Last news in Fakti

21 Август, 2020 13:00 5 395 61

Борисов в стъпките на Мао

  • протест-
  • софия-
  • иво христов-
  • оставка-
  • кабинет

„Мутри, вън“ е бунт срещу произвола и корупцията. Съветниците на Борисов се опитват да вбият клин между поколенията, за да спасят хранилката си

Борисов в стъпките на Мао - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Иво Христов за "Гласове"

Неотдавна сглупих да участвам в надговаряне с колега от ГЕРБ в едно студио. Същият театрално ме убеждаваше, че „трябва да чуем младите хора, които протестират“. Санким аз съм глухият, на когото искат оставката, а не собственият му вожд. 

Това безсрамно обръщане на ролите не е спонтанно. То е част от позната и премислена стратегия. Да не забравяме, че мафията си има консилиери.

През 1966г. Китай е съсипан от „големия скок“. Страната гладува, дори посудата е претопена в името на стоманолеярските рекорди, а врабчетата избити, за да не подяждат дефицитното зърно. Хората изнемогват от налудни експерименти. Властта се пропуква. 

В този момент Мао обявява началото на „културната революция“. Отговорни за глада и безпътицата са „бюрократите“, овластените стари партийни мандарини, кметове, директори и всякакви началници, обявява Великият кормчия. Хвърля ги на поругание и приветства младежкия ентусиазъм, с който хунвейбините се саморазправят с тях. В резюме: Мао заема позата на император, който се взира в хоризонта, докато носачите на трона му трябва да си гледат в краката. Пропагандата внушава на хората, че „човекът от портрета“ не е отговорен за неволите им. Напротив:  той е техен съюзник. С тази измама Мао остава на власт още десет години. И завещава след себе си руини.

В нашия случай „човекът от портрета“ е този, дето не слиза от екрана. Плакатният култ днес е телевизионен. „Мисирките“ са новите политпросветници.

На конгреса в „София Тех Парк“ Борисов призна, че партията му „страдала от дерибеи по места“. Какво са мъките на гражданите пред имиджовите „страдания“ на Партията-държава от собствените ѝ дерибеи?

От самото начало на протестите вещите продажници, които съветват премиера, направиха няколко опита да каптират и отклонят енергията на протеста.

Пробваха с внушението, че на младите им било „писнало от генерали“. Целта бе президентът Радев, който последователно подкрепя протеста и сне доверието си от кабинета още през февруари, да бъде пакетиран с Борисов, чиято оставка иска множеството. Врътката не сполучи.

Сетне опитаха да подменят  лозунга „мутри, вън“ с „всички вън“. Целта бе да се изтрият разликите в позициите между власт и опозиция в парламента, да се внуши, че „свежа вълна“ от извънпарламентарни партии би решила проблема. Но подмяната също не се прихвана.

Най-усърдната манипулация от самото начало е поколенческата интерпретация. Протестът бил на младите срещу наследената от старите система. През 2013 г. брендирането на протеста като „умен и красив“ отблъсна хората. Целта сега е същата. 

В обръщението на Борисов душеприказчиците му бяха вмъкнали „естественият бунт на младите хора“. „Децата на протеста не разбраха игрите на задкулисието“, въздъхва премерът и посочва виновните: „старите шмекери“, „олигарси“, „провалени фигури“, „неосъществени политици“. Борисов, разбира се, „уважава техния бунт“  и приветства „раждането на ново поколение български лидери“. Стига да изпълзят изпод шинела му.

Политическата непримиримост на младите е най-обнадеждаващата новост. Но почтеността, компетентността, доблестта не са поколенчески атрибут. „Мутри вън“ е бунт срещу беззаконието, корупцията и уродливите обществени нрави, срещу пороците на системата, чийто символ е Борисов, но в която се вписват и много млади конформисти. 

Консенсусът анти-мафия обединява всички нормални хора, без значение на възраст и други специфики. Генерационните интерпретации са лукав опит за неговото разбиване.  


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 64 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аааа не

    18 91 Отговор
    Фалшивия Иво Христов.

    Коментиран от #9

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Де да

    9 50 Отговор
    Де да беше така, но не е
  • 4 Бат Бойко нощния бандит

    52 7 Отговор
    Ще извадя младите герберасти с червените книжки.
  • 5 Такаа

    19 68 Отговор
    Много странно господине, къде по-точно в този протест вие видяхте младите водачи?
    Къде по-точно в този така наречен справедлив протест, вие видяхте някакви искания освен оставка?
    Къде по-точно ние трябва да видим новото в този протест, Воден от Христо Иванов, мая Манолова, и така нареченото отровното трио.би ли могъл някой да ми обясни кой точно от тези е носителят на промяната?
    Кой точно от тези ще ни донесе по-доброто бъдеще?
    И наистина не знам, как точно решихте, че тези хора носещи бесилки и ковчези, ще бъдат вятър на промяната?

    Коментиран от #7, #19, #30, #34, #51

  • 6 Анализатор

    72 8 Отговор
    Добро сравнение е направил г-н Христов. Да добавя, че понеже тук простаците няма как да правят културна революция, измислиха нова конституция. Но и това няма да им се получи.
  • 7 любопитен

    25 8 Отговор

    До коментар #5 от "Такаа":

    Публикувано във факти.бг: Много странно господине, къде по-точно в този протест вие видяхте младите водачи? А вие, къде видяхте да е написано-младите водачи?
  • 8 ще плащаме лихви дори

    43 3 Отговор
    За неговите големи далавери, ний плащаме грешни пари, той още не ще да си ходи, залъгва ни с врели - некипели и ще плащаме лихви дори! Такава Тиква управлява България от 11 години вече и ни убива дори от К19 повече!
  • 9 Госあ

    25 12 Отговор

    До коментар #1 от "Аааа не":

    Абе и на мен не ми е много приятен. Отиде в Брюксел и обърна плочата. Иначе разсъждава като ученичка на изпит по литература. Продължава да се упражнява в разтягането на локуми, докато истинските изявления и действия се правят единствено от Елена Йончева и Радан Кънев. Добре че поне те отидоха в тоя Брюксел.
  • 10 Ебаси ГЛУПЕНДЕРА

    39 8 Отговор
    Мао се е грижил за народа си - по една шепа ориз,но гладен не заспиваш. Боко престъпника оставя след себе си пенсионери по кофите за боклук, болници, които не могат да помогнат, безработица, пълно отчаяние в младите българи- емигранти, ширеща и размножаваща се циганска престъпна напаст... Как можеш да сравняваш Мао с кратуната Боко? Мао се изучава във всички престижни университети по света, а кой е Боко тиквата?

    Коментиран от #21

  • 11 3333

    31 2 Отговор
    България има най-високо ниво на корупция в ЕС, според Transparency International. Но едва сега събитията около настоящия премиер Бойко Борисов - бивш пожарникар - най-накрая получават известно международно внимание. Снимки на Борисов, който спи в спалнята си с 9-милиметров пистолет Glock и пакети от 500 еврови банкноти в чекмеджето му, изтекоха и бяха изпратени по целия свят, както и записи от телефонните му разговори, обсипани с нецензурни думи и заговори.

    Коментиран от #23

  • 12 русенец

    26 2 Отговор
    Не разбрах кое не ви хареса в казаното от мен, че ме блокирахте? Или кое не е истина? Казах : Cтигa cтe гo вeличaли, дe! Тoвa лa*нo нe мoжe дa ce мeри c Мao. Изoбщo някaкъв дe*ил, мeлeз мeжду дacкaлицa и милициoнeр нe cтaвa зa вoжд. Мao ca гo cлeдвaли cтoтици милиoни!

    Коментиран от #44

  • 13 1618

    28 4 Отговор
    Прочетете за насилието , което са употребили пловдивските полицаи над мирно протестиращите български граждани! Разпространете снимките и кадрите по целият свят, за да лъсне мутринската , диктаторска и нагла физиономия на Борисов и неговото управление!
    Мирно протестиращи бяха влачени и дърпани.
    Полицията използва физическа сила и срещу жени.
    Полицията обиждаше протестиращите.
    Превърна се в практика внедрени цивилни полицаи под прикритие да присъстват сред протестиращите.
    Полицията демонстративно заснемаше протестиращите и то с няколко камери с цел евентуална репресия.

    Коментиран от #15, #17, #22

  • 14 Фен

    4 26 Отговор
    Ха ха ха! Гласове в стъпките на Радев... По - безпринципна коалиция, от тая срещу Бойко, до сега не е имало!
  • 15 Фен

    5 20 Отговор

    До коментар #13 от "1618":

    Ми то с пияни орки как иначе да се справи човек?
  • 16 Баба Цола Сопола

    3 11 Отговор
    Ама господина срина революционните въжделения на барикадите и комуните. Мао е идол на половината революционери по света. В БСП се отрекоха от Тодор, Мао, Ленин и Г. Димитров, а празнуват 200 години пролетарски интернационализъм. Б.Б. сигурно и той волно или неволно върви по стъпките на Мао, но другари, моля ви! Барикади и комуни правят изкючително, патентовано и само професионалните леви революционери. Никога, никой от лицата на протестите не може да бъде десен. Може би са някакъв вид отричащи се от БКП леви, неприемащи чуждото мнение болшевик патриоти, ако може да има такова чудо. Българинът все пак е изобретателен.

    Коментиран от #26

  • 17 Фен

    2 12 Отговор

    До коментар #13 от "1618":

    Ми то с пияни орки как иначе да се справи човек?
  • 18 НЯМА Демокрация !

    15 1 Отговор
    Има Криминал-Бандитизъм !
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ПАТРИОТ

    12 4 Отговор
    Предлагам вече да не използваме БОКО ТИКВАТА щото по този начин обиждаме зеленчука.Нека бъде БОКО КРАТУНАТА щото отвътре кратуната е КУХААААААА.
  • 21 Странно

    5 12 Отговор

    До коментар #10 от "Ебаси ГЛУПЕНДЕРА":

    Обикновено, когато се коментира днешния протест, и затова че тормози хората,чистият отговори Ами вие 2013 не затварях тели и вие кръстовища.
    Същевременно през деня има 40 50 човека по тия палатки.
    В сравнение с количеството хора който беше 2013-та, това дори не е и представителна извадка.
    Когато попитаме обаче защо само вечер идват хората, макар и те да са малко, отговорете ми те са на работа.
    И какво излиза?
    Че твърде много хора не са били на работа 2013, а изключително малко хора нямат работа 2020.
    Излиза, че сега сме по-добре отколкото 2013-та.
    И накрая Мао, колко хора изби, а пък тоя Борисов,не пуска полицията да си свърши работата както е по закон.

    Коментиран от #28

  • 22 Да бе прочатох

    5 11 Отговор

    До коментар #13 от "1618":

    Пробите им за алкохол са били между 1,28 и 2,39; десетима са с криминални досиета, вкл. наркоразпространяване и един- обявен за общонационално издирване. Млади, умни и красиви!!!
  • 23 Да да

    1 4 Отговор

    До коментар #11 от "3333":

    И които така и не се доказаха.
    Казаха че ще ги дават на брюкселската полиция, ама така и не ги дадоха.
    Остана само мнението на някаква там платена лаборатория от един човек.
  • 24 Иво Христов

    5 11 Отговор
    Тоя не бешели другият зависим “съветник” на президента от квотата на ДС и Русия. Който му дава думата явно е свързан с тях!
  • 25 Мао е в главата на тоя

    4 9 Отговор
    Мао е в главата на тоя.
  • 26 Бабината Цола

    7 1 Отговор

    До коментар #16 от "Баба Цола Сопола":

    2013 кои бяха на протеста? Не бяха ли десни пучисти?
  • 27 Всичко се свежда до

    12 1 Отговор
    КОЙ да кара "Влака" който пътува в една и съща посока : " Криминал - Разграбителна " ! А Европарите спират догодина - ко праим после като пчели без "Захарен сироп" ? "Кошерите" ни са вече мъртви : става дума за СЕЛАТА ни обезлюдени ! Унищожихме си ПЧЕЛИНА с този Запад и за сефте ли !?
  • 28 Странник

    8 3 Отговор

    До коментар #21 от "Странно":

    През 2013 вожда ви нареди да дойдат свинарите и зърнарите, най-много мознинка бокова там отива.
  • 29 Страничен

    8 2 Отговор
    Макар че е комунистическо мекере, прав е Христов!
  • 30 Gost

    1 6 Отговор

    До коментар #5 от "Такаа":

    Тез въпроси към Тиквочев ли ги задаваш?!? Щото е тяхна интерпретацията за младия бунт! Чети и осмисляй прочетенето! Не винаги писането е изход, трябва да е чете.

    Коментиран от #48

  • 31 Въпреки че партиите ни са 300

    3 3 Отговор
    Нито една от тях не е поставила Главна Цел : " В служба и в името на Държава, Отечество и НАРОД ! " ! Тогава къде е Избора ? Избор няма ! Да слезе Генчо, че да се качи Пенчо ! Днес няма Бог, Грях, Свят, Морал и Съвест ! И играта с Конституцията има за Цел - БЕТОНИРАНЕ устоите/упорите/ на окопалите се на "върха" ! Нито баба Гуна, нита дядо Петко ще пишат поправките в Конститучията, камоли техните Избранници ще идат при тях да сондират мнение ! Поредна Х/йня , по нова режисура ! А народа не взема участие в съставянето и' !
  • 32 Герберасти

    7 2 Отговор
    Не знаете ли миналото на БМБ? Щом защитавате БМБ значи сте мутри.
  • 33 ОТВЛИЧАНЕ НА ВНИМАНИЕТО !

    8 1 Отговор
    За сефте ли "дрънкаме" тенджери и тигани и по какво освен по миризмата се различаваме днес от мургавите ни Роми ? Надежда НАМА, както и с Демокрацията ! Ритнахме си "Канчето" 1989та година !
  • 34 гост

    3 8 Отговор

    До коментар #5 от "Такаа":

    Само Толупа е носител на новото бъдеще!Там е истината от първо лице!Всички които търсят друго са имагенерни изчадия.Напред другарю-ние сме с теб!

    Коментиран от #35

  • 35 Само потурените калпаци са-имагинери

    0 5 Отговор

    До коментар #34 от "гост":

    Имагинерен- Въобрaжаем, измислен, недействителен, необразован. Влади Горанов ви го каза.
  • 36 Вслушай се когато се пенят на екрана

    4 0 Отговор
    Има ли дума за : Икономика, Финансиране, Инвистиране, Изграждане, Повишаване на Производителност, Работна заетост, Жизнен стандарт, Вътрешно Производство, Пазар, Благосъстояние, Образование, Култура, Здравеопазване, Национална Сигурност и Отбрана , Върховенство на ЗАКОНА , Почит към БОГА и ПОДЧИНЕНИЕ ВЛАСТТА НА ИЗБИРАТЕЛЯ ! Е ? Като Гледаме - Виждаме ли ? И като Слушаме - ЧУВАМЕ ли ? Като говорим - РАЗБИРАМЕ ли какви ги вършим ! Днес въпроса упира за Живот и Смърт на Нации и Държави - а унас се говори за партийни амбиции и интереси ! Народ и партии сме в различни посоки ! Някога Стефан Стамболов е издавал вестник " Куку-ригу" - дали днес би ни събудил ?
  • 37 Герб На върха Винаги

    2 8 Отговор
    Още някой мегаум с нещо за Бойко ?
  • 38 Никой от върха не говори за жизнен

    4 1 Отговор
    Стандарт и спасяване на държавата и народа ! А стремежа е да се докопат да "Захарният сироп" от Евросъюза ! Но догодина това безумие на дойчо ще свърши ! И тогава ще се хванем за Гушите !

    Коментиран от #40

  • 39 Хобито ми е да разплаквам висшисти

    0 5 Отговор
    Ай ай ....:★Днес въпроса упира за Живот и Смърт на Нации и Държави - а унас се говори за партийни амбиции и интереси !★
    Ай Ай .....
  • 40 Нискоинтелигентен

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Никой от върха не говори за жизнен":

    Ти си...пчелар ?
  • 41 цга

    3 4 Отговор
    Нещо грешите. Мао дали е имал чекмеджета с евро или тогава долари, злато, къщи, ПКП, и пр. и пр.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Хобито ми е да разплаквам висшисти

    0 1 Отговор
    ★Има ли дума за : Икономика, Финансиране, Инвистиране, ....★
    Xой xой....
  • 44 Пендо

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "русенец":

    Модераторите често трият постове без да знаят защо.

    Коментиран от #46

  • 45 Комунист Краен Реакционер

    1 1 Отговор
    Кой e най-големият масов убиец в историята на света? Повечето хора вероятно предполагат, че отговорът е Адолф Хитлер, архитект на Холокоста. Други може би се досещат за съветския диктатор Йосиф Сталин, който наистина е успял да убие дори повече невинни хора, отколкото Хитлер, много от тях като част от терора чрез глад , който вероятно е отнел повече животи от Холокоста. Но и Хитлер, и Сталин бяха надминати от Мао Дзедун. От 1958 до 1962 г. неговата политика на Голям Скок Напред доведе до смъртта на до 45 милиона души - лесно превръщайки го в най-големия епизод на масово убийство, регистрирано някога.
  • 46 Хобито ми е да разплаквам висшисти

    0 4 Отговор

    До коментар #44 от "Пендо":

    Да не ти дреме 😉
    Това показва ,че ги засягаш лично !
    Значи успяваш !
  • 47 Не сме поставили само Митко Бомбата

    2 0 Отговор
    За Премиер ! Имаше гласове за Динко, сега за Слави а Митйо Пищова дори се пребори ! Митйо Очите, Митйо Шамара, Митйо Кравата , Вис и Сик / бойните отряди/ на Държавната ни сигурнот! До къде я докарахме с нашето Безразличие , Простодушие и Наивност !
  • 48 7777

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Gost":

    А ти ако искаш някой да те приема на сериозно не обиждай.Обидата е липса на аггумент
  • 49 Никой не говори за Народ и Жизнен

    0 2 Отговор
    СТАНДАРТ ! Това усещаме ли го, до къде ще ни доведе ? Го ло до мор !

    Коментиран от #53, #54

  • 50 бай ставри

    0 5 Отговор
    комундедата надигат глава подстрикавани от грипена и дс но памента на българския народ не е толкова къса колкото мислят те нарадо още помни терора на комунистите след 9 септември 1944 г и избитите хиляди българи без съд и присъда взривената църква и ограбените стотици мандри от шумкарите
  • 51 Doni Brasko

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Такаа":

    Защо пак имате по12 плюсчета и по 50-60 минусчета. А защото вие сте от отдела на Шехерезада
  • 52 7777

    1 3 Отговор
    Никой вече не вижда в протестиращите "Мирно протестиращи граждани"Всеки ще се изсмее на този израз. Отдавна протестите са компрометирани.А може би и от самото начало когато се разбра кои са водачите им и кой им плаща. Никога до сега България не е имала премиер а и няма да има с който може да се преговаря --който не е протестирал на него не е давалЗабравяте или изобщо не сте чували как бързо "развали седенката" на учителите Станишев
  • 53 Doni Brasko

    3 0 Отговор

    До коментар #49 от "Никой не говори за Народ и Жизнен":

    Васгерберастите имате мазнинка вашият атандарт е гарантиран. Ние дето протестираме сме проблемни. Но и точно затова искаме да си ходите
  • 54 Doni Brasko

    3 0 Отговор

    До коментар #49 от "Никой не говори за Народ и Жизнен":

    Васгерберастите имате мазнинка вашият атандарт е гарантиран. Ние дето протестираме сме проблемни. Но и точно затова искаме да си ходите

    Коментиран от #55

  • 55 Хобито ми е да разплаквам висшисти

    0 2 Отговор

    До коментар #54 от "Doni Brasko":

    А смени думичките де ....
  • 56 Защо протестът е сега

    3 0 Отговор
    Защо аудио записите на които Борисов цинично простее срещу председателя на Народното събрание, заканва се на Елена Йончева, злорадства, бълва злоба срещу президента Радев; снимките с чекмеджетата с милиони евро и кюлчета злато; видеозаписа със същите...защо излязоха сага, а не преди повече от година, когато са правени?
    Кой има капацитета да подслушва, снима и записва чрез своите агенти министър-председател на държава-членка на ЕС?
    Кой има полза да извие ръцете на корупцията на върха на държавата пет месеца преди да бъде завършена българската газопреносна мрежа, 100%българският "Балкански поток", по който да транспортираме руски природен газ до ЕС и Сърбия?
    А защо руски? - Защото друг няма. Американският шистов газ преди да се втечни, превози през Атлантика и газифицира на терминала в Александрополис, трябва да се добие, а не може, защото добивът му е нерентабилен заради спуснатата, от сатанистите, covid-19 икономическа криза.
    Какво се крие зад протестите в България и Беларус - държавите през които минава руският газ за ЕС? - Отговорът е: ГЕОПОЛИТИЧЕСКИ САБОТАЖ.
    Ако не беше така, а се търсеше демокрация и справедливост, от сатанинското задкулисие с щаб-квартира в САЩ, уличаването в корупция на ГЕРБ и лично на Борисов щеше да стане преди повече от една година.
    Кой даде идеята да се търси промяна на конституцията във вреда на българския народ? Отново във вреда на народа...както през 1991 г... Тогава бяха антикомунистите, а сега? - пак същите. Тогава по

    Коментиран от #57

  • 57 продължение

    1 1 Отговор

    До коментар #56 от "Защо протестът е сега":

    Кой даде идеята да се търси промяна на конституцията във вреда на българския народ? Отново във вреда на народа...както през 1991 г... Тогава бяха антикомунистите, а сега? - пак същите. Тогава по идеологически, политически и геополитически причини. А сега? - Пак поради същите причини. Тогава в пола на САЩ. А сега? - Пак в полза на същите.
  • 58 Репресиран от герб

    1 1 Отговор
    Браво на автора, евала. Написано от сърце няма хвърлена дума на вятъра, евала.
  • 59 СКОРПИОН

    1 2 Отговор
    До Иво Христов! Сигурно не бъркам, не си този Иво Христов, комуниста, който нарече 80% от българите дебили! Не вярвам да си толкова наивен, да мислиш като твоя съименник?! Може пък да има дебили, не знам, може да са тези, които викат: "Мутри, вън!". Иво, мислиш ли, че с тази статия ще успееш да манипулираш обществото, и какво си я украсил с този изверг комунист МАО,и кого сравняваш с него?!Да, сега вече те разбирам, тръгнал си на лов за наивници, но те са вече на площада! Но да спрем до тук, и да продължим! Иво, пишеш за комуниста МАО, искаш да ни върнеш в историята, / врабчета, глад / добре, да се върнем, но не в китайската, а в нашата си българска история, на преврати и убийства! На 09.09.1944г. комунистите завзеха влатта с преврат, направиха БКП по руски модел, скалъпиха просташки народен съд, с който избиха интелигенцията и над 60 000 невинни българи, създадоха лагери на смърта по сталинско- хитлеристки образец, храниха прасета с човешки трупове, изтезаваха хора, като режеха кожа от гърбовете им в подземията на ДС, и още много други издевателства над българския народ! Как мислиш, Иво, тази младеж на площада, която вика " Мутри вън" знае ли за всичко това, знае ли кои са истинските мутри! Иво, всичко написано, са факти! ИСТОРИЯТА ГОВОРИ! Не се опитвай да сравняваш г-н Борисов с изверга комунист МАО! БКП е забранена със закон на 05.05.2000г. за ПОЛИТИКО-КРИМИНАЛНОТО си управление, и да запази кожата си, и да остане във властта, се преименува в Б
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 СКОРПИОН

    1 1 Отговор
    Здравей, Иво Христов, измери ли си температурата, да не си лепнал Ковид-19, хайде ,че "ИНТЕЛИГЕНТНАТА" младеж на Орлов мост, която хвърля: домати, яйца, боя , стъклени бутилки, пие бира, чупи пейки, тоалетна хартия, бонбони, влачи контейнери, блокира улици, троши автомобили и плащи малки деца с дивите си крясъци, обижда органите на реда! Всичко това, с криво разбраното си конституционно право, потъпквайки правата на другите граждани, ТЕ ЧАКАТ! Христов, това ли наричаш мирен граждански протест! Това се нарича вандалщина! Отиди при тях, и разкажи за комуниста-председател МАО, най-вече за нашта БКП, защо е забранена със закон на 05.05.2000г., за 45г. политико-криминалното си управле! Днес тази партия заблуждава, хвърля прах в очите на нищо не знаещата младеж за криминалната и БИОГРАФИЯ ! Днес, тази болшевишка хунта с име БКП-БСП /така е нарече Бабикян/се опитва отново да се докопа до властта с деветосепремврийски преврат от 1944г.! Христов, отиди при тълпата на площада, и обясни коя е истинската мафия! Може ли ДНЕС партията БКП-БСП, вълкът който си сменил козината, но си останал пак вълк, да има претенции за власт и управление на държавата?! Може ли, Христов?! КАТЕГОРИЧНО НЕ! Тази заблудена младеж, не е МЛАДЕЖТА НА БЪЛГАРИЯ !!! Моля, редакцията, най-учтиво : Не ми режете коментара! Благодаря! СКОРПИОН!