Last news in Fakti

15 Юли, 2020 13:01 5 965 42

Mоят народ - горд, смел, с 1300-годишна история, вече се събуди!

  • цветеслава гълъбова-
  • д-р цветеслава гълъбова-
  • протест-
  • протести

Имам деца и внуци, които искам да науча, че ДОСТОЙНСТВОТО е най-ценното. Заради него сме на площада. И ще успеем

Mоят народ - горд, смел, с 1300-годишна история, вече се събуди! - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Мисля си, драги ми Facebook, колко се радвам, че моят народ - горд, смел, с 1300-годишна история, вече се събуди. Младите хора са с нас, активни, искащи, настояващи, но не просто нещо, а демокрация. Гордея с тези млади хора. И вече съм сигурна, че имаме шанс. Шанс да преминем през тази жестока криза, шанс да девулгаризираме нашето общество и да го направим, каквото искаме. Защото народът, който е по площадите не иска повече простотия, наглост, арогантност, гешевщина и попълзновения от калинки във всички сфери.

Слушах днес (бел. ред. вчера) сийчето. Ами, че то горкото трудно говори, имах чувството, че някой е стиснал това девойче за гърлото и му е трудно да реди клишетата. Повярвало си е горкото, че само с едната руса коса и новозалепените мигли ще впечатли хората по площадите. Явяват се някакви, някои от тях с академични титли, които си позволяват лукса да ни наричат тълпа, лумпени или просто хора от улиците. Те са от задавилите се с мръвки от гербавата трапеза.

Ей, хорица семпли и мизерни, кой ви дава право да обиждате сънародниците си, кой ви каза, че обслужването /няма да конкретизирам от какъв вид/ е занимание достойно, а?

Хайде, приберете се в дупките си, че ще ви отвее народния гняв и хич не казвайте какви сте и какво сте учили. Срамно е, повярвайте ми. Аз съм жена на почти 54 години и вече знам, че най-ценното, с което човек никога и при никакви обстоятелства не бива да се разделя и да прави компромиси с него е ДОСТОЙНСТВОТО! И заради него сме на улицата. Защото бяхме унизени, смачкани и овъргаляни в калта на беззаконието, авторитаризма и простототията.

Нещата стигнаха до там, че не само ВОЙНСТВАЩИЯТ ПРИМИТИВИЗЪМ стана норма, не само стана задължителен, за да просперираш и се развиваш кариерно, но вече те и наказват, ако не си такъв или не адмирираш простотията. Е, аз никога и при никакви обстоятества няма да се наведа. Стара съм, ще ми се сецне кръста. А сериозно - имам деца и внуци, които искам да науча, че ДОСТОЙНСТВОТО е най-ценното.

Заради него сме на площада и ще успеем!!!! Това е МОЯТ НАРОД!!!!

Facebook, д-р Цветеслава Гълъбова


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 93 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ходт

    123 20 Отговор
    Подкрепям!
  • 2 Ух хоп а

    25 126 Отговор
    Какво тая коя е добре ли е от коя дупка излезе

    Коментиран от #5, #7, #28

  • 3 народ от слуги на Лукавия

    5 43 Отговор
    Добре, че беше Козляк да го разръчка с рогите.
  • 4 ХАХ аа

    22 110 Отговор
    Каква е тази , че да ръси мозък ?

    Коментиран от #16, #22

  • 5 Да уточним

    125 17 Отговор

    До коментар #2 от "Ух хоп а":

    Тази е една достойна българка!
  • 6 петко

    19 97 Отговор
    Кинтите от Черепа заработва каката.
  • 7 Ееееее

    72 8 Отговор

    До коментар #2 от "Ух хоп а":

    Във всеки случай не от където ти си излязъл.
  • 8 събудени от кома невъзможно

    13 25 Отговор
    По принцип пътят към Казана е постлан с добри намерения.
  • 9 синия патлажан

    11 25 Отговор
    Стига ве ! Нали сме в демокрация и искаме демокрация .45години стигат и дойде демокрацията , докараха ни я на тепсия Иван Костов Желю Желев , Ал .Йорданов и т.н и след 30 години такава сега оак за демокрация говорим , т.е до сега не беше ли демокрация ,че съвсем се обърках .
  • 10 Даааа

    17 41 Отговор
    Каква ирония само. "Твоят народ" се събуди от отмъщението на един престъпник,благодарение на ,който живееше зле десетилетия.

    Коментиран от #14

  • 11 Всички знаят

    45 14 Отговор
    Това е истината!
  • 12 Др Соколов

    22 62 Отговор
    Д-р Гълъбова,
    ти задаваш въпрос - кой Ви дава право да обиждате и самата ти обиждаш - хорица семпли и мизерни. Сийчето и т,н. Ей това е проблема и освен това не знам от кой народ си, ама и аз съм българин. Та така,спирам да обобщава защото не искам като тебе да обиждам. Иначе мога повече от теб да кажа щото аз пък съм на 60. Не мислете, че само Вие сте народа и правете обобщения, щото когато аз съм ходел по площадите Вие сигурно сте била ученичка в английската или франска гимназия. Нищо лошо за гимназиите. Просто големи демократи се извъдихте и все за народ говорите. В тази връзка поета е казал - а Вий Вий сте идиоти. Познайте кой е поета, подсказвам не е Гоголь.
  • 13 COBRA2022

    40 6 Отговор
    Успешно разделиха българите. Сценаристите и режисьорите се хилят , пушат си , пият си 70 годишно уиски и гледат сеира. Не е ли така ?
  • 14 Неееееее

    14 22 Отговор

    До коментар #10 от "Даааа":

    Христо Иванов го събуди.

    Коментиран от #15

  • 15 Цирк България

    44 9 Отговор

    До коментар #14 от "Неееееее":

    Ами ,къде спа Христо Иванов досега,че Боко управлява 10 години.Нямаше ли причина за оставка до сега.Имаше 1000.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Крис

    20 52 Отговор
    тъпа комунистка,забравила ли е годините на купонната система когато с купони серкупуваше хляб и мляко,това ли иска тая куха лейка
  • 18 друго мнение

    18 36 Отговор
    Не вярвам на "младите". Те са слепи котета. Тях ги водят за носа в интернет, по платените про-правителствени телевизии, а по площадите ги ахват техните идейни ментори, господарите им, собствениците на капитала, чуждите интереси.

    Младите не могат да формулират българския национален интерес, който би трябвало да е и техният интерес.

    Протестът беше употребен от едно посолство, чиято посланичка беше поканена от Борисов за сделка на тъмно, зад колоните...

    Какво е обещал Борисов на г-жа Мустафа?

    Протестът беше предаден в интерес на голамата геополитика, която е в интерес на най-големите собственици на капитала. Божков е мъниче спрямо тях.

    Това, че "бяхме унизени, смачкани и овъргаляни в калта на беззаконието, авторитаризма и простототията" не е проблем на мега държавата САЩ и на нейната администрация. Нейният проблем в България е "Балкански поток". Не го не го иска американската администрация. Борисов е свил уши като Орешарски и ще остане на власт с подкрепата на САЩ.

    Законът е над всички. Много хубави думи.

    Без вярна идейна и пространствена (геополитическа) ориентация младите ще си останат слепи котета.
  • 19 Спящата красавица

    4 24 Отговор
    13 вековен сън. Даже аз не съм спала повече....
  • 20 Българин

    22 47 Отговор
    Егати народа, който се събужда от парите на Черепа за да даде безконтролна власт на бутафорията Радев и на Корнелия Нинова. Тая кифла дали мисли преди да говори?

    Коментиран от #24

  • 21 Да бе ок

    17 9 Отговор
    А ти предишните събуждания проспа ли? Щото все уж се "събуждаме", протестираме, пънем се нещо там да променим, а после като отворим очи и се огледаме виждаме, че са пак тия. Старата песен на нов глас.
  • 22 Това сигурно е ирония

    3 8 Отговор

    До коментар #4 от "ХАХ аа":

    Хахаха
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Густо, майна!

    3 17 Отговор

    До коментар #20 от "Българин":

    Добре, вярваш на пропагандата. Позволи на мислещите, отцеждащите сеното от плявата да имат мнение, позиция. Не изкарвай, че всички противници са симпатизанти на изброените от теб. Явно си се объркал. Благодаря и със здраве!
  • 25 Иван

    29 13 Отговор
    БРАВО!!! Подкрепа от все сърце!
  • 26 чичо

    15 29 Отговор
    „Докторе"Гълъбова необходимо е по-малко от половин капка мозък за да ти е ясно че не може да казваш-това е моят народ.Ти за господ ли се взимаш.А да учиш децата и внуците на това което искаш не ти е необходима улицата,а само капка.Безплатен съвет-нека някой друг ги учи.
  • 27 bbb

    14 30 Отговор
    Една напълно психясала психиатърка
  • 28 Отвратен

    25 11 Отговор

    До коментар #2 от "Ух хоп а":

    Приятно е да гледаш как уплашените герберасти се гърчат!
  • 29 гост

    9 22 Отговор
    Колежката е гола вода ! Днес не ми влизаше в плановете да се изказва,но щом сте и дали думата,на берекет да е!
  • 30 Фатих Мехмед

    2 19 Отговор
    Края ви започна след 1876г сега сте роби в беге робство
  • 31 ДЕМОКРАЦИЯ

    19 11 Отговор
    ГЕШЕВ Е ПОЗОР! БОРИСОВ ВЪВ ЗАТВОР!
  • 32 четящ

    18 8 Отговор
    браво! точно така трябва да бъде! но от достойство са лишени и Борисов и Гешев, затова паднахо толкова ниско в очите на народа и скоро ще си отидат/ и ще отговарят/ за дейстията си!
  • 33 Манипулатор

    6 9 Отговор
    Звучи като манипулация, в полза на другите.
  • 34 Е нема що,

    14 15 Отговор
    Кото те гледам къде си се ориентирала при фатмака с юмрука,обградил се с олигарси и ченгета на големо достойнство и култура ще ги научиш.Я като психиатър кажи фатмака ,Бабикян,Манолова,Румен Петков,Нинова учиндолската мутра и тия около него,как са с психиката,защото според мен са доста проблемни,тръгнали да свалят законно избрано правителство от 1 200 000 българи и забележете добре работещо,при положение че след 7 месеца ще има избори.А бе я да те питам за 4 години фатмака и другите политически некадърници какво са направили освен за България, че нещо не се сещам,май НИЩО освен да я мърсят
  • 35 сноу

    18 9 Отговор
    Безкрайни адмирации и подкрепа ...Изключително семпло ,интелигентно и най-важното реалистична оценка на положението...
  • 36 Фр Катя

    19 5 Отговор
    Най после най после се събуди да
    И моят народ прекрасен умен красив и буден най после разбра че да го управляват мутри и мутреси е вредно и унизително. И да има такъв народ народът на Ботев и Левски народът на Смирненски и Вазов да този народ.И стига вече геноци д и вредно за България мафиотско управление. Нека не спираме нека вървим напред към победа над теьи
    иедостойни и крадливи и опростачени бездуховни хорица.мислещи само за богатсво и пари и как да ни крадат.Няма да спираме нали???
  • 37 Я... Я

    16 7 Отговор
    ЦВЕТИ ГЪЛЪБОВА ТОЧНИ И ПРЯМИ ДУМИ КАЗАНИ С ОБИИЧ КЪМ БЪЛ. НАРОД. КОЙТО Е ДЪЛГО ГОДИШЕН СПЕЦ. ВЪВ ОБЛАСТТА НА ПСИХОЛОГИЯТА ДАВАТЕ ТОЧНА И ОБЕКТИВА ОЦЕНКА НА УПРАВЛЕНИЕТО И ХОРАТА КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТ.
  • 38 Баба

    7 3 Отговор
    Една истинска БЪЛГАРКА!
  • 39 РЕКОРДЪТ

    5 1 Отговор
    Е НА КОШЛУКА! С ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ - ШЕФ НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ. !?!
    Толкова ли няма ограмотени българи, та един египтолог в проекция сложил Бойко Б. ? Ами той е цял Тутанкамон !
    Да отива веднага при него ...
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 pepi 52

    0 7 Отговор
    ДОКТОРКЕ,СИГУРНО НА ТОЗИ ЦВЕТИСТ ЕЗИК СИ СЕ НАУЧИЛА В КАРЛУКОВО,НАУЧИЛИ СА ТЕ КОМ.ДРУГАРИ И ПРЕПОДАВАТЕЛИ С КОМУН.ОБРАЗОВАНИЕ, АЗ СЪМ С 24 ГОДИНИ ПО ГОЛЯМ НО НЕ СИ ПОЗВОЛЯВАМ ДАЖЕ И ПРОТИВНИЦИТЕ НЕ ГИ ОБИЖДАМ,ЗАРАД ТУЙ НЕ ИЗЛИЗАЙ ПО РАЗНИ САЙТЧЕТА И ДА СТАВАШ СМЕШНА!
  • 42 Стареца

    6 0 Отговор
    Адмирации за достойните българи!