Last news in Fakti

15 Август, 2020 18:05 3 795 17

„Съдебен съвет на Прокурорите”

  • съд-
  • прокуратура-
  • позиция

Е-е-е, нЕма таково животно

„Съдебен съвет на Прокурорите” - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

За добро или за лошо, съм 100% шоп. Ако мога ди ви припомня, имаше такава шега – влиза шопът за първи път в Зоологическата градина и застава пред зебрата, гледа, чуди се, мае се, накрая отсича: Е-е-е, нЕма таково животно!!!

Та вчера и аз така. То вярно, че изказът е на, така да се каже мой „селски”, нали и в Банкя се водят шопи, та и аз седя пред зебрата, пардон, пред словосъчетанието „Съдебен съвет на Прокурорите”, гледам, чудя се, мая се, и отвътре ми иде да възкликна: Е-е-е, нЕма таково животно!

Разбира се, добре написаната от незнам си коя „зебра” реч не подхождаше на познатия до болка стил на премиера. Само преди 1-2 седмици в ефир пред цяла България същият премиер питаше неговата Шехерезада: Коя беше новата думичка? А-а-а, АРАНЖИРАНЕ… Странно за един премиер на 60 да учи нови думички… А тази прочетена реч имаше голям обем от нови думички за гражданина премиер. Но явно освен „новите” думички, този шоп не разбираше и съдържанието на прочетеното от него. Аз разбирам, че и зебрата, написала текста, също не знае за какво става дума, но нали е ПР акция, какво значение има, като няма смисъл?

Да, ама не. Живеем в демократична Парламентарна Република, има свободен пазар, с конкуренция, посмачкана, ама съществуваща, особено откъм свобода на Мислене, Мнение, и политически опоненти. А отгоре на всичко, в нашата бедна, но славна страна има и специалисти, дори по Конституционно право. И не само агенти на бившите служби.Та вкупом тези специалисти обясняват, че предложените промени не са за Велико Народно Събрание, такива козметични промени са в правата на Обикновено Народно Събрание. И за беда на премиера, подобни, ама съвсем, бяха предложени от един министър на правосъдието в далечната 2015, и когато ГЕРб го бламира, той достойно си подаде оставка. А сега лидерът на същата групировка (трудно е да се нарече партия) ги представя като свои велики идеи за промяна на Конституцията! Шоп съм, изотвътре ми идва – Е-е-е, нЕма таково животно!

Ясно е и на слепите, че става дума за удължаване на агонията, в която се намира управлението на най-бедната и най-корумпираната държава в ЕС. И да удря по масата, и да изговаря думички, които не разбира, с това само затвърждава мнението на вече над 60% от Българите, че ще си ходи. Сега остава да видим как. Со кротце, со благо, за другото не искам и да мисля.

Но да се върнем към зебрата „Съдебен съвет на Прокурорите” … Колко нисък процент на интелигентност трябва да има създателят на това словосъчетание, защото за прочелият го сме наясно. Ръбъла? Някоя ПР мисирка? Онзи, който ще пише нова Конституция?

Да, 1991 Конституцията беше компромисна, остави чекисткия модел на прокуратура, но само по спомен, без да съм изчерпателен – кои бяха Бащите на тази Конституция? Корнезов, Савов, Джеров… и още много Юристи. Какво ни предлага групировката гроб? Тежката артилерия Деситу и Барни Ръбъла? А, да, и една проста кърджалийска… Председателка на „Парламента”…

Един убеден протестър вчера написа – за какъв рестарт иде реч? Рестарт на същите зебри? Не, на нас ни трябва Ъпдейт, и ако този Ъпдейт ще предизвика нова Конституция, това ще стане след Оставка, нормални избори с машинно и дистанционно гласуване, и едва новият Парламент с нова лигитимност може да предизвика избори за Велико Народно Събрание.

Та за последно за зебрата. Г-н премиер, към Вас се обръщам: -      е-е-е, нема таково животно!


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 обичащо властта нещо

    42 2 Отговор
    Има бе, елате в Банкя и ще ме видите!
  • 2 Последния Софиянец

    42 5 Отговор
    Главният прокурор е най важната фигура в държавата.Ако той е честен и смел политиците няма да смеят да крадат.

    Коментиран от #4, #16

  • 3 Паметлив юрист

    33 2 Отговор
    Сред създателите на Конституцията - Гиньо Ганев, Петър Дертлиев, бай Йосиф Петров и много редови депутати, но уважавани юристи в избирателните си райони
  • 4 Анализаторр

    20 4 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    В това число влиза ли и акция „Биберон„?
  • 5 Фермата на животните

    29 1 Отговор
    Съдебен съвет на апачите ше праим.Прасето ще е Председател на Съвета.
  • 6 Паметлив юрист

    13 3 Отговор
    Сред създателите на Конституцията - Гиньо Ганев, Петър Дертлиев, бай Йосиф Петров и много редови депутати, но уважавани юристи в избирателните си райони
  • 7 Фермата на животните

    31 3 Отговор
    Прасе Аскет и Прасе Каскет се заеха с управленито на Фермата.

    Коментиран от #9

  • 8 За съжаление има такова животно

    29 3 Отговор
    Какъвто премиерът, такива и ПР-ите му
  • 9 Българина

    28 2 Отговор

    До коментар #7 от "Фермата на животните":

    Как добре звучи, и колко е точно.Браво.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Doni Brasko

    20 2 Отговор
    Пълни дебили са в шайката
  • 12 Другия с коня

    6 16 Отговор
    Не знам защо,но претендиращите за компетентност,ерудиция,интелигентност и ниво на образованост са все от Партията съсипала България 45 години и още 30 след това....Многоумници постигнали ТРИ финансови фалита,развъдили законово Мутри,Олигарси,Нагли Приватизатори,Наркотрафиканти,Комар,Хазарт,Проституция,Незаконен внос и износ на всичко,Корупция...Е,нема такова животно,другари и Другарки...като БСПбкп...Такава Партия Нема...

    Коментиран от #15, #17

  • 13 име

    1 4 Отговор
    хайде стига си хвалил бкп. голям специалист си . от 31 години не сме ги изгонили , а ти ги викаш. този сайт на бкп ли е ?
  • 14 НАРОДА

    8 1 Отговор
    Главния прокурор, както и областните прокурори, трябва да се избират от народа. И никакъв 7 годишен мандат, 3 години им стигат, аско са свършили работа, пак ще ги изберат. Само ако има работеща прокуратура, ще има оправия.
  • 15 блаблабла

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Другия с коня":

    КОНЯРЧУ А ТИ ХАРЕСВАШ ЛИ ГЕРБ
  • 16 Остап Бендер

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Теория,теория братко.Едва ли ще се появи българска Кьовеши в обозримо бъдеще.При това целенасочено опростачване на поколенията и насаждането на потребителски американо-гейски егоистични ценности,едва ли.
  • 17 любопитен

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Другия с коня":

    Е как да няма такава партия, ГЕРБ к'ва е?