Last news in Fakti

29 Юли, 2020 17:30 6 842 52

Ами, хора, ние си живеем в комунизъм

  • комунизъм-
  • герб-
  • избиратели-
  • електорат-
  • държавна администрация-
  • държавни служители

ГЕРБ се похвалиха, че са ги избрали 1.5 милиона българи, видяхме кои...

Ами, хора, ние си живеем в комунизъм - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Мнение на Цветомир Глоговски, Facebook

Знаете ли че...

1. Според данните, предоставени от Българската стопанска камара, в България към момента има над 433,000 държавни служители.

2. Според НСИ заетите в публичния сектор към март тази година са 547,636, като средната им работна заплата (пак според НСИ) е 1,339 лв на месец. Това, за мързящите ги да смятат, прави 731,641,696 лева месечно за заплати.

3. В частния сектор работят (пак според НСИ) 1,715,833, които реално изработват заплатите, нужни за т.2. Според данните, тяхната средна работна заплата е 1,311 (да, по-ниска отколкото в публичният сектор...).

4. Процентът на заетите в публичния сектор, спрямо общият брой на работещите в страната, е 24%. Само като справка, в Германия е 15%, в Нидерландия е 11%.

5. Борисов дойде на власт с обещанието да намали държавната администрация. Резултатът от това "намаляване" е увеличение с над 10,000 само в държавната администрация!

6. Ефективността на тези държавни служители е неоспорима, като според последният доклад на Световната Банка в секцията "стартиране на бизнес" България пропада до 113-о място (от общо 190 държави), или малко след Гвиана и малко преди Замбия и Гана.

Голяма част от тези хора на избори гласуват според зависимостта си от управлението, като поради същата причина на много от тях им е неофициално забранено да се включват в протестите.

ГЕРБ се похвалиха, че са ги избрали 1.5 милиона българи. +30% от тях видяхме откъде са. Сега прибавете и част от семействта им, които гласуват чисто по финансови причини, сложете и "Съюза на покойниците", които твърдо гласуват за тази партия, малко подплатени ромски гласове от махали и села (за справка - последните кметски избори) и математиката излиза.

Какво се оказа?

Ами, че ГЕРБ много добре са си научили урока от БКП и ДПС и ползват абсолютно същият "гласоподавателен подход", като държат голяма част от реалните си гласоподаватели в страх и под натиск.... Честито!

Мирише на комунизъм, прилича на комунизъм, звучи като комунизъм... ами, хора, ние си живеем в комунизъм бе!


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 59 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ссссс

    97 3 Отговор
    Една картечница ми трябва!

    Коментиран от #39

  • 2 Здравей мечо

    49 2 Отговор
    Знаеш ли колко струва един лаптоп от 2000 лева?

    Коментиран от #10

  • 3 Киро

    51 15 Отговор
    Демокрацията е усъвършенстван комунизъм.

    Коментиран от #16, #21

  • 4 Затова пък

    18 108 Отговор
    Румбата Радев бе парашутиран от решетников на поста президент срещу фиктивния му опонент Цееецкааа Цачевааа
  • 5 факт

    101 3 Отговор
    Другарят Бойко Борисов официален член до 1995, след това -почетен!

    Коментиран от #43

  • 6 Олимпийска надежда

    7 47 Отговор
    1млн.327хиляди са гласували за ГЕРБ

    Коментиран от #41

  • 7 неееееее

    45 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Съюза на покойниците"

    ТОВА Е! Някой е чел Гогол... Не е той... Някой друг...
  • 8 бою симитлията

    38 3 Отговор
    Да му го набия и на тоЪ умник,нали Томи ?
  • 9 КОТарАК

    70 1 Отговор
    абсолютно вярно-в тая държава вече никой не произвежда а само папка-журналисти ,ковидпрофесори ,политици , администрация , армия , полиция-къде са земеделците и миньорите? пълен та6ак сме

    Коментиран от #12

  • 10 Мечо

    6 6 Отговор

    До коментар #2 от "Здравей мечо":

    Знам,5 минути страх
  • 11 Браво Атанасова

    52 4 Отговор
    Добра статия. Бойко е обучен агент да манипулира и лъже, а от 11 години си прилага знанията върху народа.
  • 12 Е как къде са

    23 3 Отговор

    До коментар #9 от "КОТарАК":

    Протестират на площада

    Коментиран от #20

  • 13 Васил

    39 3 Отговор
    По скоро е диктатура Made in Bankya
  • 14 Гоуст

    42 1 Отговор
    Това е ясно от край време. Администрацията се съкращава ама само тея, които не са от твоята партия. Примери бол по общините, където при нов кмет от различна от съществуващата до сега кметска партия, освобождава всички служители и назначава свои
  • 15 електорална 1

    68 3 Отговор
    И друг път съм го споделял. Имам лични впечатление от едни местни избори, май бяха 2015 г. Отидох с майка ми да гласуваме за наш приятел кандидат за общ. съветник. Грамотни сме. След изборите в секцията, в която гласувахме, нямаше нито един глас за него. Да допуснем, че майка ми се е объркала при попълването на бюлетината. Но аз със сигурност не съм. За какво говори това?! И колко ли други такива "загубени" гласове има?!

    Коментиран от #28

  • 16 Донякъде е

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Киро":

    ... така!
  • 17 Ха добър ден

    28 9 Отговор
    Тъпото е че след падането на Желязната завеса СИВ зарази и останалия бял свят с комунизъм и вече няма надежда...
  • 18 Дедовия

    51 6 Отговор
    Най после на някой му светна че режима не се е сменял от 1944 година!
  • 19 БО-COVID-19

    31 4 Отговор
    Вечна слава на бат’ Бойко – вдъхновител, организатор и ръководител на всЪчкото наш успех и между другото баш Тулуп на България и целия ЕС!!!
  • 20 КОТарАК

    6 2 Отговор

    До коментар #12 от "Е как къде са":

    лайк от мен за остроумието :-)
  • 21 НЯМА ЛИ ДА ПРЕСТАНЕТЕ

    49 11 Отговор

    До коментар #3 от "Киро":

    ДА НАРИЧАТЕ ТОТАЛИТАРИЗМА "КОМУНИЗЪМ?!

    КОМУНИЗЪМ НИКОГА НЕ Е СЪЩЕСТВУВАЛ НА НАШАТА ПЛАНЕТА.

    ИМАЛО Е СОЦИАЛИСТИЧЕСКА СИСТЕМА.

    ТЯ Е СПРАВЕДЛИВА И ХУМАННА. НО ХОРАТА С НЕЗРЕЛИЯ СИ МОРАЛ,

    АЛЧНОСТ, КРАДЛИВОСТ И ЗАВИСТ Я ПРЕВЪРНАХА В УРОДЛИВ

    ТОТАЛИТАРИЗЪМ И ВКАРАХА ОБЩЕСТВОТО В РАЗБОЙНИЧЕСКИ

    ТОТАЛИТАРИЗЪМ. НЕ КАПИТАЛИЗЪМ И ПАЗАРНА ИКОНОМИКА,

    А ДИВ, ВАРВАРСКИ ТОТАЛИТАРИЗЪМ Е СЕГАШНИЯТ ХАОС.

    ТЕЖКО НИ.
  • 22 Отвратен

    48 7 Отговор
    Прекрасна статия. Описва истината, точно както е. Мога да добавя само, че комунизма има и добри страни. Борисов, обаче, залага само на лошите. Например, вие чували ли сте по комунизма за разпространение на наркотици, за цигани, които тормозят и малкото останали хора в българските села, за убийци с условни присъди? Е, не вярвах, че е възможно, но комунизма на Борисов е милион пъти по-лош от този при Тодор Живков. Единствената разлика, е че хората имат право да пътуват в чужбина - повечето за да мият чинии, а други домогнали се до властта и субсидиите, за да живеят. Да си отживеят вместо народа, който е зает с къртовски труд да изкарва пари за прехрана. Пари, които после ще се окажат в нечие шкафче!
  • 23 А БЕ

    4 30 Отговор
    ЯВНО СИ СОПОЛА НКО И САМО СИ ЧУВАЛ ЗА НЕГО , НЯМАШ СИ ГРАМ ПОНЯТИЕ ОТ РУСКОТО РОБСТВО !
  • 24 Фаро

    28 1 Отговор
    Като махнете администацията в която повечето гласуват за хунтата от страх,като махнете 600 000 мъртви души,гербавите роднини и техните слуги обслужващ персонал...Получава се бандитска му работа
  • 25 Фаро

    18 1 Отговор
    Бойко е комунист,който лиже задника на Сорос нещо страшно
  • 26 Сандо

    21 5 Отговор
    Абе човече,върни се в училище обратно,намери си някой образован учител и дано научиш що за животно е това комунизъм,дето е все на езика ви.А после научи и що за държава е била България само допреди някакви си 30 години.

    Коментиран от #27

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Бачо Киро

    12 1 Отговор

    До коментар #15 от "електорална 1":

    То да си само ти... Познат е от учредителите на малка партия. Заедно с жена си и още 3ма от партията гласуват. След това гласовете в протокола за партията му са 0 от тази секция....
  • 29 1 327 000 гласували за ГЕРБ???

    16 0 Отговор
    Извадете 600 000 Мъртви души, около 100 000 роми, около 100 000 далавера от онова професорче Малкия Мук, който оформя резултатите. И колко останаха? А "сгрешените" бюлетини определени за такива от хората на Будьп, колко остават?
  • 30 Гоце

    16 0 Отговор
    Само Каракачан е назначил на топли и доходоносни канцеларски длъжности с привилегии, ранно пенсиониране и бюджетни облаги в МО и войската 5000-те члена на ДС-МВРо! Което е противоконституционно, защото служителите в силовиъте ведомства, служби, войска, полиция, МО, МВР, ... трябва да са деполитизирани! Освен това самия Каракачан е без допуск за достъп до ЕС+НАТО-клсифициарана информация и не е допускан до залите в които се провеждат заседанията на военните министри - винаги го замества о.з.ген Запранов! Що за държава ще е тая, която плаща 2 заплати - за вице-премиер по сигурност и отбрана и за военен министър на неквалифицирано лице без доверия, но с ДС-агентурна изпълнителска позиция и в момента?! Съпоругата на ДС-Ванче - Росица Слабакова - Каракачан - е прокурорка в Соф. Ап. Прокуреатура, назначена без конкурс с "юридически стаж" като "съветник в парламента" по времето на депутатстването на Каракачан! БКП+БЗНС+ДС-непотизъм по комунистически!
  • 31 Чук

    12 2 Отговор
    Аве тоя клепоух суяк Глоговски дето живеел при "комунизма" що не каже що не направят сега АЕЦ Белене за 4 години като Козлодуй навремето....или само маже по смартфона щот е функционално мнооого грамотен))))
  • 32 Г-Н ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ

    12 1 Отговор
    КАК ПОГЛЕЖДАШ КЪМ ЖЕНА СИ И ДЕЦАТА СИ СЛЕД ЗАПИСА ,КАК РАБОТИШ В ТАКАВА БАЙ ГАНЬОВЩИНА КОЧИНА

    Коментиран от #42

  • 33 .. Гост

    8 1 Отговор
    Някаква статистика.. 1300 лева, а пенсионер нещо, че 1200 лева, а ес заплатите? Ние сме си със социалистически заплати. В банка сиги работещ в банка, 1989, получаваше в Франкфурт на Майн 10.000 лева, преди 30 г, женен 1988 за българка и 1989 за един милион един декар земя купи на морето.. А в банка, колко получават българите.. Соц заплата.. Не всичко е пари, жената е колкото батето, 1959, а мяса на 90 в лицето, набръчкана, 30 г хотел на морето, а щерката наркоман и в едно село, йвартал на град ше купи диплома кога печелиш, не знаеш какво губиш. Живи и здрави, дано оцелеем, да вудим внуци, че лошо и за млади и стари.. Във война сме..
  • 34 ннн

    10 0 Отговор
    Публичният сектор и държавната администрация са към милион. И живеят като при комунизма. 1 700 000 работещи в частния сектор живеят във феодализма- гърч, блъскане и никакви права. Тези хора носят на гърба си цялата държава. А пенсионерите едва оцеляват.
  • 35 ПИЛЕЯТ ПАРИ А ВАКСИНА НЕ КУПУВАТ

    2 4 Отговор
    Изтoчник oт прaвитeлcтвoтo oбяви, чe вaкcинaтa щe бъдe рeгиcтрирaнa дo 12 aвгуcт и мoжe дa бъдe дocтъпнa зa грaждaнитe нa 15 aвгуcт. Миниcтърът нa здрaвeoпaзвaнeтo Михaил Мурaшкo зaяви, чe вaкcинaтa e дoкaзaлa cвoятa eфeктивнocт и бeзoпacнocт.
  • 36 Оня Цветомирчо

    9 7 Отговор
    В комунизъм живее само болният мозък на автора от фейсбук.
    Болестта му е дебилност.
    Комунизмът е друго нещо, господа дебили! Научете, ако въобще сте в състояние, значението на думите.
    Най-малкото, което трябва да знаете е, че при комунизма няма нито държавна, нито платена администрация. По простата причина, че че няма нужда от държава и от каквито и да е пари, дори и електронни.
  • 37 Ххх

    4 1 Отговор
    Така е да, трябва да се добави че и законите ни са от комунизма. Уж сме в ЕС, а системата е комунистическа. За 30 г. никой не промени законите в страната, правят се някакви кръпки, но основата си остават законите на НРБ
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Дядо Гого

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ссссс":

    И аз идвам с тебе
  • 40 Брадвата

    9 0 Отговор
    БКП-номенклатурата пасти да яде! Тия я задминаха със светлинни години и със заплати, и с привилегии, и с "безотчетни". Но народът търпи ли търпи, вече близо век ще стане. Мазохизмът придобива нови величини
  • 41 Кауш

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Олимпийска надежда":

    За да мислиш не е необходимо да можеш да четеш, но когато четеш, задължително прябва да можеш да мислиш.
  • 42 Кауш

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Г-Н ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ":

    Защо, к'во му е, той е един от тях, е малко по-изтънчен, не казвам по-умен.
  • 43 Ново

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "факт":

    Има осъзнати и не осъзнати комунисти/ ти можете ли да си на ръководна длъжност и да не си бкп или бзнс от 1 200 000 члена бкп останаха 1000 къде са другите лична изгода
  • 44 АМОН

    3 0 Отговор
    СТАТИЯТА Е ТОЧНО В ДЕСЯТКАТА НА ПРОБЛЕМ, КОЙТО ВСЕКИ ИДВАЩ НА ВЛАСТ ТРЯБВА ДА РЕШИ.

    550 000 хрантутника чакат данъкоплатеца не само да им заработи заплатите , но и да им плати ЗДРАВНИТЕ и ПЕНСИОННИ ОСИГУРОВКИ!!!

    Спомняте ли си схемата 3:5:8 по време на ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАНАТА ОТ САКСКОБУРГГОТСКИ тройна коалиция?!!
    Към нея се прибавиха ПАТРИОТИТЕ и ГЕРБ за да се стигне до това ранище на НЕПОНОСИМОСТ при което 1,7 милиона от ЧАСТНИЯ СЕКТОР ХРАНЯТ С ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ останалите 7 МИЛИОНА хрантутници /деца, пенсионери, държавни хрантутници/

    КАК ВИ ИЗГЛЕЖДА ТОВА ОТНОШЕНИЕ 1,7/7 МИЛИОНА?!!!

    Истинско чудо е, че системата продължава да работи!!

    ЗА ДА СЕ ПОВИШАТ ДОХОДИТЕ Е НЕОБХОДИМО РАБОТЕЩИТЕ ДА СЕ ОСВОБОДЯТ ОТ ТОЗИ ВОДЕНИЧЕН КАМЪК НАРЕЧЕН ДЪРЖАВНА АДМИНИСТРАЦИЯ.

    КАК ДА СТАНЕ ТОВА??
    Много просто: НАМАЛЯНЕ НА ЗАПЛАТИТЕ ДО МИНИМАЛНИ И ОТЧИСЛЯВАНЕ ОТ ТЯХ НА ЗДРАВНИ И ПЕНСИОННИ ОСИГУРОВКИ!!

    ТАКА ФИСКА ЩЕ ОЛЕКНЕ ОТКЪМ ПРИХОДНАТА ЧАСТ, А ЗАПЛАТИТЕ НА РАБОТЕЩИТЕ ЩЕ СКОЧАТ.

    ДРУГ ИЗХОД НЯМА!!


    .
  • 45 Буда

    2 0 Отговор
    Браво факти , статията е в десетката ! Съвременният Бай Ганьо излезе точно от котилото на мутрите ! Закономерно !
  • 46 Антон

    0 0 Отговор
    Така е, администрацията има отвратителното свойство да се самовъзпроизвежда и размножава :)
    Освен това, тя (поне у нас) е създадена с единствената цел да пречи и всячески спъва поривите на обикновения гражданин. Иначе живота на последния ще бъде крайно скучен и сив :)
  • 47 sad

    0 0 Отговор
    Да и коя партия ще се наеме да премахне държавните служители, това са поне 500 000 гласа, за този, който е на власт!
  • 48 Социалист

    0 0 Отговор
    С колко фалшификации? Подправени протоколи, закупувани цигански гласове, 400 000 недействителни бюлетини, по едно време ви се развалиха и машините?, чувалите с бюлетини без контрол в залата. СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ - САМО ЕЛЕКТРОННО ГЛАСУВАНЕ, ЗА ДА УЧАСТВАТ И ПРОГОНЕНИТЕ БЪЛГАРИ ОТ РОДИНАТА НИ! НИКАКВИ МАШИНИ И ФАЛШИВИ БЮЛЕТИНИ! И С Ц И К НЕЩО ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ - ДА ИМА КОНТРОЛ НАД ТАЗИ КОМИСИЯ!!!
  • 49 Социалист

    0 0 Отговор
    Тези приличат ли ви на демократи? Повечето от тях вероятно не знаят защо са там. Както на контрапротеста пред МС три жени, които интервюираха, не знаеха защо са там, а 2 - 3 момчета казаха, че са им дали парички и бяха толкова щастливи, че щели да отидат да си купят нещо! На всички тези много им харесва сегашната затънала до гуша в калта България, горката България - жива погребана, останала на последно място в целия свят. Да я спасим, защото я погубиха - тези вътрешните и онези - външните, които сега подготвят за СЦЕНАТА новите ИГРАЧИ!
  • 50 БСП

    0 0 Отговор
    ОЛИМПИЙСКА НАДЕЖДО, извади циганските платени гласове, подправените сгрешени протоколи, които се приеха за нормални, 400 000 недействителни бюлетини, отворените чували с бюлетини, развалените внезапно машини, НЕ ЕДНА МАШИНА, и какво ли още - само те си знаят. Дали и ЦИК не е назначавана?! А пък Цецка самият й шеф я предложи за главнокомандващ! Като всичките му други избраници! Ле-ле-ле-ле, какви избраници - опропастиха държавата, прогониха народа, избиха и животните, а най-хубавата, качествена и плодородна земя, милата, пустее, вместо да ражда - а ние ядем боклуци и боледуваме. Ядем боклуци на високи европейски цени. Изтрепаха животните, геноцид над пенсионерите... Светът го вижда и се чуди, но ГЕРБЕРИТЕ ЗА ККАВО ЛИ НА ВСИЧКОТО ОТ ГОРЕ СА ЩАСТЛИВИ И СИ ПРАВЯТ КОМПЛИМЕНТИ, САМОХВАЛЯТ СЕ И СА МНОГО ЩАСТЛИВИ И ДОВОЛНИ ЗА ВСИЧКОТО ЗЛО, КОЕТО ПРИЧИНЯВАТ НА ДЪРЖАВАТА И НАРОДА!
  • 51 Наблюдателен

    0 0 Отговор
    Сравнете физиономиите на протестиращите българи и на контрамитинга и на контраконференцията!
  • 52 ТУЛУП от Банкя

    0 0 Отговор
    Време е Тоя с Джипката да се Разкара и да се Започва Процес за Геноцид над Народа. На Мутрата му свърши Времето. Съд и Затвор!!!