледи, които са меко казано хомофобски. Те противоречат на основни човешки права. “Президентът на страната публично обяви, че ние не сме хора, а идеология. Той не осъзнава колко хора наранява по този начин“, пише Мернек. Действително в кампанията за своето преизбиране през 2020 г., която накрая се увенчава с успех, президентът Анджей Дуда подхвана реториката на ПиС, известна от предишните предизборни кампании. В нея идеите на ЛГБТ движението се определят като опасни. Тяхната цел била да подкопаят основите на семейството и да вредят на децата в Полша. ЛГБТ общността е по-разрушителна от болшевизма, твърди Дуда. “Опитват се да ни убедят, че става въпрос за хора, но всъщност става въпрос за идеология.”

Толерантна Полша стана символ на нетолерантността

Сега всичко това излиза скъпо на Полша. Десетки общини и области, особено в консервативните южни и източни части на страната, приеха резолюции, насочени срещу ЛГБТ общността. В отговор Европейската комисия блокира част от финансирането им и започна процедура срещу Полша за нарушаване на Договора за Европейския съюз. Кампанията на ПиС срещу ЛГБТ се усеща особено силно във външнополитически план: Полша, която е една относително толерантна страна, сега се показва пред целия свят като враг на сексуалните малцинства. Представители на партията ПиС не се отказват от темата, дезинформацията продължава да се разпространява. Никой нямал нищо против гейовете и лесбийките, само против “ЛГБТ идеологията”.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аванта

    90 4 Отговор
    Отидете в Северна Корея там ще ви хареса

    Коментиран от #20

  • 2 Стига вече

    87 4 Отговор
    Факти спрете със статиите на Дойче Зеле прекалявате пада ви рейтинга спрете се
  • 3 Майна

    40 4 Отговор
    Виждате ли всички статии са за ПЛАНДЕМИЯТА И ЗА ТЕЗИУЖ,,НИЗГВЕРНАТИТЕ, ...УЖ. ГЛАСУВАТЕ ШИ ЗА ДБ , и нас ще ни затрият НОРМАЛНОТЕ ХОРА
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ККК

    35 0 Отговор
    Отивай при фондерлайнен а мен ме Б.Х.
  • 6 Стига вече

    76 3 Отговор
    Изобщо не ми жалвайте гейовете и лесбийките да си ходят в Германистан, Шведистан и Френският Халифат. Тука в Полша, Унгария и България немат работа
  • 7 АМАН ОТ ТИЯ

    53 2 Отговор
    ДА ХОДЯТ В АФГАНИСТАН.ТАЛИБАНИТЕ БИЛИ МНОГО ТОЛЕРАНТНИ КЪМ ТЯХ ................ ЗАСЕГА
  • 8 а яяя

    48 2 Отговор
    Отивайте в Афганистан на талибаните им трябват булки.
  • 9 Майна

    35 2 Отговор
    Елитите в образованието и много други публични институции сега вярват, че знаят кое е добро за децата, а родителите не. Всъщност те ще подпомагат и улесняват децата, живеещи като различни полове и получаващи трайни и увреждащи лечения с ефекти през целия живот, без да предупреждават майките и бащите за случващото се. Книгата на Шриер е изпълнена със сърцераздирателни истории на родители, които са разбрали твърде късно; както една майка пише в „Публичен дискурс“ : „Моята някога красива дъщеря сега е брада, бездомна и стерилизирана“.

    Нашите държавни училищни системи често са пряка заплаха за благосъстоянието на децата и активно се опитват да подкопаят родителското влияние и авторитет. Резултатите за децата могат да бъдат за цял живот. Както показват данните за 2020 г., те включват мастектомии, кастрации и други операции, трайно осакатяващи млади и здравни органи много преди хората да са достатъчно възрастни, за да разберат истински решенията, които вземат относно плодовитостта и други аспекти на живота

    Коментиран от #27

  • 10 Сатъра на Хана

    44 1 Отговор
    В Китайската Народна Република например не гонят хомосексуалистите. Само не им разрешават да бъдат членове на ККП и да заемат високи постове в администрацията и бизнеса - демек трябва да се трудят като всички останали:)
  • 11 Oтивай в Дойче Зеле.

    28 1 Отговор
    Там си добре дошъл.
  • 12 Hess

    48 2 Отговор
    Тези очевидно болни хора в последно време повярваха на изкуствено подхранваната им от неолибералите значимост,убедени в своята правилност и претендирайки за права равни с тези на хетеросексуалния човек..Болни индивиди с объркано съзнание използвани като оръжие от Глобалистите да пръскат семето на заразата сред децата ни!
  • 13 мразя пендали

    40 2 Отговор
    не е само управляващите да ви мразят и не е само в полша а във всички здраво мислещи държави населението не ви иска раберете го най-накрая отидете на някой остров и си живейте збъркания живот там без да ни се навирате постоянно в очите !!!
  • 14 ⚜️Илюминат⚜️

    41 2 Отговор
    Спрете да се парадирате и навирате в очите на хората!!! Думкайте се дискретно у дома , дръжте се като нормални хора по улиците и се откажете да промивате децата!!! Тогава няма да пречите на никой ! Винаги е имало хомота , никога не са били мразени така, преди да започнат жалките си опити да налагат глупостите си на нормалните!!! Смирете се , тайничко отзад евете се и пред интереса на обществото наведете се!!!

    Коментиран от #22

  • 15 Фери

    2 45 Отговор
    Свобода за ЛГБТ. Свобода за инакомислещите.
    България да ратифицира Истанбулската декларация.
    Българските деца се нуждаят от реформа в образованието

    Коментиран от #28, #31

  • 16 Gen Gurko

    24 0 Отговор
    Да заминава за Афганистан. Там много харесват такива като него.
  • 17 Майна

    29 2 Отговор
    На САТАНИСТИТЕ им трябват хора без полова, без национална самоличност, без нормални човешки чувства, те искат да прекроят човечеството, да ЗАТРИЯТ християните..
    НА ТЯХ ИМ ТРЯБВАТ БИОРОБОТИ ЗА ОБСЛУЖВАНЕТО ИМ...ЪРЯБВА ДА ГИ СПРЕМ ПРОТИВОПОСТАВЕЙКИ СЕ!
  • 18 1122

    33 2 Отговор
    ЛГБТ са проклятие.Липса на ценности.Има два пола:мъж /баща / и жена /майка/.ДРугите полове са въведени от извратени типове,живещи в сащ.От тази фалшива трана ,само ненормални прояви.Българи, ъвземете се.Пазете семейството от мъж и жена/маййка ,баща и деца/Това е истината.
  • 19 Максим

    27 2 Отговор
    Повечето нормални хора нямат нищо против гейовете и лидбийките, а против ЛГБТИ пропагандата.Не мога да разбера трагедията на господин Мернек, нито хленча му. Нали отива с партньора си в Германия, където ги харесват. Този комплекс на хомо и транс сексуалните, че не всички ги харесват и им се възхищават. Просто природните закони са такива. Въпреки медийната и културна пропаганда
  • 20 гошо

    21 1 Отговор

    До коментар #1 от "аванта":

    еми...властите са против показността и натрапването , а не кой на кого лапа.
  • 21 В Германия им трябва материал за....

    20 2 Отговор
    Тецовете!Те затова са толерантни към обратните...Историята е като колелото на късмета.Когато се появи картинка на комин,трябва да бягат....
  • 22 Jeep

    13 2 Отговор

    До коментар #14 от "⚜️Илюминат⚜️":

    те и да се думкат няма поколение, т.е. няма свежа кръв (да не кажа друго) и за това искат да промиват мозъци, защото иначе изчезват. Нещо подобно на някои северни страни, които крият отрицателния си прираст чрез внос наемигранити. За това е драмата, за нови бройки, а не за права.
  • 23 напрово

    14 2 Отговор
    към Рая-Афганистан `мека китка`....
  • 24 Сър Пичук

    15 2 Отговор
    Да си бъркат по които искат дупки, но да не ни го навират в очите!!!
  • 25 yordan

    15 1 Отговор
    АМЕРИКА ДА ВИ ПРИБИРА ИЗТОЧНА ЕВРОПА НЕ Е ЗА ВАС ПИДИРУН. .ГЕЛИ
  • 26 Един

    14 1 Отговор
    Ходете в Турция. Там ще ви направят щастливи. Те имат традиции за такива случаи.
  • 27 Гост

    12 3 Отговор

    До коментар #9 от "Майна":

    Много от политиците имат деца, които са със сексуални отклонения. Понеже не могат да се справят с този проблем , решават да го превърнат в нормално нещо, че вече да не е проблем. Така хващат да убеждават нормалните хора, че да си ненормален било нормално.
  • 28 СВОБОДА ЗА

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Фери":

    АНТИ ВАКСИТЕ👏👏👏
  • 29 Kcanba

    3 0 Отговор
    плесплеспидалитеее!!!
  • 30 Адвокат

    7 2 Отговор
    Хомосексуализмът е девиация, психиатрично заболяване. СЗО го зачерква като такова само с политически аргументи, без нито един медицински. Сега искат да приравнят болните на здравите. Същото е и при ковито- здравите са болни до доказване на обратното. Новата нормалност е ненормалността. Полша е силна държава на силен и етнически чист и пълноценен народ. Няма да им мине номера на сатанягите лесно....
  • 31 Иван

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Фери":

    Да живее рогатия, косматия, опашатия еврейски Мешия!
  • 32 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    1 3 Отговор
    Щото си боkLUk...
  • 33 Готин Джендър

    3 14 Отговор
    Ех ако хетеросексуалистите влагахте толкова енергия и в работата си и в икономиката, вместо само злобно да съскате за нащите права! "Традиционните семейни ценности" отдавна не съществуват в България - заменени са от чалга и фейсбук проституция. Плюете по различните, но си купувате скъпи парцалки на гей дизайнери и си бръснете крачетата и скубите веждичките. Добре че ви научихме, да излезета малко от селянията си :)

    Коментиран от #34

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Историк

    8 0 Отговор

    До коментар #34 от "хах":

    Те имат само едно право-да пътуват във влакова композиция до Германия безплатно,да посетят едни почивни лагери където ще влизат през втатите а ще излизат през комина..
  • 36 Съдията Дред

    3 0 Отговор
    Не виждам в статията да е написано, че в Полша някой ги ограничава, или не дай си боже, че ги преследва, затова, че са гей . Тогава защо емигрират ? Може би, защо в "Германия хората им се радвали" ? Не виждам житейска ситуация в която някой да се зарадва на някого, че е гей. Освен друг гей, който вижда в него потенциален партньор. И да, ЛГБТ идеологията е по опасна от болшевизма.
  • 37 vataffproject

    2 0 Отговор
    Виктория била хомусексуаална, за туй я пратили на Евровизията. Кога ще кажат, че Христо И. и Ивайло М. царете на ДБ са хомо-двойка?
  • 38 Отврат!

    0 0 Отговор
    Колко са нагли изкълченяците само! Тероризират хората с претенциите си и там където срешнат отпор започват с подлите си кампании за омаскаряване. По-добре Полша и света да е без вас отколкото вие да налагате дневния ред на мнозинството. А Германия от крайност в крайност, първо изтребва невинни, а после пък издига в култ изкълченяци. Отврат!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания