Last news in Fakti

12 Октомври, 2012 08:55 1 017 0

Джо Байдън загуби дебата от републиканеца Пол Райън

  • джо байдън-
  • пол райън-
  • сащ-
  • избори-
  • барак обама
Джо Байдън загуби дебата от републиканеца Пол Райън - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

И при дебата между вицепрезидентите Републиканската партия удържа победа. Това става седмица след като държавният глава Барак Обама отстъпи пред Мит Ромни.

Кандидатът от Републиканската партия за вицепрезидент Пол Райън е спечелил минимална победа в телевизионния дебат. Той продължи 90 минути и засегна въпросите на външната политика, сигурността и икономиката.

Пол Райън „надигра“ действащия „човек номер две във вашингтонската администрация Джоузеф (Джо) Байдън“, пише АП.

„Райън събра 48 % от гласовете на американците, Байдън - 44 %", съобщи Си Ен Ен като се позова на социологическо проучване. Си Би Ес пък обяви, че победител е Байдън с близо 50%.

Пол Райън потвърди, че данъкът върху общия доход ще намалее до 20% за всички доходи, но за да се компенсира спада в данъчните приходи ще се сложи край на "данъчните вратички и удръжките за най-богатите данъкоплатци, така че "данъчната основа да се разшири".

Това е "математически невъзможно", отвърна Джо Байдън. Вицепрезидентът предложи увеличение на данъците за най-големите печалби.

"Ние не можем да си го позволим данъчни облекчения за хора, които печелят над един милион долара. Те не се нуждаят от това, средната класа има нужда", каза Байдън.

За безработицата, Джо Байдън приветства данните за спадането й за първи път по време на мандата на демократите под 8% през септември.

"Не зная колко време ще отнеме, но ние можем да стигнем и под 6%", обеща вицепрезидентът.

Като изброи точките от икономическата програма на Мит Ромни, Пол Райън осъди слабия растеж с "това не изглежда като реално възстановяване".

"Когато Барак Обама бе избран, неговата партия контролираше всичко. Те имаха власт да направят каквото поискат и ето къде сме", продължи републиканецът.

Освен по-ниските данъци, Мит Ромни предложи да се увеличи производството на петрол в САЩ, дерегулация на икономиката и подписване на нови търговски споразумения.

Демократът Джо Байдън и републиканецът Пол Райън проведоха дебата в Денвил, щата Кентъки. Темата на телевизионния сблъсък беше вътрешна и външна политика на САЩ.

Американският вицепрезидент Джо Байдън заяви, че "каквито и да са били грешките", които станаха причина за смъртоносното нападение срещу американското консулство в Бенгази /Либия/, те няма да се повторят.

Джо Байдън заяви още, че Иран е "достатъчно далеч" от създаването на ядрено оръжие. "Ние няма да позволим иранците имат ядрено оръжие", добави той, но каза, че войната ще е последната възможност за това.

 


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА