Last news in Fakti

8 Август, 2020 15:50 17 493 124

Бойко Борисов вече тежи като воденичен камък и на ГЕРБ

  • бойко борисов-
  • пеевски-
  • герб-
  • доган

ГЕРБ държи цялата администрация и почти цялото местно самоуправление

Бойко Борисов вече тежи като воденичен камък и на ГЕРБ - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

От електорална гледна точка, ГЕРБ са единствената партия, която има интерес от предсрочни избори, без да броим ДПС, които са с твърд електорат и винаги са готови. БСП са във вътрешна кампания, малкото протестиращи са в насипно състояние. Христо Иванов е единственият, който прави последователна и добра кампания в момента, но през март ще вземе много повече, отколкото в началото на ноември. Слави Трифонов няма структури, нито идея какво да прави, но и той ще се организира до март.

Мисля, че много дълбоко грешат онези, които смятат, че социологията лъже - Трифонов ще вземе солидни проценти и може да играе основна роля в сформирането на следващото управление. Въпреки двадесетгодишния възход на Бойко Борисов, някои хора продължават да живеят в измисления си свят и пожелателно мислене. Няма готино и мълчаливо мнозинство от българи, което не е представено и чака своя свестен лидер. По-голямата част от избирателите са прости като Борисов и Слави Трифонов. Затова и доминират в политиката и медиите през последните 20 години. Концертите на Слави в Лондон са пълни с народ, а българите в чужбина от десет години гласуват предимно за Борисов. Това не е обида, а констатация. Положението е антропологична катастрофа, каквато винаги е преобладавала по тези земи. Дори Волтер го е забелязал.

ГЕРБ държи цялата администрация и почти цялото местно самоуправление. На този етап е илюзия, че ще изчезне изведнъж при положение, че не остане заложник на Борисов. НДСВ се разпадаше в продължение на два мандата, въпреки дискредитацията на неговия лидер Симеон II, който обаче запази стилистично образа си без да се разпада. Съвсем друга ще бъде ситуацията след осем месеца за ГЕРБ, ако Борисов остане начело с неговите чекмеджета с пари, записи, подкупи и всичко, което знаем и не знаем за него. И което грижливо ще бъде разкривано на час по лъжичка, както става в момента, до пълно отвращение. Тогава наистина предстои тотален разпад, масово преориентиране на местната власт и администрацията към новата вълна, която дотогава ще се е оформила, независимо с кого, но не и с Борисов начело и ГЕРБ като лидираща партия. С всичко това искам да кажа следното:

Борисов повлича своите към дъното.

Онези, които го държаха на върха толкова години. В своя патологичен нарцисизъм и физически страх (в буквалния смисъл) той рискува цялата си партия, която след осем месеца ще е мръсна дума за мнозинството от българите. През 1996-97 г. БСП вървеше по този ръб, но много разумно се оттърва от Виденов, благодарение на няколко партийни предатели и оцеля. Дори влезе във властта през задния вход с царя (Костадин Паскалев бе негов министър, а Бриго Аспарухов лансира Бойко Борисов за главен секретар на МВР), а четири години по-късно и официално. Това изглеждаше невъзможно през зимата на 1997 г. БСП докара страната за втори път до фалит в рамките на седем години, но не изчезна, а след четиригодишна пауза влезе във властта и остана в нея (тайно и явно) за осем години.

Днес Борисов залага цялата си партия в невъзможна игра на покер. Прилича на комарджия, на когото цяла вечер му е вървяло, но след полунощ нещата са се обърнали и пропилява всичко в малките часове.

Няма да стане от масата, докато не го бият или изгонят.

Неговият страх се изчерпва с едно - да не бъде арестуван или убит. Няма гаранции нито за едното, нито за другото. Борисов се превърна в идеална мишена, защото се заплете в противоречиви интереси и фокусира върху себе си сериозни разочарования, които ще се разрешат с неговото отстраняване. Независимо дали по криминален или легален път. Точно както се разрешиха с отстраняването на Живков преди 30 години. Между политическия край на Борисов и неговия началник има съществена разлика. Живков беше диктатор, пометен от епохата и от глобални промени. Борисов си отива защото се изхаби, затъна в криминални афери, създаде си опасни врагове, които си мисли, че....(да не го цитирам) и стана непотребен, а не заради безлични геополитически катаклизми. Играчите, които издигнаха и крепят Борисов, са живи, здрави и активни. Той знае твърде много, а и твърде много си повярва. Никой от тях не може да си позволи да го остави да живее като обикновен пенсионер. Има и доста хора, които биха си отмъстили, колкото и да не е професионално.

Другият голям проблем пред Борисов е, че е най-удобната политическа жертва, която криминализираното съзнание на българския политически елит трябва да даде, за да продължи да я кара постарому. Май България остана единствената страна, в която няма осъден висши политик. Ако бях на мястото на Кьовеши, бих го подхванал първо него, заедно с Гешев, защото са много лесни мишени, които тези дни остават без политическо покровителство. Бих показал енергичността и смисъла на новосъздадената европейска и безсмислена структура на главен европейски прокурор.

Борисов тежи на всички, а най-вече на своите, колкото цялото Политбюро тежеше на БКП през ноември 1989 г.

Бутафорните ексцесии на насилие и грозни сцени от партийната конференция на ГЕРБ са белези на този заник, гарниран от спихнатата харизма на Борисов и безпомощната му реч. Напомниха ми сблъсъците в градинката на "Кристал" през есента на 1989 г., екофорумните активисти и бутафорния антукомунизъм на карикатурната опозиция на карикатурния диктатор. Срещу тях малоумното ДС с неадекватните си и несъразмерни мерки. Да ме прощават онези, които са се изживявали като смели дисиденти тогава, и другите, които са си мислели, че пазят държавността, защитавайки престъпници.

Борисов е заложник на Пеевски и Доган и затова му е трудно да си тръгне.

Ако в ГЕРБ имат малко чувство за самосъхранение, ще му помогнат да го направи и ще отидат на предсрочни избори с високата амбиция да бъдат една от двете първи партии, което ще ги остави в играта. След осем месеца това съвсем няма да изглежда толкова вероятно, а Слави Трифонов ще определя дневния ред в политиката. Днешното дъно ще ни се види плитчина. Бойко Борисов трябва веднага да бъде унищожен политически, за да живее ГЕРБ. Дотам се докараха онези, които довчера ни разправяха, че без него България била загубена.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 146 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Вълкът

    40 189 Отговор
    Видяхте ли се? Сега русофилите и соросоидите се гушкате по площадите под дъжда и цветовете на 🌈🏳️‍🌈 и се облекчавате по входовете на домовете на хората - ЗАТВОР ЗА ВАС!

    Коментиран от #3, #16, #22, #52

  • 2 Тази

    214 22 Отговор
    Вълкът единак се скри от глудницата и стана за смях на кучетата! Оставка и на целия парламент!
  • 3 Алфа Вълкът

    34 180 Отговор

    До коментар #1 от "Алфа Вълкът":

    Мислите си, че клатите правителството, а клатите на Бойко камбаните.

    Коментиран от #13, #37, #47, #123

  • 4 ПРИ ЛИПСА НА МАШИНИ

    153 13 Отговор
    +800 000 МЪРТВИ ДУШИ
  • 5 КОТарАК

    107 21 Отговор
    всички партии в БГ са лидерски без БСП -без лидерите си се разпадат/ГЕРБ без БМБ ще завърши като НДСВ и много други-те нямат полезен ход наистина , има вероятност Цв.Цв. да организира остатъците обаче

    Коментиран от #76

  • 6 нищо

    140 14 Отговор
    колкото повече се мъчат толкова по сладка ще е смъртта им за нас честните хора
  • 7 ГЕРБ

    109 14 Отговор
    БЕЗ БОРИСОВ Е НИЩО

    Коментиран от #18, #107

  • 8 Явореее

    49 157 Отговор
    Тежко и горко на България Слави да управлява. Бойко е длъжен да не подава оставка, да работи и да не се занимава с протеста. Никой да не ходи при тях

    Коментиран от #59

  • 9 Последния Софиянец

    126 36 Отговор
    Слави вече изпревари Боко.Скоро и нашия Христо ще го мине.Нека си седи .
  • 10 БОРИСОВ

    23 126 Отговор
    Е велик. !

    Коментиран от #113

  • 11 шшшшшшшшшшшшшш

    39 74 Отговор
    Дачдов, Дачков, откак се хвана с Корнелия и те се побърка.
  • 12 Анализаторр

    118 9 Отговор
    То в тази еднолична партия ако Вожда тежи като воденичен камък, на останалите трябва да им сложат по един камък в джобовете да не ги отвее вятъра, че са въздух под налягане.

    Коментиран от #122

  • 13 Алфа Вълкът

    32 148 Отговор

    До коментар #3 от "Алфа Вълкът":

    Бойко е #1, сегашно правителство ще управлява и следващия мандат + десните.
    Слава на Бойко създал ГЕРБ и унищожил БСП!

    Коментиран от #40, #94

  • 14 По добър

    31 130 Отговор
    От Борисов в момента няма

    Коментиран от #51

  • 15 Несъгласен

    139 28 Отговор
    Аз живея в чужбина от 2003 и до сега по един или друг начин не ми е било позволено изобщо да гласувам...така че господина да не казва че съм гласувал за герб или за който и да било. Ако има онлайн гласуване, бих се пробвал. Герб е по зле от хунта...

    Коментиран от #63, #65

  • 16 така ли аз не знаех

    60 8 Отговор

    До коментар #1 от "Алфа Вълкът":

    това се изтърка комунист соросоид , вземете да измислите нещопо модерно и оригинално , при все че се видя че сте зависими от рязания на доган
  • 17 И тои

    89 12 Отговор
    и цялата пасмина граблива тежат като воденичен камък на българските граждани ! Ревизия до долни гащи и справедливи присъди !
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 На нови

    29 114 Отговор
    Избори пак Борисов ще спечели! Не разбирам. защо се напъвате да го свалите

    Коментиран от #26, #27

  • 20 Радвам се

    82 15 Отговор
    Ше воденичният камък не подава оставка. Още някой друг месец и рейтингът на цялата партия ще бъде клонящ към нула с неговото тъпо упорство.

    Коментиран от #91

  • 21 Браво

    55 9 Отговор
    Много добре казано!
  • 22 БЕТА РЪМБИ АЛФА ВЪЛК

    59 9 Отговор

    До коментар #1 от "Алфа Вълкът":

    НА КОЙ СА ПАЧКИТЕ И СЕРИЙНИТЕ ИМ НОМЕРА,КАКВО Е ПРЕНАСЯЛА ПИ АРКАТА ОТ БОЖКОВ
  • 23 Перо

    60 11 Отговор
    Как може ГРОБ да абдикира от собственика си? Той контролира мутренската парламентарна монархия,а на него друг задкулисен играч му набива обръчите.Колкото и да протака и печели време,няма да избегне служебното правителство,даже и през февруари! Така че няма той да организира и контролира изборите с чекмеджето.
  • 24 да си стои

    46 16 Отговор
    Борисов не трябва да подава оставка, а да изпие горчилката от чашата до дъно. Идват тежки месеци с безработица и фалити на бизнеси, ще му е много удобно да прехвърли отговорността за това върху служебното правителство и Радев.

    Коментиран от #28

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 нека нека

    43 11 Отговор

    До коментар #19 от "На нови":

    Да спечели, ама без патериците Валерко и Марешки, с кого ще управлява?

    Коментиран от #29, #30

  • 28 Перо

    48 13 Отговор

    До коментар #24 от "да си стои":

    Ще има време за размисъл в затвора,заедно с шайката.Сигурно вече има една влакова композиция с обвинения и доказателства.
  • 29 Със и за

    6 11 Отговор

    До коментар #27 от "нека нека":

    НАРОДА
  • 30 БЕТА РЪМБИ АЛФА ВЪЛК

    27 5 Отговор

    До коментар #27 от "нека нека":

    С ЦВ.ЦВ АСАНСЬОРНИЯ СПЕЦ И АЛЕПУ ИМА НУЖДА ОТ 4 АСАНСЬОРА
  • 31 Свидетел

    12 22 Отговор
    А Биков и Дачков си хапват в кръчмата до Сатирата и Договаряха следващи "публикации"!

    Коментиран от #57

  • 32 ГОРСКИ

    54 17 Отговор
    Два пъти гласувах за ГЕРБ и като видях че партията се управлява еднолично и по комунистически бях до тук !!! Оставката на Борисов след толкова гафове е неизбежна!!!!

    Коментиран от #33, #38

  • 33 георги жеков ще накаже комунистите

    30 11 Отговор

    До коментар #32 от "ГОРСКИ":

    Да пъти гласувал за ГЕРБ и спрял...добре, няма да ти дадем 500г. затвор, а само 150.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 илия

    20 78 Отговор
    Бойко Борисов е голям държавник, а Румен Решетников завижда, защото той е прост шофъор на самолет.

    ГЕРБ ще спечели всички предстоящи избори с размазваща преднина.

    Коментиран от #41

  • 36 пройчо

    41 6 Отговор
    Може пък да Му спретнат 10ти ноември или поне Априлски пленум на Боко....я,фандъкова и томислаф срамежливо мрънкат в тая посока...а и цецо се е притаил учудващо в последно време
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 СТИГА

    18 44 Отговор

    До коментар #32 от "ГОРСКИ":

    И Аз един път гласувах за Радев и повече НЕ

    Коментиран от #42

  • 39 Ivo

    45 9 Отговор
    Баце аиде доиде края
  • 40 ГОРСКИ

    35 11 Отговор

    До коментар #13 от "Алфа Вълкът":

    Но няма да е министър председател, герб и бсп нямат място в политиката!!!
  • 41 МАНАФА

    32 7 Отговор

    До коментар #35 от "илия":

    Илия, ИлияААААА, както имах многократно възможност, да ти го кажа:Ще ти го набия.....това, което господарят ти го набива с 200 в Брюксел.....хахахаха.
  • 42 Де Факто

    47 10 Отговор

    До коментар #38 от "СТИГА":

    Селските ви ГЕРБави номера, НЕ МИНАВАТ.
  • 43 1944

    33 5 Отговор
    само да не е бегал при цецо мустака в сърбия , че там дебне лошия сретан
  • 44 Дълбоко Виждащ

    27 7 Отговор

    До коментар #25 от "Behemoth":

    При Кадафи либийците си Живяха Царски,а за новородено дете се даваха по 10хиляди щатски долара!Най вероятно е световната нриза в момента да е Проклятието на Кадафи!Ако бе така в бг- и при кърлежът от Банкя нямаше да го ,,,,
  • 45 народ

    48 8 Отговор
    герп е сбор от нереализирани калинки.
    Със структура като на мафиотска организация, командвана тоталитарно.
  • 46 Курумпе

    28 13 Отговор
    Не се абете...късно е за всичко?!Заразата е обхванала изцяло и население и територия, че то държава няма отдавна!Вас Ви управлява Дс , чрез групировките - така беше замислен прехода, така и стана.Вече нямате нищо - нямате млади хора, нямате образование, нямате икономика, нямате здраве..нямате истинска храна, нямате и природа.., но имате Дългове за няколко поколения!Без конфискация и ликвидация, какво ще промените?!Това е техният начин - дошли конфискували всичко на 9-ти, и капитала от тогава до сега е в техни ръце?!Не промените ли това..залудо скачате по паветата и веете знамето!Това със лозунги , стачки и разходки на протести не става.

    Коментиран от #56

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 СПАРТА

    42 5 Отговор
    Вземете им милиардите които обраха гнус.ните Гербери и пасмината около тях !!!
  • 49 ГЕРБ

    9 48 Отговор
    Е БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ
  • 50 БЕТА РЪМБИ АЛФА ВЪЛК

    25 4 Отговор
    КАТО СЕ СМЕНЯТ ПОСЛАНИЦИТЕ В БАРЦЕЛОНА И НА ГРЪЦКИЯ МУ ОСТРОВ НА БОЧЕ ЩЕ СЕ ЧУЕ
  • 51 Анонимен

    23 5 Отговор

    До коментар #14 от "По добър":

    Да няма по добьр в далаверите и корупцията оставка и сьд
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Я ...Я

    23 4 Отговор
    ЗАЩО ГОВОРИШ ТАКА БЕ: ТИ НЕ ЧУЛИ ЗА ВЧЕРА ВСИЧКИ НА ПЛЕНУМЪТ ВИКАХА НЕ, НЕ, НЕЕЕЕ НЕ СИ ПО ДАВАЙ УСТАВКАТА. ТЕ ГО ОБИЧАТ. ПРОСТО ТОЗИ НАДУТ ПУЯК(БО БО) НЕ ЗНАМ КАК ЩЕ ЖИВЕЕ НА ТАМ.МЪКА МЪКА.
  • 54 божкееее

    30 6 Отговор
    Нал ви е ясно,че Боко разчита на българското „всяко чудо за три дни”.Повечето ще са „забравили” за чекмеджета и пищови така както за „Ало Ваньо”.Ще дойде есента,младите учащи ще са по чужбините отново да си довършат образованието,тук ще останат баш тулупите,и Боко отново ще е „победител”.Разликата ще е само,че патериците ще бъдат подменени.Демек „патреоте” със „сценаристи” и „проГерб” сини с „антиГерб” сини и „бензинджия и аптекар” с „отровно трио”.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Спарта

    21 3 Отговор

    До коментар #46 от "Курумпе":

    Това е начина върнете крадците и откраднотото от прехода насам !
  • 57 Иван

    13 4 Отговор

    До коментар #31 от "Свидетел":

    И двамата са стари м.с.тии
  • 58 Реалист

    20 10 Отговор
    ..костов,виденов,борисов,доган,пешо-коня,месията-цар и тн.и тн.
    Все доказани 🔗 престъпници 🔗
    Плюете се един друг без да ви стигне до главата, че за 30 години ние доказахме едно единствено нещо: Че сме ТОТАЛНО НЕспособни да се управляваме сами !
    НЕ-способни ❗
    Доказателства и факти - 30 години.
    Ако на някой са му малко нека бъде здрав и да се навърта тъдява.
    Следват още 30-ет години.
    Та ако искаме да стигнем поне румънците трябва да се случат 3 неща:
    1-во.Да си изринем извергите от парламент и министерства които упражняват умишлен и целенасочен геноцид спрямо бг.данъкоплатец
    2-ро. ЗАБРАНА бългъри да заемат управленчески постове особено в политиката поради увреденото ни ДНК.
    И 3-то Да се помолим...ако трябва и на колене да паднем пред някоя от белите европейски държави аман-заман за служебно правителство което да ни управлява докогато и колкото се наложи.
    При положение, че още преди 25години сме си 💩💩💩 на фасона пред света,няма никого да учудим,нито имиджа ни (който и без това никога не сме имали) ще пострада.
    Малко да оставим патриотизма настрана и приказките ама колко само сме велики и как космоса все ни е виновен.
    То се вижда като излезеш навън и се поогледаш колко точно сме велики.
    Плюйте ме колкото искате,но реалността няма да я промените и за наносекунда.

    Коментиран от #62

  • 59 не избирайте прости управляващи

    22 5 Отговор

    До коментар #8 от "Явореее":

    Да се надяваме, че няма да избираме вече прости , например Слави. Но че Борисов трябва да си ходи е задължително вече. Той и без това не управлява вече ,управляват превдопатрЕотите, които нямат легигимност .
  • 60 Ения

    13 3 Отговор
    Моля,отговорете,ако в един момент от времето господин Доган и господин Пеевски напуснат този свят разбира се по естествени причини с кого ще се оправдаваме и кой ще е следващия виновник за положението в страната?
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Спарта

    24 1 Отговор

    До коментар #58 от "Реалист":

    Я реалисте се светни малко отнисно реалноста ... Костов в момента върти завод за кибритхотели и ресторанти ( крадец със завидна практика .. че и книги пише) .. Виденов има адвокатска практика .... Царя си взе имотите (които никога не са били негови ) ... и още много други ... време е да се разследват всички до един и който каквото е заслужил !
  • 63 чичо

    9 1 Отговор

    До коментар #15 от "Несъгласен":

    Ти знаеш ли какво е хунта?
  • 64 ТОВА СА ЛУМПЕНИТЕ

    19 2 Отговор
    Дoгaн изcлушa oргaнизaтoрa нa днeшния Dоgаn Sаrаy Bеасh Fеstivаl, кaтo видимo изглeждaшe уcмихнaт и блaгoрaзпoлoжeн.

    Тoй кимaшe нa Биceр Руcимoв, кoйтo гoвoрeшe, чe грaждaнитe прocтo иcкaт дa живeят зaкoннo и дoбрe зaeднo в Бългaрия.

    Дoгaн кимaшe oдoбритeлнo и oтгoвaряшe "дoбрe", a нaкрaя пoмaхa c ръкa прeди дa ce прибeрe към къщaтa cи.

    “Виe рaзпрeдeлятe бaницaтa. Рaзпрeдeляйтe я тoчнo и ниe иcкaмe дa живeeм. Дa ядeм зaeднo бaницaтa“, кaзa eднa oт прoтecтирaщитe.

    Тe гo призoвaхa дa имa шaнc зa Бългaрия, зa дa мoжe млaдитe дa ce върнaт.

    “Дa зaпoчнeм cъc cпaзвaнe нa зaкoнитe“, призoвa другa прoтecтирaщa. ........ ПРАВ Е ДОГАН ЧЕ ,,НАРОДА НЕ Е ДОРАСЪЛ"
  • 65 ВИЕ

    9 23 Отговор

    До коментар #15 от "Несъгласен":

    живеещите в чужбина, НЕ МОЖЕ да имате реална преценка за нещата тук и сте лесни за манипулация. Не се бях замислял, но сега прочитайки написаното от тебе, виждам че това е по вероятната възможност. Ти възоснова на какво реши, че ГЕРБ са хунта, някой ти каза, какво да мислиш, нали?
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Hoho Boho

    28 7 Отговор
    Има и друг вариант.
    Да не забравяме,
    че той си държи пистолета на нощното шкафче - до главата.
  • 68 ПРЕСТЪПНИК

    28 3 Отговор
    Неговият страх се изчерпва с едно - да не бъде арестуван или убит ..................................АМИ ТО ЕДНОТО БЕЗ ДРУГОТО ПРИ ДИКТАТОРИТЕ СИ ВЪРВИ РЪКА ЗА РЪКА , НЯМА ИЛИ - ЗАТОВА ГО Е СТРАХ ! А НЕ ГО Е СТРАХ ДА НИ ВКАРА НА КУЧЕТО ОТЗАД И С ГАЗТА И С БЕЛЕНЕ И С КОЗЛОДУЙ И
    С МАГИСТРАЛИТЕ И С ЛЕТИЩАТА И С ПЕНСИИТЕ И СЪС ЗАПЛАТИТЕ ....... ЧЕ ТОЙ ЗАСЛУЖАВА МНОГО ПОВЕЧЕ ! 20 ГОДИНИ ГО ТЪРПИМЕ !
  • 69 Панов

    17 8 Отговор
    Преподаватели от няколко университета от цяла България, дори и от САЩ, написаха отворено писмо з искане за незабавна оставка на кабинета на Бойко Борисов.

    Ето пълния текст, подкрепен от десетки преподаватели, които не искат да живеят повече в корупционното блато на ГЕРБ:

    Отворено писмо на преподаватели от Софийския университет:

    Уважаеми съграждани,
    Скъпи сънародници,

    През последните години в обществото ни тлее засилващо се недоволство от модела на управление на държавата.

    Характеристиките на този модел, припознати като сериозни проблеми от една немалка част от обществото, включват: срастване на държава и олигархичен бизнес, корупция, политически чадър над определени фигури, съчетан с безпардонно използване на правоохранителните органи и правораздавателната система като бухалка срещу неудобни представители на гражданския сектор и опозицията, потъпкана свобода на словото, социална безперспективност, напоследък също и лошо управление на здравните и икономическите последици от настъпилата световна пандемия.

    Преди 30 дни това дълго нагнетявано недоволство избухна под формата на едни от най-масовите и всеобхватни протести, които страната ни е виждала през последните години. Подкрепата на обществото за управлението отбеляза критичен минимум, а протестиращите обявиха гражданско неподчинение и окупираха ключови места както в столицата, така и в други големи български градове – размах на недоволството, невиждан у нас от тежката зима на 1997 г.

    Коментиран от #78

  • 70 4484

    13 4 Отговор
    Умникът Дачков, и той да се изкаже!
  • 71 Странджата

    6 7 Отговор
    Такава снимка сте му сложили,че чак го съжалявам.
  • 72 Ernesto Guevara

    15 9 Отговор
    Добре е написано,само че....в ГЕРБ има само мишици и калинки доста наподобяващи номенклатурата на Живков.Така че ГЕП са обречени с или без Мутрата.
  • 73 Пешо

    19 5 Отговор
    Др. Дачков тези "анализи" от твойта любима бабка Кулезич ли ги научи? Чалгаря щял да бъде фактор ха ха. Тогава по добре да се гръмнем.
  • 74 Мордекай

    12 25 Отговор
    Тримата глупаци почват да удрят другаде , тежал Бойко на ГЕРБ , ами той камъка си тежи на мястото бе кретени , не ви се получава с фалшивите записи и снимки , не ви се получава с протестите от по 100 - 200 шебека и стадо палаткаджии , черепа се изнервя иска резултати и вие треперите от безсилие и почвате с абсурдите , некадърници . За затвора сте.

    Коментиран от #83

  • 75 Шубе

    16 2 Отговор
    ги е от чистка. Това е ясно и абсолютно закономерно. Всеки си реди антуража. Жалим! Много ще хапнат дръвцето, че сладко се папка на държавната софричка. И нослетата ще бъдат надолу. Няма ли го Генерал Борисов ще има метличка, а може и греблото да мине. Радев ще запали моторната резачка и ще реже до кокал. Всичко се знае кой на кой е и за какво е там.
  • 76 Георги

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "КОТарАК":

    ХА ХА тоз не можа да си организира собственна фирма за да си докаже доходите ти искаш партията да организира.Един мързелив човек имал връзки облизал баницата и сега се облизва като котарак.Късно е чадо желязото се кове докато е горещо в твоя случай преди 10 години.
  • 77 Джоунстаун 

    2 4 Отговор
    БМБ може да постъпи като чичо Джим
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Не се хабете

    11 23 Отговор
    граждани и селяни,пак Борисов ще изберем,защото е отговорен,защото 11 години не дава на БСП да докопат властта,защото за тези години направи толкова много неща за България,но вие сте слепи от необяснима омраза или дребни продажни душици и нищо не виждате и не цените. Жалко,че се храните само със злоба.
  • 80 Byg

    10 15 Отговор
    Прати ми линк към оригинала другарю , защото колегите учители са плътно за ГЕРБ и политиката която водят , заплатата двойна , училищата на 100% санирани , няма го недостига на учители , идват млади колеги , ти си лъжец .

    Коментиран от #87

  • 81 Баце

    9 17 Отговор
    е голям политик и прекрасен човек. Син на народа. Постигна всичко. След 1990г. друг политик като него няма. Стратег! Уникален! Никаква оставка.
  • 82 мУтематика

    8 4 Отговор
    Ако написаното е вярно,тогава евярна и онази оценка,, на професор Иво Христов , какви са 80 процента от народа.
    Вярно обаче е друго.Тази страна има интелигенция , политици и всякакви други хуманисти дето крещят-Не народ , амърша ,защото ....
    няма да кажа защо
  • 83 Kris51

    15 6 Отговор

    До коментар #74 от "Мордекай":

    Я да уточним кое е фалшивото? Вече две експертизи на световнопризнати лаборатории, работещи с М-вото на правосъдието на САЩ, заключиха, че първият запис не е манипулиран. То не че Борисов на практика не призна на онази пораждаща омерзение пресконференция, че бил научил за обвинението към Манолев от пресата. Издаде се сам завалията. Ако трябва да го преведем на филмов език, минахме от епизоди от "Кръстникът", продължихме с евтина екранизирана версия на "Царят е гол", която още продължава да се развива до видиотяваща степен, пристъпихме към "Врагът в моето легло" в долнопробен вариант на второразреден гангстерски екшън. Очакваме развръзката и финала всеки момент.

    Коментиран от #84

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Мордекай

    9 11 Отговор
    Едно е милиончева , не за първи път лъже и то точно пак записи бяха , да казва нещо и друго е самия резултат , в който се казва 20% вероятност де е оригинал , така че не ме вкарвай в интригите на черепи и фигуранти , когато излязат и нашите експертизи , тук на място не някъде на ма...та си , тогава ще говорим , панимаеш.
  • 86 Потребител

    9 1 Отговор
    "Няма да стане от масата, докато не го бият или изгонят."
  • 87 hhhhhhhhhhh

    6 4 Отговор

    До коментар #80 от "Byg":

    А ти си калинката директор...Това за учителите е пълна лъжа...
  • 88 Това е ново за мен

    9 0 Отговор
    Да изразиш мнение, дори и тази персона е нормално. Но да е състаевено от исторически клишета е прекалено. А е казано "всеки народ си заслужава управниците". Само дето не скандират - Бо-ри-сов, Бо-ри-сов, ...
  • 89 ДА ФАНЕШ ДА СИ ОДИШ БАЙН

    16 4 Отговор
    ТОЙ МУТРЕТО ТЕЖИ И НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ И НА ЕС И НА НАТО И НА САЩ И НА ЧУКЧИТЕ С НЕГОВАТА ВСЕСТРАННА ПОДГОТОВКА КАТО МУТРА
  • 90 МУТРИ ВЪН

    18 5 Отговор
    ЧИБА БОЙКО В ЗАТВОРА ЗАЕДНО С ОСТАНАЛИТЕ КРАДЦИ ОТ ГЕРБ
  • 91 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 14 Отговор

    До коментар #20 от "Радвам се":

    Бойко Борисов ги изработи всичките кукловоди и се промуши през „иглени уши” . Ето за това ги е яд, най-вече на себе си, че проспаха и подцениха „бодигарда на бай Тошо”, а всъщност ръководител катедра в академията на МВР в Симеоново . Кукловодите се усетиха и заеха всички капии. Така че и дюшеш да хвърляш, друг да не може да се промуши. В държава като нашата, където трима комунистически министър председатели са били офицери от Лубянка, московската агентура е проникнала до всички нива. По тази причина трудно се намират ръководни кадри. Ясно е като бял ден, че целта е Борисов да бъде изолиран от другите в ръководството на ГЕРБ....
  • 92 оня с коня

    12 0 Отговор
    Дачков е безспорно прав в част от Анализа си,като например че ГЕРБ държи Цялата администрация и част от Местното Управление.Прав е и че БСП са във Вътрешна кампания,а МАЛКОТО ПРОТЕСТИРАЩИ СА В НАСИПНО СЪСТОЯНИЕ/негови думи НЕ мои/.От тук нататък обаче започва и Дачковият коктейл от Лъжи и Внушения:Успокоява той Електората на ГЕРБ че Партията е готова за Избори и има дори "Интерес" от тях НО НЕ КАЗВА че за тях се минава Първо през Оставка,което развързва ръцете на Радев да състави Служ. Правителство,което ЩЕ ОМАЛОМОЩИ ГЕРБ чрез Тотална подмяна на Кадрите й/Администрацията/ във Държавната и Местната власт!Приканва Дачков ГЕРБ да се освободи от "Воненичния си Камък" Борисов,но не казва че БЕЗ БОРИСОВ НЯМА ГЕРБ!Накрая успокоява Дачков Електората на ГЕРБ че на едни Избори/предсрочни/ Партията "ще се бори за едно от Първите места",но премълчава че ПЪРВИЯТ ВЗЕМА ВСИЧКО,А ВТОРИЯТ...просто пада в канала!Хитрец си ти Дачков,Хитрееец,...стига да има кой да ти се върже!:)
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Абе,вълчо,

    5 2 Отговор

    До коментар #13 от "Алфа Вълкът":

    Пий си хапчетата,бе човек !
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Аз помня

    9 16 Отговор
    Борисов е най - успешния премиер на република България. Най-добре хората живеят точно при ГЕРБ. Преди 2009г нямаше такъв висок стандарт на живот. Помните ли???
  • 97 чичо

    7 7 Отговор
    Яворе,че тебе какво ти пука колко и на кого тежи Борисов.Или викаш малко масло в огъня не е излишно.Има топки-тежи.Ти къде тежиш?
  • 98 8755

    8 11 Отговор
    Бойко е локомотива за ГЕРБ и на партията и трябва точно такъв.

    Коментиран от #101

  • 99 Анонимен

    5 1 Отговор
    Ние си го знаем. Бкп са в герб. 240 са всички комунисти, дс, кгб и.. За Бойко са родопчаните. А те са много, да каже матенатика Константинов, а зад доган са мюсюлманите. Болни са. Заможни са. Един бизнесмен, с болка тази вечербойко ще победи, а турчина, защо отиват при Доганчо. Излезте двама и им кажете. За нас.. Бог напред и ние след него. Разчитаме на бог. Децата ни удариха бойковите келенера, от завист. Молим се комшиите да са живи, че няма, с кой на бъкгарски, а цигански не знаем, а няма за кога. Рано пиле, рано пее, та учи навреме ти. Бибитко, що не ни каза, учете ромски, а не университети. Напълнихме на разни професори банковите им сметки, от крадене и лакомия не ви остана време за съвет или да се погрижите за рях, че трябва да се образоват.. А не социала
  • 100 Анонимен

    4 0 Отговор
    БмБ поне видяхме замъците, улицитев Банкя. А тук при нас пакъл, камъни и простире. Тук много хубаво. Хубаво, що не видя Банкя. Те знаят работа от сутринта до мрак, крадат ги, защото от умора направо в леглото. А тарикати, при гала нова, оари им отпуска за болно, във 3,4 града кутии за помощ и.. И с парите купуват земи, далавери, но нали са хора от бспдосгерб, за тях нищо, но ако ти нещи дребно и се запичва, още работят и коли ползват, а са на 72.. Кой краде той ще яде и всички кучки на първа страница., мерси бате, ако ще и до 100 години да работят
  • 101 ориент експрес

    3 1 Отговор

    До коментар #98 от "8755":

    ами да боко е камъка а гербавите една количка керамзит
  • 102 7735

    10 1 Отговор
    НЕ СТЕ САМО ПРОСТИ ГЕРБЕРИ,ТЪПИ СТЕ ТА ДРЪНКАТЕ. И В.С И К;К ВИ РАБОТЯТ ДОСТА УСПЕШНО, ЛАПАТ НА ВАШ ГРЪБ И ЗА ВАША СМЕТКА...АМА СТЕ ТЪПИ ПАРЧЕТА!!!!!!
  • 103 Бивш гербер

    8 1 Отговор
    Герб,колкото повече се инатят толкова повече губят.Това е защото техния лидер е болен мозък,който давейки се дърпа и останалите надолу да не е сам самотника жалък без нито един изкаран докрай мандат заради вечните далаверки
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 pasi

    7 0 Отговор
    Партиите нямат бъдеше и трябва се ликвидират няма нужда от тях само едно силно граждаско обшество от интелигентни млади хора милеещи за България ще спасят положението
  • 106 чекмедже 2

    6 2 Отговор
    Пойко Парисоф като Костоф след загуба на парламентарни избори..блее..и гледа лошо..неразбира защо го ритат ..след като той дава...от джоба си..без мен ще има трупове по улиците...Така става когато завършваш пожарникарски техникум,...Питам само там библиотека имаше ли...За Гешеф разбрах че бърка Каренин и Керенски,затова не се учудвам изобщо как ни управляват..Загова Радев призова -МУТРИ ВЪН!
  • 107 чекмедже 2

    8 3 Отговор

    До коментар #7 от "ГЕРБ":

    Той не може да тежи,защото е КУХ ,както 99% от управлявали в БГ .
  • 108 Мамата

    10 0 Отговор
    БОЙКО АКО ГО НЯМА,ТО И ГЕРБ СВЪРШВА,ВСЕ ЕДНО ГО НЯМА
  • 109 КЪДЕТО ИДЕ ВСЕ МУ СЕ СМЕЯТ

    5 3 Отговор
    Бaцe
    e гoлям пoлитик и прeкрaceн чoвeк. Cин нa нaрoдa. Пocтигнa вcичкo. Cлeд 1990г. друг пoлитик кaтo нeгo нямa. Cтрaтeг! Уникaлeн! Никaквa ocтaвкa.
  • 110 ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРОСТ

    9 1 Отговор
    БАЦЕ КАТО Е МНОГО УМЕН ЩО НЕ КАЗА НА КАРАКОЧАН ДА МАХНЕ ТАЯ ТОРБИЧКА НА БИЛА КОГАТО СЛИЗАХА В АМЕРИКАНИЯ -- УМУН Е АМА И ТОЙ СИ ПРИЗНАВА , ЧЕ Е АДСКИ ПРОСТ!
  • 111 ТОВА БОКО НЕ ГО РАЗБРА СЛЕД 20 ГОДИНИ УП

    9 0 Отговор
    Кeвoрк КeврoкяН
    Пoзнaвaм мнoгo дoбрe цaр Cимeoн и трябвa дa му oтдaдeм дължимoтo. 2001 гoдинa cлeд aтeнтaтитe тoй кaзвa нeщo знaмeнитo: Ниe cмe мaлкa държaвa, трябвa дa cи глeдaмe нaшитe рaбoти. Мoжe нa нaшитe гaлфoни, кoитo иcкaт дa ce прeдcтaвят в пo—друг мaщaб тoвa дa e oбиднo, нo трябвa дa cи глeдaмe нaшитe рaбoти"
  • 112 ТАКА СИ БЕШЕ И ПОЗНА

    7 2 Отговор
    КОГА БОКО ЗЕ ДА УПРАВЛЯВА , ЕДИН НЕГОВ КОМШИЯ ПЕНЦИОНЕР РЕЧЕ ПО ТАЛАВИЗОРА ;; В БАНКЯ УМНИ ХОРА НЕ СЕ Е РАЖДАТ , ТА И ТОЯ НЕ Е ОТ ТЯХ !
  • 113 Цвък цвък

    9 1 Отговор

    До коментар #10 от "БОРИСОВ":

    Велик велик колко да е велик, падне ли от власт пада му и 🎃
  • 114 Клан Недоклан

    6 0 Отговор
    Доста точно казано, но в едно не съм убеден. Че без Бойко тази партия има някакво бъдеще. Това е една лидерска партия, доминирана от един човек. Всички в нея са негови маши и са се забъркали в същите г...а. Няма някаква вътрешна опозиция, силен втори човек. Какво да очакваме? Съдбата на НДСВ без Царя - политическата смърт на лидера е смърт и на партията му, която е негова еманация. Така че, животът на ГЕРБ без Бойко ще е много, много кратък. Ще последва разпад, нова или нови партии от остатъците, но без шанс за властта.
  • 115 Пенсионер

    4 2 Отговор
    Значи искам следващия премиер де е:
    -умен като Костов
    -хлъзгав като царя
    -честен като Виденов
    -обаятелен като Бойко
    -коварен като Луканов
    -простодушен като Димитров


    Искам, ама няма....
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 ВаяМа2

    2 1 Отговор
    Защо ми премахнахте коментара, с който уточнявам Кой е Гавол дачков. Един некадърен, злобен и завистлив чииляк, който и плохта на Бойко не моге да диша, защото му е мнооого под ... глезена заврян
  • 119 Споко

    4 0 Отговор
    До 15:Кой ти е забранил да гласуваш в чужбина е приятел?По-скоро си стиснат и не си искал да похарчиш пари за да отидеш до най-близката секция.(обикновено в посолството или в консулството). За това никой не ти е виновен.
  • 120 инчхай

    5 0 Отговор
    оставка,пълна проверка от секретарството му как полицаи охраняваха бориславова през кметството ревизия и затвор на мафията
  • 121 Атанас

    3 0 Отговор
    Всички политици са покварени.Нови интелигентни и образовани хора трябва да подменят сегашния корумпиран елит!
  • 122 МОЛИ

    1 4 Отговор

    До коментар #12 от "Анализаторр":

    ВИЕ СИ ГЛЕДАЙТЕ РАБОТАТА И СТИТА СТЕ УМУВАЛИ КОЙ, НА КОГО,КОЛКО ТЕЖИ.НИКАКВА ОСТАВКА.ПОЛИЦИЯТА ДА СЕ ВЗИМА В РЪЦЕ И ДА ИМ ОТПОРИ ПЪРЛАЦИТЕ НА ТЕЗИ ПО КРЪСТОВИЩАТА.А,ХОРАТА ЧИИТО КОФИ ЗА БОКЛУК СА НА ОРЛОВ МОСТ,ДА ОТИДАТ И СЕ ИСИПЯТ ТАМ БОКЛУКА,ПРИ БОКЛУЦИТЕ....
  • 123 Onq s kucheto

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Алфа Вълкът":

    Ти май си седел на врача на х*я.Всичко знаеш.Само в тая дьржава всеки всичко знае и от всичко разбира. Ама не е баш така. Е за това сега ще се вьрнеме 20 г назад.
  • 124 Ха ха

    0 0 Отговор
    Че то има ли ГЕРБ БЕЗ Тулупа бе