Last news in Fakti

24 Юни, 2020 10:00 8 364 61

Защо България е диктатура?!

  • българия-
  • диктатура-
  • бойко борисов

Държавата или лично Борисов и кръга му разпределят невероятните 45% от БВП

Защо България е диктатура?! - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Всеки, който колаборира с диктатурата сега в България трябва внимателно да помисли за бъдещето. Няма значение, какво ще се случва, колко хора ще бъдат унищожени и живота им съсипан, накрая всяка диктатура си отива и следва възмездие.
Това пише в профила си във Фейсбук бизнесменът и общественик Стефан Гамизов.

Ето целия му пост:

Днес мисля да изясня нещо според мен животозастрашаващо важно, защото съществува едно опасно самозалъгване в голяма част от българите. Както някои от вас са забелязали от доста време говоря за диктатура в България.

Всъщност, предупредих, че такава ще бъде установена преди 11 години - може да намерите достатъчно мои интервюта от това време, преди осъществяващите този заговор срещу демокрацията да ме забранят и подложат на цензура. И така, какво е това животозастрашаващо самозалъгване?

Българите, не разбират масово, че диктатурата не е нещо свързано само с комунизъм, собственост, 300 канала по телевизията, да имаш дребен бизнес, кола на старо или да може да пътуваш в чужбина. Наличието или не на тези неща не отрича съществуването на диктатура. Масово българите свързват диктатурата с комунистическите времена и се объркват, че най-често диктатурата се свързва с описаните по-горе неща.

Защо България е диктатура:

1. Има наложена цензура в медиите, както и те са под контрола на хора свързани с Борисов и кръга му.

2. Държавният репресивен апарат “разчиства” икономиката и публичната сфера от неудобни на Борисов и кръга му лица. Неудобни по всякакви причини и поставя удобни сред благата.

3. Корупцията е в непоносими и разрушителни за обществото размери.

4. Държавата или лично Борисов и кръга му разпределят невероятните 45% от БВП. Всяка диктатура контролира парите и само този процент е достатъчен за доказателство за ликвидиране на демокрацията.

5. Българите живеят зле и напускат България.

6. Българите са третата най-умираща нация в света и не се раждат деца.

7. България е в тесни връзки с най-опасната диктатура в света в лицето на Русия на Путин, както и Борисов и кръга около него според неговите лични публични признания от последните дни, е замесен във военните хибридни енергийни проекти насочени срещу ЕС, НАТО, САЩ и в крайна сметка срещу България. Последното е много важно, защото всяка диктатура е зла с народа си.

8. Борисов и кръга около него са нискокултурни, садистични и неграмотни хора, които типично за всеки диктатор и кръга му, се интересуват на първо място от себе си по примитивен начин. Как - видяхме всички.

9. Режимът в България, както всяка диктатура, си е измислил лъжа за обща употреба, че се бори срещу някакъв враг или срещу комунистите според Борисов и кръга около него. Разбира се, както във всяка диктатура, такава борба няма, защото всеки ключов човек в диктатурата в България сега, е или бивш комунист или произлиза от подобно семейство. Погледнете кариерата на партизанската внучка Лиляна Павлова и това е достатъчно.

10. Честни избори не са възможни и те се манипулират по всякакъв начин. Но наличието на формални избори е много важна част от лъжата, че няма диктатура. Всяка диктатура върши същото.

11. Диктаторът произлиза от ниските слоеве на обществото, презира истински образованите, етичните и отричащите насилието. Борисов ни демонстрира презрението и подигравателното си отношение в записите чути от нас към практически всички. Диктаторите вярват в своята изключителност.

12. Трите власти са унищожени според идеята за тяхната независимост и подчинени на Борисов и кръга около него. Всеки диктатор подчинява съда и се опира на него да легитимира разправата с противниците си, както и да заграбва, каквото пожелае той и кръга около него. Законите се пишат според желанията на диктаторът и кръга около него.

Засега това е достатъчно. Всеки, който колаборира с диктатурата сега в България трябва внимателно да помисли за бъдещето. Няма значение, какво ще се случва, колко хора ще бъдат унищожени и живота им съсипан, накрая всяка диктатура си отива и следва възмездие.

Големият срам е за ЕС, ЕК и Германия специално, която съдейства в типична за нея външнополитическа безотговорност за установяване на такъв режим в България сега. Диктатурата в България е позор за цялата идея за ЕС от демократични държави. Ядрени централи са строени от американци и по времето на Франко в Испания, както и се е ходело на почивка там по това време. Газопроводи има и в доста арабски диктатури. Но това не променя фактите за масовите гробове в Испания от времето на Франко и липсата на демокрация в арабския свят.

Сега не могат да ни избият, както им се иска, но могат да унищожат живота ни. Аз няма да мълча и да се крия, а ще се боря срещу тези протокомунисти и садисти без значение, какви ще да последствията за мен лично. Вие си решете сами за себе си, дали ще сте с тях или ще сте на страната на децата си, българите и България. Мисля, че 75 години диктатура с кратка почивка преди Борисов са ни достатъчни.

На колко поколения българи трябва да бъде унищожен живота, за да кажем СТИГА?


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 76 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    60 9 Отговор
    Всички искаме да избягаме в Швейцария но не можем

    Коментиран от #32, #61

  • 2 Браво

    104 16 Отговор
    Съгласен със статията.

    Коментиран от #60

  • 3 Next

    81 8 Отговор
    Аз пък мисля че има значение колко хора ще бъдат съсипани, защото никой няма да иска да е на тяхното място. И защо по дяволите ние не съсипем тези които отдавна ни мачкат и унищожават.
  • 4 имаме си работа с особено нарцистичен

    102 8 Отговор
    Баце ако беше диктатор в Африка щеше да е най-кървавият в историята. Само порядките в ЕС го спират да се развихри с РПГ-то.

    Коментиран от #57

  • 5 гост

    25 70 Отговор
    Свободата и свободията са различни неща. Оплакват се само нищо-неможещите.

    Коментиран от #48

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ха.....

    54 9 Отговор
    Интересен пост. Но, колко ще застанат на твоята страна от страхът , че именно тази диктатура разполага с живота ни и на нашите близки?
  • 8 няма повече варианти

    53 6 Отговор
    Ние му" позволяваме", да краде държавните блага, ние сме поробени от Хунтата , и корупцията народ.
    Парламента ,и Премиера трябва да отговарят ,колективно пред международния съдебен трибунал ,за заличаване на българската култура и кражби на държавни блага и собственост.
    ЕП трябва да постави чужди министри, в министерствата а тези на съд.Да спре субсидиите ,които са източника на всички кражби.
    Да постави Олаф, над Прокуратурата, за контрол над Gешев.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 гост

    17 6 Отговор
    Мда . Така си е.
  • 12 Баш Майсторът

    62 6 Отговор
    При сегашната диктатура е по зле,от преди 30г.

    Коментиран от #46

  • 13 Съгласен съм

    50 5 Отговор
    с автора на статията и пътят е само един - на изборите да бъдем единни, да унищожим триглавата змия, никога да не бъдем роби , да сме защитници на децата си! Българи, времето отлита, събудете се!!!
  • 14 ггггг

    4 17 Отговор
    като гледам положението в сащ , и там има диктатура. и не е от вчера. работата в тошиба върви ли ?
  • 15 пройчо

    8 36 Отговор
    казвам , че гамизов не е в ред с глават---при това оттдавна.
    Тоя е от "свръхего;центриците" и всички му пречат...
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Четох дотук

    17 12 Отговор
    "България е в тесни връзки с най-опасната диктатура в света в лицето на Русия на Путин"

    Също така

    "Диктаторът произлиза от ниските слоеве на обществото"

    Ами ти какъв искаш да е, на цар Симо братовчед ли?

    Коментиран от #24

  • 20 Мислещ

    22 5 Отговор
    Защото стадото това го кефи.
  • 21 Стефане всичко

    23 1 Отговор
    добре докато не стигна до военните хибридни енергийни проекти насочени срещу ЕС, НАТО и САЩ.

    Коментиран от #47

  • 22 Другия с коня

    11 53 Отговор
    Щом е толкова Трагично положението,защо има километрични опашки на заминаващи в Гърция и Турция на почивка....По Черноморието от Варна до Царево коли,каравани с почиващи Българи.София се опразва за цяло лято.Кога е било така в предишни години например 97ма...2008ма....Мнималната от 250 лв сега е 650.....Апокалипсис няма, освен в главите на някои Неудачници....Ай със здраве,че отиваме на Море...
  • 23 Доганчо

    15 4 Отговор
    Аз Дръндарския циганин разпределям парите от време Оно е така и така ще бъде.
  • 24 веселяк

    11 0 Отговор

    До коментар #19 от "Четох дотук":

    Да бе верно пише, че сме биз бизе с рашките и дребния! А аз се чудя кой е виновен за сегашното ни дереже. Благодаря на написалия темата и на неговото богато въображение, че ми отвори очите!
  • 25 Сти

    42 6 Отговор
    Вече 30 г. някои хора жънат дивиденти, като манипулират относно комунизма. Комунизмът е идея, за която хората не са дорасли... Уродливото лице на капитализма е схващането, че всички имат равен шанс. Но не всички са еднакво красиви и умни... А относно Борисов - той е просто един от могото нагаждачи, независимо от обществения строй. Много е лесно недъзите на обществото да се обясняват с лошия Изток и добрия Запад. Само че след Априлското възстание добрият Запад не предприе нищо да спре изстъплениятя на османска Турция, а освобождението дойде от Изток.
  • 26 123

    22 3 Отговор
    Правителството на България е реално огледално отражение на мнозинството от обичаите,културата, социално-икономическата среда, манталитета и поведение на Българския народ.Достойни синове и дъщери на тази страна която ги е създала.От 30 години се вижда че всеки които влезе в политиката на Бълагрия е за ограбване на държавата си. Същотото е било при Тодор Живков същотото е и сега, лъжите кражбите и измамите свалят парвителстъвото на Т.Живков.Като изкорените бай ганьовщината тогава и ше се оправи страната,не напразно българите са си търсили Цар от Австрия и Германия. Това е и причината за падане на България под Турско робство, това е и причината за Унищожаването на Плиска от Римската Империя при Кансубиги Крум
    Когато почти загубва страната след като не може да събере войните си, а гарнизона на Плиска е бил пиян и завладян без много бой. Та Крум трябва да събере жените да се бият за да защитият България. От тогава идват Крумовите закони, като Крум забранява всичко дейности и обичаи които унищожават Арарския хагант, от който всички отделиели се се наричат Българи. Като самия Крум е роден в Унгария и е един от вождовете на хаганата , преди да стане Канасубиги на Българите. Няма ли Крумови закони и жестоко изпълнение на тези закони, няма и да има България.
  • 27 Обикновен човек

    8 15 Отговор
    Интересно как коментират и какво пишат за Стефан Гамизов в фейсбук : ,Крал Картоф....не ,не за Бойко а за автора на тази статия става въпрос едно изключително нагло и арогантно същество! И аз не харесвам Бойко ,но да го сравняват с диктатора Франко си е чиста шизофрения ...нищо ама абсолютно нищо общо няма Борисов с Франко!!!!Борисов може да е всякакъв но категорично не е палач на народа си ,не преследва и убива хората както е правил Франко ....какви са тези глупости които пише този.....?????
  • 28 м33т

    12 0 Отговор
    Култът към личността не е упоменат. При диктатура винаги се издига на пиедестал само един човек.
  • 29 357

    16 4 Отговор
    Според мен Борисов е машата с която ни жигосва по поръчка на други. Да,той е отвратителен,но не за друго а защото вижда че не може да се противопостави на командите и излива цялата си злоба върху Народа. Това е недостойно поведение, но знае че излезе ли от власта,той е свършил.

    Коментиран от #39

  • 30 Така така..

    5 18 Отговор
    А Радев защо така удобно го пропускате.. да не защото е от другите грабители (БСП) ?
    ХА
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Един там

    13 4 Отговор

    До коментар #1 от "1234":

    Кои са тези всички? Защо говориш от името на всички? В Швейцария е хубаво само напочивка на ски и нищо повече, но е доста скъпо. Има само планини и скучни хора. Нощен живот няма. Заведения и ресторанти бачкат до 21.00 ч. След 20 ч улиците опустяват. В по-скучна държава никога не съм бил. Единствено курортите са и добри и заплатите, но и цените, като са високи от заплатата не остава много. В БГ е най-добре, само хунтата трябва да я разкараме!
  • 33 Кой68

    7 3 Отговор
    И този е безумно смел като не е в България!Нека ми обясни що е то диктатура?Като чета по сайтове и гледам карикатури/фото на ДиКтАтОрА дали при реална такава всичко това щеше да го има?Защо се забравя услужливо че сегашното управление се подкрепя от демократичните САЩ,а то е така от "демокрацията" в България...
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Йордан

    17 3 Отговор
    Повечето неща са верни,но най-малко Путин се интересува от главната мутра и хунтата,които имат други зависимости.Тази “държава” няма никаква тежест в чужбина и никой не се съобразява с нея,освен ако не трябва да се свърши нещо в интерес на глобализма. Живота на много поколения назад и напред е съсипан. 30 г. бяха безвъзвратно загубени и бъдещите поколения трябва да започват не от нула,а от много минусови нива.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 ИСТИНАТА ЗА ДИКТАТОРА

    7 2 Отговор
    СЛЕД БОЙКО БОРИСОВ И ГЕРБ, ПОТОП И МАСОВО ИЗМИРАНЕ. ТАКА КАЗВАТ ОТ ДИ ВЕЛТ.
    Според прогнозите, през 2080 година България ще има население от едва 4,8 милиона души. Това са почти половината от близо 9-те милиона, населявали страната през 1990 година, пише "Дойче Веле".
    Така “Ди Велт" описва прогнозите за бъдещето на България в статията, озаглавена “Последният да загаси лампата". Изданието се позовава на прогнозите на ООН, според които населението на шест държави в ЕС - трите балтийски републики (Литва, Латвия, Естония), Румъния, България и Хърватия, ще се срине наполовина до 2080 година в сравнение с 1990 година. Шестте държави са заплашени от изчезване, пишат от “Ди Велт" и допълват, че те са изгубили 20% от населението си от промените насам.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Жител на турския вилает "Булгаристан"

    12 2 Отговор
    За т. 7 бих поправил : България е в тесни връзки с най-опасната диктатура в света в лицето на Турция на Ердоган , както и Борисов и кръга около него според неговите лични публични признания от последните дни, е замесен във военните хибридни енергийни проекти насочени срещу България - - - Подаряване на Южен Поток на диктатурата Турция - - - - Уреждане на американски фирми да смучат от Белене - - - Хибридни атаки срещу НАП от близка до Борисов фирма.
  • 41 jorj

    6 1 Отговор
    Изтрих те ми коментара, но този няма представа какво е диктатура !!!!!! Спрете с простотиите и претенции за ниво !!!!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 СКОРПИОН

    2 4 Отговор
    "Другаря" Стефан Гамизов, може да си дрънка каквото си иска когато е мухмурлия, но в крайна сметка народа си решава, от диктатори акъл не искаме! БКП-БСП са диктаторска комунистическа, болшевишка хунта! Но да спрем до тук и да продължим! " Другари" от ФАКТИ.БГ, Гамизов говори за свобода на словото и Вие ли ревете за това, защо погребвоте словото на гражданите! Вие сте погребално БЮРО , Това е факт! " ЦЕНЗУРАТА УМРЯ ДА ЖИВЕЕ ЦЕНЗУРАТА ! " Удовлетворен съм, че Вие четете написаното! Комунистите са много твърдоглаво семе! Диктатори! Погребахте ми коментара, защото не е удобен на шумкарите комунисти! БЛАГОДАРЯ !!! Написаното е лично до Вас и няма нужда да го публикувате и после да го погребете за да ми замажете очите. Това ще е много лицемерно от ваша страна!!!!
  • 45 Матей

    6 1 Отговор
    За всичко мога да се съглася в една или друга степен,но за ролята на външен фактор ,негативно въздействащ върху България съм твърдо убеден ,че е САЩ И ХИЛЯДИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ,ОТКОЛКОТО РУСИЯ.Също така понятието комунизъм стои нелепо и безсъдържателно.Генезиза,тестото,от което са замесени управляващите бандюгани верно е от БКП-потеклО,но те отдавна са скъсали пъпната връв,превърнаха се в едра буржоазия,върли експлоататори и всичко както си му е реда по Маркс.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 кило

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Стефане всичко":

    Стефчо ти какво можеш?
  • 48 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Госта какво можеш?
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 СПРЕТЕ

    8 0 Отговор
    МОДЕРАТОРА МАЙ ДОКАЗА ЗАГЛАВИЕТО
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Паулу Куелю

    4 2 Отговор
    Тържествено, без никаква реч, той издърпал платното: показала се бесилка. С въже, с капак на пода и всичко останало. Нова-новеничка, покрита с пчелен восък, за да издържа на лошото време. Ахав прочел пред насъбралото се множество поредица от закони, които защитавали земеделците, насърчавали животновъдството, предвиждали награди за всеки, който допринесе за разрастването на търговията във Вискос. Накрая добавил, че от този момент нататък всеки трябва да си намери някаква почтена работа или да отиде да живее другаде. Не казал нищо друго, нито веднъж не споменал за „паметника", който току-що открил; Ахав не вярвал в заплахи.
    Бесилката гледала хората и хората гледали бесилка¬та. Постепенно първоначалната смелост на бунтовниците отстъпила място на страха; всички познавали Ахав и им било известно, че той е безпощаден в решенията си. Някои напуснали селището, други решили да се захванат с някоя от новите дейности, които той им предложил, било защото нямало къде да отидат, било поради сянката, която хвърлял оня инструмент на смъртта насред площада. След време във Вискос се възцарил мир, той се превърнал в голям граничен център на търговията, започнал да изнася най-хубавата вълна и да произвежда най-висококачественото жито.
    Бесилката стояла на площада десет години. Нито веднъж не била използвана. Видът й бил достатъчен, за да превърне смелостта в страх, доверието в подозрение, подстрекаванията към бунт в шушукания на одобрение. Ахав наистина е познавал човешката
  • 55 Паулу Куелю

    5 1 Отговор
    Ахав наистина е познавал човешката природа: хората се подчиняват на обществото не от желание да спазват законите, а поради страха от наказание. Всеки от нас носи тази бесилка въ¬тре в себе си.
  • 56 бай Пешо с мотиката

    0 4 Отговор
    питам само за един приятел : гамизов от каква позиция ни дава акъл? той е встрани от всичко целият в бяло? какво ме интересува мен дали боко разпределя 45% от БВП или 12% или 90% ? Гамизов как съотнася диктатурата към класовата борба и в мирогледа му има ли такова нещо? щото мен с малкия бизнес не ме засяга дали има 14 олигарси или само двама! тази статия заплаха ли е и към кого всъщност? това възмездие кой ще го въздаде и на каква основа - разграничителен критерий?
  • 57 безпартиен

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "имаме си работа с особено нарцистичен":

    Това с РПГ беше и го отнесе Чакъра,за което има и присъда срещу страната ни!Но няма виновен издал заповедта за използването на РПГ!Кой ли беше този издал такава заповед!??
  • 58 Марио Кроненберг

    6 0 Отговор
    Браво на този смел човек! Дано да не го убие някой джип на червен светофар... 🙄😳😨
  • 59 30 години

    1 0 Отговор
    Като 30 години гласуваме пропорционално на избори и гласовете не ги броим ни избирателите /броят ги само избираемите/ - до такава действителност ще я докараме ДС падишахче и еничарите му да ни управляват - разбирай унищожават!
    Кога най-сетне ще пробваме мажоритарен вот и преброяване на гласовете от гласуващите - от това ги е най-много страх мафиотите ! Къде си народе да промениш избирателния закон?! Защо не ти достига акъл , смелост , постоянство и хъс - да реализираш тази полезна възможност?!
  • 60 Бивш умник

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Браво":

    Какво си направил че дават акъл на по умни от теб /кои направи енергетиката на това диредже/ стани министър и разпределяи но умсвения ти багаж е малък
  • 61 69 или 69

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "1234":

    Не е нужно да бягаме, като можем да създадем такава сила на Балканите.

    Решението е да се изчисти всичката крадлива сган в политиката. Това гарантира един рестарт на скапаната система