Last news in Fakti

23 Септември, 2012 15:55 882 2

Антоанета Цонева: В България се прави корпоративна журналистика

  • нели крус-
  • журналистика
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В България трябва да бъде изпратена мисия, която да оцени монополизирането на медийния пазар. Това заяви по БНР Антоанета Цонева от Института за развитие на публичната среда.

В предаването "Неделя 150" няколко гости коментираха проведената през седмицата среща на еврокомисар Нели Крус с представители на българските медии.

Европейски и национални средства попадат в ограничен кръг от хора. Само външен натиск може да разчупи бруталната ситуация с медиите. В България се прави корпоративна журналистика, заяви Цонева.

Журналистката Ралица Ковачева заяви, че е останала доволна от тази срещата.

Проблемът с медиите в България не е законов, а етичен и ценностен. За това поискахме свободата на словото да бъде взета като индикатор за това, което се мери в мониторинговия доклад, каза Ковачева.

Срещата доказа, че някой трябва да събере българските медии, за да започнат да си говорят. Събра ни човек, който дойде от вън, каза Славка Бозукова, главен редактор на вестник "Стандарт".

Който е очаквал, че еврокомисарят ще каже този е добър, а този е лош, е останал разочарован. Това не е работа на Нели Крус. За мен неприятното усещане е, че насадихме в дневния ред на Еврокомисията проблема със свободата на словото. Подредихме медиите до други наболели проблеми на България. Смятам, че това не трябваше да се случва, каза Бозукова.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    Всичките тези, които се упражняват по темата за българската журналистика, никога не са били на събите на т. нар. терен, та те труп не са виждали, журналистикатат я правят коресподентите, дето не ги броят за хора. Те са винаги на педал, а останалите седят на бюрцата и мътят бисери.
  • 2 Коста

    0 0 Отговор
    Българските журналисти се държат като Живков преди онзи Девети. Криел се, но никой не го търсел. Новинарите реват, че не са свободни, но не ползват правата си, защото знаят, че ползването на свободата може да означава глад.