Last news in Fakti

4 Октомври, 2012 14:39 1 393 1

След дебата Ромни обратно в играта

  • мит ромни-
  • барак обама
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Силното представяне на Мит Ромни в първия президентски дебат даде тласък на кампанията му и разпали надпреварата, която до този момент изглеждаше спечелена от Барак Обама, обобщиха водещи коментатори.

Аналитичните материали от тази сутрин бяха почти единодушни, че енергичният и агресивен Ромни е извлякъл най-доброто от сблъсъка си с уморения на пръв поглед Обама и по този начин е успял да ожесточи борбата броени седмици преди вота.

"Който и да бе човекът, представлявал Голямата стара партия в Денвър, току-що гарантира на Съединените щати истински президентски избори. Най-после", обяви консервативният коментатор на "Уолстрийт джърнал" Даниел Хенингър.

"Може всички ние да се чудим защо трябваше да чакаме чак до сега, за да видим освободения Мит, но пет седмици преди деня на изборите този въпрос не е по същество и вече остава зад гърба ни".

Консервативният журналист Уилям Кристол от "Уийкли Стандард" отиде по-далеч, като заяви, че мормонът "се изправил и изнесъл най-добрата реч на републикански кандидат-президент в последните две десетилетия".

Центристкият в. "Вашингтон пост" се съгласи и допълни, че бившият губернатор на Масачузетс най-после набрал добра инерция след серията от гафове през последните седмици.

"Ромни се нуждаеше от силно представяне след грубо казано месец на безпощадно лоши новини и още по-лоши резултати от ключовите щатове. И го получи", коментира Крис Килиза в политическия блог "Дъ Фикс".

"Представянето на Обама на дебата изглеждаше умишлено ограничено – стремеше се да звучи като обикновен работник, но постигна нещо, което е далеч от това".

Въпреки всички фанфари около президентските дебати, сблъсъците в праймтайма рядко оказват огромно въздействие на изборите. Обама освен това ще има още две възможности да пребори съперника си в словесен спор на дебатите по-късно през месеца.

Президентът продължава да се радва на крехка преднина в национален мащаб. Но държавният глава има осезаемо предимство в ключовите щати, които вероятно ще изберат победителя от вота заради спецификата на американската избирателна система.

 


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 муспи

    0 0 Отговор
    - Аз, ще защитя еврейските интереси, и изсраилските.
    - Аз ги защитавам, бъди спокоен.
    - А аз още повече ще ги защитя!
    - Знаеме как ги защитаваш в Масачузет, и ние знаеме как стават тези работи!
    - Леди и джентълмени - че това е открит антисемитизъм.
    - Ааа, че ти отричаш холокоста - фашист, - бял дявол! Моите деди не за това се бориха с расизма!