Last news in Fakti

21 Август, 2020 10:00 4 442 83

Има нещо гнило в БСП

  • бсп-
  • криза-
  • протест

В този критичен за нацията момент, БСП обаче се оказва неспособна да изпълни подобна мисия

Има нещо гнило в БСП - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Антон Гицов

Това е опозиционната партия и би следвало да играе основна роля в битката за промяна на модела наложен от премиера Бойко Борисов и ГЕРБ- модел при който корупцията процъфтява, народът обеднява, свободата на словото е потъпкана, а държавата се управлява отвън. Пред социалистическата партия стои голямата задача да мобилизира гласоподавателите си и да потърси и други съюзници в една обща борба за смяна на модела и като първа стъпка за оставката на Борисов и Главния прокурор Иван Гешев. 

В този критичен за нацията момент, БСП обаче се оказва неспособна да изпълни подобна мисия. Въпреки завидната активност на нейният лидер Корнелия Нинова, която всекидневно заклеймява управляващите, народното недоволство не прелива в гласове в полза на БСП.  А народното недоволство е повече от видно не само от протестите- според последните проучвания на общественото мнение, ако изборите бяха днес, партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" и "Да България" на Христо Иванов биха събрали близо 18% от гласовете- а това е един солиден блок от гласоподаватели, опозиционно настроени срещу ГЕРБ и Борисов, които най- голямата опозиционна партия БСП не е успяла да привлече на своя страна. Нещо повече, този опозиционен блок привлича повече гласоподаватели от БСП, че даже и от ГЕРБ.

Повече от тридесет години след като наследи БКП и се преименува, тази партия все още не намира мястото си. Сред нейният електорат и в ръководството и има хора, които не могат все още да скъсат пъпната връв, която ги свързва по някакъв начин с идеологията на партията, която наследиха. Спорят за това, кого да представляват, хората на наемния труд ли, които някога наричаха работническа класа, бедните и онеправданите ли, или да се стремят да защищават интересите и на средната класа, че и защо не на успешните бизнесмени- милионери. Не могат да се разберат затова кое е ляво и кое е дясно. Изработи се някаква Визия, която не намери никакъв съществен отзвук в обществото. А затова, че са загубили връзка с обществото говори факта, че партията отдавна не е в състояние да организира или предизвика масов протест срещу управляващите, това направи „Да България“ на Христо Иванов и логиката подсказва, че ако трябва да бъде свалено правителството на ГЕРБ, БСП трябва да търси мостове към тази партия. Но вместо това, в Националния съвет се водят спорове дали не е идеологически предателство да се съюзяват с една дясна партия. В статия в „Сега“, Петьо Цеков предупреди, че липсата дори и на неофициален, разговор за общи действия между основни опозиционни политически сили, е причината, която може да довърши протеста, и че на сцената трябва да излязат и политиците, които искат заедно да свалят Борисов и Гешев, и основният въпрос, който е на дневен ред е може ли да има евентуална широка коалиция, която да стори това.

За инициатива и конкретни стъпки в тази насока от страна на БСП няма знак.

Точно такава опозиция устройва премиерът Борисов и ГЕРБ в стремежа им да останат вечно на власт.

Нещо гнило има в тази партия. Във вторият най- голям град на държавата Пловдив, Гергов, един милионер, сочен за олигарх, който някога, когато сините бяха на власт, беше казал, че бил привърженик на синята идея, успя да овладее ръководството на партията , и беше избран за председател на пловдивската организация на БСП , въпреки че председателят на партията Корнелия Нинова поиска той да си подаде оставката, за изказана подкрепа на правителството в противоречивата му битка с коронавируса. 

Сотир Цацаров, както се знае, беше известен като човекът, който според бившия Градски прокурор Кокинов беше избран за този пост лично от Бойко Борисов, с цел разбира се да обслужва интересите на управляващите. Когато изтече мандатът му, той беше предложен за шеф на антикорупционната комисия. При избора на Цацаров БСП зае необяснимо пасивна позиция. Ето какво каза за това Елена Йончева в интервю за "Сега" на 30 юли 2020г.: 

„За мен остават необясними редица събития. Например изборът на Сотир Цацаров за председател на антикорупционната комисия (КПКОНПИ). 25 души от групата на БСП гласуваха за него. И темата изобщо не беше повдигната или разисквана - защо тези депутати са подкрепили избора му. Част от депутатите са в ръководството на партията. И още са там. Ще напомня, че г-н Цацаров е основният инструмент, който ГЕРБ използва за така наречената борба с корупцията. Значи подкрепата за Сотир Цацаров е и подкрепа за начина, по който ГЕРБ се борят с корупцията. Това е изводът, който може да се направи".

Гешев беше възприет като новият избраник на Борисов.

Подобно, при протестите срещу избора на Иван Гешев за Главен прокурор, възприеман като новият избраник на Борисов Корнелия Нинова и партията никакви ги нямаше, въпреки президентът Радев се обяви срещу предрешения избор без други кандидати за този пост. А при избора му за Главен прокурор, членовете във ВСС, издигнати от БСП Даниела Марчева, Драгомир Кояджиков и Светлана Бошнакова подкрепиха Иван Гешев. Ако БСП, и в частност Корнелия Нинова, е била бе против новия главен прокурор, както твърдеше, то тя е е трябвало да осигури те да не гласуват за него. Така Иван Гешев е нямало нямало да получи 20 гласа „за“ и 4 „против“, а щеше да бъде избран от едва 17 души.   

Необяснима бе и и позицията на БСП по записите на гласа на Бойко Борисов, който възбниха общественото мнение. В интервюто с Йончева в "Сега", интервюиращата Таня Петкова я попита, дали не е странна реакцията на опозицията в лицето на БСП и това, че в участие в "Панорама" Корнелия Нинова изобщо не е повдигнала темата за скандалния запис, съдържаш заплаха по отношение на самата Йончева "Не знам защо БСП не потърси независими експерти за аудиозаписа. Миналия петък обявих констатациите на американската лаборатория. Защо госпожа Нинова не е поставила темата, не мога да кажа"- отговори Йончева. В тази връзка Кирил Добрев каза “Четири дена чакам, за да не иззема ролята на някой, позиция за Елена Йончева, която извади експертиза и то американска, че гласът от скандалните записи е на Бойко Борисов. Четири дена БСП няма коментар по този въпрос. Защо? Явно защото някои ги е страх. “.       

Нямаше и някакво особена реакция от страна на БСП по аудиозаписа, в който премиерът отправя цветисти псувни, и обижда президента.      

Между другото БСП не защити както трябва и президента Радев от атаките на Иван Гешев и не протестира по подобаващ начин арестите и обвиненията срещу негови сътрудници. 
    
Явно някой ги е страх, казва Кирил Добрев. А може да го е страх само човек, за който някой има и държи компромат и го използва да упражнява натиск върху този човек. Да го кара да пасува и даже да гласува както трябва.

Светлина в това отношение хвърли Крум Зарков, зам. председателят на партията, който в интервю за "Свободна Европа" беше запитан от зрител защо БСП се страхува да поиска оставката на Главния прокурор и защо впечатлението е, че БСП е в едно мнозинство в мълчанието си по темата за Цацаров, а после и за Гешев. Ето отговора му:

"Били сме резервирани. Но това не е въпрос на страх само, както казва господинът. Макар че притесненията от назованите от вас фигури има. И то е не само в БСП, а във всички политически сили. Една от причините за това притеснение е фактът, че една политическа кариера до голяма степен може да бъде заличена с едно мърдане на пръста на господин главния прокурор".

Това признание на Зарков е свидетелство за трагичното положение, в което се намира българската демокрация. Защото каква демокрация може да има, когато има политици и депутати, които очевидно се страхуват, че подвластната на Главния прокурор прокуратура може да се е разровила в миналото им и да разполага с компромати, които ако се наложи да бъдат използвани за да им се повдигне някакво обвинение? Депутатите имат за пример и урок лидера на "Воля", Веселин Марешки, превърнал се в патерица на ГЕРБ, по отношение на който има ред обвинения и искания за отнемане на имунитета, които прокуратурата удобно забравя. 


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вярно

    29 27 Отговор
    Вярно е ! Гнилото "нещо" се нарича Корнелия Нинова (и тумбата дупелизци около нея).

    Коментиран от #6, #20, #21

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 русенец

    46 10 Отговор
    То по конструкция БСП си е изключително тъпо конструирана партия. Лява партия, а в ръководството и основно милионери и милиардери. :)))

    Коментиран от #36

  • 5 Зззз

    12 29 Отговор
    Защото Гешев разделя партията от вътре, спонсориран от ГРОБ. БСП дори и да победи на избори, не се знае кой ще управлява. По добре си изберете Да, България, Мая или Слави.

    Коментиран от #7, #39

  • 6 Факти

    18 18 Отговор

    До коментар #1 от "вярно":

    и на вас ли плащат добревци и гербопасмината в БСП за елиминиране на Нинова? Има ли вече грях, в който да не е обвинена, без каквито и да е основания! Срамувам се от продажниците в партията и от продажните журналисти.

    Коментиран от #15

  • 7 Ззззз2

    10 2 Отговор

    До коментар #5 от "Зззз":

    Исках да кажа Гергов.
  • 8 прекрасно

    22 12 Отговор
    Червените тиквеници ,ако продължат в същият дух - могат и да не прескочат 4-те процента през март.

    Коментиран от #13

  • 9 Ами като е гнило

    9 14 Отговор

    До коментар #2 от "Наперен бесепераст":

    закривайте, както иска бб - явно платените гербобесепари превзеха отвътре партията. Народе, горко ти. Няма партия, която да защитава интересите ти.
  • 10 Уф чи мириши

    16 6 Отговор
    Tо и в ГЕРБ има гнила тиква, ама викат полезна била ?
  • 11 Оцелял от "градежа" СДС-арски българин

    4 11 Отговор
    Изгонете СДС-Чумата с камъни и дрЪвя от "Позитано",за да не съжалявате по- късно!
    Имате шанса да направите така,че БСП да остане в историята,че е направено нещо полезно!

    Коментиран от #34

  • 12 Оцелял от

    0 12 Отговор
    Изгонете СДС-Чумата с камъни и дрЪвя от "Позитано",за да не съжалявате по- късно!
    Имате шанса да направите така,че БСП да остане в историята,че е направено нещо полезно!

    Коментиран от #16

  • 13 Радвайте се тогава.

    13 7 Отговор

    До коментар #8 от "прекрасно":

    Радвайте се, че гробарите ще продължават да загробват държава с хилядолетна история! Срам! Срам за бесепарските продажници! Срам и за хората, които не искат да управляват живота си, а се оставят на продажници, злодеи и разбойници да унищожават България.
  • 14 Рап

    13 7 Отговор
    Гнило и мирише! Сега ли го разбраха? Тази партия вони откакто е създадена!
  • 15 що пара взехмееее

    10 7 Отговор

    До коментар #6 от "Факти":

    Да бе ,така е ! Всички ни плащат ,за да изкараме такава светица ,като Нинова лоша ! Апропо ,я ни кажи другарче - къде ви е финасовото отчетче на БСП ?! Какво стана с паричките от държавната субсидия ,те - къде са ?! Къде са паричките от наемите на партийните ви имотчета ?! Да не сме досадни и да не питаме къде са паричките от "Трансимпекс" , "Техноимпекс" ,"Минералимпекс" и "Пловдивски панаир" ,нали ! Как милото с(в)инче на Нинова учи в САЩ пет години и сега защо работи при (най-баш) капиталистическите акули ?! И т.н.т. ,и т.н.т ....

    Коментиран от #19

  • 16 Всички злостни коментари

    13 11 Отговор

    До коментар #12 от "Оцелял от":

    срещу Нинова, обявена за проклятието на БСП са точно от продажниците на партията, които срещу 30 сребърника от чекмеджетата разбиват отвътре партията. Яростта на добревци и пасмината около гергов е оправдана, защото са наясно, че Нинова е с мощна подкрепа от членовете на партията и ще бъде избрана за председател. Нинова - ужасът за гербобесепарите!
  • 17 Льони

    12 6 Отговор
    На 02.09 ще се види кой с кой играе и подкрепя. БСП е изолирана като опозиция, като нещо ужасно лошо и всички се упражняват като с боксова круша в нейно лице. Много от лидерите и бивши и кандидат настоящи навредиха или се отцепиха като и навредиха много повече от загубите които получи последните 11 години. Проблема както обикновено по тези ширини са ренегати, продажници и предателите. Врага е с червен партиен билет преориентирал се в ГЕРБ, АБВ, ВМРО, БЗНС и Атака!
  • 18 Румен

    5 10 Отговор
    Корегирайте Конституцията, и я дайте на мен. Не ни трябва това Народно събрание защото не е народно. Сам ке оправя всите. Чета и казвам:- това у лево, това у десно точка. За испълнение на закона ми требат три человека. Двама падари и един касапин.
  • 19 Дори няма да влизам

    11 5 Отговор

    До коментар #15 от "що пара взехмееее":

    в долнопробни безмислени заяждания, другарю добрев. Има си пленум, има си прокурор - иди да си бършеш сополите там, и ще гледаме всички с интерес какво ще постигнеш с долните си лъжи.

    Коментиран от #22

  • 20 Иван Гарелов

    13 4 Отговор

    До коментар #1 от "вярно":

    Нинова остана най-последователният политик срещу управлението на ГЕРБ. Нейните опоненти усетиха , че са вън от времето и започнаха да повтарят казаното вече от лидерката.
    Това , което им остава е да застанат до нея на общите снимки.
  • 21 Георги Атанасов

    18 2 Отговор

    До коментар #1 от "вярно":

    Групичката по интереси, консолидирана около Георги Гергов, Михаил Миков, Димитър Дъбов, Георги Божинов, Атанас Мерджанов, Ангел Найденов, към която малко по-дискретно гравитира и Кирил Добрев, се стреми с всички средства да отстрани Корнелия Нинова като разменна монета за потенциално партньорство с ГЕРБ. Не толкова във властта, колкото в консумацията на еврофондовете и „обществените поръчки” плюс парламентарна идилия със сговорчива „опозиция” и Бащица…
    Тези така наречени червени феодали, сенатори или сиви кардинали разтягат локуми около „колективната традиция” на Столетницата, уж пренебрегната от председателката, но болката им е, че Нинова ги отряза от парламентарната ведомост, за която бяха абонирани близо две десетилетия.
  • 22 чичковите червенотиквеничовчета

    5 6 Отговор

    До коментар #19 от "Дори няма да влизам":

    Абе кОрнишоне ,що не вземеш да отговориш на въпросите на колегата ,ами спамиш опорки ?

    Коментиран от #24, #25, #26, #29

  • 23 Георги Атанасов

    11 4 Отговор

    До коментар #2 от "Наперен бесепераст":

    Това заключение се отнася най-вече за старите апаратчици от породата на Миков, Дъбов, Божинов, Мерджанов, докато „червените” олигарси Гергов и Добрев търсят опции за бизнес сделка с Бойко Борисов.
    Офертата е кристално ясна – главата на Нинова срещу задкулисна коалиция между ГЕРБ и фракцията на „Позитано” №20, наречена Пета колона. Тоест агентура на противника в собствения тил. В лексиката на шпионажа има и друг синоним на двойната игра – „къртица”…
  • 24 Георги Атанасов

    7 6 Отговор

    До коментар #22 от "чичковите червенотиквеничовчета":

    Целта е да се тика напред Петата колона като нейните лица се разкрасяват с „национално отговорен” грим, докато в същото време първата дама на Столетницата се сатанизира по класическа Гьобелсова рецепта.
  • 25 Георги Атанасов

    6 4 Отговор

    До коментар #22 от "чичковите червенотиквеничовчета":

    Интересно, дали старши партньорите от ГЕРБ смятат, че с тези номера от селски вечеринки могат да помогнат на своите подизпълнители от кръга на Свинаря? Още повече след като и децата разбраха от кои външни сили и интереси е натрапен изкуственият вътрешен дебат в БСП. Подписка вместо детектор на лъжата.
  • 26 Георги Атанасов

    8 4 Отговор

    До коментар #22 от "чичковите червенотиквеничовчета":

    В процеса на вътрешните колизии на „Позитано” №20, които имат пряко отношение към целокупния политически процес, се чуха някои изключително интересни откровения.
    Най-напред Георги Гергов заяви, че „Нинова е опасна за България”, очевидно заради критиката на председателката спрямо действията и бездействията на Властта покрай Вируса и по много други поводи.
    Малко по-късно Кирил Добрев сподели, че не приема „компроматната война”, като очевидно визираше твърдия тон на Корнелия срещу Бойко Борисов и ГЕРБ. Петата колона отново свали белязаните си карти за домашен белот на теферич в Банкя.
  • 27 Електра

    4 6 Отговор
    Бла бла бла, ми нали са там БСПдирадските партии, в лицето на Костинбродската овца, отровниците Минетков, Ян Бибиткян, Лупи, Пикаещия в шадравани,Пинокио, и черните гарвани на Славуца. Не може 100 червени БСПеераста, и толкова коверти да събера повече хора, защото разчитат на един и същи електорат от олигофрени, а червените олигарси не излизат да се излагат, те само плащат.
  • 28 лустрация

    6 2 Отговор
    ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМЕ ЗАКОН ЗА ЛУСТРАЦИЯТА - НА ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЛИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 30 ГОДИНИ - от общински съветник до депутат, и на всички държавни служители с политически назначения.
  • 29 Георги Атанасов

    10 5 Отговор

    До коментар #22 от "чичковите червенотиквеничовчета":

    Не Нинова е опасна за България, а ГЕРБ е смъртоносна заплаха за страната. Нинова е опасна само за Бойко Борисов и неговата клика, които точно по тази причина са осиновили напълно безопасните олигарси и апаратчици от „Позитано” №20.
    Нищо чудно да им окажат още по-сериозна финансова, организационна, медийна, милиционерска и юридическа подкрепа на предстоящия общопартиен вот за лидер на Столетницата. По изпитаната изборджийска технология на ГЕРБ от наследството на Бай Ганьо…

    Коментиран от #31, #44

  • 30 Гост

    5 6 Отговор
    Не е "нещо", а цялата партия е изгнила!
  • 31 стига сте го увъртали

    5 7 Отговор

    До коментар #29 от "Георги Атанасов":

    Другарю Атанасов ,много моля да не пишете празни и лишени от смисъл лозунги ,а да отговорите на съфорумника ни - какво става с фин. отчета на БСП ,какво става с Пленума ,какво става с предизборната (за Председател на БСП) кампания и за равнопоставенноста на всички кандидати (равен достъп до медии и финансиране) ,за спорните моменти от биографията на "другарката" Нинова ,за завидният и финансов статус ,за (меко казаната) странна работна позиция на Рафел (какво хубаво ,българско име) Нинов и пр. ???????????

    Коментиран от #33, #45

  • 32 чичо

    5 6 Отговор
    Гицов,този модел,който описваш и мафията въобще,го създаде БСП,не Борисов.И ти искаш БСП да се мобилизира до такава степен,че да унищожи сама себе си-а дано ама надали.

    Коментиран от #35

  • 33 Не съм Г.Атанасов,

    6 1 Отговор

    До коментар #31 от "стига сте го увъртали":

    но ти отговарям, защото разбирам, че достоен журналист като него няма да слезе до нивото на долнопробен плювач. Но се солидаризирам съ съвета на друг участник във форума - направи донесение където трябва и изчисти съмненията си. Така се прави. Другото е "гьобелсова пропаганда", както вече спомена Атанасов..
  • 34 Ех, Нинова,

    6 3 Отговор

    До коментар #11 от "Оцелял от "градежа" СДС-арски българин":

    ще останеш в историята на БСП като страшилището и за гробарите и за гербобесепарите. Браво, евала!
  • 35 Иван

    6 4 Отговор

    До коментар #32 от "чичо":

    При наличие на още сто и нам солко си партии в държавата, какъв ви е проблемът с БСП, не знам. Като не я хааресвате, гласувайте си за гроб или друга партия. Какъв ви е проблемът?! А за еничарите сред социалистите - като сте ербап, отделете се и си направете партия така както разбирате. Какъв ви е проблемът! Само безмислено дрънкане разнасяте.

    Коментиран от #74

  • 36 Запознат

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "русенец":

    В eдин oт нaй-лукcoзнитe гръцки хoтeли ca oтceднaли Ceргeй Cтaнишeв и ceмeйcтвoтo му пo врeмe нa тaзгoдишнaтa cи пoчивкa. Тoвa лятo тe ca избрaли дa oтдъхвaт в курoртa Нea Пoтидeя нa пoлуocтрoв Хaлкидики, a кoмплeкcът, в кoйтo ca oтceднaли, e cрeд мaлкoтo 5-звeздни тaм, пишe strumа.bg.

    Cпрaвкa cъc caйтoвeтe зa рeзeрвaции пoкaзвa, чe Cтaнишeв ce e бръкнaл пo 2380 лeвa нa нoщ зa aпaртaмeнтa в хoтeл „Пoмeгрaнaт“, къдeтo c жeнa му и дeцaтa вaкaнцувaт. В бacнocлoвнaтa цeнa e включeнa eдинcтвeнo зaкуcкaтa, кoeтo oзнaчaвa, чe вcички други хрaнeния пo рecтoрaнти и зaвeдeния бившият прeмиeр плaщa oтдeлнo. Ултрaлукcoзният хoтeл ce нaмирa нa брeгa нa гръцкoтo мoрe и имa нeвeрoятeн cпa цeнтър, къдeтo Cтaнишeви ce пoглeзили c рeдицa рeлaкcирaщи прoцeдури.

    Коментиран от #65

  • 37 Иван

    7 0 Отговор
    Основният претендент за лидерския пост в БСП Кирил Добрев призна, че неведнъж се е срещал с депутата от ДПС и медиен бос Делян Пеевски.
  • 38 бисмарк

    6 1 Отговор
    няма човек или партия в НС, който да не са прогнили
  • 39 Кирил Добрев е договарял с Пеевски

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Зззз":

    подкрепа за БСП за местния вот.
    Основният претендент за лидерския пост в БСП Кирил Добрев призна, че неведнъж се е срещал с депутата от ДПС и медиен бос Делян Пеевски
  • 40 Иван

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ха ха":

    До физическа разправа стигнал Кирил Добрев срещу неудобни за него видни членове на БСП и то в самото сърце на партията, в централата на „Позитано“ 20.

    Добрев посегнал на Евгени Белий – политически организатор в „Организационен отдел”, и то в коридорите на централата на социалистите, споделиха втрещени свидетели.

    Нервите на кандидата за лидер на столетницата явно не издържали и той вдигнал ръка с невъобразими обиди срещу Белий днес, след проведената оперативка на организационния отдел.

    На унизителните обиди и арогантно поведение от страна на Добрев са станали свидетели повече от десет служители в орготдела на социалистите.

    „Присъствахме на страшно падение от страна на Добрев. Омерзени сме от случилото се. Подобна агресия не сме очаквали”, коментират свидетели на инцидента.
  • 41 Иван

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ха ха":

    Евгени Белий след инцидента разказва пред bgjournal.info:

    „Проблемът възникна след оперативка на организационния отдел водена от Кирил Добрев. По време на опретивката имаше служебен спор във връзка с организационни въпроси за конференциите, които са останали за провеждане по области и Бузлуджа.”

    Другият политически организатор Иво Лилов, който е спасил Белий от агресията на Добрев, сподели: „Когато ги видях Добрев беше го сбутал в ъгъла, преди да успея да го разтърва. Дърпаше го, буташе го, обиждаше го. Грозна сцена. Евгени беше в ситуация, в която не може да се защити. Не му прави чест на Добрев. Не е това начина да се решават проблемите. Не може да пази самообладение, а решава вербалния спор със сила. Не мога да го оправдая. Това не е поведение, което може да се приеме и толерира в БСП.”

    Те вече са споделили притесненията си с председателя Корнелия Нинова, която останала изумена от неадекватното поведение на заместника си, устремен към лидерския пост на столетницата.
  • 42 ха ха ха

    5 4 Отговор
    Нали знаете поговорката?

    Не можеш да се бориш с прасе, без да се изцапаш!

    Е, БСП досега все ви вършеше мръсната работа и обираше после негативите, сега е време да си избършите дупенцата самички ;)

    Коментиран от #59

  • 43 Жесток шамар

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Наперен бесепераст":

    получи тази вечер Кирил Добрев в родния си град Гоце Делчев - получи само 3 номинации!


    Лидерът на БСП Корнелия Нинова обра овациите на червените в бастиона на рода Добреви. Тя получи 33 номинации за председател на партията.
    Там в момента се провежда отчетно-изборната конференция на общинската организация на БСП, като гости са Корнелия Нинова председател на БСП и Кирил Добрев зам. -председател и претендент за поста председател на партията.


    Кирил Добрев, който обяви по Би Ти Ви преди месец точно от родния
    си град Гоце Делчев кандидатурата си за председател на БСП и обяви,
    че е готов да стане министър-председател на България, получи най-
    звучния си шамар от собствените си съграждани, като получи десет
    пъти по-малко номинации от Корнелия за председател на БСП.Епицентър
  • 44 Да обобщя

    1 5 Отговор

    До коментар #29 от "Георги Атанасов":

    с много простички думи : трябва да се премине през портиерът на МАФИЯТА (премиер-генерал лейтенант- каратист- мутра )БМБ .

    Коментиран от #46, #47

  • 45 Социалистът Кирил Добрев

    5 0 Отговор

    До коментар #31 от "стига сте го увъртали":

    -милионер от производство на ток.Държавата плаща на преференциални цени по над 270 000 лева годишно за електричество от „официалната“ му ВЕЦ.
    В декларацията си пред КПКОНПИ за 2018 година зам.-шефът на БСП и член на Националния предизборен щаб на партията Кирил Добрев декларира дялово участие от 55% във фирмата „Пирин Ват“ ООД.Централата е собственост на едноименната фирма „Флеш“ ООД. В нея съсобственици са синът на Георги Първанов-Владимир и Стоян Христов. Последният е управител и на фирмата „Тера кап“ЕООД, регистрирана на адреса на бизнесимперията на Добрев-“Бачо Киро“№49. Фирмата се занимава с търговия с електрическа енергия. Основен акционер в нея е друго дружество от „Бачо Киро“№49-“Синерджи холдинг“. В него съсобственици са Еленко Божков, Стоян Христов и синът на Кирил Добрев-Николай.
  • 46 Запознат

    4 0 Отговор

    До коментар #44 от "Да обобщя":

    Така „опозиционерът“ Кирил Добрев освен че печели милиони левове от доставка на горива за държавата, печели също милиони левове от ток, който му плаща същата тази държава.

    Според запознати на 23 юни тази година изтича разрешителното на ВЕЦ „Топлика“ за водоползване. Остава да видим ще му го продължи ли лошото управление на страната или ще „репресира“ прогресивният политик от БСП ?

    Споменахме фирмата за търговия с ток на Кирил Добрев „Тера кап“ ЕООД. Неин мениджър е Георги Венциславов Калпачки. Това име изплува при разследване на сайта „Биволъ“ за бизнеса на Кирил Добрев с ток през 2015 година.

    Сайтът публикува кореспонденция между двата.По това време Калпачки е на висока позиция в управата на „ЧЕЗ-България“ и урежда изкупуване на тока от централите на Добрев на по-високи цени.
  • 47 Ще заобиколя

    5 2 Отговор

    До коментар #44 от "Да обобщя":

    празнодумците за да не ме завлече тяхното ТОРНАДО . МАФИЯТА си търси друг ПОРТИЕР . ТЪЛПАТА не може да бъде победена без ВОДАЧ . ТЪЛПАТА е заплаха за МАФИЯТА . БСП и локумите :лява партия трябва да има но неините членове трябва да се разграничат и изчистят своите редици от МАФИЯТА . Това до момента е невъзможно БСП агонизира от ТУМОРА(мафия) . Пожелавам УСПЕХ на ТЪЛПАТА и чакаме следващия портиер на МАФИЯТА 🤔🤬👁️🧐👍
  • 48 Така се случва

    6 5 Отговор
    Като цяло недолюбвам цялото БСП, но трябва да кажа, че Корнелия е в пъти по-добър кандидат за шеф на партията от Добрев и Янков, взети заедно. Това за вътрешните им избори. Ситуацията в момента в България не вещае нищо добро за левицата, защото на всеки е ясно, че БСП е също част от проблема,заради мълчанието и съгласието с ГЕРБ по основни теми, довели до тази криза. БСП има още какво да губи...
  • 49 пройчо

    6 2 Отговор
    Накратко---"Комунистите са виновни", Боювата мантра! !.....а когато БСП напусна парламента преди 2 години---всички "интелектуалци"се подиграваха ...и ДЕ ФАКТО ..затвърждаваха режима на Тлъстия Бою .
  • 50 Безпартиен

    2 5 Отговор
    Не ни трабват партия започваме до организираме безпартийно Общество и Безпартийно Движение на Изборите. Да се обединим и да не ходим да гласуваме за партиите а за образовано ново безпартийно движение от млади специалисти с езици и култура.
  • 51 jorj

    3 5 Отговор
    За комундебилите, всеки който е на власт е корумпиран и модела му на управлението е грешен!!! А те като са на власт са самата честност! Няма да ви минат мантрите, вие сте партия на крадците и убийците и НЯМАТЕ ПРАВО ДА СЪДИТЕ !!!!!!
  • 52 Питанка

    3 4 Отговор
    Могат ли поддръжници и пропагандатори на путиновата диктатура да изметат мафията и да демократизират България? Могат ли да извършат закъснялата , но необходима лустрация и да се освободи управлението от ДС-БКП ("филиал на КГБ " - по Т. Живков) Не виждате ли корена на злото - московските чекисти ? Може ли вдигналия юмруче пРезидент да се разграничи от руската си зависимост и да спре руските корупциони проекти осъществявани от Борисов със съдействието на "опозицията " БСП ?

    Коментиран от #54, #57, #69

  • 53 Много кладенци

    6 1 Отговор
    Много вода за доказване на нещо, което не се нуждае от доказване.

    1) Социалдемокрацията е "катранник в колата на капитализма", т.е. смазка за капитализма, по думите на истинския социалист Димитър Благоев. А БСП престана да бъде социалистическа партия още на "кръглата маса" през февруари-март 1990 г., когато се сдуши с контрареволюцията в България и заедно със СДС извърши конституционен преврат, като някаква "кръгла маса" промени действащата социалистическа конституция на НР България - премахна част от нея - член 1.
    3) След това лъжестратегът Александър Лилов, заедно с одиозния Луканов преименуваха БКП на БСП, при което партията на Благоев стана удобна смазка на капитализма.
    4) Под ръководството на военния клетвопрестъпник №1 - Добри Джуров - българските офицери, войници и матроси, които се бяха заклели да бранят социалистическата си родина НРБългария, дори и с цената на живота си, останаха в казармите и станаха военни клетвопрестъпници като Добри Джуров.
    5) Чак след това - през 1991 г. беше приета новата конституция, написана по американски указания, но все пак - социална конституция, с която беше сложен кръст на 4-тата българска държава и увенчана победилата контрареволюция.
    6) Контрареволюцията продължава и до днес, защото винаги може да бъде по-лошо, по-лошо и още по-лошо...
    7) Котрареволюцията в сегашната 5-та българска държава е част от световната контрареволюция, чийто последен акт беше запускането на коронавируса SARS COV-2 за причиняване на
  • 54 БГ гражданин

    4 1 Отговор

    До коментар #52 от "Питанка":

    Това е същото да питаш може ли този народ без ценности и морал да измете мафията, след като всеки един по един или друг начин е на къса верижка към мафиотска структура.
  • 55 нинова предава

    2 4 Отговор
    БСП на соросоидчетата

    Коментиран от #61

  • 56 нинова предава

    2 4 Отговор
    БСП на соросоидчетата

    Коментиран от #62

  • 57 Кой е казал,

    5 3 Отговор

    До коментар #52 от "Питанка":

    че демокрацията е доброто развитие за едно общество, което не надрасло първичните си инстинкти?! Тя дори е вредна, защото дава почва за избуяване на егоцентризма във всичките му измерения и като резултат - мафиотизиране на обществото.
  • 58 Копейкин

    1 5 Отговор
    България ще тръгне напред, когато СКЪСА "пъпната си връв" с МОСКВА и спре да плаща "данък Русия"!

    Коментиран от #60

  • 59 Анализатор

    2 0 Отговор

    До коментар #42 от "ха ха ха":

    Какъвто народът, такива му и партиите. Защо разделяш корена от плодовете?
  • 60 Анализатор

    7 3 Отговор

    До коментар #58 от "Копейкин":

    България тръгна към пропастта точно когато скъса с руснаците. Оттогава започна икономическата разруха на държавата ни, финансовата зависимост от световните лешояди като САЩ и ЕС и моралното падение на целия ни народ, а оттам и на политическата класа.
  • 61 Бля-бля-кането

    4 2 Отговор

    До коментар #55 от "нинова предава":

    ти не помага за грозната реалност, в която се намира цялата ни държава, както и сатанизирането на хора, нямащи нищо общо с причините за разрухата.
  • 62 Бля-бля-кането

    4 1 Отговор

    До коментар #56 от "нинова предава":

    ти не помага за грозната реалност, в която се намира цялата ни държава, както и сатанизирането на хора, нямащи нищо общо с причините за разрухата.
  • 63 25 подводници

    3 3 Отговор
    25 от парламентарната група на БСП били гласували за Цацаров. Ами това са поводниците на ГРОБ в БСП. Тия същите ще гласуват за пародията на Конституция на Боку.

    Коментиран от #64

  • 64 Вече осъзнаваш

    5 2 Отговор

    До коментар #63 от "25 подводници":

    колко е тежка задачата на Нинова и никой, освен нея, няма силата да изчисти партията от тези гнилочи, които петнят името на БСП. В потвърждение на факта, че тя е човекът достоен да води партията и че се справя успешно с вътрешните врагове говори неистовият вой на гробарите и продажниците, които водят тази брутална кампания за да консолидират мафията със социалистите.
  • 65 Този навик

    6 0 Отговор

    До коментар #36 от "Запознат":

    - да се гледа в канчето на другия - е най- голямото зло на нашето време. Станишев е евродепутат - заплатата явно му е достатъчна. И не е само той, впрочем. Проблемът не е, че има пари - а че е допуснат до европарламента. Той е човекът, който така срина БСП, че тя дълго време няма да се оправи. Сега същият представлява България от името на БСП - това е цинизмът, а и трагедията на. БСП - а не, че един евродепутат отсяда в скъп хотел.

    Коментиран от #68

  • 66 Румпелщилцхен

    4 2 Отговор
    Гледайте си във вашата купичка.
    Нещо соса на ГЕРБ също насмърдява яко.
  • 67 kkkkkkkkk

    2 1 Отговор
    Bozi ot zapisa:
    Дадох 6 милиарда и седемстотин на неговата партия...
    Това е доволно обяснение.
  • 68 Не канчето е проблемът,

    6 0 Отговор

    До коментар #65 от "Този навик":

    а фактът, че точно този индивид, който повлече БСП в калта, управляваше в безпринципната шайка на тройната коалиция, силово се изнесе и продължи с мръсната си политика в Европа, сега парадира висок стандарт на живот. Той, който няма нито един работен ден, а бивайки във върхушката е творил единствено пъклените си дела не само за социалистите, а и за съдбата на България. Това е проблемът!
  • 69 Отговор

    2 1 Отговор

    До коментар #52 от "Питанка":

    Около президента водата все още е много МЪТНА. Риба се лови най-добре в мътна вода . (Въдиците са заложени (ВИКАЧИТЕ гонят ДИВЕЧА) ние чакаме и гледаме какво кълве и излиза за обстрел за момента няма интересни екземпляри ). СУВЕРЕНА Птотестиращите Гражданите получиха подкрепата в Борбата срещу МАФИЯТА за сега . Трябва да се поизбистри водата за да коментираме . ПРОТЕСТА до момента е чист. ТЪЛПА без ВОДАЧ е ЗАПЛАХА за МАФИЯТА .?????????????????🤔👍
  • 70 Шаран БГ

    3 1 Отговор
    Кои личности ще са властимеющи - без значение за господата от другата страна на глобуса.Важното е, като поискат някой-друг милиард от богатия българин, последния веднага да ги осигури. Предлози -много... За самолети, за лодки, за маски против "корон-вируса........ Ако може енергийно Българийка да е зависима само и единствено от САЩ . Тя може да има даже и военен министър, ама войниците и ще са там, където каже НАТО. След 30 години се видя каква е целта - собствените ни политици да затрият и държава,и народ . Дерзайте български политици - ние ще Ви узаконим чрез избори- общонародни , честни.........
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 За сведение,

    5 0 Отговор

    До коментар #72 от "Кристиян Вигенин":

    винаги е по-перспективна тази организация, която се чисти от плевелите си, в сравнение с такава, която си остава единствено тор за да избуи само един плевел.
  • 74 чичо

    4 3 Отговор

    До коментар #35 от "Иван":

    Ти в коя България живееш?Проблем ми е,че в момента престъпника Радев носи национална катастрофа.А Радев е БСП.Забрави ли какво каза Йотова на Радев?Иване,аз в партии не членувам,но бидейки от старото поколение и като човек,който за разлика от много други,не мисля,че социализма е утопия,принципно съм ляво настроен.Но трябва да разберете,че с престъпници като Радев,този соц.,вместо да идва той ще бяга от нас.Че виж в президентството,всички които той нарече мутри от прехода са там,а нашия ми се прави на интересен-мутри вън.Радев е БСП и носи катастрофа СЕГА и няма никакво значение утре за кого ще гласуваме,даже и хиляда да са партиите.

    Коментиран от #75

  • 75 Румен Радев

    5 2 Отговор

    До коментар #74 от "чичо":

    е единственият успешен български президент. Смел, достоен, честен, необвързан с никаква партия. Въпреки, че формално беше издигнат от БСП, нито един път не е установена такава връзка относно публичните му решения и изяви, каквато се опитват противниците му да изведат. Обратното,на социалистите Радев в някаква степен изглежда нелоялен, тъй като не се е съобразявал с тяхна партийна позиция по държавни въпроси. Фактът, че повод за протестите стана незаконното нашествие на прокуратурата в президенството, по никакъв начин не означава, че той подбуди хората да скочат срещу властта. Котелът на недоволството вреше отдавна, просто този престъпен акт на гешев беше капката, която отпуши събираното с години възмущение към герберската мафия и прокуратурата в ролята на бухалка на мафията.

    Коментиран от #76, #79

  • 76 чичо

    3 3 Отговор

    До коментар #75 от "Румен Радев":

    Публикувано във факти.бг: Фактът, че повод за протестите стана незаконното нашествие/-ти първо научи на кое хората казват ФАКТ.ФАКТ е,че работата на Гешев е законна защото е разрешена от ДВЕ съдебни инстанции.ФАКТ е,че Радев е избран за президент но е ФАКТ,че единственото,което е изпълнил като такъв е отлагателно вето.Всичко останало е БСП опозиция-ФАКТ.ФАКТ е,че нито веднъж не направи опит да събере хората от различните партии за разговор.ФАКТ е че нарече нацията мутромафиоти.Ти такъв ли си?ФАКТ е,че докато беше шев на ВВС,нито веднъж не извика-мутри вън,та нали от 30год /според него/ сме заобиколени от мутри.Ама тогава пенсията му беше по-важна от мутрите-ФАКТ.ФАКТ е,че тия които той нарича мутри от преход,днес са в екипа му-шефа са СИК.Я взимай читанката и научи що е туй ФАКТ и ще научиш още позорни ФАКТИ за престъпник Радев.

    Коментиран от #77

  • 77 Изобщо нямам намерение

    4 2 Отговор

    До коментар #76 от "чичо":

    да ставам адвокат на когото и да е било. Що се касае до образователното ми ниво - налага се скромно да призная, че съм получил две висши образования и научно звание / още когато дипломите не се продаваха/.
    Но самият ти си толкова наежен, че е безмислена дискусията относно правата на президентската институция и тези на главния прокурор. Няма как да дискутирам с човек, който приема за законни действията на главен прокурор, обвинил толкова хора, без никакви доказателства, използвайки неправомерно СРС-та и прилагайки цял куп неправомерни действия, в това число публични унижения спрямо хора, които и до ден днешен са недоказани престъпници. Няма как да обсъждам законосъобразността на действия от страна на главния прокурор спрямо държавния глава с безпочвени обвинения за отминал период и на база скалъпени СРС-та между трети лица.

    Коментиран от #81

  • 78 Ами да

    4 1 Отговор
    Ами да,има нещо гнило и Нинова го изрижа. Дали ще е до кост ....ще видим. Има едни мушмороци от парламентарната група на БСП дето гласуваха за Цацаров. Има и такива дето вече всички ги знаем - Свинара,Станушко,Заеков,Бургиева,Дъбов-мъбов,Миков пияндето и разни по-дребни шушумиги.
  • 79 Сделано в СССР

    3 3 Отговор

    До коментар #75 от "Румен Радев":

    ..достоен ?!?! Вие гледахте ли срещата му с милиционер Гундяев - поп Кирил? В Президентския кабинет ? Това не е достойнство. Това е срам за Президенството, като институция и срам за българския Генералитет !

    Коментиран от #80

  • 80 Извинявам се,че се намесвам.

    2 2 Отговор

    До коментар #79 от "Сделано в СССР":

    Не съм гледал тези събития, за които говориш. За сметка на това съм гледал как Маруца отсипваше на прием от нейната чаша в тази на Желев. Потъвал съм в земята от срам пред несломимия апологет на щатите - жалкия палячо Плевнелиев, неспособен дори да ходи в крак с духовата музика, камо ли да командва военен парад. Чудил съм се и съм се маял на латерната Пешо Коня, който поемаше дъх и за секунда изплюваше заучени и кухи фрази на интервюта и срещи на високо ниво, без изобщо да знае за какво става въпрос. Слушал съм нееднократно и гъгненето на пернишкия змей Първанов, който така се беше взел насериозно, че като един плейбой газеше журналистки, певачки и каквото се сетите с достолепието на Людвик 14. Да не забравя и как откъсна парче живо месо от партията, която го издигна за президент....
  • 81 чичо

    2 2 Отговор

    До коментар #77 от "Изобщо нямам намерение":

    Че кой те е питал колко си образован?И честно-ни ти вярвам.И само с основно да беше,трябваше да разбереш,че това което пиша,го казва съдът.Ти с него спориш не с мен.За това не ти вярвам.И що пишеш под различни имена?Нима мислиш,че толкова образован човек,с толкова коректна и изискана форма на изказа,като теб,няма да го познаем?Грешиш,тя образованата простотия от далеч си личи.Справка-образованият престъпник Радев.

    Коментиран от #82, #83

  • 82 Шефа е виновен

    1 2 Отговор

    До коментар #81 от "чичо":

    И какво е казал съдът, че на мен не ми е ясно? И кога се е произнесъл? Какъв е обвинителния акт
  • 83 Иван

    1 1 Отговор

    До коментар #81 от "чичо":

    То и дяволът чете евангелието, ама както му изнася.