Last news in Fakti

21 Юни, 2020 10:10 7 920 88

Последните

  • бойко борисов-
  • сащ-
  • турция

Тъжно е да наблюдаваш падението на загубилия връзка с реалността старец от Банкя

Последните - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Земята на Ботев и Левски отново е робска земя. Но немее Балканът, не пее размирни хайдушки песни, за които пише Хр. Кърпачев. Наследниците на някогашните герои са други субекти - досущ бити псета те скимтят по ъглите и примирено поемат ритник след ритник. Това са последните от племето на българите – затъпели от беззаконие и лоши учители, ненавиждащи себе си и родината.

Случващото се тук буди едновременно жалост и омерзение. Тъжно е да наблюдаваш падението на загубилия връзка с реалността старец от Банкя. Отвратителното е, че когато го натирят от кабинета на министър – председателя, всички от неговото обкръжение ще ревнат и ще се заоплакват колко са страдали от лошотията му. Паразитите, които въпреки своята простотия заемат управленчески постове, ще се самообявят за жертви. За журналягите и грантаджийските експерти няма смисъл да се говори – за тях даже капчицата мастило е твърде скъпа, камо ли човек да им обръща внимание.

Ясно е какво предстои. Немците, американците и турците ще пренасочат парите си към друг проект. Ще му лепнат звучно име от рода на "Революция на розите" или «Възрождение» и ще направят кадрови промени в колониалната администрация в София.

Допреди месец имаше възможност, макар и минимална, да променим нещо според волята ни... Чужденците бяха заети с решаването на здравните и икономическите проблеми в своите си страни и вероятно контролът им тук бе отслабен. Ала онзиденшното посещение на германския външен министър показа, че сгодният момент е отминал. Дали дойчовеца не го е било гнус да се здрависва с подопечните министри, знаейки какво представляват?! Макар че европейските политици са същите отрепки като родните – нали ги развъждат в един инкубатор.

По принцип властта и сега се търкаля по прашните улици, но липсват желаещи да се наведат и да я вдигнат. Това не е учудващо, защото въпреки многото партии ние живеем без политическа система... Естествено, за такава не може да се счита изпълнението на заповедите на господарите и грабенето на хазната.

На никого не можеш да вярваш. Софийските лумпени, наричащи се евроатлантици и десни, показаха колко струват. Лявата бутикова партийка на Лилов се тресе от вътрешни дрязги и е загубила връзката с народа. Нищо социалистическо и добро за нас не може да има в организация без идеология – от самото си пръкване тя действа като приют за милионери и потомци на червените буржоа. Кому служат родените от ноемврийския преврат стана ясно за пореден път на пленума на 13 юни, когато купеното мнозинство на Висшия партиен съвет отхвърли предложението на своята лидерка БСП да организира подписка срещу диктата на мутрите и да се включи в уличните протести. Ако не се лъжа, кандидатите на изборите за председател на Столетницата са вече над четиридесет. Сред тях изпъква един кадър, хванат с контрабанда на сръбската граница. Силно е влиянието на функционерите, които на времето заради своята алчност създадоха и набутаха във властта ДПС.

Тук – таме сред скучния политически пейзаж се срещат способни и разсъдливи хора... Но дори тези единици да бъдат допуснати до обществено значими постове, сивата тълпа мигновено ги притиска и задушава. Така е конструирана системата – макар и уродлива и потисническа, тя е непоклатима.

Всъщност робството започва от главите. Господарите се възползват умело от това. Те пазят чисти своите ръце и не участват пряко в разграбването на България... Ние услужливо вършим мръсната работа и им предаваме богатствата до последната трошица. Но земята не принадлежи нито само нам, нито на Онуй от Банкя или на богаташите. Тук всяка шепа пръст е пропита с кръвта на хилядите наши прадеди, борили се срещу нашествениците, за да ни има нас... Изобщо излязохме големи нехранимайковци, потурчихме всичко...

Но пък ако ще сме последните, защо поне веднъж не се озъбим и не се втурнем цялата глутница срещу бандата? Така или иначе, животът е профукан, дано поне с това да ни запомнят чуждите – че накрая сме се изправили горди.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 188 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Едно голямо

    189 11 Отговор
    БРАВО.
  • 2 браво браво

    175 5 Отговор
    Прокуратурата и съда се занимавали 3 месеца и харчили народни пари за да узнаят дали някакъв полицай е гей...все едно съдбата на държавата зависи от това. Според същата прокуратура обаче, нямало нищо нередно в снимките, а аудио записа не били го чули.

    Коментиран от #10

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 демократ

    14 144 Отговор
    Бойко е невинен!

    Коментиран от #17, #20, #27

  • 5 Царят

    113 8 Отговор
    е гол !

    Коментиран от #30

  • 6 Диктаторът от Банкя

    132 9 Отговор
    Говорете си не ми пречите, спя си тyлyпешката с богата съвест и ми е през дедовия
  • 7 Лекар БГ

    130 10 Отговор
    Добър материал и?
    Много се пише-нищо не се прави, съответно не се случва.Статукво.Керванът си върви 11-та година.НЕкои ора били у страхотна форма.Немало да си одат. А 40-те разбойника си бранят Вожда....и така.
    Тъжно. Мъдър бил народът, ама хората прости.
  • 8 Ягуар

    116 9 Отговор
    Браво на автора. Винаги е имало и герои и предатели. И сега пак е същото.

    Коментиран от #57

  • 9 кердез

    21 41 Отговор
    Няма как да се оправи след като има разделение на роми, турци, арменци.... . Хората са казали, разделяй и владей. И ти искаш промяна, но пак пишеш за потурчване, подсъзнателно теглиш пак към разделение. Затова ще скачаш сам, скачай си колкото искаш, промяна няма да настъпи
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 criminal

    67 2 Отговор
    Псето си псе......и да се опита да хапе пак ще го сритат............глутница трябва....................
  • 12 Загориченски

    40 13 Отговор
    Авторе, аеторе! Освен констатации материалът ти не съдържа нищо съществено. Освен робска, нашата за нищо друго не става. Това е ясно. Предложи нещо, за да не е така. 9
  • 13 Pompev 🇧🇬✔️

    12 88 Отговор
    Да гласуваме пак за Баце.Той направи асфалта,къщите ни изолира,и държи европейската линия...
  • 14 Сух

    60 5 Отговор
    Народа чака истински водач, случи ли се ще стане мазало, съмнява ме и разстоянията тогава да са проблем..
  • 15 пешо от панелката

    90 6 Отговор
    В момента в който Туллупа се сгромоляса, всички калинки ще се отрекат от него и ще се закълнат във вярност към следващия сатрап. Ако се случи така че на власт дойде друга партия или коалиция която не разполага със своя армия от треторазредни местни функционери, повечето калинки ще си останат на службичките и ще слугуват на новите. Необходима е поголовна чистка и масови съкращения в неимоверно раздутия паразитем държавен апарат, където за на един кадърен, работлив служител се падат по 3-4 търтея назначени по партийно/роднинска линия
  • 16 Охо Бохо

    50 4 Отговор
    За съжаление само с писане не става! Като няма лидери така ще си кретаме. И на кого и как да повярвам, след като спомена за 90год е още пресен и се препредава от хората с попарените надежди на децата и внуците.
  • 17 незнайко

    27 4 Отговор

    До коментар #4 от "демократ":

    Продължавам поста Ви - до доказване на противното ! Това евсеобща максима, която в БЪЛГАРИЯ почти не се ползва ! Изводите са ясни, да влезе УБИТИЯ !!!!
  • 18 Да си подаде оставката

    51 5 Отговор
    И да му се снеме имунитета! Да се започнат проверки и експертизи! Да се потърси отговорност за абсолютно всеки един евроцент постъпил като субсидия по неговото управление!!! За да се избегне корупция и търговия с влияние да се назначи Наблюдаващ прокурор в лицето на Госпожа Румънката!

    Коментиран от #69

  • 19 Zyggy

    52 2 Отговор
    ...че накрая сме се изправили горди...Това е последното нещо,което ни остана...Ние наистина изчезваме,умираме,заминаване...но може би ни е останала сила за една последна битка...?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 123

    51 5 Отговор
    Бандитите които ви ограбват са в България, хората които избират кой да управлява са Българите. Някой се опитва да ви лъже че са ви обрали Германци,Американци, Руснаци или Турци.Докато този Българин които е на власт и има валст да подписва за разходи не подпише,никъде пари няма да се похарчят.Това че някои в Сърбия харесва определен Български политик не означава че този ще бъде избран за МП.България е считана от политиците за касичка с пари от която да си пълнят джобовете постоянно,без да и е необходимо да работят. Грабителите на България са в България.

    Коментиран от #79

  • 22 Pompev 🇧🇬

    10 62 Отговор
    Да гласуваме пак за Баце.Той направи асфалта,къщите ни изолира,и държи европейската линия...
    Защото ако дойдат комунистите,ще стане още по лошо и Европа ше я гледаме през крив макарон

    Коментиран от #29, #37, #66

  • 23 1010

    42 5 Отговор
    И какво стана с проверката на приватизационните сделки за времето на т.н. преход?! Пълно мълчание и мрак! Всичко се потули зад вируса!

    Коментиран от #24, #41

  • 24 ✔️Pompev ®️

    3 28 Отговор

    До коментар #23 от "1010":

    Няма значение,баце ги дава на прокурора,той ги пуска :)

    Коментиран от #34, #40

  • 25 Кур вит 19

    46 16 Отговор
    Единствената надежда е президента.

    Коментиран от #32, #42, #56, #73, #80

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 да да

    26 2 Отговор

    До коментар #4 от "демократ":

    демо-крадци.....
  • 28 Еее

    7 38 Отговор
    Боко е номер1.

    Коментиран от #63

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Майна

    46 6 Отговор
    Точно сме земята на Ботев и Левски -предадени и неподкрепени. Един единствен българин се е присъединил към ботевата чета на българска територия, а не се намериха и българи да освободят Апостола от някаква никаква охрана...Чакали АЛТЕРНАТИВА...СЕГА..ПАК ЧАКАТ ...МЪРЗИ ГИ , ТА ДВЕ НЕ ВИЖДАТ..ДАЙ ИМ КОМЕНТАРИ И ...ЕСНАФЛЪК!!!!! НАРОДЕ, ТРЯБВА ДА ВОЮВАШ В МОМЕНТА ЗА ПРАВАТА СИ!!!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Последния Софиянец

    36 2 Отговор
    Американските сенатори вложиха много пари в Цветанов и ще искат дивиденти.Те открай време правят така.Прибират някой негърски крал и като го върнат на власт си взимат парите в пъти.На Тръмп му скочиха щото искаше украинците да разследват кражбите на американски сенатор в Украйна.Нашия цар също го храниха много години и като го качиха на власт им се отплати.
  • 34 jтъпа работа

    15 2 Отговор

    До коментар #24 от "✔️Pompev ®️":

    `кучето си гони опашката`..
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ИЗБОРЪТ НА СВОБОДНА И ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ Е.

    9 46 Отговор
    БОЙКО БОРИСОВ!!!
    НИКОГА ВЕЧЕ ВЛАСТ ЗА ЦРЪВЕНИТЕ ПОЗИТАНО-САРАЙСКИ АЙДУЦИ,БЕЗРОДНИЦИ, ЕНИ-ЧАРИ ,БЪЛГАРОМРАЗЦИ И..РУСОРОБИ.
    БЪЛГАРИЯ Е ВСИЧКО!
  • 37 незнайко

    42 2 Отговор

    До коментар #22 от "Pompev 🇧🇬":

    Следя коментарите и се чудя . Сега как гледаме Европа ? Като място където да работим и да ХАРЧИМ В БЪЛГАРИЯ !!! Колко от тези които работят там са си купили жилища и са се устроили живота ? Статистиката показва друго . Стоят в БЪЛГАРИЯ защото им е изгодно !!! Лъскавите витрини дойдоха и при нас но ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ХЛАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ се изнася и се внася храна за БЕДНИ !!! Какво лошо имаше преди 1990 година когато поне малко имаше закони ??? Тези които ги спазваха бяха добре .Останалите в Белене . Сега какво е ? Тези които спазват закона в ЗАТВОРА а останалите (да не ги изброяваме по име ) крадат и НИ СЕ ПРИСМИВАТ !!! И през крив макарон с вградени светловоди се вижда стига да има кой да гледа !!!

    Коментиран от #43

  • 38 679645

    6 17 Отговор
    "Но пък ако ще сме последните, защо поне веднъж не се озъбим и не се втурнем цялата глутница срещу бандата?"-какво има в предвид автора ,не се обосновава!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Падат по

    26 0 Отговор

    До коментар #23 от "1010":

    Давност!!! Тоест и да има престъпление не може да се съди никой! Добре дошъл в Република Абсурдистан!
  • 42 Кой открадна

    16 2 Отговор

    До коментар #25 от "Кур вит 19":

    Ритона.
  • 43 ✔️Pompev ®️

    17 8 Отговор

    До коментар #37 от "незнайко":

    Преди 90 те беше хубаво,питай защо развалиха хубавата система.Пак същите крадци я рсзвслиха,защото не спазваха написаното.Комунизмаостана само на хартия
  • 44 Pompev 🇧🇬✔️

    4 28 Отговор

    До коментар #40 от "Потрес":

    Що бе нямаск ли кола,апартамент,Баце не ти ли ги маправи асфалта и изолацията...просто питам

    Коментиран от #45, #59

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 9 септември

    18 3 Отговор
    Кръв ще се лее
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Майничка

    9 17 Отговор
    Ще има гражданска война и Цветан Цветанов ще стане премиер,защото така са заръчали от Вашингтон.

    Коментиран от #71

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Я... Я

    24 2 Отговор
    Браво, Браво и толкова. Стоим си у дома пишем, обижда ме се един друг А ТЕ ни крадат. Няма кой да поведе Бащина дружина.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Вида

    8 12 Отговор
    Гергов получи 80% одобрение за председател на БСП Пловдив, а следващия ход е консервна кутия за опашката на Нинова.
  • 54 Тошко

    8 9 Отговор
    Няма да се лее кръв - ще имаме две партии ГЕРБ, както две ЦСКА - та в А група на БФС! Да му мисли Нинова!

    Коментиран от #60

  • 55 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 2 Отговор
    народе до кога до кога ще ни стрижат доят мачкат
  • 56 Бурканбанк

    16 3 Отговор

    До коментар #25 от "Кур вит 19":

    Единствената надежда е протести до дупка за всичко, което не ни харесва. Но понеже това никога няма да стане в кочината - спасявайте се!
    Кой както може - дали в чужбина, дали чрез продаване на имоти или по някакъв друг начин. Това е. Дотук я докарахме за 30 години. "Надежда тука всяка оставете"
  • 57 357

    9 4 Отговор

    До коментар #8 от "Ягуар":

    Защо "браво"? Колко такива вече писаха и пишат,но всеки обвинява Народа че не прави нищо. А вие нещо направихте ли освен да пишете? Това всеки го може?
  • 58 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 2 Отговор
    за съжаление нямаме истински герой и патриоти ВАСИЛ ЛЕВСКИ бе предаден и обесен ХРИСТО БОТЕВ когато слязъл на КОЗЛОДУЙСКИБРЯГ бе посрещнат само отМЛАДЕН даскалчето попътя на четата всички секриеха никой не им помагае а ХРИСТО БОТЕВ загина САМО НА 25 ГОДИНИ
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 1 Отговор
    в политиката приятелства няма има интереси компромати удари под пояса
  • 62 7999

    1 4 Отговор
    Има лидери, но са отзад, мълчат и строят. При пазарната икономика се искат не думи, а дела и трябва да сте благодарни на бб, че вместо да съкрати надутият чиновнически персонал, той го увеличава. Пример, как може в една малка стая да работят над десет човека хехе в банка. Едни на дивана лаф моабет, а двама на компи. А под номер 2. По времето на живков са ги карали мъжете и на метри бело, дали ще имат поколение и от първата нощ жени им забрененявали, а след 1989 даваш на чврири очи и.. Никога е нямало справедливост. И не очакваме, защото поовехнахме. Както казваше единият родител, до 40 се изкачват и след това слизаш надолу (1980 покойник), а сега може би не важи, все пак сме 21 век. Горният си знае работата...
  • 63 шемет

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Еее":

    а ти си номер две
  • 64 1122

    8 1 Отговор
    Герб са пътници.

    Коментиран от #70

  • 65 Гюстав Льо Бон

    6 3 Отговор
    При изброяването на факторите, способни да впечатлят душата на тълпите, спокойно бихме могли да пропуснем разсъдъка, ако не се налагаше да посочим отрицателната стойност на влиянието му.
    Показахме вече, че тълпите не се влияят от разсъждения и до тях достигат само грубо смесени представи. Освен това ораторите, владеещи умението да им въздействат, се обръщат към чувствата и никога към разума им. Законите на рационалната логика нямат никакво въздействие над тях .
    Искаш ли да завладееш тълпите, трябва първо добре да си прозрял вълнуващите ги чувства, да се преструваш, че ги споделяш, след това да се опиташ да ги измениш, като с помощта на най-елементарни асоциации предизвикаш някои сугестивии образи; да можеш да се върнеш назад, ако се налага, и най-вече да отгатваш във всеки момент какви чувства си породил. Тази нужда от промяна на езика според произведения ефект в хода на речта предварително обезсилва всяко научено или подготвено слово. Само това стига, за да изгуби всякакво влияние ораторът, следващ своята мисъл, а не тази на слушателите си.
  • 66 До Тролчето ромпев

    4 2 Отговор

    До коментар #22 от "Pompev 🇧🇬":

    На ромпевия гробарите ся му изпомпали мозъка...и са му сложили чип на киборг...!?

    Коментиран от #84

  • 67 Матей

    2 1 Отговор
    Да ,последните читави българи,има ли ги и трябва ли да ги похарчим до последния?Да се опълчат в сляпо озлобление пред мафиотското събрание и да улеснят стражарите да ги набарат и запокитят в зандана,без да ги удостоят със званието политически затворници.Какви дисиденти,какви борци за социална правдина,за напредък,при диктатурата не може да се признава съпротивително движение,биха допуснали идеологическа капитулация.Затова по мутрафонски,това добре го умеят.
  • 68 Омерзен

    5 1 Отговор
    Алтернативата е само една: докато търпим Боко на власт непрекъснато притискане с вила на двбелия му Банкянски врат по всички актуални проблеми на страната и обществото, а той за да запази себе си ще раздава щедро нашите пари. А генерално решение само и единствено - всички с жълти жилетки и да ги ометем окончателно!
  • 69 Много си ÷ъп Саше

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Да си подаде оставката":

    За какъв имунитет говориш?
  • 70 2211

    2 5 Отговор

    До коментар #64 от "1122":

    Не позна! БСП утичат в канала!
  • 71 Не бе

    4 2 Отговор

    До коментар #49 от "Майничка":

    Цветанов скоро ще е при бай Ставри 😀
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Кур вит 19

    2 0 Отговор

    До коментар #73 от "Вземи си го":

    Внимавай с кръвното.
  • 75 Lunata spi.

    0 3 Отговор
    Това ми прилича на господин Кулеков. Все пак липсва авторът.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Цървул

    1 5 Отговор
    Товарищ,ако и инженер си толкова, колкото политкоментатор,жалко за фирмата ти! А "старчето" ще управлява,колкото поиска! Логиката на исторически случващото се е такава - Не зависи от инженери,сбъркали занаята!!!
  • 79 Аз съм реалист

    6 3 Отговор

    До коментар #21 от "123":

    Единственото спасение е президентска република, всичко останало е ПОПУЛИЗЪМ и шменти капели, лява ръка десен джоб, и всичките 240 г,Ни,ди вън от ☔ иначе това ще продължи 🔛 вечно и без 📤 изход 🚧❎⛔⚠️
  • 80 Аз съм реалист

    4 2 Отговор

    До коментар #25 от "Кур вит 19":

    Единственото спасение е президентска република, всичко останало е ПОПУЛИЗЪМ и шменти капели, лява ръка десен джоб, и всичките 240 г,Ни,ди вън от ☔ иначе това ще продължи 🔛 вечно и без 📤 изход 🚧❎⛔⚠️
  • 81 гост

    7 0 Отговор
    Като си написал"потурчихме"защо не споменеш,че Ахмет Демир Доган ръководи обрачите от фирми и разпределя порциите чрез лицето Делян Пеевски.Че като се почне от обществената бнт дето е назначен човека на Доган и се мине през почти всички медии,главният прокурор и све живо всичко е под контрол на Сокола от Сараите.
  • 82 Тито

    3 0 Отговор
    Хей роби на труда пак гласуваите за тези неграмотни политици.
  • 83 хахаха

    1 0 Отговор
    много добре написано...дерзай...
  • 84 Pompev 🇧🇬

    2 3 Отговор

    До коментар #66 от "До Тролчето ромпев":

    Пак те питам,кой искaш да те управлява и какво очакваш от него,да ти донесе няколко милиона в къщи ли.
    А що се отнася до краденето,то тряя да se dokazhe.

    Коментиран от #85

  • 85 ОК,

    4 0 Отговор

    До коментар #84 от "Pompev 🇧🇬":

    Да идва румънката и да то отпочва тулупестия мисир на републиката,окошари ли го него,дребните пилци голошиеци около него са лесна стръв за народната любов.
  • 86 Ема

    0 0 Отговор
    Българите сме странни със своите все уж "умни" въпроси за бъдещето. Имаме конституция и се придържаме към нея: като не ни харесват управляващите, сменяме ги с опозицията. По цял свят е така. После гледаме как се справят и... отново смяна.
    Ето някои малкоизвестни факти oт нaшaтa иcтoрия в началото на миналия век: " Някoи oт миниcтритe изпoлзвaт cлужeбнoтo cи пoлoжeниe зa кoриcтнo oблaгoдeтeлcтвaнe, зa кoeтo прeз 1903 г. първият Държaвeн cъд ocъждa зa кoрупция Тoдoр Ивaнчoв, Вacил Рaдocлaвoв и Димитър Тoнчeв пo зaкoнa зa cъдeнe нa миниcтритe oт 1880 г. Тaкa ce пocтaвя нaчaлoтo нa прaктикaтa Бългaрия дa ce упрaвлявa oт бивши или бъдeщи зaтвoрници. Зa дa cмeкчи coциaлнoтo нeдoвoлcтвo, князът взeмa рeшeниe зa cмянa нa прaвитeлcтвoтo... Cлeд рaзгoвoри c вoдaчитe нa oпoзициятa княз Фeрдинaнд възлaгa oтнoвo нa Тoдoр Ивaнчoв дa cъcтaви кaбинeт..." Цитaтът e нa дoц. д-р Димитър Тoкушeв oт aлмaнaхa "Бългaрия - 20 вeк".
    В началото на 20 век се сменят много правителства, едно от друго по-крадливи. Тогава монархът има думата. И все пак България оцелява някак си, дори въпреки кражбите и войните. А сега е в пъти по-лесно:народът има думата, той е суверенът, а останалите, в парламента и правителството, са са само негови представители и служители.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 кой кой

    1 0 Отговор
    Нищо НОВО И РАЗЛИЧНО ОТ ТЕКУЩИТЕ ДРУГИ СТАТИИ НА ЖУРНАЛЯТА –МИСИРКИ ,на които горкия маниплиран мързеливо- мислещ "умник " се кефи и вика БРАВО..Дали е падение или обратното??? ,НО ГОЛЕМИЯ ВЪПРОС Е КОЙ СЛЕД БОЙКО???????И умниците по-горе споменати,барабар с МИСИРКИТЕ - НЕМЕЯТ...Но ние се радваме на това ,че отново бесепарскада ДС ни е превзела и сега сме с тях ,против най-омразеното -банкерския,впрочем най-омразения за тях ,те ни направиха да е най-омразен и за нас.И колкото по оплювателна ,омерзителна е статията с/у този омразен.......,толкова КЕФА ,УДОВОЛСТВИЕТО е ПО–ГОЛЯМО.Така е защото с мисленето сме до тук.От тук нататък КОЙ ЩЕ МИСЛИ???.Е ,то е ясно ,след като ние не можем.Ами ,тези които добре си свършиха работата до този момент,заслужено.